bugün
- gocu'nun kendini alen delon sanması9
- babam hiç dövmezdi insanı11
- akrabalarımı yükseltmek inancım gereğidir17
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi13
- türklerin soykırımdaki ustalığı19
- fakirler neden isyan edip silahlanmıyor4
- zaman baba4
- true neden sevilmiyor5
- spor yapmayan erkek8
- true namussuzdur5
- gerizekalı yazarlar zirvesi13
- sözlükte başın belaya girmesi3
- mel mel bakan gibson gocu sari renkli seker4
- 2026 dünya kupası37
- true online olunca olunca gelen mutluluk hissi3
- kolu alçılı kezonun kçını yıkar mısın3
- yengeç burcu erkekleri ölsün kampanyası14
- queen feristah6
- türklerin iq ortalaması4
- habersiz gelen misafir3
- laf sokarken imla hatası yapmak6
- fransa milli futbol takımı2
- true'nun yine online olması5
- tanga giyen erkek6
- yavudilerde torpil2
- sözlük yazarlarının kombinleri13
- erdoğanın eski gücünü kaybetmesi6
- meksika9
- semicenk4
- 1 temmuz 2026 meksika ekvador maçı6
- ekvador7
- eski sevgilinin kabotaj bayramını kutlamak8
- zor erkeği oynamak4
- şırnak üniversitesi rektörü abdürrahim alkış4
- true online olunca gelen mutluluk hissi2
- true club2
- filistin in ermeni soykırımını tanıması39
- olası israil türkiye savaşı2
- iyi futbol oynar mısınız9
- kadınlar ne ister4
- amerika israil arası kızışma2
- alihan ın ajdar ı dövmesi2
- nosferatu2
- çevrecilik emperyalizmin bir oyunudur2
- futbol31
- kemal kılıçdaroğlu8
- özgüveni düşük tuvalet kapağı3
- hapşıracak gibi olmak3
- pandela24
- ben ekonomistim4
sevdiği entry'ler
yahudi saltanatı torpil, kayırma üzerine kuruludur zaten.
abd'ye abdlilerden daha fazla sahip olmaları tesadüf mü. kendi gibi yahudi olanları tespit edip tüm makam mevkilere onların gelmelerini sağlıyorlar. tüm sektörlerde kendinden olanlarla iş tutuyorlar.
goyim muhabbeti var zaten bunlarda. yahudi dışındakiler goyimdir, goyimin de gözlerinde hayvandan farkı yoktur. goyimler onlara hizmet için vardır vs vs anlayışları bu.
boşuna 109 ülkeden sürülmediler. tarihin en lanetli kavmidirler.
abd'ye abdlilerden daha fazla sahip olmaları tesadüf mü. kendi gibi yahudi olanları tespit edip tüm makam mevkilere onların gelmelerini sağlıyorlar. tüm sektörlerde kendinden olanlarla iş tutuyorlar.
goyim muhabbeti var zaten bunlarda. yahudi dışındakiler goyimdir, goyimin de gözlerinde hayvandan farkı yoktur. goyimler onlara hizmet için vardır vs vs anlayışları bu.
boşuna 109 ülkeden sürülmediler. tarihin en lanetli kavmidirler.
Gereksiz adamın tekidir. Lan böyle muhalefet mi yapılır? işte biz bu yüzden bir yere gelemiyoruz. He herife diktatör dedin yurt dışına uzadın. Noldu? Nooldu amk biri bana söylesin ya nooldu? Millete ne faydası var amk? Önemli olan ülkede kalacam, halkın yararına birşeyler düşünecen, kendini geliştirecen, insanları gelişime önce ikna edecen sonra yardım edecen. Bunları yapmazsan yaptığın hiçbir şeyin memlekete faydası yok.
Adam rks, kuba, arora, modial gibi 1 ay sonra elinde kalacak Çin menşei motorsikletlerle kıyaslıyor.
Türk tarihini kendi sömurgeci, kanlı ve soykırımlarla dolu geçmisiyle karıştırıp yansıtanların hayal ürünü iddialarından biri.
Üç kıtada asırlarca hüküm sürüp, fethettiği topraklardaki hiçbir milletin diline, dinine ve kültürüne dokunmamış, aksine onları korumuş bir millete bu çamur yapışmaz. Tarihinizdeki gerçek soykırımların suçluluk psikolojisini Türklerin üzerine yıkarak hafifletemezsiniz.
gidin aynaya bakın ahlaksızlar.
Üç kıtada asırlarca hüküm sürüp, fethettiği topraklardaki hiçbir milletin diline, dinine ve kültürüne dokunmamış, aksine onları korumuş bir millete bu çamur yapışmaz. Tarihinizdeki gerçek soykırımların suçluluk psikolojisini Türklerin üzerine yıkarak hafifletemezsiniz.
gidin aynaya bakın ahlaksızlar.
pandela gibiler hala kaldıysa demek ki usta değillermiş.
