/636
bitebilen bir şeymiş aynı zamanda.
sırıtan dudaklarınızın masum bir tebessümle birleşmesidir.
Dünyada, kişinin tüm düzeylerde birleşebileceği yalnızca tek bir insan olduğu düşüncesi; bu insanın kişiliği o denli idealize edilir ki insan doğasının olağan yanlışları ve aptallıkları ortadan kaybolur; aşk, sanki bir yıldırımdır ve ilk görüşte insanı çarpar; aşk, onun uğruna diğer tüm kaygılardan, özellikle de maddeci olanlardan vazgeçilmesini gerektiren, dünyadaki en önemli şeydir; ve son olarak da dizginlerin, ortaya çıkan davranışların başkalarına ne denli abartılı ve saçma görünebileceğine bakmaksızın, kişisel duyguların güdümü ise çok değerli bir tutumdur.
yoktur...
en az iki kişinin ortaklığıyla kurulan anonim şirketlerin lokali. a.ş.k.*
(bkz: yalan)
insanı inandığına pişman eden geçici bir rüya.
zaman pastasını ikiye bölen bıçak.*
en ebedi ve en edebi duygu.
..her yerde.
sabah uyandığında ilk akla gelendir, birlikteyken zamanın su gibi geçmesi, ayrıyken bir günün bir ay gibi geçmesidir.
Kullanıldığı ölçüde anlam yükü azalan hede.
Beğendiğiniz bedenlere hayalinizdeki ruhları koyup aşk sanıyorsunuz.. W. shakespeare
aşk çikolata gibidir.
araya fıstıklar girerse daha lezzetli olur.
ya râb belayı aşk ile kıl aşina beni
bir dem belâ-yı aşktan etme cüdâ beni

fuzuli
''baba-oğul gibidir.''

düzeltme: lan tamam sakızdan çıkan kağıtta yazıyodu.
aşk bir muz kabuğuna benzer üstüne basarsan ayağın değil hayatın kayar.
"kavuşamazsın, aşk olur." aşık veysel...
şemsi tebrizi akla getiren üç harften oluşan hayat şekillendiren duygu.
--spoiler--
Emin ol şu ömrümü kümeste geçirmeyeceğim. Sizin içine girmeye korktuğunuz suda ben can buluyorum. Zira sizin aksinize ben yüzebiliyorum. Benim meskenim ummanlar. Benimleyseniz, siz de ummana dalın. Yok değilseniz, karışmayın ve kümesinizde kalın..
--spoiler--
(bkz: elif şafak)
bazen peşinden koşarsınız,
bazen de peşinizden koşarlar.
ama ikisi de güzeldir.
(bkz: aşk ı memnu)
aşka inanmayan kevaşelerin yüzünden günümüzde kutsallığını artık kaybetmek üzere olan şeydir. ne olduğunu bende bilmiyorum mını sikim. aşkı tanımlayacak kadar kevaşe sikmedim daha ama güzel şeydi lan aşk. kirlenmeseydi keşke.
ortak bir yalnızlıktır iki yalnızın buluştuğu..
aşk kendini kandırmaktır.tıpkı tanrının varlığına dair net bir cevap yokken inanırsınya aşk öyle bir şeydir .inanmak istersen hep orda var yok inanmak istemezsen aşk hiç yok ,karşıdaki kişinin yaptığı her hareketi bir neden bağlarsın ,elbet bir neden bulursun sonunda ama aşka inanırsan kafandaki bir sürü fesat düşünce kayboluverir , bir iğneleme bile anlam kazanıverir birden ve son olarak aşk bazen bir şeye sahip olmazsın ama varlığı seni mutlu eder ya işte aşk öyle bir şeydir. aşka aşık olmak ise vazgeçilmez bir sevdadır.aşk ordasın biliyorum elbet bir gün benimde kapımı çalacaksın.
© copyright 2005 - 2026