bugün
- imamoğlu adliyeye sevk ediliyor12
- tayyip erdoğanın emrini bekliyoruz23
- ekrem imamoğlu46
- cuhape'nin gençleri provoke etmesi12
- arkadaşlar bi bakar mısınız37
- anın görüntüsü15
- filiz akın11
- ekrem imamoğlu'nun hdp aşkı8
- güvenilmez yazarlar20
- imamoğlu zaten zengin niye çalsın ki12
- imamoğlu çalmamıştır diyebiliyor musunuz21
- ihbar eden chp'li yargılanan chp'li suçlu ak p li19
- savcılarımız ihbarları dikkate almasın mı11
- imamoğlu soruşturması9
- başörtülü bacılarımıza saldırıyorlar13
- sahura kalkan kemalist10
- inançtan bağımsız ahlak olur mu18
- mega proje olarak para kuleleri27
- 22 mart 2025 üniversitelilere operasyon10
- bağlı olduğunuz temel felsefe akımı18
- borsa istanbul16
- sahurdayız uludağ sözlük22
- sözlük yazarlarının asla pişman olmayacağı şeyler16
- kadir mısıroğlu12
- gecenin şarkısı11
- teğmenler vs ümit özdağ vs imamoğlu13
- borsa istanbuldan bir günde zengin olmak10
- devletin bekaasi imamoğlu dur9
- güvenilir yazarlar16
- muhtemelen canabar joseph shomolo kuschca flörtü14
- simsiyah dışkı çıkarmak13
- chp'nin kapatılması10
- sudenaz0714
- sözlüğün mizah seviyesinin yerlerde olması8
- erdoğan'ın oyu artık yüzde 40 bile değil14
- v a m p i r o v9
- korkudan çelişkiye düşen troll8
- akpliyim soruları alayım11
- tayland a gitmek10
- devletimizin yanındayız20
- imamoğlu'na kreş açma soruşturması13
- sözlükte fakir varsa bana mesaj atabilir mi24
- claudia s cloud11
- ak partililerin ilginç savunması13
- herkesin abaza olduğu gerçeği11
- aykolik'i üzen karşısında beni bulur10
- insan kaç kez aşık olabilir sorunsalı18
- atatürk'ü sevmeyenlerin oy verdiği partiler11
- sözlük yazarlarının milkshakeleri10
- 128 milyar dolara inan 560 milyar liraya inanma16

entry'ler (1973)
7 milyar insan arasindaki en buyuk anlasmadir.
lenin'in olmeden once, stalin'e dair partiyi uyardigi pek cok konusma ve mektup vardir.
velhasil bu gorece gizli toplantilardan birinde stalin`den "gürcü hödüğü" olarak bahseder.
saka bir kenara kaynagi da vereyim hemen: moshe lewin`in sovyet yuzyili isimli eserinde detaylar bulunabilir.
son olarak benim gibi kapitalistlere[?] karsi stalin hödüğünü savunuyorsunuz ama; bari lenin'e karsi savunmayin.
velhasil bu gorece gizli toplantilardan birinde stalin`den "gürcü hödüğü" olarak bahseder.
saka bir kenara kaynagi da vereyim hemen: moshe lewin`in sovyet yuzyili isimli eserinde detaylar bulunabilir.
son olarak benim gibi kapitalistlere[?] karsi stalin hödüğünü savunuyorsunuz ama; bari lenin'e karsi savunmayin.
lenin tarafindan onerilen ilk isim "avrupa ve asya sovyet sosyalist cumhuriyetler birligi" seklindedir.
sene 2016 ve ben ortalarda uçan araba göremiyorum. okey mi oynuyorsunuz ne biçim güç birleştirme!??!!
das edit: az önce alfa romeo kötüledi. herkes vaziyet alsın!
das edit: az önce alfa romeo kötüledi. herkes vaziyet alsın!
"biz [insanlık] evrenin kendisini bilme yoluyuz."
carl sagan
evren hakkında bildiklerimiz ve bilebileceklerimiz hep sınırlı kalacak ama evrenin kendisinden haberdar olmasının tek yolu da yine bizleriz.
hayatın anlamı da buralarda bir yerlerde (sanırım).
iyi pazarlar.
carl sagan
evren hakkında bildiklerimiz ve bilebileceklerimiz hep sınırlı kalacak ama evrenin kendisinden haberdar olmasının tek yolu da yine bizleriz.
hayatın anlamı da buralarda bir yerlerde (sanırım).
iyi pazarlar.
