bugün

sevdiği entry'ler

steven spielberg

Kotu filmi yok denecek kadar azdir.

yahudiler

allah kimseyi gecenin üçünde şunlara kafayı takacak kadar işsiz, çaresiz, kimsesiz ve arkadaşsız bırakmasın amin.

jurassic park

Dönemine göre muhteşem efektlerle donatılmış, her defasında ayrı bir heyecanla izlediğim çocukluğumun yegane filmi.

jurassic park

1993 yapımlı bir film olmasına rağmen günümüzdeki yapımları zerre kadar aratmayan efekt anlamında dönemine göre bir baş yapıt denilebilir.

jurassic park

gelmiş geçmiş en güzel bilim kurgu filmelerinden birisidir.

jurassic park

daha dün tekrar izlediğim steven spielberg filmidir. hala heyecan veren bir film olması kalitesini konuşturmasındandır . verdiği alt mesajlar da evrenseldir .

jurassic park

aradan 17-18 sene geçmesine rağmen, kendini hala ilk izlendiği zamanki heyecanla izlettirebilen mükemmel yapım.

jurassic park

favori filmdir. çocukken izlenilen, o zamanki çocuk aklını etkileyen, çekici gösteren bir çok sahnesi bulunmakla birlikte, özellikle ilk filmdeki müzikler mükemmeldir.

jurassic park

sinema tarihinde bir dönüm noktasıdır. teknolojinin sinemada insanı etkilediği ilk filmdir. bir adada dinozorları yeninden canlandıran bir bilim ekibine ziyarete giden bir grup turistin başından geçen olayları anlatan filmin yönetmeni steven spielbergdir. tüm dünyaya kendini tanıttığı filmdir, görsel efektler yapıldığı tarihe göre muzzam başarılı ve gerçekçidir*.

munich

Yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı, 1972 Münih olimpiyatları'nda 11 isaril'li atlete düzenlenen suikasti ve sonrasını merkeze alan 2005 yapımı film.
Bir propaganda filminden ziyade herkesin aynı yemeğin suyu olduğunu göreceğiniz bir yapım. Kimilerince söylendiği gibi ne bir islam düşmanlığı ne de yahudi yüceltmesi hakim. Bir katliamla başlayan ama sonu gelmeyen bir başka sıralı ölümlerin doğuşunu anlatan sıradışı bir yapım.

munich

tek seferde anlaşılmayan bir filmdir.belli aralıklarla tekrar tekrar izlenilmelidir.her izlendiğinde,yeni şeyler çıkarılabilir.

munich

--spoiler--
home is everythink
--spoiler--
son yıllarda izlediğim bi çok şey anlatan film.

munich

steven spielberg'in yönetmenliğini yaptığı, tek kelimeyle çarpıcı film. gösterime girdikten sonra hem israilin hem de filistin in eleştirilerine maruz kalsa da kesinlikle izlenesi film. devlet terörünü gerçekten iyi işlemiş bir yapım.

munich

izlenmesi gereken bir filmdir.
sayesinde bilmeyenlerin tarih öğrendiği filmlerdendir.

munich

yonetmenin yahudi olmasina ragmen objectif olmayi basarmis filmdir. ozellikle israil'in ic hesaplasmasi, filistin'lilerin dusunceleri guzel yansitilmistir. burda yazilanlarin aksine ben filmi cok begendim. tavsiye ederim.

munich

2005 yapımı harika bir filmdir..

yönetmeni Steven Spielberg'dir..

lincoln

abraham lincoln'un hayatının bir kısmını anlatan muhteşem bir steven spielberg filmi. (zaten biyografik filmler kişinin hayatının belli bir dönemini anlatır. türkiye'de ki gibi ahmakça, doğumundan ölümüne bir adam anlatılmaz)

abraham lincoln'un ikinci kez başkan seçilmesini, 13. anayasa değişikliğini ve iç savaş'ı konu ediniyor film kendisine. genel olarak 13. anayasa değişikliği ve kölelik üstüne dursa da, yer yer abraham lincoln'un özel hayatına da dokunuyor, ki özellikle favori sahnelerim de onlardı.

film yer yer değil, bütünüyle yavaş ilerliyor. bir filmin bana sıkıntı vermesini, yavaş ilerlemesini severim. sirf bundan dolayı o çok bilinen yönetmenlerin filmlerini sevemiyorum. marvel ve dc'ye olan uzakligimin ise sebebi bu, filmler çok hizli. lâkin bir kac arkadaşım da filmi izlerken sıkılmış, herkese göre bir film değil anlayacağınız.

amerika tarihini pek bilmiyor olmama rağmen film beni etkiledi. özellikle lincoln'un kararları ardında dik duruşu, hitabet yeteneği ve daha fazlası.

uzun uzun konuştuktan sonra, 'vaizin de dediği gibi: daha kısa vaazlar verebilirim ama bir başlayınca, susmaya üşeniyorum' repliği ile de kahkahalara boğmuştur. (bkz: swh)

lincoln

Favori filmim.

duel

adam olacak çocuk bokundan belli olur lafının doğruluğunu kanıtlayan film. spielberg daha kariyerinin ilk filmi olan bu düşük bütçeli televizyon filminde bütün yeteneğini ortaya koymakta.

bridge of spies

harika bir film. zaten Steven Spielberg ne zaman kötü bir film yapmışki. artı tom hanks faktörü var. mutlaka görülmeli.
© copyright 2005 - 2026