entry'ler (48311)

keyfi verilebilen çaylaklık süresi sorunsalı

tek tek cevap versem 20 paragraf olacak o yüzden kısa ve net yazayım ; senin bu soruları sorman gereken kişi yetkililer değil moderatörler. sen gelip de burada "lobi yapan yetkililer var fenerbahçe lobisi bunlar sırf gs liyim diye çaylak yaptılar beni" diye asılsız mesnetsiz ithamlarda bulunamazsın. hakkını araman gereken yer var aramaman gereken yer var. aç bir bdv "arkadaş böyle böyle bir şey oldu neden oldu" diye sor. veya at moderatörlere mesaj neden böyle oldu diye sor. sen bunların hiçbirisini yapmayıp gelip burada bizi haksız yere itham ettin sonrada anlayış göstermemizi sineye çekmemizi bekliyorsun..

sen haksızlığa uğradın ama hakkını ararken de bize haksızlık yaptın. bak sana hiç haksızsın demedim hala da demiyorum. haklısın 30 küsür gün çaylaklık olmaz ancak hakkını yanlış yerde yanlış şekilde yanlış kişilerde aradın. neticesinde hakkını ararken bize haksızlık yaptın. umarım anlatabiliyorumdur sanki yazıyorum yazıyorum yazıyorum ama boşa gidiyormuş gibi geliyor sürekli aynı yerde dönüp duruyorsun çıkamadın bir türlü o dar çemberden. mevzuyu bir türlü anlamıyorsun çok enteresan olabildiğince sade bir dil ile açıklayıcı yazmaya gayret ediyorum..

başka mesele olsa bu kadar uğraşmam anlatacağım diye "mal herhalde anlamıyor" der geçerim ama ortada bir mağduriyet var diye senin üslubuna rağmen hala cevap yazıyorum. hala yok istediğim yere yazarım keyfi çaylaklık verildi diyorsun. kendin yazmadın mı birader heyecana yenik düştüm küfür ettim çaylaklığa itiraz etmiyorum süreye itiraz ediyorum diye ? şimdi gene döndün keyfi çaylaklık demeye başladın nasıl iş bu ben anlamıyorum..

--spoiler--

Ben yetkili / mod kimdir, farlı yetkileri nedir bilemem.
Yanlışa yanlış, doğruya doğru derim.

--spoiler--

kusura bakma ama mod nedir yetkili nedir bilmiyorsan neden gelip "lobi yapan yetkililer var sırf gs liyim diye çaylak yapıldım" diyerek ortalığı velveleye verdin diye sormazlar mı adama ? neden "lobi yapan moderatörler var" demedin de direkt geldin yetkililer dedin ? farkı bilmiyorum diyorsun bilmediğin fark yüzünden insanları birbirine düşürdün bizleri de haksız yere itham ettin milletin ağzına sakız ettin.

sen doğruya doğru demiyorsun sen küfürlü entry girip "sözlük formatı gereği" çaylak edildin diye yanlış adres üzerinden gidip hak aradın. burada "haklı" bir hak arayışı yok kusura bakma. senin tezin "sırf gs liyim diye fenerbahçe lobisi yetkilileri beni çaylak yaptı" idi doğru mu ? eee 3 tanede gs li yetkili var onları ne yapacağız ? her çaylak olan fb taraftarı yazar gelip gs lobisi mi var desin yani.. hak böyle mi aranır hatalılardan hesap soracağına hatası olmayanları suçladın herkese de mesaj atmışsın anladığım kadarı ile zall dahil..

kaç yıllık yazarsınız arkadaş hala yetkili nedir moderatör nedir bilemiyorsanız yani kusura bakmayın ama bu iş saçmasapan bir şey demektir.. kaç defa yazdık çaylaklığı kimler verir süreyi "kim" belirler diye hala diyorsan "hangi standarta dayanarak yapıldı öğrenemedik" diye kim sana nasıl açıklayacak ki anlayabilesin. daha nasıl açıklayabiliriz yani hem küresel hem ben defalarca yazdık işleyişi. ışıklı tabela yaptırıp o yanan sönen lambalardan harfler yaptırıp öyle mi yazalım anlaşılması için anlamadım ben bunu..

mel mel bakan gibson

bir açıklama yazıp tekrar karanlığa karışacak yazardır. olumlu veya olumsuz entry yazan herkese teşekkürler. başta küresel olmak üzere tabii sosyal medya üzerinden de mesaj attı sağ olsun. entry biraz uzun olacak "ne yazmış bu amk niye özet geçmemiş çok da s..imizdeydi sanki yazdıkları" diyecekler okumasın devamını. özet geçilecek mevzu değil çünkü *

artık buraya çok vakit ayırmamaya karar verdim. 2020 senesinin başında moderatör arkadaşlarımızdan bir tanesi yetkili olur musun diye sordu. allah var istemedim ilk başlarda çünkü yazarlık yetiyordu. lakin bir şeyleri düzeltebilirim umudu ile 2 gün sonra tamam dedim yetkili yaptı beni sağ olsun. bu 5 senelik süreçte gördüm ki sözlüğün sahipleri başta olmak üzere buranın bir ekşi sözlük değilde inci sözlük olmasını istiyorlar. eleştirmiyorum neticede ben de burada diğer herkes gibi misafirim. ev sahibine "o koltuğu buraya çek bu halıyı şöyle düzelt" diyemem ev onun evi nasıl istiyorsa öyle dizayn eder. misafir o dizayn kendisine uymuyorsa ev sahibini darlamaz kendi misafirliğini sonlandırır. ev sahiplerinin kendi yaptıkları veya yapmadıkları eylemler yüzünden sürekli biz zan altında kalıyoruz burada. haksız ithamlar haksız suçlamalar.. yazarın bir tanesi çaylak oldu diye ortalığı ayağa kaldırıyor. amerikan başkanı dahil herkese haber vermiş olm.. olayda bizim bir suçumuz yok ama sonunda bir baktık ki ihale gene bize bırakılmış. sorumluluk alması gerekenler çıkıp "ya kusura bakmayın 15-20 günde bir sözlüğe giriyoruz ne yapak" diyecekleri yerde bize diyorlar ki bu neden böyle oldu. sizin yüzünüzden olmuş olabilir mi ?? adam kendisi diyor ki "heyecanıma yenik düştüm küfür ettim çaylak oldum bir şey demiyorum ama neden 1 ay sürdü" diyor. bunun cevabını vermesi gereken yetkililer değil. cevabı vermesi gerekenler vermiyor ama içeride kazanın altını harlamışlar bizi de yahni diye içine atıyorlar pişirmeye.. bu çok sıcak örnek olduğu için bunu yazdım bunun gibi onlarca olay var yaşanmış. yazarın şahsı ile alakalı bir şey yok yani sadece sıcak örnek. birileri birkaç yazarı kanatları altına almışlar adamlar ne yaparsa yapsın bunlara ne dokunuyorlar ne dokundurtuyorlar. bu ibnelerde sabahtan akşama burada "kızınca çaylak atan yetkili var" "vay efendim yetkililer tarafsız değil lobileri var akp liyim diye gs liyim diye çaylak oluyorum" diye yavşak yavşak konuşuyorlar. neden bir kere bile "moderatörler tarafsız olsun" demiyorlar hiç dikkatinizi çekti mi ?? nedenini yazıyorum işte. bu sansarlar tarafsızlık istemiyor "ayrıcalıkları devam etsin" istiyor. ayrıcalık alamadıklarını, bu ayrıcalığa çomak sokanları da böyle sürekli suçlayarak o leblebi kadar akılları ile mağduriyet kasıyorlar. bazı moderatörleri bazı yetkilileri şakır şukur yalıyorlar ama mevzu bize gelince tü kaka oluyoruz. bunu yiyenlerde var aramızda ne yazık ki. olayın iç yüzünü bilmeyince işte zannediyorsunuz ki bunlar hakikatten mağdur ediliyor. aslında ortada bir mağduriyet yok adamlar dokunulmazlıklarına dokunuluyor diye çemkiriyorlar feryat ediyorlar. tarafsız davrananı taraflı olmakla suçlayıp "kendilerinden" taraf olanları övüyorlar tarafsız diyorlar ve emmikliyorlar.

