bugün
- en son ne içtiniz22
- lozan antlaşması11
- kürtçenin resmi dil olmasını istiyoruz49
- küresel15
- müge anlı'da uludağ sözlük'ün anılması39
- 14 mayıs 2025 trabzonspor galatasaray maçı14
- aktrolleri engellemek17
- otukenormanindakitayga lar8
- 14 mayıs 2025 büyük silivri mitingi36
- 1997 doğumlu yazarlar11
- dem parti8
- 13 mayıs boğaziçi olayları19
- polyester t shirtlerin moda olması8
- anın görüntüsü13
- ateistlerin cevap veremediği tek soru14
- abdullah öcalan'a küfür etmenin suç olması10
- ak parti'nin dem'i satışa getireceği gerçeği12
- 13 mayıs 2025 boğaziçi üniversitesi protestoları9
- true gelmiş16
- pkk12
- 14 mayıs 2025 ankara lozan parkı mitingi14
- diploma iptaline ilişkin tebligat14
- pkk'nın bitmesi sırada kemalizmin olması24
- villa da yaşamak12
- nervionun basamak atlayamaması13
- ülkü ocaklarında demli çay içilmesi15
- rte'nin mezar taşına yazılabilecekler14
- abb'de bardak ve çöp poşeti vurgunu iki kelle aldı13
- sizce ben şişman bir camış mıyım8
- 295 milyon euro nerede19
- recep tayyip erdoğan12
- arkadaşlar buyrun ballı muzlu çilekli süt içelim9
- pkk'nın kendini feshetmesi akla uygun değil12
- arkadaşlar sizce bu hırka nasıl17
- arkadaşlar yeni şapkam nasıl8
- sözlük kızlarının yüzde 95'inin çirkin olması21
- 12 mayıs hemşireler günü11
- sözlükte yazmak size bir şey kazandırmaz20
- federal republic of anatolia8
- 12 mayıs 2025 pkk'nın kendisini feshetmesi30
- kadınlar erkeklerin yüzde seksenini çirkin buluyor8
- ekrem imamoğlu'nun bir sevgilisi olduğu iddiası8
- erkeğin orospusu22
- televizyonun bozmasının nedenleri11
- kadir mısıroğlunun mezar taşına oturan kemalist8
- birinin size çirkin demesi19
- uludağ sözlük geleneksel bahar pikniği12
- fiat egea10
- cuma günü istanbula gidiyorum orada cami var mıdır20
- kent lokantası9

entry'ler (1475)
https://tr.instela.com/ga...a-universitesi---16897124
Anladığım kadarıyla akademik kadrosu cehaletten ölmek üzere olan üniversite.
Anladığım kadarıyla akademik kadrosu cehaletten ölmek üzere olan üniversite.
istanbul'da rehin tutulan oğlu şehzade oğuzhan'ın öldürüldüğünü duyunca yazdığı şiir:
"Yakamı yırtıp elinden nicesi ah etmeyim
Canımı odlara attı derd-i oğuzhan felek
Bir kılına virseler virmezdüm oğuzhan'ımın
Genc-i karun ile bin bin mülket-i osman felek
işitelden şah oğuzhan'ımın şehit olduğunu
Derd ile oldu frengistan'da cem mecnun felek"
"Yakamı yırtıp elinden nicesi ah etmeyim
Canımı odlara attı derd-i oğuzhan felek
Bir kılına virseler virmezdüm oğuzhan'ımın
Genc-i karun ile bin bin mülket-i osman felek
işitelden şah oğuzhan'ımın şehit olduğunu
Derd ile oldu frengistan'da cem mecnun felek"
Yüce dağda bir top kar idim
Rüzgar değdi yağmur yağdı eridim
Evvel ben de muhabbetli yar idim
Şimdi uzaklardan bakan ben oldum.
Rüzgar değdi yağmur yağdı eridim
Evvel ben de muhabbetli yar idim
Şimdi uzaklardan bakan ben oldum.
Ikınmadan 3 tane volkan demirel sıçar. Biraz ıkınırsa bu rakam 5-6ya çıkabilir.
Yıllar sonra edirne ötesine geçebilmiş takım taraftarının aklınca komiklikler şakalar yaptığı maç. Salak yemin ederim gerizekalı bunlar.
Lisedeyken idolümdü. Şimdi düşündüm de, güzel idol seçmişim kendime.
çektiğim gönül derdinden
usandım gurbet elinden
hiç kimse bilmez halimden
uyan sunam derin uykudan.
dünyaya bir daha gelsem ana dilimin yine türkçe olmasını isterim sırf bu dörtlük için. ne güzel türkü değil mi? benim atalarım yazdı.
usandım gurbet elinden
hiç kimse bilmez halimden
uyan sunam derin uykudan.
dünyaya bir daha gelsem ana dilimin yine türkçe olmasını isterim sırf bu dörtlük için. ne güzel türkü değil mi? benim atalarım yazdı.
Osmanlı arşivlerini rahatça karıştırıp tarihimizi öğrenemeyecek nesildir. Zira her önüne gelene açmıyolar o arşivleri.
(bkz: kurbağa)
Köy yerinde geceleri her yeri istila ederler. Nefret ediyorum. Tüylerim diken diken oluyor amk hayvanını görünce.
Köy yerinde geceleri her yeri istila ederler. Nefret ediyorum. Tüylerim diken diken oluyor amk hayvanını görünce.
Yukarı ulan! Daha yukarı!
