sevdiği entry'ler

aykolik

Sevgili yazarlar,

Bugün kendim almış olduğum bir kararla sözlüğe yılbaşına kadar, yani 1 Ocak 2027 tarihine kadar ara vermeye karar vermiş bulunuyorum. Kendim için sözlüğe bir süre ara vermeyi düşündüm. Bu süre zarfında entry favlayıp beğenebilirim ama yıl sonuna kadar entry girmeyi düşünmüyorum. Bana ulaşmak isteyen yazarlar olursa instagram hesabımdan ve nickini vermek istemediğim bir yazar da Whatsapp'tan bana ulaşabilir. istanbul'da sonbaharda onunla buluşmak isterim. Anlayışınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Edit: bu kararımı yarından itibaren uygulama kararı almış bulunmaktayım çünkü caddebostan'dan adalar fotoğrafı çekmeden olmaz diye düşünüyorum.
Edibüdü: bu kararımdan vazgeçmiş bulunmaktayım. Vazgeçtim - yıldız tilbe. :)

sadece başlığı açacak kadar düşünebilmek

benim durumum.

(bkz: komiklikler şakalar)

torpil peşinde koşan tip

8-9 yıl beklersen ben sana referans olurum abicim.

merhabalarr

--spoiler--

naber lan deli user?

--spoiler--

seni gördüm daha iyi oldum braa . sen hala burada mısın ya emekli olmadın mı .p

en boktan on yıl

Biz büyüdük ve kirlendi dünya dercesine. Hiçbir şeyde keyif yok. insanlar bozuldu, toplumlar acayipleşti, gıdada lezzet kalmadı. Bundan sonra artık hep tepetaklak olacak dünya.

gocu

yedinci nesil suser.

ilgi isteyen kız

Ya Kırk yılın başında bi kahve paylaştık diye böyle diyorsanız dalılırım bak.

true'nin çaylak olması

Güldüren bir gelişme.

true'nin çaylak olması

Bu ai moderatöre sapıklık mı yaptı noldu.

true'nin çaylak olması

ayaklarına 100 falaka, sırtına 50 kırbaç da olmalı kuru kuruya çaylaklık olmaz.

tiramisu yiyen erkek

çataldan/kaşıktan akan kremayı diliyle yakalamaya çalışırken etraftaki künefe yiyen dayılar bıyık burkmaktadır.

tiramisu yiyen erkek

gocu sen oy oranı %80 yeniden refah %20 akp olan bir şehirde mi yaşıyorsun biz niye böyle olaylar yaşamıyoruz.

konuya dönecek olursak her gün bir tepsi baklava gömen o errrkek adamlar diyabet hastası olacakken bu arkadaşımıza hiç bir şey olmayacaktır. hatta özgün tarife uyup likörlü yapıp yiyorsa o adamları kırk yerinden çatlatır.

anın görüntüsü

görsel

kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı

Demek öyle.
Bi tık üzdü bu beni..

kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı

kızlar demişsin ama bir erkek olarak ikinize de güvenirim severim de ama birisi dese ki "kilo hesabı satar mısın" anında satarım ikinizi. müstakil eve geçmem lazım 40 senedir apartmanda anam ağladı eksiğim var biraz kusura bakmayacaksınız artık..

günaydın sözlük

Olsun bakalım.

tolkien gibi yazmak

kolay değil, sabır ister, delilik ister, yıllar ister. basit sananın aklını sikeyim. adam dil uydurmuş, yetmemiş ikinciyi, üçüncüyü çıkarmış. quenya, sindarin, kara dil, hepsi gramerli, kelime dağarcıklı, lehçeli. sonra 3000 yıllık tarih yazmış, her kralın soyunu, her savaşın sebebini, her elfin saç rengini, her cücenin sakalındaki teli not etmiş. harita çizmiş, dağların yüksekliğini, nehirlerin akış yönünü, ormanların sınırlarını hesaplamış. cümleleri öyle kurmuş ki bir paragrafı okurken sabah olmuş, akşam olmuş, sen hâlâ “ve o vakit…” kısmındasın.

“ve o vakit, o kadim ormanların gölgeli derinliklerinde…” diye başlayıp üç sayfa sonra fiile geliyorsun. her detayı süsleyeceksin ama modern kelime kaçırmayacaksın. hobbitlerin yemek listesini, elflerin şarkılarını eski dilde, cücelerin madencilik tekniklerini, orkların küfürlerini bileceksin. güç yozlaştırır temasını, ölümün kaçınılmazlığını, umudun kırılganlığını işleyeceksin. basit bir yürüyüş sahnesi bile felsefi olacak, okuyan hem ağlayacak hem “ulan ne kadar yüce” amk diyecek.

çok zor, hatta biraz da insanın kendi akıl sağlığından feragat edip “dur bakalım, binlerce yıl önce ölmüş bir elf kralının hangi lehçeyi konuştuğunu da netleştireyim lan” diyecek kadar kafayı sıyırmasını ister.

kaygı

Çok enteresan bir duygu-durum.
Henüz ortada bir sonuç yoktur ama siz varmış ve en kötü ihtimal başınıza gelmiş gibi hissedip, gelmemiş günün acısını, sıkıntısını yaşarsınız.

Gece gece perileri geldi de oradan biliyorum. Başladı bir anda "ya olmazsa"lar.

insanoğlunun aşırı garantici ve kontrolcü egosu da tabii yaşanan kaygıyı derinleştiriyor.
Aslında bütün mesele esneyip akışa geçememek ve incinme ihtimalini göze alamamak.
Yaşamak biraz da böyle bir şey sanırım, insan biraz biraz kendisini alıştırmalı hayal kırıklığına.

yarası olan gocudur

Gocu kankitom durur mu yapıştırmış cevabı *
© copyright 2005 - 2026