bugün
- regular show2
- uludağ sözlükte debe olmaması2
- herzevekil19
- hayatında ilk defa kendini akışa teslim etmek3
- düzgün erkeklerin hepsinin kapılmış olması3
- iran'ın körfez'deki abd üslerine saldırısı2
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak15
- iran'ın abd üslerine saldırısı2
- türkler ırkçı mıdır10
- geri zekalı demek hakaret mi21
- türk kızlarının keko adam sevmesi20
- seni onaracağım diyen kadın16
- gençler iş beğenmiyor13
- anın görüntüsü15
- 12 temmuz 2026 norveç ingiltere maçı21
- askere gitmenin sanılanın aksine keyifli olması2
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız30
- yalnız insanın karpuz yiyememesi sorunsalı2
- asla dolandırılmayan insanların sırrı15
- yapay zekanın bilinçlenip bir dini kabul etmesi18
- üstteki yazarı öv6
- sözlükte sizi kim tanıyor27
- yakışıklı olduğunun farkında olan erkek8
- şişman kızla sevgili olan erkek16
- penis boyu takıntısı14
- bir kadının ensemi okşaması10
- ta ki seni görene kadar6
- 2026 dünya kupası29
- her şeye sarımsak koyan insan11
- norveç11
- geniş omuzlu kadınlar5
- 12 temmuz 2026 arjantin isviçre maçı12
- kiraz cicegi kolonyasi45
- galiba sözlükte şu an kavga var5
- hayat kalitesini düşüren şeyler12
- kendinle aran nasıl2
- biraderlere laf edenler5
- bir gün son kez entry girecek olmamız4
- evlenilecek insanın önce ailesine bakmak9
- sabah dörtte kalkmak5
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler14
- futbol22
- marmaris datça yolu10
- evlenmek için para biriktirmek9
- hayatın anlamsız olduğu gerçeği4
- bu devirde herkes deli gibi vajina arıyor6
- herkes ronaldinho'nun yarrağını yesin6
- sigarayı azaltmak4
- geceye bi şarkı bırak5
- saraca finch house32
müslüman olmadan önce islamiyet karşıtı pek çok girişimlerde bulunsada daha sonra müslüman olan ve " Ey Amr , Bîat et ,Hiç şüphesiz ki , müslüman olmakla , islâmiyetten önce yapılanların hesâbı sorulmaz " diyerek peygamber efendimiz tarafından ordu kumandanlığına getirilen sahabi . güzel insan .
sahabe,
tekrar ediyorum sahabe...
müslümansanız eğer, yukarıda yazdığım çok mühim bir nokta olması lazım sizin için. dönemin siyasi olaylarını adam gibi okuyup anlamadan hemen yafta yakıştırmayın eğer müslüman da değilseniz.
tekrar ediyorum sahabe...
müslümansanız eğer, yukarıda yazdığım çok mühim bir nokta olması lazım sizin için. dönemin siyasi olaylarını adam gibi okuyup anlamadan hemen yafta yakıştırmayın eğer müslüman da değilseniz.
hadislerle meth edilmiştir. arabistanda yetişen dört meşhur dahiden biridir. senelerce mısır valiliği yapmıştır. oğlu abdullah bin amr bin as da en çok hadis rivayet eden sahabilerdendir.
unix tabanli sistemlerde gorulebilir, tek kullanicili modda gerekli olmayan binary komutlarinin dizinidir. *
/usr/amr/bin/as
/usr/amr/bin/as
müslüman olduktan sonra hz. ömer'in halifeliği döneminde filistin, ürdün, mısır, suriye ve libya'nın sineraik bölgesini fetheden ve sıffin savaşında hz ali'ye karşı isyan eden ve daha sonra emevi hanedanını kuran suriye valisi muaviye'nin hakemliğini yapmış sahabe. mısır'ı fethetmeden önce fiistin valiliği de yapmıştır.
hz. ali ve muaviye arasında sıffin savaşı sırasında hakemlik yapan ve parayla satın alınarak hz.ali yi halifelikten alıp muaviye ye halifeliği veren "müslüman".
önceleri islam aleyhine çalışmış, bedir ve uhud gazalarında müslümanlara karşı savaşmıştır. hendek savaşından sonra halid bin velid ile birlikte müslüman olmuş ve geri kalan tüm gazalarda peygamber efendimizin yanında yer alarak savaşmıştır.
dahi sahabe...
muaviye ile birlikte islama siyaseti sokan insandır.
hakem olayında kurnazlıkla yaptığı hile ile müminlerin bir kısmının helak olmasının yolunu açmıştır.
bir sahabe adil davranmalıdır.
bir sahabe adil davranmalıdır.
halid bin velid ve osman bin talha ile mekke'nin fethinden 6 ay önce iman eden hitabet ve askerlik dahisi sahabe. islamiyetten önce müşrikler onu habeşistan kralı necaşi'ye müslümanları geri çevirmek üzere sonsuz güvenle göndermişlerdi. orada cafer bin ebu talib ile sözlü düelloya girişti. (https://www.youtube.com/watch?v=KpoUbcEQfZI) ancak allah elbette müslümanların yanındaydı ki muvaffak olamadı. çağrı (the message) filminde bu hadise canlandırılmıştır. hz ömer dizisi'nde de mühim şekilde canlandırıldı.
islam'a girdikten sonra meziyetlerini müslümanlar adına kullanmıştır. mısır fatihi diye anılır. babası as bin vail kureyş'in ileri gelenlerinden idi. oğlu abdullah bin amr bin as da fakih bir sahabe idi. yani fıkıh ve hadis ilminde islamiyete hizmetlerde bulunmuştur.
islam'a girdikten sonra meziyetlerini müslümanlar adına kullanmıştır. mısır fatihi diye anılır. babası as bin vail kureyş'in ileri gelenlerinden idi. oğlu abdullah bin amr bin as da fakih bir sahabe idi. yani fıkıh ve hadis ilminde islamiyete hizmetlerde bulunmuştur.
şimdi bunu sahabe sahabe diye övenler çok merak ediyorum üçüncü halife osman'ı katleden sahabelere de bu Kadar saygı duyuyorlar mı ? Sonuçta onlarda sahabe idi hani şu gökteki yıldızlardan.
Tanım : allahın laneti her daim üzerine olsun Dediğim sahabe.
Tanım : allahın laneti her daim üzerine olsun Dediğim sahabe.
kimilerinin hazret dediği benimde yavşak dediğim kurnaz mı kurnaz veledizina tabirine uyan alçağın teki..hilede düzenbazlıkta mahir olduğu için muaviye gavatının yardımcılığına getirilmiştir...sıffin savaşında insanların ölmemesi için hz ali muaviyeyi mübarezeye (teke tek vuruşmaya) çağırmış muaviyenin götü yemediğinden amr ibni ası sürmüştür bu piç tam hz aliye yenilecekken tuhaf bir hareket yapmış eteğini sıyırıp arkasını dönmüş kıçı açıkta kaldığından hz ali haya ederek öldürmeyip dönüp gitmiştir ...buna hazret diyen kafalarınıza sokayım..
iskenderiyeli Aziz Kiril ile birlikte iskenderiye Kütüphanesi'nin yakılmasının diğer bir suçlusu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar