dünyanın en hızlı gitar çalan virtiözlerinden biridir.
turkiye subesi icin (bkz: cem koksal)
(bkz: black star)
trilogy eserini cok sevdıgım usta gitarist.Cem koksal ı falan bu adama benzetırler ama yakından uzaktan alakası yoktur.
Gitar solosu atmada son nokta... Ilginc bir biyografisi olan cok sevdigim virtuoz. Hayatimda bu kadar iyisini dinlemedigim bir gercek. Black star, far beyond the sun, icarus dream suite, Rising Force bu solisti sevdirebilecek en temel parcalar. Hizli elektro calmasinin yani sira klasik muzugu elektroya uyarlamasi yaptigi guzel islerden biri. O kadar cok albumu var ki saymakla bitmez. En cok uzuldugum nokta ise istanbul konserini kacirmis olmam
2003 yılında ırak savaşı zamanında ülkemize gelerek ankara ve istanbul da konser veren dev yaratık,gitar ustası...
Birkac yil surmus sessiz rekabetin ardindan Jason Becker in acikca dusmanligini kazanmis olan gitarist... Yetenek timsali bir virtuozden cok azim ve istekle gitar denen sahanenin nasil calinabilecegini kanitlamis degerli kisi. Sweep Picking metodu ile saniyede 17 notayi calabildigi rivayetler arasindadir...
you dont remember i ll never forget diyorum blackstar bi de sevdiğim şarkılardır
izmirli bi bayanla evli olduğu rivayet edilir
konserlerinde surekli gitarini atar tutar cevirir * havaya anlamsiz tekmeler savurur,hoplar ziplar ama sonucta cok iyi gitar calar.25 yildir ayni muzigi yapar yapmasina ama klasik muzikle kendi stilini cok iyi birlestirmistir.
ve bilindigi uzere cok hizli gitar calmaktadir.
5-6 saniyede calabildigim bir bolumu kendisinin saniyeden az bir surede az calmasiyla beni gitar calmaktan sogutan sahis
(bkz: gitar virtuozu)
tam adı "yngwie johann malmsteen(ingvey malmstiin diye okunur)"dir. 30 Temmuz 1963'te isveç'in başkenti Stockholm'de doğdu. Müziğe pek ilgi duymayan Yngwie, 7 yaşındayken ilginç bir rastlantı ile gitar çalmaya başladı. Jimi Hendrix'in öldüğü güne kadar pek ilgi duymadığı akustik gitarı, Hendrix'in ölümü üzerine televizyonda yayınlanan bir programı seyredip Hendrix'e ve sahne gösterisine hayran kalmasıyla elinden düşmez oldu. Daha sonra alacağı Fender Stratocaster Yngwie J. Malmsteen'in kimliğinin bir parçası olacaktı. 10 yaşına geldiğinde Deep Purple şarkılarının tamamını çalabiliyordu. Ritchie Blackmore'a olan hayranlığı, ailesinin; özellikle yetenekli bir flütçü olan ablası Lola Lannerbeck'in etkisiyle ilgi duyduğu klasik müzik kültürüyle birleşince Yngwie J. Malmsteen'in benzersiz stili ortaya çıkmaya başladı.
Barok dönemi bestecileri Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni ve klasik dönem bestecileri Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Nicolo Paganini Yngwie J. Malmsteen'in müziğini ve tarzını derinden etkiledi. Okula ve derslere duyduğu ilgi her geçen gün azalırken tüm zamanını müziğe ayırmaya başladı. Müziğe olan ilgisinin ve yeteneğinin farkında olan annesi ona daima destek oldu.
15 yaşına geldiğinde bir gitar tamir atölyesinde çalışmaya başladı. Atölyeye tamir için getirilen bir lut ona gitar üzerinde deneyebileceği bir fikir verdi; perdelerini eye ile oyarak tıpkı lut gibi scallope klavyesi olan bir gitar yaptı. Sonuç Yngwie için tatmin ediciydi, hemen yeni bir gitara aynı işlemi uyguladı. Yüksek teller ve scallope klavye ile çalmak her ne kadar zor olsa da Yngwie, sweep tekniği için daha uygun olması nedeniyle buna kolay adapte oldu. Bu yaşlarda bestelemeye başladığı Far Beyond The Sun, Icarus Dream Suite gibi parçalarında Yngwie'nin tarzı iyice şekillenmekteydi.
