bugün
- hoşlanılan erkeğin kel olduğunu açıklaması9
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı11
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak7
- minik kurbaga4
- baba ile içki içmek4
- kamyoncuların durduğu mola yeri iyidir goygoyu4
- koala akıllı olsun akıllı3
- dinlerle geçen dört beş bin yıl3
- hoşlanılan kızın çiğköfte yoğurdum gelsene demesi4
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı23
- alışverişe gidiyorum siz entry girin2
- karısını puanlayıp sosyal medyada paylaşan erkek17
- yunan kültürü vs türk kültürü6
- rusya ukrayna savaşı3
- barbarlık temeline cila çekmek2
- yaş ilerledikçe anlaşılan şeyler14
- cehaletln cazibesi2
- zeki biriyle sohbet etmek3
- ismail kartal12
- asansörde kalmak5
- kendini zeki sanan biriyle sohbet etmek2
- cristiano ronaldo vs lionel messi6
- sandra bullock2
- 18 haziran 2026 çekya güney afrika maçı2
- recep tayyip erdoğan3
- abd ve iran'ın bugün masaya oturmaması2
- evrenin simülasyon olduğunun kanıtı3
- yazarlara gelen son mesaj3
- milli takım'ın paraguay maçı hazırlığı3
- anın görüntüsü14
- vedat muriqi4
- son 3 günde sadece 5 saat uyumuş olmak3
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı8
- uyku ilacı içip deniz yatağına binmek2
- sözlük erkekleri kadın olsa nasıl görünürdü8
- deliler2
- beşar esad vs kemal kılıçdaroğlu4
- erhan karaal'ın kurtarılması2
- evrene bir mesaj bırak7
- sözluk kız ayarlama yeri değildir12
- islam düşmanlarına epstein şoku13
- grand theft auto vi2
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- linkedin6
- şu anda ne yapıyorsun19
- bir daha doğmayacak olmak5
- izinli yazarın entry girebilmesi7
- ona bir şey söyle17
- fenerbahçede dördüncü ismail kartal dönemi10
- kızla konuşmaya çalışmak3
güzel bir haluk levent şarkısı. sözleri de yapıştırayım tam olsun:
Sen ellerimde
Sen gözlerimde
Issız geçen her gecemde
Her şeyinle yanımdasın
En zor bu gerçekten
Sevdiğimi söylemeden
Ayrıldım yine senden
Ayrıldım yine senden
Yoksun sen aslında
Yanlızım bu kumsalda
Neler neler yapıyorsun
Bensizken Ankara'da
Sen ellerimde
Sen gözlerimde
Issız geçen her gecemde
Her şeyinle yanımdasın
En zor bu gerçekten
Sevdiğimi söylemeden
Ayrıldım yine senden
Ayrıldım yine senden
Yoksun sen aslında
Yanlızım bu kumsalda
Neler neler yapıyorsun
Bensizken Ankara'da
Yılmaz erdoğan'ın yazdığı en iyi şiirdir. Ötesi olamayacaktır muhtemelen.
nefret etmediğim ama yaşayıpta tek sevemediğim şehir.. ve yaşamak zorunda bırakıldığım şehir...
kar altındadır varoşlar, hasretin nazlıdır ankara dedirten şehir. özlenir de özlenir.
hayatımın geçtiği şehir. çok kalınca sıkıldığım, uzak kalınca özlediğim şehir. hava kararınca etrafın ıssızlaştığı, ne bir öğrenci şehri kadar hareketli ne de sahil kenti kadar huzur vericidir. bi memur kadar düzenli, resmi ve gridir bu memur şehri. ama vazgeçilmezdir. sokakta yürürken o siyah simitlerinden yenmelidir. kuğulu parka gidip kağıt helva yenmelidir. atatürk orman çiftliğine gidip döner yenmelidir. * kışın aşık olunmalıdır. karın altında yürünmelidir sevgiliyle sarmaş dolaş. o zaman anlaşılır güzelliği. o zaman seversiniz bu şehri. gri de olsa.. resmi de olsa.. ıssız da olsa..
alışkanlıklar yarattım kendime zoraki, sonra sevdim onları; ahengi sevdim şehrimdeki. ayazı sevdim. en güzel sonbaharların şehrinde aşkı ve hüznü sevdim. artık ayrılamam. ben ankara'ya aitim, ankara bana...
bir istanbullu olarak bazı izlenimlerim:
+sokaklar istanbul'a oranla gayet geniş ve temiz. ara sokaklar hariç. yol bakım çalışmaları nedeniyle bazı ara sokaklar çamur içindeydi.
+ istanbul'a oranla çok daha az trafik var ve çok daha sessiz.
+ bir günde nerdeyse her yeri gezilebilecek kadar küçük ve merkezi.
+havası kasvetli ve devlet binaları sovyetler birliği dönemini hatırlatıyor.
+panolar gereksiz yere melih g. tarafından işgal edilmiş.
+ulaşım pahalı.
+sokaklar istanbul'a oranla gayet geniş ve temiz. ara sokaklar hariç. yol bakım çalışmaları nedeniyle bazı ara sokaklar çamur içindeydi.
+ istanbul'a oranla çok daha az trafik var ve çok daha sessiz.
+ bir günde nerdeyse her yeri gezilebilecek kadar küçük ve merkezi.
