bugün

/636
aşk;

mumdan kayıkla nehri geçmektir
nerden hayatıma girdi bu duygu bilmiyorum. ama yinede güzelsin aşk, seni yaşamayı seviyorum.
sabah sabah etrafta görülmesiyle yine kim eyleme dönüştürdü lan bunu gibi bir hışımla klavyeye atılmayı sağlayan, bir çok şiire şarkıya başlık olan duygu.
love never die.
aşık olanların bile tanımlarken güçlü çekeceği tanımdır. zordur. çok zordur.
aşık olanların bile tanımlarken güçlü çekeceği tanımdır. zordur. çok zordur.
aşk ulaşamadığın ve hicbir zaman ulaşamayacagındır ulaştığında aşk olmaz, aşk icin savaşırsın ama ona elini uzatip dokunursan bu aşk olmaz.
çoğu zaman elma şekerine benzetilen tanımlamadır. giriş , gelişme, sonuç ve şeker, elma kazığı. *
Kişiden kişiye değişir ve herkes için aynı tanım olması imkansız . Ama bana göre o yanında yokken bile onu düşünüp yalnızken kahkaha atabilmektir .
Aşk hakkında herşey doğru, herşey yanlıştır. Hakkında söylenecek hiçbir şeyin saçma olmadığı tek şey aşktır. cümlesi bana göre aşkın yapılmış en yakın tarifidir.
Yaşanabilecek duyguların en yoğunudur. Bana kalırsa ağırlıklı olarak heyecan ve tutkudur.
aşk ulaşılmazlıktan doğar. aşk ulaşamadığın birini abartarak, onun kafandaki ideal kişi olduğuna inanarak tutkuyla bağlanmaktır. kısacası sikintirik birşeydir.
binlerce yıldır kadın ve erkek arasında sürüp giden savaştır.
(bkz: mektup)
(bkz: teoman)
bir tarafına giren şemsiyenin içinizde açılmasıyla yaşadığınız duygu gibidir.
''aşk var mıdır ?'' önermesi daha netleşmemişken aşkı tanımlamak ne derece doğrudur bilinmez de ben aşka değil sadakata inanırım. 70 yaşlarında bir ömürü paylaşmış çiftin dışarda el ele yürümesi aşk değil sadakattır efendim.
Dayak yediği hâlde bile "Anne!" diyen çocuktakidir aşk...
birinin sevip; diğerinin sevmemesi veyahut birinin çok umursaması, diğerinin az ya da hiç umursamaması durumlarında ortaya çıkan şeydir.

başka türlü bir tanımı da kabul etmek mümkündür tabi ki ama siz gerçeği kabul etmesenizde; gerçek her zaman gerçektir.
Her ne olursa olsun yaşanılası duygudur. Acısı bile güzel. Aşksız hayat ot gibi ot.
3 harf, 1 kelime, 2 özne. gizli...

sana aşık olmak; denizsiz şehirde martı olmak.
hasret sana istanbul,
ben kadar.
nemlenmiş giysilerimiz, vücudumuz ıslak.
sen yokken aşk; peynirsiz rakı, karpuzsuz peynir tadında.

körler kadar hasretim sana,
sağırlar kadar aşinayım sesine.
kum tanesiyken ben, sen gelgitteki bir dalga,
tüm dünya duyarcasına, sisinde kaybolayım haykırıp adını.
it gibi alıyorum kokunu en uzaktan, it gibi seviyorum,
git, bir gün gel ama...
ya delirtir, ya erdirir.
istediğin zaman bir türlü bulmaz seni. aşk hayattır. aşkın olmadığı her an kayıptır. doğru insan ile en güzel duygudur yeryüzündeki. ama işte o doğru insan...
hani aşk insanı zaten bulurdu?
yalan...
ergen uğraşıdır.
beklenendir.
beklediğimdir.
şöyle adam gibi, istikrarlı, huzurlu, güvenli, mutlu.
yaşamak.
© copyright 2005 - 2026