bugün
- dansöz izleme keyfi12
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı39
- ölüm3
- yarın kpssye girecek yazarlar9
- enayimiknatisii36
- aziz yıldırım12
- uzak durulası insan modelleri5
- amerikada hasidik yahudi avı başlaması7
- ismail kartal9
- ne yazarsanız yazın anında gerçeğe dönüşseydi8
- insan olmaya ceyrek kala26
- online listesinden manita beğenmek7
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı13
- serhat kılıç13
- sözlük yazarlarının salatalıkları21
- güneş kremimi yenilemem lazım diyen erkek12
- öylesine bir şeyler yaz2
- flat white4
- hangi renksiniz17
- kendin hakkında gereksiz bir bilgi bırak6
- kerem aktürkoğlu8
- fusya semsiyeli yabanci8
- bik bik dondurma yapsın da görelim6
- geceye bir söz bırak8
- açık oylayan yazar ne demek istiyor13
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı8
- 05 09 2026 silvermist'e ciğer ısmarlamam14
- şu an dinlediğiniz şarkı2
- evde dondurma yapmak5
- özledim mesajına verilecek cevaplar13
- anın görüntüsü24
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu21
- geleneksel ciğer ısrmarlama şenlikleri9
- sözlükteki fenerbahçeliler6
- sözlükteki şer çetesi12
- limonlu dondurma4
- milan skriniar5
- gocu50
- ragnarın memeleri5
- fenerbahçe nin liverpool ile karşılaşacak olması4
- s'i l v'e r m'i s t29
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı32
- sözlük kızlarındaki libido yüksekliği4
- sözlükte herkesin avcı olması12
- 5 eylül 2026 fenerbahçe'ye döşenen boru5
- sözlükteki zorbalar12
- beşiktaş8
- seri eksici6
- ioçk'nın mavi boncuğu toptan alması4
- tai lung42
http://www.artvin.gov.tr/ şu şekilde bir internet sitesi bulunmaktadır.
En çok gitmeyi istediğim şehir.. Yeşil doğası deniziyle ünlü cenneten bir köşe..
belediye başkanlığını chp'li emin özgün'ün kazandığı şehir. ak parti salladı ama yıkamadı.
laik ülkemin aydınlık şehirlerinden olduğunu bir kez daha vurgulamış şehrimiz.
karagöl, bilbilan yaylası, şavşat sahara festivaliyle; mimarisi farklı doğal ahşap evleriyle ölmeden önce görülmesi gereken en önemli kentlerin başında gelir. laz, gürcü, çingene (poşa), hemşin ve yerli halkın kültürel farklılıklara rağmen barış içinde bir arada yaşadığı eğitim seviyesi son derece yüksek ilimizdir. artvin halkı okuma yazma oranındaki yükseklik nedeniyle, en cahili bile ilkokul öğretmenidir söylemlerinin haklı gururunu yaşamaktadır. benim doğduğum köyde bile hemen hemen her haneden en az bir kişi üniversite mezunu olup; bürokrat, doktor, öğretmen, subay vs birçok alanda hizmet etmektedirler. gururla söylemeliyim ki ben de artvinliyim.
dağları kadar temiz ve yaylaları kadar geniş kalpli insanların yaşadığı şehrimizdir.
artvin demek kültür demek, artvin demek doğallık demek, artvin demek yeşillik demek, artvin demek doğa demek, varmı artvin gibisi şu memlekette. yarın ordayım kısmetse on beş sene oldu çok ayıp valla. mardin'li arkadaşımıda götürüyom biraz yeşillik görsün on numara yerdir artvin macahel tavsiye ederim hem de şiddetle herkese saygılar.
barındırdığı gürcü kiliseleri, müthiş ormanları ve kendine has kültürüyle görülmesi gereken sınır şehri.
okuma oranı çok fazladır , bizzat şahit olduğum dağın başında çaycılık yapan bir adam iki yıllık üniversite bitirmişti. top oynayacak kadar düzlüğü yoktur, ölüm sebebleride zaten %90 ; yüksekten düşme , eşşek tepmesi , çoruh'a uçma gibi sebeplerdir. nüfusun belli bi bölümü gürcüdür.
bi arkadaşın dediğine göre otellerinin çoğunda fuhuş yapılmaktadır. hemde bi başka arkadaşın dediğine göre antalya'da 250 olan gacı'lar burda 20 tl ymiş.
ilçeleri ise şunlar dır ;
yusufeli,hopa,borçka,ardanuç,şavşat,arhavi
bi arkadaşın dediğine göre otellerinin çoğunda fuhuş yapılmaktadır. hemde bi başka arkadaşın dediğine göre antalya'da 250 olan gacı'lar burda 20 tl ymiş.
ilçeleri ise şunlar dır ;
yusufeli,hopa,borçka,ardanuç,şavşat,arhavi
deniz feneri tepkisinden sonra, insanın memleketiyle yeniden gurur duymasını sağlayan güzel insanların yaşadığı olağanüstü güzel şehir.
adını duyduğuma yüreğime aydınlığın düştüğü bana okuma yazmayı öğreten öğretmenimin şehri.
