bugün

sevdiği entry'ler

mehdi saçmalığı ile kandırılan milyonlar

bro ben de seni uyarıyorum. hem sosyalist hem müslüman olamazsın. ikisinden birini seç. mehmet okuyan gibi bidat ve dalalet ehli, tabiri caizse kur'an üzerinden mehdiliğe soyunan, kendi peygamberini yalanlayan, ayetleri çarpıtanlar ahiret günü seni kurtaramazlar.

mehdi saçmalığı ile kandırılan milyonlar

mehdi'nin zuhuru büyük kıyamet alametlerinden biridir, sahih hadislerle haber verilmiştir, dolayısıyla saçmalık değil haktır. zaten kendisi elçi/peygamber veya bir kurtarıcı olarak gönderilmeyecektir. büyük savaşlar ve kıyımların olduğu, kıyamete yakın bir vakitte müslümanların komutanı olarak önderlik edecektir.

saçmalık olan büyük kıyamet alametlerini okumadan, öğrenmeden bağlamından saptırıp kendisi için kullanan sahtekarlar ve peşinden giden cahil sürüsünün bitmemesidir.

kedi tekmelemek

Oğlum seni öyle bir yolarım ki. Ahlaksız herif. Seni de tekmelesinler can sıkıntısından.

kedi tekmelemek

--spoiler--
can sıkıntısını alan eylemdir. evet.
--spoiler--
Gel benim yanımda tekmele de ağzınla burnunun nasıl yer değiştirdiğini gör bakalım.

aşk acısı çekiyorum sözlük

Bu saatte hastanede yatan bir sürü insan var , ve dünyada ölüm acisi ceken , yakınlarını kaybeden veya ac yatmak zorunda kalan insanlar var , yatacak yeri bile olmayan insanlar var , bunların yanında aşk acisi biraz lüks gibi düşün. Sağlık herşeyden önemli. Tabi ki kalbin ağrıması zordur fakat zamanla geçecek en azından sakinleyecek . Zaman bazen gerçekten en iyi ilaçtır.

hükümet değişse ülke düzelir mi

artık iş akp giderse dertler biter noktasından çıkmıştır. artık bu "zihniyetlerin" değişmesi lazım.. sadece iktidarcılar değil muhaliflerin de zihniyetlerini değiştirmeleri lazım yoksa sonumuz uçurum.

ahlaksızlığın hırsızlığın yolsuzluğun gücü eline geçirenin zalime dönüşmesinin şak şaklandığı desteklendiği bir ülkede akp gider chp gelir yeni parti gelir fark etmez. önce bu çürümüş zihniyetlerin değişmesi ve öze dönülmesi lazım. bizim en çok övündüğümüz şey türklüktür türk örf ve gelenekleridir merhametimizdir vatan sevgimizdir bayrak sevgimizdir imanımızdır. bunlardan uzaklaştıkça b.ka sarmaya devam ederiz. bugün hala suriye gibi ırak gibi afganistan gibi düşmedi isek hepsini özümüze borçluyuz. ama bu bundan 50 sene sonra onların düştüğü duruma düşmeyeceğiz anlamına da gelmez çünkü özünden uzaklaştıkça insanların yozlaşır. yozlaşma liyakatsizlik ahlaksızlık büyüdükçe sonun onlar gibi olur bu kaçınılmaz.

akrabalarla ilişkiyi kes

Samimi bir mesafe iyidir. Gerektiği zaman gerektiği yerde olmak iyidir. Düğün , cenaze , hastalık vs. Zamanında yanlarında bulunmak samimiyetir. Başka zaman illa ki dipdibe olmaya gerek yok. Ben şahsen bu zamanlarda yanımda olani unutmam. Dedikodu , fesatlık , kötü niyet hissettiğimi geri de tutarım.