"dünyanın tüm yozgatlıları lütfen birleşmeyin" eklenerek desteklebilecek durum.
cinsiyetçilik olacak biliyorum ama bazı kadınlar bunu çok yapar. durumu eşitlemek için erkek hemcinslerimin de öküz olduğunu söyliyeyim.
cuma öğleden sonra çalışmazlar, sürekli olarak tatildir.
ışık, evrende en hızlı ilerleyen şeydir. evrenin kendisi ise ışık hızından daha hızlı genişler. buyur burdan yak!?
açık söylüyorum türkiye'deki en iyi 10 yayınevinden biridir. ve ne yazık ki ermeni soykırımı yalanının türkiye'deki bayraktarı da olurlar. türk'e yapılan zulümleri de okuyabilsek biraz!?
şunu bir uzay aracının arkasına koyup belirli bir noktada füzyon gücünü ayarlayarak patlatsaydık şimdiye mars'a 10 kere gidip gelmiştik. azıcık akıl ya; carl sagan mezarında dört dönüyor yazıktır.
aramızdaki stalinistler kızacak ama bolşevik partisi kayıtlarına göre lenin parti toplantılarında kendisini eleştirmekte ve "gürcü hödüğü" diye bahsetmektedir. hikayenin sonunu merak edenler için özet geçeyim; lenin haklıymış.
ilgilenenler moshe lewin'in sovyet yüzyılı kitabını okusun. ilgilenmeyenler de bana mesaj atabilir, özellikle sözlük hatunları.
ilgilenenler moshe lewin'in sovyet yüzyılı kitabını okusun. ilgilenmeyenler de bana mesaj atabilir, özellikle sözlük hatunları.
1937'de türkiye tarafından hava harp akademisinin kuruluşunda görevlendirilmesi için davet edilmiştir. neyse ki talebi geri çevirmiş kendisi. adam haklı tabii, o ara ikinci dünya savaşını planlıyorlardı. ben ikna oldum.
yahu size hiç mi mantık, mukayese vs. öğretmediler.
charlie hebdo ataturk'e hakaret etse kim neden umursasın; gülünüp geçilir. ki eminim etmiştir de.
zaten akit, vakit ve yeni şafak gazeteleri ve derin tarih dergisi yeterince hakaret ediyor atatürk'e. kemalistlerin bu yayınları bastığını gördünüz mü?
herkesi kendiniz kadar cani ve cahil sanmayın.
charlie hebdo ataturk'e hakaret etse kim neden umursasın; gülünüp geçilir. ki eminim etmiştir de.
zaten akit, vakit ve yeni şafak gazeteleri ve derin tarih dergisi yeterince hakaret ediyor atatürk'e. kemalistlerin bu yayınları bastığını gördünüz mü?
herkesi kendiniz kadar cani ve cahil sanmayın.
sahabeden ebu zerr'in bu gibi israflar için güzel sözleri vardır. savunanların yürekleri varsa gitsinler araştırsınlar.
ha buarada; atatürk'e tahsis edilen savarona da israftı. ben de bunu söyleyecek yürek var ve yine de cumhuriyet devrimlerinin arkasındayım.
son olarak bu çakma saray kat be kat daha pahalıdır ve israftır. matematiği yeten herkes görebilir bu gerçeği.
ha buarada; atatürk'e tahsis edilen savarona da israftı. ben de bunu söyleyecek yürek var ve yine de cumhuriyet devrimlerinin arkasındayım.
son olarak bu çakma saray kat be kat daha pahalıdır ve israftır. matematiği yeten herkes görebilir bu gerçeği.
ülkücü değilim ama milliyetçiyim. velhasıl "ülkücülere sadece ulumayı bilir" diyenlerin hayatlarında çıkarttıkları tek ses korku çığlıkları olmasın? ha gezi'ye katılmış biri olarak gönlüm ülkücüleri de orada görmek olurdu. o başka bir entry'nin konusu olsun.
ülkenin büyük bölümünün iş/okul olmamasından dolayı sevindiği ama aynı zamanda her yıl anmak için büyük bir sevgi beslediği bayramdır.