üç can arkadaşımın memleketi.
belki bin yıldır oynadıkları bar'ın ismini bir anda atabarı olarak değiştirecek derece atatürk aşığı insanların yaşadığı anadolu ili.
ne mutlu artvinlilere...
üç can arkadaşımın memleketi.
belki bin yıldır oynadıkları bar'ın ismini bir anda atabarı olarak değiştirecek derece atatürk aşığı insanların yaşadığı anadolu ili.
ne mutlu artvinlilere...
havasına suyuna kurban olduğum, özlediğim memleketim...
insan küçük yaşlarda, şehrin psikolojisine kaptırır kendini. internetti ,televizyondu, arkadaşlarla gezmekti derken, soyunun yaşadığı, yemyeşil, tertemiz havaya sahip ve sağlıklı besinlerle beslenilen yerler cazip gelmez.
fakat zaman geçer, aklı başına gelir ve fırsatı olduğu zaman gitmediği yerleri, fırsatı yokken gidemediği için özler. artvin de budur benim için. bir kerecik o tertemiz havasını içime çekmek, 5 saat play station oynamaya bedeldir benim için*.
gidin, gezin, gezdirin.
insan küçük yaşlarda, şehrin psikolojisine kaptırır kendini. internetti ,televizyondu, arkadaşlarla gezmekti derken, soyunun yaşadığı, yemyeşil, tertemiz havaya sahip ve sağlıklı besinlerle beslenilen yerler cazip gelmez.
fakat zaman geçer, aklı başına gelir ve fırsatı olduğu zaman gitmediği yerleri, fırsatı yokken gidemediği için özler. artvin de budur benim için. bir kerecik o tertemiz havasını içime çekmek, 5 saat play station oynamaya bedeldir benim için*.
gidin, gezin, gezdirin.
Artvin ili, Doğu Karadeniz Bölümü'nde bulunan bir ildir. Türkiye'nin Gürcistan'la olan sınırında yer alan kuzeydoğu köşesidir. Erzurum, Ardahan ve Rize illeriyle komşudur.
Plaka numarası 08 ve telefon kodu 466'dır. nüfusu 168.092'dir. Milli parklarıyla meşhur olduğunu sanıyorum.
ilçeleri;
Ardanuç
Arhavi
Borçka
Hopa
Şavşat
Murgul
Yusufeli'dir.
Kardeş Şehirler i;
Ahıska, Gürcistan
Batum, Gürcistan
Kazablanka, Fas'tır.
Plaka numarası 08 ve telefon kodu 466'dır. nüfusu 168.092'dir. Milli parklarıyla meşhur olduğunu sanıyorum.
ilçeleri;
Ardanuç
Arhavi
Borçka
Hopa
Şavşat
Murgul
Yusufeli'dir.
Kardeş Şehirler i;
Ahıska, Gürcistan
Batum, Gürcistan
Kazablanka, Fas'tır.
telefon kodu "466"
toplam nüfusu : 191.934
hiç gitmediğim dedemlerden önce ki nesil sakaryaya gitmeden önce ki memleketi.
karadeniz'de solun kalesidir.
istanbul'dan gidilişi otobüs firmasının mezhebinin genişliğine bağlı olarak 19-22 saat arası sürmektedir. hopa'dan sonra 1,5-2 saat daha yol alınıp ulaşılır kent merkezine. ancak yol boyu görülmeye değecek kadar nadide manzaralara sahiptir. hopa'dan gidişte borçka'ya gelmeden önce geçilen dağ geçidinin adı cankurtaran geçididir. kışın genelde kapalı olur. işte o zaman da erzurum'la etkileşimde olur artvin. yüzünü batıdan doğuya çevirir yani. güzel kenttir.
Borçka ilçesinden gidilen uzaklığı nedeniyle keşfedilmemiş muhteşem görsel manzaraya sahip karagöl'ün bulunduğu, güzel yaylaları olan, cana yakın ve misafirperver insanların yaşadığı güzel şehir.
şavşat ilçesi adeta yeşil bir cennet olan, aydın, devrimci ve atatürkçü kültürüyle örnek olan, kötü olan şeyleri içine kabul etmeyen memleketim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar