bugün

/636
bir bebek özleminde seni aramak, bir kardeş selamında seni aramak, bir menekşe kokusunda seni aramak...
Aşk nedir ? Aşk kör olmak mıdır yoksa sadakat mıdır ? Aşk nedir arkadaş ?

Ama aşk güzel o duyguyu yaşamak başka birşeydir.Kimi insan küçücük şeylere aşık olur sıcak bir tebesüme,bir bakışa yada bir tarifi olmaz.Sorarlar ''Neyine aşık oldun ?'' genelde bu soruya bir cevap bulunamaz.Genelde insanlar zor olana hayal ettiklerine yada buna benzer şeylere aşık olur.Koşmak kavuşmak söylemek istersin duygularını gidersin yanına tam söylemek üzeresin ama söyleyemezsin kelimeler boğazında takılır düğümlenir kalbin küt küt atar heyecanlanırsın ama olmaz işte bazen de kaybetmekten korkarsın şimdi diyeceksin ki zaten benim değil ki sadece duygularımı söylicem.Aslında bir kumardır bu karşında iki yol vardır kabul edilmek yada rededilmek yani yenilmektir aşkına sevgine.aşık olmak kör olmaktır aslında sevdiğinden başka hiçbirşey görmez gözün...tutulmaktır.Aşkın ispatı olmaz inanç gibidir aşk mantığın bittiği yerdir aşk.Kısaca aşk onu düşünmektir,rüyalarda görmek,bir sonraki buluşma için günler öncesinden özenle planlar yapmaktır aşk.Bir yaz sabahında ufuktan yükselendir aşk...
aranandır ama aranarak bulunmayandır.
öylesine durdukça gelecek olandır.
"aşk sonsuzluğu kanişlerin ulaşabileceği seviyeye indirmektir. benimse onurum var!

(bkz: louis ferdinand celine)
sevdiğin bir başkasıyla ise ve sen hala onu unutamıyorsan, aradan 4 sene geçtikten sonra karşılaştığında gözünden akan yaşa hakim olamamandır, sana ne yaptıysa yapsın senin onu affetmendir ve unutmak için çabalaman gerekirken hala onda boğulmaktır aşk.
3 harf.
(bkz: aşk)
kulaktan kulağa oynamak gibidir aşk. Sen ona seni seviyorum dersin, o da başkasına.
Köşeyi döndüğünde onu gördüğün andan itibaren başlar işte. O andan itibaren kanın hızlı akmaya başlar ve akışını hissedersin
Dünya, takip edemediğin kadar hızlı dönmeye başlar ve durduramazsın. Donup kalarak izlersin sadece olan biten herşeyi. Öyle
yaparsın çünkü kendi kendine neden kötüsü olsun diyerek gülümsersin. Derin bir uykuya dalarsın adeta. yer çekiminden kurtulmuş
bedeninle birlikte dünyadan bir karış yukarda bir uyku.
yazıldığı gibi okunmaz ve hiçtir.
her seferine 'buda mı gol değil?' diyerek inleten, imkansız olduğunu bilerek seçtiğiniz yanlış bireyler.
insanın his dünyasının uydusu.
ne zaman nerde geleceği belli olmayan şey.
çorbanın tuzu, limonu.
otomobilin tekeri,
sigaranın dumanı,
çayın demi,
elin nasırı,
sazın teli,
bam teli ulan,
gözün çapağı,
söylenemeyenlerin tercümesi,
ayakkabının topuğu,
damarın kanı,
klozetin kapağı,
dudaktaki tebessüm,
bazen de ciğerin dağlanması,
midenin sancısı,
sessiz gözyaşı.
şu an içinde miyim ? yoksa yörüngesinde eksi mi takılıyorum anlamadım ama fikrimce kesinlikle dışında kalmalıyım...
yoksa boku yerim sözlük gerçekten

edit : aşık oldum ve boku yedim...
itiraftır.
gitarın en altındaki ince teldir. sesi güzeldir ama elini keser*.

(bkz: ric cartman ve şıp sevdi yazıları) allahım niye hep yapıyorum bunu. bu başlığa ne yazdıysam şıp sevdi yazısı gibi oldu..
Aşk; Sevgilinin çarpık bacaklarını düz görmektir.
"koşu bitince aşk bir yorulmadır kaçılmaz kırbacından
sayılır günü geçmiş anlar boşalan hangi tüfeğin arkasından."
der ;cahit zarifoğlu
acısının sonra çıktığı bir yemektir bazen.
hayalindeki aşkla gerçek hayattaki aşk hiçbir zaman aynı olmaz. kafanda kurduğun bir ütopyadan ibarettir.
kalp ve beyin uyuşmasının aynı anda devreye girmesi olayıdır.
aşk charles bukowski net konuşmuştur. * *
http://tinyurl.com/c4rmong
olunamadığı takdirde, sevginizin beş para etmediği şey.
sevmek yetmiyormuş, illa aşık olup tutkulu davranacakmışsın. yoksa anında bi başkasına aşık olabilirmiş, olmuş.
her ne kadar aşk boktan desem de siz bu tavsiyeye sittin sene de uymayacaksınız ve yine de aşık olacaksınız. en azından bu tavsiyelere uyun..

her şeyin bir üsulu, usturubu vardır, bunda da öyledir. aşık olacağınız kişiyi doğru seçmek gerekir. ilk gördüğünüz kişiye aşık olma işinden vazgeçin, öküz müsünüz ki gördüğünüz trene aşık oluyorsunuz? ilk görüşte aşk diye bir şey yoktur, bunlar tamamen saçmalık dolu sözlerdir. kendi açımdan bakacak olursak ilk görüşte aşk diyen kişiler, birbirlerinden seksüel açıdan beraber olmak isteyen hayvanlardan oluşur. ilk görüşte aşk, hayali bir üründür.

aşık olacağınız kişiden ilk önce sadece hoşlanırsınız ki, aşık olmak günler, haftalar hatta aylar sürebilir. - 7 ay bekledim ulan:(- aşk bir süreçtir, her şey konuşmayla başlar. atalarımız ne demiş, insanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır. siz de bu süreçte sevdiğiniz ya da seveceğiniz kişiyle uzun uzun konuşun. 7 ay gibi bir süre bekledim ve a'dan z'ye bir çok şeyini öğrendim bu sürede tabiki. siz de bu işlemi yapın ki daha sonra seveceğiniz kişi de bilmediğiniz huylar gördüğünüz de ''hadi canım, bu insan daha önce böyle değildi, şimdi de nereden çıktı'' demeyin.

bu süreçte ne kadar çok şey bilirseniz o kadar iyidir ki daha sonra sorun yaşamayın. gerçi yıllar bile geçse insanların bilinmedik huyları ortaya çıkabiliyor. yani aşık olma sürecini fazla uzatmanın da bir mantığı yok.

öğrenciyseniz, aşık olmayın. aşık olursanız, gözünüz dersleri görmez. sevdiğiniz kişiyle daha çok vakit harcama isterken, dersler birikir birikir ve dağ olur. sonra ipucunu tutamazsınız ki devamını getirebilesiniz. biliyorum ki bunu da çok iplemeyeceksiniz ve aşık olacaksınız. o zaman sevdiğiniz kişiyle aranızda bir sözleşme yapın ve birbirinizin derslerine yük olmayın, ortak olun. bu şekilde her iki şartta da mutlu olabileseniz.
hiçbir zaman pişman olmamaktır.
© copyright 2005 - 2026