bayan kelimesi neden rahatsız edici

Anlatayım:
Bir kadına “kadın bakar mısın?” Diye seslenmek saygısızlıktır konuşmayı bilmemektir. Dağ ayısı tarzı bir konuşma şeklidir. Kadınlar “adam bakar mısın?” Demez bunun yerine kibar olduğunu zannederek “pardon bay bakar mısın?” Da demez. Türkçede tanımadığımız insanlara nasıl “siz” diye hitap ediyorsak hitap sözcüğü olarak da “hanımefendi” ya da “beyefendi” kullanırız.
Erkeklerin kadınlara saygılı kitap etmekle ilgili ne problemleri var da kadınların başardığı bu basit şeyi yapamıyorlar onu da erkekler sorgulasın bir zahmet.
Dil açısından bay ve bayan sözcüklerinin türkçede kullanımı sınırlıdır. Birini anons ederken sözgelimi “bayan mermi” diyebilir sunucular buna da hiçbir kadın itiraz etmez. ingilizcedeki mr. Mrs. Karşılığıdır kadın cinsiyetinin adı yerine öyle her yerde kullanamazsınız bu siz ucuz gösterir bizlik bir şey yok.

yağmurcu neden akpli

yağmurcu reis akp li değildir bence. hiç öyle akp sempatizanı olduğunu görmedim. bilmiyorum. evet.

mutlu kalmak için öneriler

Yazarlardan tavsiyelerdir.

1) kesinlikle düzenli egzersiz
2) sevdiğiniz insanlarla takılmak
3) haftada bir kez farklı bir aktivite
4) maaşınızı aldığınızda çok özlemini duyduğunuz bir eşyayı almak.
5) yabancı insanlarla gün içinde kısa sohbetler yapmak.

ılımlı islam

Ilımlı islam sert islam yoktur. Kuranda ve sünnette ne yazıyorsa odur. Aksisi kabul edilemez.

intersection karma resim sergisi

görsel

görsel

görsel

görsel

INTERSECTION
1 Ağustos – 1 Eylül
Espressolab Roastery
Hasan Sarıtaş Gallery

Intersection, çağdaş sanatın farklı üretimlerini gündelik yaşamın ritmiyle buluşturan bir kesişim alanı öneriyor. Espressolab Roastery’nin sosyal mekânı, bu sergide yalnızca bir ev sahibi değil; sanatın dolaşıma girdiği, karşılaşmaların ve yeni okumaların üretildiği yaşayan bir zemine dönüşüyor.

Birbirinden farklı yaklaşımlara sahip sanatçıların eserleri, ortak bir anlatı kurmak yerine farklı düşünce ve ifade biçimlerinin kesişebileceği açık bir alan oluşturuyor. Sergi, izleyiciyi tüketilen bir deneyimin ötesine geçerek, sanatın gündelik yaşamla kurduğu ilişkiyi yeniden düşünmeye davet ediyor.

Intersection, çağdaş sanatın farklı disiplinlerini, bakış açılarını ve deneyimleri bir araya getiren; paylaşım, diyalog ve karşılaşma üzerinden yeni anlamların üretildiği bir kesişim noktası olarak kurgulanmıştır.

Afiş tasarım: @daseindesignstudio

sanatçılar:
harun acı
fırat altındal
ceyda aşık rumeli
zafer dilekçi
hakan güven
murat huvaj
seydi murat koç
emel köleoğlu
neveser özenbaş
zafer malkoç
tevfik talha okan
ayşe özen
ahmet savıcı
yener özer
esra özsoy
turgay sarıkaya
ceyda tırtıl özdemir
hande ekinci

kuran da namaz yok

O değil de Adam sırf bunun için nick almış, interaktif sözlüklerde namaz yok propagandası yapıyor. Olum hiç başka bir işiniz gücünüz yok mu lan.

bursa vs edirne

Bursa da sahte peygamber cenazesine 20 bin kişi katıldı diyeceklerim bu kadar.

gocu

ssk'lıyım ben, bağkurlu değilim.

basit bir insan olmak

yaradılışı itibariyle insan basit bir varlık değildir. onda pek çok nitelik vardır. fakat insanın en güzel süsü tevazudur. herkes gibi olmak, vasat olağan ve sıradan davranmak. bu insana daha cok değer katar. evet.

mehdiye inanıyor musunuz

ben hakkında verilen sahih haberlere inanıyorum ama senin mehdi olduğuna ve mehdi'nin gelmesinin yakın olduğuna inanmıyorum. sen bir kalpazansın ismet. şakası da artık baydı. günaha giriyorsun bak boş yere.

çekirge istilası

Aslında uzmanlar yararlı olduğunu söylüyor. Bu çekirgeler etçilmiş ve zararlı haşereleri yiyormuş. Bu sene kene konusunda sıkıntılı durumlar var. Belki ilahi merhamet de olabilir.
© copyright 2005 - 2026