Hangi okullarda gireceğimizin ne zaman açıklanacağını merak ettiğim sınav. Bir de hangi belgeler gerekli sınava girmek için?
Bir ara medyada haberler dolaşıyodu fatih işbecer'in kendisini galatasaray'ın başında görmek istediği konusunda. Yarın denizli istifa edeceğine göre, hadi lan fatih, getir şu adamı. Gerekirse kapısında yat ikna et.
Yeni tasarımı yüzünden kör olduğum site.
Okul
Okul
Okul.
Okul
Okul.
Hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım olan ameliyat. Konuda Bilgili yazarlar mesaj kutumu şenlendirirlerse çok memnun olacağım.
Şarkılarda, kitaplarda, hikayelerde hep iyi olarak anlatılır aşık olmak. Ama ne yazıkki hiç de iyi bir şey değildir. Tabi eğer gerçekten aşık olduysanız.
Ben 7-8 yılımı bir kadına harcadım. Daha lisedeydim. Çıkmaya başladık. Birlikteliğimiz yıllarca sürdü. Beraber büyüdük. ilklerimizi birlikte yaşadık. O kadar sevdim ki onu, kendimden bile çok. Sonra beni öyle bir terketti ki, 2 yıl geçti hala toparlayamadım kendimi. 2 yıl boyunca bazen kaçışı alkolde buldum, bazen dinde, bazen başka şeylerde. 2 ay aralıksız içki içtim. Ayık gezmedim hiç neredeyse. Ailemle aram bozuldu. Sonra alkolü bıraktım. Psikiyatrik tedavi almaya başladım, ilaçlar en yakın arkadaşım oldu. Eve kapandım, haftalarca sigara almak dışında evden dışarı çıkmadım. Sonra dine sardım. Din ile uzaktan yakından alakası olmayan ben, kuranı türkçe mealinden defalarca okudum. Namaza başladım, mevlana'nın mesnevisi altını çize çize okudum.
Lanet olsun, hala kendimi tam olarak toparlayamadım. Eskisi kadar neşeli olamıyorum hala. Hala geceleri gözlerim doluyo bazen. En kötüsü de şu ki; hala seviyorum onu. Hala onunla olmak istiyorum. Bana yaşattığı onca travmaya rağmen hala onu suçlayamıyorum. Şu an gelse, koşup sarılırım boynuna ağlayarak.
Kendimden nefret ediyorum.
Ben 7-8 yılımı bir kadına harcadım. Daha lisedeydim. Çıkmaya başladık. Birlikteliğimiz yıllarca sürdü. Beraber büyüdük. ilklerimizi birlikte yaşadık. O kadar sevdim ki onu, kendimden bile çok. Sonra beni öyle bir terketti ki, 2 yıl geçti hala toparlayamadım kendimi. 2 yıl boyunca bazen kaçışı alkolde buldum, bazen dinde, bazen başka şeylerde. 2 ay aralıksız içki içtim. Ayık gezmedim hiç neredeyse. Ailemle aram bozuldu. Sonra alkolü bıraktım. Psikiyatrik tedavi almaya başladım, ilaçlar en yakın arkadaşım oldu. Eve kapandım, haftalarca sigara almak dışında evden dışarı çıkmadım. Sonra dine sardım. Din ile uzaktan yakından alakası olmayan ben, kuranı türkçe mealinden defalarca okudum. Namaza başladım, mevlana'nın mesnevisi altını çize çize okudum.
Lanet olsun, hala kendimi tam olarak toparlayamadım. Eskisi kadar neşeli olamıyorum hala. Hala geceleri gözlerim doluyo bazen. En kötüsü de şu ki; hala seviyorum onu. Hala onunla olmak istiyorum. Bana yaşattığı onca travmaya rağmen hala onu suçlayamıyorum. Şu an gelse, koşup sarılırım boynuna ağlayarak.
Kendimden nefret ediyorum.
Dinleyemediğim şarkılardan biri. Mesela ferhat göçer'in yıllarım gitti şarkısını da dinleyemem. Bu tür şarkıları dinledikten sonra son 6-7 yılım aklıma gelir ve en az 1 hafta kendimi toparlayamam. Ulan ne kötü şeyler yaşattın bana be! Gençliğim gitti gençliğim bir insanın peşinde.
Gider mi insan çok seviyorken
Şimdi dur demem
Nasıl olsa birgün anlarsın.
Gider mi insan çok seviyorken
Şimdi dur demem
Nasıl olsa birgün anlarsın.
Öncelikle merhaba uludağ sözlük ahalisi. Şu soğuk kış günlerinde birçoğumuzun mücadele ettiği grip isimli hastalığın tedavi süreci için sizlere mucizevi bir sebze önereceğim:
(bkz: bamya)
ismi biraz komik olabilir kabul ediyorum. Fakat bu c vitamini deposu olan mucizevi sebzenin çorbası sıcak ve limonla birlikte tüketildiğinde gripli bünyeleri adeta bulutların üstüne çıkaracak, ve anında etki gösterecektir. Bu tavsiyemi dinleyin.
(bkz: bamya)
ismi biraz komik olabilir kabul ediyorum. Fakat bu c vitamini deposu olan mucizevi sebzenin çorbası sıcak ve limonla birlikte tüketildiğinde gripli bünyeleri adeta bulutların üstüne çıkaracak, ve anında etki gösterecektir. Bu tavsiyemi dinleyin.
Sözlükte açık ara en sevdiğim başlık.