bugün

atlanta hawks

iyi ve oyunculara uygun bir taktik ile yıldızsız kadroda, işinin ehli adamlarla neler yapılabileceğinin örneği. bir tür avrupa takımı.

şimdi baktığınızda atlanta hawks'ın ilk beşinde hiçbir pozisyonda "benim takımımda olsaydı" diye iç geçireceğiniz oyuncu yok. hatta kyle korver gibi bir adam var ki kariyerinin hiçbir döneminde bu kadar büyük sorumluluk üstlenmemiş bir keskin nişancıdır. hakkını da veriyor, %53,4'le üçlük mü atılır insan oğlu insan!

ama işte, her oyuncunun bir olayı ve buna bağlı katkısı var takıma. bunda bence en önemli etken koçtur. sonrasında ise paul millsap ve tabii ki jeff teague. ikisi de yıldız olmamalarına karşın yıldızvari katkı yapıyorlar takımlarına.

bench'ten gelen rol oyuncularını da ihmâl etmemek gerek. bench oyuncuları hep takıma katkı yapabilen adamlar. hâl böyle olunca takım kimyası coşuyor. oyuncular ekstra pasları severek yapıyor ve en uygun pozisyondaki adam atış kullanıyor. perdelemeler falan hep en iyi biçimde uygulanıyor. josh smith denen eşşeğin detroit pistons'tan kesilmesine neden olan "hoca ne set hücumu yaaa!" triplerinde değil kimse.

bu yıl kimsenin beklemediği* bir sıçrama yaptılar ve şu anda doğu konferansı'nın şampiyonluğuna en büyük aday durumundalar.

ha, nba finâline çıkarlar ya da çıkamazlar. ama çıkarlarsa batı şampiyonuna karşı pek şansları olduğunu da düşünmüyorum. çünkü batı'da şampiyonluk adayı takımların da hepsi gayet iyi yönetilen takımlar. steve kerr, rick carlisle, doc rivers, hikmetinden sual olunmaz gregg popovich ve hatta memphis grizzlies'i tam bir old school hâline getiren david joerger...

san antonio spurs'e burada parantez açmak gerek. onlar back to back konusunda hep "salla yaaa" dedikleri için çok da asılmayabilirler. memphis grizzlies ise regular season'da hep iyiyken play off'larda güçlü takımlarla mücadelede genelde başarısız bir takım. geriye üç takım kalıyor. golden state warriors ki üçlükle yaşayıp üçlükle ölen bir takım; geçen gün ikinci yarıda yaptıkları gibi 2/18 ile oynarlarsa işleri imkânsız gibi. dallas mavericks iyi ama yaşlılar ve ilk beşteki herhangi bir sakatlıkta darmadağın olma olasılıkları var. los angeles clippers kalıyor ama onlarda da blake griffin'in post oyunu hâlâ çok yetersiz...

yani tüm takımların bir zaâfı var. bakıp göreceğiz neler olacağını.
güncel Önemli Başlıklar