2016 dan beri burada yazarlık yapıyorum 50 bine yakın entry girmişim. bugüne kadar hep neysem o olarak yazdım hiç başka birisi gibi davranmadım. "doğru bildiğim" ne ise onu yazdım onu savundum dün ne konuşuyorsam bugünde onu konuştum götüm başım ayrı oynamadı. yetkili olduktan sonrada bu durum değişmedi başkalarına küfür etmedim başkalarının kıymetlilerine kutsallarına sövmedim hakaret etmedim kimsenin bir kusuru ile eksikliği ile dalga geçmedim. trollük adı altında bile isteye aptallık yapanlar hariç.. ancak 2.paragrafta belirttiğim gibi buranın sahibi ben değilim. yani bir şeyleri düzeltmeye çalışırken aslında "düzeltilecek bir şey olmadığını" bizzat buranın sahipleri söyleyince, yani milletin burada birbirine küfür etmesinin hakaret etmesinin aslında "düzeltilecek bir şey olmadığını" yani yani bunun olumsuz bir durum olmadığını beyan etmesi ile kendimce böyle bir karar aldım. tartışma olacaksa da adabı ile olsun kavga edilecekse de "adam" gibi edilsin isterim. ben bilmiyor muyum ekranın arkasın saklanıp milletin orasına burasına koymayı, onu s....meyi buna sokmayı veya bazı yazarlar ne yaparsa yapsın görmezden gelmeyi, bazı yazarlara kin güdüp sürekli onlarla uğraşmayı. ancak bunlar ne adamlığa ne de insanlığa sığar. bir söz var ya "ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin" diye. ben bu deveyi beğenmiyorum arkadaş 3 hörgüçlü deve mi olur amk. ne zamanki deve olması gerektiği gibi tek hörgüçlü olur ( hadi istisnai olsun çift hörgüçe de razıyım ) o zaman gelir gene yazarız makaramızı yaparız.

diyeceklerim bu kadar herkes sağlıcakla kalsın herkes "kendisine neyi yakıştırıyorsa" o şekilde yaşamaya devam etsin. burada milleti sinir ederek, kızdırarak, küfür edip sindirmeye çalışarak ve bunları yavşak gibi birilerinin koltuk altına sığınarak yapandan adam olmaz. önce ev sahipleri buna bir dur demek zorunda yoksa işte maalesef ki durum böyle b.ktan içinden çıkılamaz bir hal alıyor..

sadece bu değil ki sözlükte onlarca yüzlerce saçmalık var. ben daha yetkili değilken bile bunları düzeltin diyordum kimse dinlemiyordu. yetkili oldum hala söylüyorum hala kimse dinlemiyor *

bu işin standartı şu şekilde olur ; moderatörler sözlüğe daha çok girecekler olaylara daha hakim olacaklar. bunun başka çaresi yok.

eyvallah. bana inanırsın inanmazsın canın sağ olsun ama bu olayın bizimle alakası yok. seni bir yetkili o entry veya başka bir sebepten çaylak yapmış olabilir ancak bizim verdiğimiz çaylaklığın süresi maksimum 3 gün oluyor. o 3 günün amacı da dediğim gibi mod online olunca onu görüyor ve ya cezayı açıyor ya da süresini belirliyor. daha uzun ceza gerekiyorsa uzatıyor gerekmiyorsa 3 günde zaten ceza açılıyor. hiçbir yetkili 1 ay ceza veremez zaten biz çaylak yaparken modlardaki gibi süre yazmıyor sadece çaylak yapabiliyorsun gün tayin edemiyorsun.

dediğim gibi isyan edeceksen bize değil moderatörlere et. bizim hakkımıza giriyorsun şu anda. böyle fotokopici gibi sırtlanlarda hemen olaya atlayıp yangını körüklüyorlar. bunun gibi cahillere koz vermeyin lütfen.. sanki kendi başına gelmiş gibi gelmiş hemen ağzını g.tünü yaya yaya olayı körüklüyor yalan dolan laflarla.

--spoiler--

sorun küfür nedeniyle çaylak olmak değildir.
sorun bazen bazı ideolojilere, hatta dine, bazen şahsa organize saldırı ve küfürler olurken maçla ilgili silinmemiş dahi olan bir entrye nasıl 1 ayı aşkın çaylak verildiğidir.

--spoiler--

güzel kardeşim bu soruna cevabı verdim okursan sevinirim. çaylaklık sürelerini moderatörler belirler biz yetkililerin yaptığı çaylak "acil çaylak" olarak geçer. bunun amacı moderatörler online değilken biz müdahale edelim kavga tartışma vs varsa sonlansın sonrasında moderatöler online olunca tartışmanın vs durumuna göre bakar ve ceza süresi belirler.

ben sana diyorum ki ; isyanında haklısın eyvallah. ancak hakkını yanlış yerde arıyorsun.. sen bu soruları haftada bir gün ve "sadece bir iki saat online olan" ve sözlükle ilgilenmeyen moderatörlere soracaksın. adam çaylaklığı görüyor cezayı onaylyor ama entryleri silmiyor.. sen gelmişsin yetkililere lobi yapıyorlar hak yiyiyorlar diyorsun. olayın bizimle alakası yok aslında anlıyorsundur umarım..

lan fotokopi kafalı gelip bok sineği gibi mevzuya dalıyorsun sonra bi sktr git diyorsun. asıl sen sktr git de milletin bir kafası rahatlasın yırtık dondan çıkar gibi her mevzuda çıkıyorsun kesme *

--spoiler--

mesela böyle bir şey var mıdır yok mudur?
okuyan karar versin.
(bkz: sinirlenince çaylak atan yetkili)

--spoiler--

3 haftadır az sonra çaylak olucam gibson kızdı diyorsun hala çaylak olmadın ? yazarken hiç utanmuyor musun arkadaş sen. sürekli yalan dolan iftira sürekli bir iddia. hala çaylak olmadın ondan da bahsetsene. usual doğru söylemiş ama o kast ettikleri arasında sende varsın farkındasın dimi..

true silinmeli ise senin ondan önce silinmen lazım ama sen de silinmedin hala ? defalarca milletin ailesine küfür ettin herkese sataşıyorsun tek bildiğin millete salça olmak sen neden silinmedin hala ? gibsona cevap vermeyeceğim demişsin vermeyeceğim değil verecek cevabım yok adam gene gediğime oturttu taşı de ona.

çaylaklık sürelerini yetkililer belirlemiyor. öncelikle bunu bir açıklığa kavuşturalım. yetkili gerekiyorsa çaylak yapar moderatör inceler kaç gün gerekiyorsa süreyi o belirler. akabinde bu yazacağım entry üzerinden ihale bana kalmasın bunu da ekleyeyim. başlığı açan arkadaş gelip hakkını benden aramasın. bundan sonra yazacaklarım biraz uzun ya 5 dakikanızı ayırıp tamamını okuyun öyle cevap yazın vaktiniz yok ve okumayacaksınız gelip entrynin bir kısmına cevap yazıp tekrardan entry girdirtmeyin sizden ricam. madem açıklama istenmiş buyrun açıklama..