Bu dünyanın en acı verici bir meselesi. Altı üstü üniversite okuduk yüksek lisans yapacağız diye şirketi bana tapulayacaklardı resmen. Arkadaş hiç cevap veremiyorum üstelik. Ağlayacaktım utanmazsam. O dereceydi.
çok yazara nick altı yazamıyorum. daha çok ülke sorunları ve ilginç kızlarla ilgili dosyalar ile uğraşmak zorunda kalıyorum malum.
bu adam bence başarılı... en azından kendine has bir yazım stili var. yani sol frame denen yerde bir başlık görünce "kesin bu adamdır" diyebiliyorsunuz. bu bir başarıdır bence... diğer türlü zaten herkesi memnun etmek mümkün değil.
aynı zamanda birkaç mesajlaşmamızda kendisinin mütevazı olduğuna şahit oldum. sürekli bana bok atarak yükselmeye çalışan ezikler gibi değil. yazıyor ve dalgasına bakıyor. en popüler olana -ya da görünene diyelim- bok atarak bir yere gelmek niyetinde değil. severim böyle adamları ben...
yazsın dursun... kim ne der diye düşünmeden yazsın.
-unutma azizim, üslup bir yazarın her şeyidir.
bu adam bence başarılı... en azından kendine has bir yazım stili var. yani sol frame denen yerde bir başlık görünce "kesin bu adamdır" diyebiliyorsunuz. bu bir başarıdır bence... diğer türlü zaten herkesi memnun etmek mümkün değil.
aynı zamanda birkaç mesajlaşmamızda kendisinin mütevazı olduğuna şahit oldum. sürekli bana bok atarak yükselmeye çalışan ezikler gibi değil. yazıyor ve dalgasına bakıyor. en popüler olana -ya da görünene diyelim- bok atarak bir yere gelmek niyetinde değil. severim böyle adamları ben...
yazsın dursun... kim ne der diye düşünmeden yazsın.
-unutma azizim, üslup bir yazarın her şeyidir.
yaşasın, artık biz de gol atabiliyoruz, denilen hede. iyi bari bir tane gol atmışlar. yalnız iyi baksınlar, var kontrolü yapsınlar, ofsayt falan olabilir, sonra golü iptal ederler filan, kalkıp boşu boşuna sevinmeyelim yani. evet.
üniversite...
evren, kainat anlamında alimler topluluğudur.
üniversite eğitimin özü temeli değildir. bir insanın eğitiminde üniversite ne start ne de stop noktasıdır. üniversite bir meslek okulu değildir ki mesleki eğitimin olmaz ise olmazı olan çıraklık okulu hiç değil.
üniversite eğitiminin özü evrensel ve alternatif düşünebilme yetisinin insanlara kazandırılmasıdır.
bunun için üniversitelere çıraklık, meslek okulu gibi bir yapı biçim yakıştırılamaz. üniversiteler size o ana kadar verilen eğitimin sizde ki yeteneklerin işlenip şekillendiği bir okuldur.
üniversiteler sizde yetersizliklerin de dahil olduğu tüm yetenekleri ortaya çıkarıp işlediği bir eğitimin şeklidir.
devlet denen yapı insanlarına temel eğitim vermek (ilk-orta-lise) istiyorsa her ile, her ilçeye, köye okul açmak zorundadır. bir yerde 1 kişi yaşasa bile ya ona okul açmalı ya da o 1 kişiyi okula götürmelidir.
üniversite eğitimi temel eğitim olmadığına göre her ile, ilçeye, köye üniversite açarsanız her çocuğa futbol topu ve krampon dağıtmak gibi bir akılsızlık yapmış olursunuz ki bırakın futbol ile ilgilenmeyen çocuğu; engelli olan bir çocuğu düşünürseniz yaptığınıza aptallık diyen bile olabilir.
üniversite eğitiminin kalitesi üniversite eğitimi alana kadar görmüş olduğunuz eğitimin kalitesiyle de orantılıdır.
bunun için önceliğimiz her ile ilçeye üniversite açmak değil de üniversite eğitiminin alt yapısını verecek kalitede ilk-orta-lise eğitimini verecek okullar açılması lazım.
bu da yetmez, bu kaliteli eğitimi alacak üniversiteye gidecek öğrenciler yeteneklerine göre eğitimler verilmeli, öğrenciler üniversite eğitimi öncesi kendi becerilerine göre yönlendirilmeli.
evren, kainat anlamında alimler topluluğudur.