18 yaşında arkadaşlarıyla 3 parçadan oluşan bir demo kaydetti. Tarzı isveç için oldukça sıra dışıydı. isveç'te umdukları ilgiyi bulamayacaklarını anlayınca demo kayıtlarını yurtdışına göndermeye başladılar. Demoyu dinleyen Shrapnel Music'in sahibi Mike Varney, Yngwie Malmsteen'i Steeler'a katılması için Amerika Birleşik Devletleri'ne davet etti. Steeler'la bir albüm kaydeden Yngwie daha sonra Alcatrazz'a katıldı. Fakat Yngwie Malmsteen kendini daha iyi ifade edebilmek, tarzını ortaya koyabilmek istiyordu ve Alcatrazz'dan da ayrılarak solo kariyerine başladı.
Solo kariyerinin ilk albümü Rising Force oldu. Bu albüm müzik listelerinde 60. sıraya kadar yükseldi ve bir neo klasik rock şaheseri olarak müzik tarihinde yerini aldı. Bu albümdeki performansı ile Yngwie enstürmental rock dalında Grammy'e aday gösterildi.
Çalmaya devam etmektedir. Dünya'nın en hızlı gitaristleri arasında akla gelen ilk isimlerdendir. albümleri şunlardır:

Rising Force (1984)
Marching Out (1985)
Trilogy (1986)
Odyssey (1988)
Trial By Fire: Live in Leningrad (1989)
Eclipse (1990)
Collection (1991)
Fire and Ice (1992)
The Seventh Sign (1994)
Magnum Opus (1995)
Inspiration (1996)
Facing the Animal (1997)
LIVE! (1998)
Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra in Em, Opus 1 (1998)
Alchemy (1999)
War to End All Wars (2000)
Concerto Suite LIVE (2002)
The Genesis (2002)
Attack!! (2002)
G3 Live: Rockin' in the Free World (2004)
Unleash the Fury (2005)
(bkz: far beyond the sun)
hız ve tekniği iyi,yaratıcılığı vasatın üzerinde,zaman zaman fazla mekanikleştiriyor parçaları ama olsun,dinliyoruz ailecek.
Gitar tekniği ve yeteneği bakımından Steve Vai ve Joe Satriani kadar olmasa da, klasik müzik tabanı ve daha melodik parçalarıyla beğeni kazanan gitar virtüözü. dinlemeye yeni başlamış biri olarak çok beğendiğimi söylemeliyim. hızı konusunda da evet bunu yapan insan olamaz.
her ne kadar çok hızlı çalsa da kendisi iğrenç bir insandır.hiç bir müzisyende görmediğim bir egoya sahiptir.Hızlı gitar çalmanın her şey olmadığının ayaklı bir kanıtır.Steve Vaive Joe Satriani gibi diger virtuozlerle karsılastirilmasi dupeduz essekliktir.
http://www.youtube.com/watch?v=R5BcFL6iZV4
antipatik virtüoz, sevilmeyesi. ama paganini* koncertoları dinlenesidir. iyi yorumlamıştır.
beethoven'in 5inci senfonisini elektro g,tar esliginde calarak beni kendine hayran birakan gitar virtiozu.
konserinde parmaklarının hızına dikkat edilemeyen gitarist.
Joe Satriani ve Steve Vai ile birlikte çıktıkları G3 konserinde klasını konuşturmuş gitar virtüözüdür.Çok hızlı çalması ve sahnedeki kusursuza yakın performansı diğer mükemmel özelliklerindendir.Ayrıca Steve Vai ve Joe Satriani ile karşılıştırılması doğru değildir.Kendisi apayrı bir kulvarda gitar çalmaktadır Neo-classical türünün öncülerindendir.
karısının türk olduğu söylenen, şişmanlığının karısının yaptığı mantılardan dolayı olduğu sölenen dünyanın en iyi gitar virtiözlerinin başında gelen isveçli insandır.
bana göre dünyanın en hızlı gitaristi.. hız konusunda sanırım sadece steve vai ve satriani aynı düzeydedir.. tamamen şova yönelik gitar çalması sanata aykırı olsada, izlendiği takdirde insanı büyüleyici bir güzelliğe sahiptir.. istanbul konserinde kendi müzik tesisatını getirmiş ve yerden tavana kadar anfileri döşemiştir bu insan..
Hızlı solo dendiğinde akla gelen ilk isimlerden,fenderden o kadar sert alan başka bir insan daha tanımıyorum.Daha hızlı çalabilmek için tıpta connexus intertendineus denilen ligamentlerini aldıran,tabi sonrasında elleri kireçlenen,bay solo manyağı.
1983 model ferrari'sini satılığa çıkarmış gitaristtir.