her çaylak olanın çaylaklık sebebini bir "lobiye" bağlaması aşırı saçma ve çocukça. kimse kusura bakmasın ama ergen söylemleri bunlar.. kimse kendinde kusur aramıyor herkes mükemmel yazar ama tüm suç yetkililerde moderatörlerde. ben şimdi hem muhalifim hem fenerbahçeliyim. akp li yazarlar çaylak olunca geliyorlar bizi gibson çaylak yaptı çünkü muhalif diyorlar.. gs li yazarlar çaylak olunca geliyorlar bizi gibson çaylak yaptı çünkü fenerbahçeli diyorlar.. burada gs li ve akp li yetkililerde var ? onlarda şimdi fb lileri ve muhalifleri mi çaylak yapıyor yani haksızca.. oğlum kimse kimseyi akp li veya gs li diye çaylak yapmaz kendinizce hak arıyorsunuz anlıyorum hakkınızdır ama hak ararken ortaya asılsız iddialar atıp başkalarının hakkına giriyorsunuz bunu ne yapacağız ? senin hakkın hak da şimdi burada lobici diye suçlanan biz yetkilerin hakkı hak değil mi ? neden bize haksızlık yapıyorsunuz sırf küfür edip çaylak oldunuz diye ? tek entryde onu skmişsin buna sokmuşsun onun g.tüne koymuşsun sonra vay efendim ben neden çaylak oldum. neden acaba ? kesin dış güçlerin oyunu..

misal fotokopici her çaylak olduğunda geliyor benden biliyor ağlıyor ha ağlıyor. aha kendisi de burada gelsin yazsın. bazen diyor ki gs li olduğum için yaptı fenerbahçeliler çaylak olmuyor. ulan aslolan fenerbahçedir her ay düzenli olarak 2 defa çaylak oluyor ? true 3 haftadır çaylak o da fenerbahçeli ?? bazen diyor ki akp liyiz diye çaylak oluyoruz. bir sürü muhalif yazarda çaylak oluyor onlar gelip ağlamıyor diye muhalif yazarlar çaylak yapılmıyor denmesi ne kadar hakkaniyetli ?

küfür etmeyeceksiniz arkadaş. 2 kere 2 = 4. toplasanda 4 ediyor çarpsanda 4 ediyor. kendini küfürsüz ifade edemiyorsan kusura bakma sen ham bir bireysin demektir olmamışsın daha bunda da sen hariç kimse suçlu değil. millete ana avrat söv tuttuğu takımın taraftarına veya oy verdiği partinin seçmenine komple söv sonra vay efendim ben neden çaylak oldum hesap soruyorum de. böyle bir dünya yok. bu eylülsabahına özel değil herkes için geçerli. ben yetkili olduğum halde formata uymadığım için 1 ayda 2 defa çaylak yapıldım. o zaman bende mi kalkıp isyan edeydim ben yetkiliyim entrylerde silinmedi neden çaylak oldum diye. herkes hududunu bilecek kimse kimsenin küfürlerine hakaretlerine katlanmak zorunda değil burada. ekran arkasına saklanıp millete küfür hakaret etmeyecek kimse. entryleri silecek olan moderatörler eğer silmemişler ise bu yetkililerin değil moderatörlerin problemidir. her çaylak olanın gelip ben şucuyum ondan lobi beni çaylak yaptı demesi artık iyice sıktı gerçekten.

akp ciler gazzeye

kurulu düzenleri olmasa giderlerdi. burada sıcak güvenli evlerinde klavye başından cihad yapıyorlar. gidip yahudi ile savaşmaktan evla imiş. klavye cihadının ekstra sevap bonusu varmış..

fenerbahçe müzesini gezip tetanoz olmak

kanka sen bunca senedir beni tanıyorsun hiç çaresiz kaldığım bir an gördün mü lan *

rangers iç dış üfledi mi ? bizim orada 2-0 kazanmamızı penaltılarla elenmemizi de rangersa mı yazdın amk * iç dış üfleme görmek istiyorsan alkmaar maçlarına bakacaksın bro. adamlar itina ile üfürdüler valla çatır çutur..

olm benim bir derdim yok ki siz kaşıyorsunuz sürekli. bundan 10 sene önce fenerbahçe sürekli ligde ilk 2 de olup şampiyon olurken sizin başkan kanal kanal gezip 5 liraya bileklik satıp küme düşmemeye çalışırken "yaeaeaea annenizin liginde kupa kazanıyonuz biz avrupa tahımıyız lig nedir yeaeaea" diyordunuz ama ne hikmetse son 10 senede avrupada sürekli kevgire dönüp ligde şampiyon olunca bir anda o "annemizin" ligi çok kıymetli oluverdi. ben bir şey anlamadım bu işten amk *

türkiye kupası

ben süper kupa diye duydum ben de aynı tepkiyi verdim "ne alaka amk" şeklinde * ispanyada falan böyle yapıyorlar ya hani kulüpler daha çok para kazansın ligin ismi daha çok konuşulsun diye 4 takımla oynuyorlar onlara özendiler herhalde.

olm sen hiç müzeye gitmedin mi oda oda değil ki bu kupalar amk vitrin vitrin aynı mahalde hepsi *

kanka sizin için mesele sadece futbol ise kulübünüzün adı neden spor kulübü amk galatasaray futbol kulübü yapsanıza.

türkiye kupası

olm sabah ofise gelirken radyoda duydum süper kupa için söylüyorlardı bunu türkiye kupası için değil. hani lig şampiyonu ile kupa şampiyonu oynuyor ya o değil mi. radyoda mı yanlış söylüyorlardı anlamadım ki.

yalnız fenerbahçe müzesinde gs müzesinden daha fazla kupa var kardo. avrupa kupaları da sizinkinin 10 katı kadar falandır basketbol voleybol vs. siz sadece futbolda ve türkiye içerisinde kupa alabildiğiniz için bir salonu dolduruyor kupanız. bizim 5m migros ise sizin düz m siz sade migros ebatlarında müzeniz *

türkiye kupası

kanka süper kupa ile türkiye kupasını karıştırdın herhalde. konu fenerbahçe olunca çok heyecan yapıyorsun nedense *

kemalistler neden cuma namazına gitmez

--spoiler--

hangi hutbedeydi o duble yol mesajları?

--spoiler--

kardeş hafızam iyidir dediysem 19 aralık 2018 deki hutbe falan diyecek kadar değil * yalan söyleyecek halim yok mübarek gün. ne gördü isem ne duydu isem onu söylüyorum. cami allahın evidir inananlarında sığınma yeridir. bizim hoca kastamonulu idi mustafa hoca hemşehrim yani. eski işyerimin hemen üstünde oturuyordu kendi evinde camiye 10 metre mesafedeydik. kendisine de söyledim defalarca hocam yapmayın etmeyin ne akp ne chp ne bilmem ne cami siyaset yeri değil dedim defalarca. bize ne söyleniyorsa onu anlatıyoruz dedi neden yalan söyleyeyim şimdi bro ne çıkarım olacak yalan söyleyince.

hangi birisini yazayım sen söyle. reis övgüleri mi suriye meselesi mi seçimler mi duble yollar mı.. seç bir tane örnek vereyim hemen allaha şükür hafızam çok kuvvetli kolay kolay unutamıyorum bir şeyleri.

istersen feto ile ilişkiler iyiyken yaptıkları feto övgülerini de anlatabilirim sen seç.

--spoiler--

kaç kere geldin de government mesajları okunduğunu gördün diye sorarlar adama.

--spoiler--

ben cevaplayayım kardeşim müsaaden ile ; son 10 senede 200 defa falan görmüşümdür. halk tv ye bakarak cuma kılmıyorum camiye gidiyorum teşekkürler..

bakırköy müftüsü 1 metre önümde elinde mikrofon ayakta cemaati akp nin yenikapı mitingine çağırdı ve o mitinge gidilmesini hayırlı bir iş olarak betimledi. daha ne diyeyim be kardo yuh artık..

galatasaray fenerbahçe farkı

yukarıda bir arkadaş "gs demek emek demek alın teri demek fenerbahçe demek hakem yardımı demek şike demek" demiş. yetinmemiş "gs li futbolcular yiğit olur saygılı olur fenerbahçeliler saldırgan olur çirkef olur" demiş.

2000 senesinden beri sözlük yazarıyım belki yüzbinlerce entry okudum ama bunun kadar başarılı bir ironi entrysi görmemiştim daha önce arkadaşımı kutluyorum..