+havası kasvetli ve devlet binaları sovyetler birliği dönemini hatırlatıyor.
+panolar gereksiz yere melih g. tarafından işgal edilmiş.
+ulaşım pahalı.
kimilerine göre asık suratlı bir şehir gibi görünse de gelen hiç ilallah edip geri dönmemiştir hep özlenilesi aranılası bir güzide şehir olarak zerk etmiştir hafızalara ankara.
bir kez görülen grinin güzelliğidir, hayaldir, yağmurun kara döndüğü yerdir, sevmemin nedeni olmayacak kadar ben olan şehir, özlediğim; ama tanımadığım tek dost.
Askerliğimin ilk üç ayını geçirdiğim daha sonra defalarca işimle ilgili gittiğim bir çok insanın boğuk ve sıkıcı bulduğu ama benim için çok güzel olan Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti...
veganın hafif müzik albümündeki en güzel şarkılarından biri.
yılmaz erdoğan`ın * en iyi şiiri.. bir şiiri dinlemek bu kadar vrucu olabilir;
https://www.youtube.com/watch?v=R7m5kU9Mpfs
https://www.youtube.com/watch?v=R7m5kU9Mpfs
yillardir deniz kenarinda yasamama ragmen* burnumda tuten, arkadasliklarin, sevgilerin bir cok yere gore cok daha gercekci yasandigi suratsiz prenses.
insanlarin birbirlerine cok daha anlayisli olabildigi, dugunlerinin cok tantanali oldugu, her firsatta kosa kosa gittigim, gri tenli yarim.
insanlarin birbirlerine cok daha anlayisli olabildigi, dugunlerinin cok tantanali oldugu, her firsatta kosa kosa gittigim, gri tenli yarim.
tutunduğum dalım, en mutlu anlarımı da dipte olduğum anlarımı da sokaklarında paylaştığım, cebeci-tunalı-bahçeli-kızılay muhitleriyle alışkanlık yapan, yaşamayanın can sıkıcı bulduğu, anlaşılmaz şekilde bağımlılık yapan gösterişsiz, mağrur kent.
ah! yağmur dönerken kara..
şarkılar var falımda..
hepsi sana.. hepsi sana..
bu gece, ankara..
bembeyaz yine her taraf. yollar, ağaçlar, arabalar, apartmanlar, gökyüzü.. üşüyorum camdan baktığımda bile. kardanadam yapan çocukları görüyorum bahçede. içim ısınıyor bu sefer. çocukluğum geliyor aklıma. kar yağdığında sevinç çığlıkları atışım, kardanadamım eridiği için ağlayışım.. anlıyorum, her duyguyu yaşadım ben bu şehirde. ben koca bi şehri yaşamışım 19 senede..
şarkılar var falımda..
hepsi sana.. hepsi sana..
bu gece, ankara..
bembeyaz yine her taraf. yollar, ağaçlar, arabalar, apartmanlar, gökyüzü.. üşüyorum camdan baktığımda bile. kardanadam yapan çocukları görüyorum bahçede. içim ısınıyor bu sefer. çocukluğum geliyor aklıma. kar yağdığında sevinç çığlıkları atışım, kardanadamım eridiği için ağlayışım.. anlıyorum, her duyguyu yaşadım ben bu şehirde. ben koca bi şehri yaşamışım 19 senede..
sevmediğini söyleyenlere saygı duyduğum, bok atanlara hüleeeyn dediğim şehrim.
sevdiğini sanmaktır... sandığını sevmektir...
denizi olmayan, her kafadan insanı barındıran, garip, çöl ortasına kurulmuş bir vaha.
kişi başına bir tane alt/üst/yan/orta vs. geçit düşen başkent. ha bir de melih gökçek denen insan görünümlü şahsın ellerinde can vermektedir.
"ankara'yı sevmeyene bir zulümdür
bu kadar insanın neden ankara'yı bu kadar çok sevdiğini anlamadan
ankara'da yaşamak..."
bu mısra aslinda herşeyi açıklıyor ankara hakkında. ankara bir sevgilidir seven için. aslında pekte güzel olmayan bir sevgili ama sevmek sevdiğinin çarpık bacaklarını sütun gibi görmektir.
ayrıca ilk mısrada alıntı yaprığım yılmaz erdoğan'ın ankara şiiride ankara'yı sevmenin nedenini, sevmemenin nedenini kısacası herşeyi anlatıyor. bir anda kendinizi ankara'nın o ışıldayan kaldırımlarında yürüken buluyorsunuz.
bu kadar insanın neden ankara'yı bu kadar çok sevdiğini anlamadan
ankara'da yaşamak..."
bu mısra aslinda herşeyi açıklıyor ankara hakkında. ankara bir sevgilidir seven için. aslında pekte güzel olmayan bir sevgili ama sevmek sevdiğinin çarpık bacaklarını sütun gibi görmektir.
ayrıca ilk mısrada alıntı yaprığım yılmaz erdoğan'ın ankara şiiride ankara'yı sevmenin nedenini, sevmemenin nedenini kısacası herşeyi anlatıyor. bir anda kendinizi ankara'nın o ışıldayan kaldırımlarında yürüken buluyorsunuz.
gri şehir...
bozkırın yeşerdiği şehir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar