entry'ler (17)

liyakat nedir ve liyakatsızlık sonuçları nelerdir

Güzel bir beyin fırtınası. Liyakat Amerika ve japonyadır. Liyakatsızlık sonuçları ise Türkiye ve ortadoğudur.

otomo

Küçük yaşında uludağ sözlüğe yazar olarak gelmiş sonra nedeni bilinmeyen sorunlardan ötürü uludağ sözlükten kırgın olarak ayrılan şimdilerde ekşi sözlükte her bilgi dolu benzersiz entryleri ile debelerin efendisi yazar.

Gerçekten çok efendi saygılı ve yardımsever bir yazar. Tıp fakültesi öğrencisi olması hasebiyle sağlık alanında girdiği entrylerle yüzlerce fav ve bir o kadar yazar ve çaylak hatta ailelerine şifa olmuştur.

inanılmaz kitap kurdu. Türkiyenin bilmediği kitapları inceler okur yayınlar öğrenci ve akademisyenlere kaynak olur.

Ayrıca mühendislik yan dalıda aldığı için zamanımızın çok ötesinde robotik konuların da yazar. Hatta geliştirdiği robot ve elektronik devre projelerini videolarıyla yayınlayıp yine konuyla alakalı insanlara referans olur.

Umarım tekrar uludağ sözlüğe döner. Zall abimizin geçmişte her ne olmuşsa düzeltmesine bakar. Beni sever ailemi tanır kırmaz davetimle gelir diye tahmin ve umut ediyorum.

Dileyen ekşi sözlükte aynı nickle entrylerine bakabilir.

mehdiye inanıyor musunuz

Bir soru. Şahsen inanmıyorum. Çünkü kuranda konuyla alakalı tek bir ayet kelime ve delil yok.

coca cola zero gerçekten zararlı mı

Annem ve babam Md ve her ikisi de profesör. Kendimi bildim bileli değil kola ve türevleri gazlı şişelenmiş hiç bir şey içirmediler. Emin olun hepsi çok zararlı. Konuyla ilgili makaleler de delilimdir. Dileyen bulup okuyabilir.

üstteki yazar hakkında fikrini söyle

Gün görmüş efendi dirsek çürütmüş bir büyüğüm.

en çaresiz hissettiğinde kime gidersin

Şahsen secdeye gidiyorum. Sıkıntımı veren elbette kaldırmaya da kadirdir. Amenna.

tugrulkut

Robot dostu kitap kurdu daha çok okuyucu yazar heveslisi.

robot

​Sensörleri aracılığıyla çevresini algılayan, aldığı verileri programlandığı yazılım doğrultusunda işleyen ve fiziksel dünyada belirli görevleri otonom veya yarı otonom olarak yerine getirebilen otomatik mekanik sistemdir.

robotik

otonom veya yarı otonom hareket edebilen mekanik sistemlerin tasarımı, üretimi ve kontrolüyle ilgilenen disiplinlerarası bilim dalıdır.

Hastasıyım.

kabataş erkek lisesi

istanbul Boğazı’nın kıyısında (Ortaköy) yer alan, Osmanlı’dan günümüze Türkiye'nin en köklü ve prestijli liselerinden biridir.

Umarım pişman olmam.

finike

Antalya’nın batısında yer alan, antik çağda Lidya, Likya ve Fenike ticari havzalarının tam merkezinde kurulmuş stratejik bir liman ve tarım kentidir.

tuğgeneral

​Kara ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma ve Sahil Güvenlik teşkilatlarında yer alan, generallik rütbelerinin ilk basamağı olan tek yıldızlı subay rütbesidir (Deniz Kuvvetleri’ndeki dengi Tuğamiraldir).

dirlik

​Osmanlı Devleti’nde devlet görevlilerine ve askerlere, hizmetleri karşılığında maaş yerine tahsis edilen toprak ve gelir sistemidir. Selçuklular'daki ikta sisteminin Osmanlı'ya uyarlanmış halidir.

kutalmış

Kutalmış, Eski Türkçe kökenli bir birleşik isimdir ve kelime anlamı olarak "kut verilmiş", "kutsanmış", "uğurlu kılınmış" veya "saadete erdirilmiş" anlamına gelir.

kıta

Kıta (askeri terim olarak); kendi komutası, teşkilatı ve idari bağımsızlığı bulunan; barınma, iaşe ve eğitimini kendi bünyesinde yürütebilen askeri birlik demektir.

tuğrul

​Eski Türkçe toğrıl sözcüğünden gelen kelime; yırtıcı bir avcı kuş türü (çakırdoğan/şahin) anlamına gelir.

kut

Eski Türk ve Moğol inanışında, hükümdara devleti yönetme yetkisinin Tanrı (Gök Tanrı) tarafından verildiğine inanılan kutsal güç, siyasi meşruiyet ve bereket anlayışıdır.
© copyright 2005 - 2026