üniversite eğitimin özü temeli değildir. bir insanın eğitiminde üniversite ne start ne de stop noktasıdır. üniversite bir meslek okulu değildir ki mesleki eğitimin olmaz ise olmazı olan çıraklık okulu hiç değil.
üniversite eğitiminin özü evrensel ve alternatif düşünebilme yetisinin insanlara kazandırılmasıdır.
bunun için üniversitelere çıraklık, meslek okulu gibi bir yapı biçim yakıştırılamaz. üniversiteler size o ana kadar verilen eğitimin sizde ki yeteneklerin işlenip şekillendiği bir okuldur.
üniversiteler sizde yetersizliklerin de dahil olduğu tüm yetenekleri ortaya çıkarıp işlediği bir eğitimin şeklidir.
devlet denen yapı insanlarına temel eğitim vermek (ilk-orta-lise) istiyorsa her ile, her ilçeye, köye okul açmak zorundadır. bir yerde 1 kişi yaşasa bile ya ona okul açmalı ya da o 1 kişiyi okula götürmelidir.
üniversite eğitimi temel eğitim olmadığına göre her ile, ilçeye, köye üniversite açarsanız her çocuğa futbol topu ve krampon dağıtmak gibi bir akılsızlık yapmış olursunuz ki bırakın futbol ile ilgilenmeyen çocuğu; engelli olan bir çocuğu düşünürseniz yaptığınıza aptallık diyen bile olabilir.
üniversite eğitiminin kalitesi üniversite eğitimi alana kadar görmüş olduğunuz eğitimin kalitesiyle de orantılıdır.
bunun için önceliğimiz her ile ilçeye üniversite açmak değil de üniversite eğitiminin alt yapısını verecek kalitede ilk-orta-lise eğitimini verecek okullar açılması lazım.
bu da yetmez, bu kaliteli eğitimi alacak üniversiteye gidecek öğrenciler yeteneklerine göre eğitimler verilmeli, öğrenciler üniversite eğitimi öncesi kendi becerilerine göre yönlendirilmeli.
zygmunt bauman gibi çok derin sosyolojik tespitleri olan yazar.
Her zaman şüphecidir.
Her zaman şüphecidir.
--spoiler--
nasıl mesela?
misalen?
--spoiler--
emek vererek. şöyle izah edeyim. hiç bir şey yapmayayım. çabalamayayım. gerekli özeni göstermeyeyim ne de olsa allah yardım eder diyip yatayım.
zahmetsiz rahmet dilemek gibi mesela yani.
nemrud - hz ibrahim hikayesini düşünün mesela. allah'a ok atan nemrut hani.
nasıl mesela?
misalen?
--spoiler--
emek vererek. şöyle izah edeyim. hiç bir şey yapmayayım. çabalamayayım. gerekli özeni göstermeyeyim ne de olsa allah yardım eder diyip yatayım.
zahmetsiz rahmet dilemek gibi mesela yani.
nemrud - hz ibrahim hikayesini düşünün mesela. allah'a ok atan nemrut hani.
Ben seni serefsiz bilmezdim demek dikkatimden kaçmış.
ibne/ipne dili ve edebiyatını bilmediğimiz yüzünden haliyle anlamadığımız metafor içeren başlık. ayrıca başlığı hoplatan arkadaşımız lütfen sakın üzerine alınmasın lafımız ona değil. ha bu arada yanlışlıkla ve haliyle yavşak demiştik ya, onu geri alıyoruz, be AMK tekerleği toparlağı ve ipnesi, senin yapacağın metaforun.. dediğim götveren puşt eylemi. ibineye ipne demiyeceksek niye yaşıyoruz ki. yani. evet.
dedi yunan, fransız, italyan gibi giyinip türklük kasan tip.
Izgarası tavası kadar lezzetli değil tabii ama yerken kendinizi biraz elit hissediyorsunuz o kadar, trakyada bolca bulabilirsiniz, ewed
Vermiş zaten. Yahudi olmak kendi başlarına da bir bela. Tarih boyunca kimse bunları sevmemiş gittikleri her yerde puştluklar yapıp oradan kovulmuşlar. Bugün de bütün dünya ne pislik olduklarını naklen izliyor. Önceden bölgesel sevilmezlerdi artık küresel sevilmiyorlar.
revani bahane yagmurcu'nun sohbet şahane.
reis sevmez gibi ama olsun sohbetine değer.
reis sevmez gibi ama olsun sohbetine değer.
insanların hatalı ve kusurlu olmasının bir kusur veya hata değil , insan olmanın gereği ve tabiatsal bir hakikat olduğunu kabullenmek sizi bir kuş gibi hafifiletiyor.
an itibarıyla dinlenen ilhan irem şarkısı. evet.