bugün
- slavko vincic9
- arjantin'in 115 dakika şut atamaması7
- sözlük kimsenin tekelinde değildir9
- çingeneyle sevişmek6
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı57
- trt'nin devre arası konserini göstermemesi4
- tememda kenka nalaka11
- kasiyer kızdan hoşlanmak10
- kitap okumak4
- nervio10
- dune5
- istanbul un çok pahalı olması7
- kadınlar şaire aşık olur müteahitle evlenir3
- bu mesajı 10 kişiye göndermeyelerin durumu4
- düşünüyorum3
- çift taraflı testis kanseri teşhisi8
- suya verilen en çok para2
- oğuzhan uğur13
- allah başımızdan erdoğan'ı eksik etmesin7
- zamanbaba mokv dir6
- bir yıldız duruyordu aniden hareket edip gitti4
- iphone 11'in yeni iphone 6 olması2
- sözlüğe fake nickle gelip yazarlara hakaret etmek5
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması2
- truenun yetkili olması7
- uysaljakoben16
- eski eşin hesabı3
- gammazlık8
- karaağaç meydanında çuçulara dikala diye bağırmak3
- uyku bozukluğu2
- bir kıza sevgilin var mı diye sormak7
- messi uzaylı panpa goat amk2
- dhalsim9
- canim benim cok tatlisin4
- bot'un feyki olması2
- erdoğan giderse akepe bürokrasisi ne olacak7
- arkadaşlar görüşürüz2
- arjantin'in 90 dakikada tek şutunun olmaması6
- gonulden bagli5
- true nickli yazar16
- 2990 tl tutan rakama düz 3000 çek demek2
- ülfet2
- sigaranın son fırtını alırken ağzın yanması3
- bulgara kumara gitmek2
- kız görünce karakter değiştiren erkek2
- 15 mayıs gecesi3
- hoşlanıp da söyleyememek2
- epimiz edirneliyiz ba2
- oyna kızım şıkşıkı şık şık zıpla kızım2
- edirneli olmak2
oldukça şanslı olduğunu düşündüğüm hanımefendidir. yerinde olmayı istediğim nadir insanlardan.
dost kaldığı, aşık olduğu, evlendiği şairlerin, onu her an ellerinden kaçıracakmış gibi bi kaygıyla sevdikleri kadın.
edebiyatın içinde olan bi ailenin kızı. babasının şiir kitabı, annesinin de çevirileri vardı. önce öykü yazdı sonra da çeviri yaptı.
ama ben edebi yönünden ziyade magazinel boyutuyla ilgileniyorum. hehe.*
ilk eşi ülkü tamer. kolej yıllarından beri birlikte olmuşlar sanırım ya da tanışıyorlar. net değil orası. kızları birkaç aylıkken bir kazayla boğulmuş ve bu da birlikteliklerinde çatırdama başlamasına sebep vermiş. hep öyle olur ya.
bu dönemlerde başka bi şair girmiş hayatına. ikisi de eşlerinden biribirleri için boşanmışlar. bu kişi cemal süreya. haliyle çok ses getirmiş aşkları. cemal süreya da durur mu, yapıştırmış şiiri;*
--spoiler--
ay ışığında oturduk
bileğinden öptüm seni
sonra ayakta öptüm
dudağından öptüm seni
kapı aralığında öptüm
soluğundan öptüm seni
bahçede çocuklar vardı
çocuğundan öptüm seni
evime götürdüm yatağımda
kasığından öptüm seni
--spoiler--
aşkları 3 yıl sürmüş. ama hep dost kalmışlar. nasıl becerdilerse.. şimdi kavga kıyamet ayrılıyor millet. neyse bunu başka bi başlıkta tartışcaz.
en uzun birlikteliği turgut uyar. cemal süreya dan ayrılmak üzereyken tanışmışlar. önce bi edebi mektuplaşmalar felan..turgut uyar eşinden boşanmış ve tomris le tanışana kadar 7 yıl elini sürmemiş şiire. tomris le birlikte yeniden yazmış.
--spoiler--
sen bir atmacanın en uzun çığlığısın her tür gökte
göğü büyüttün, otobüsleri aldın, şehirleri ufalttın
seversin diye söylerim her şeyi, sana uygun olsun
çünkü her şeyin birbirine uygununu sen bulursun
--spoiler--
ve son olarak edip cansever. her doğum gününde şiirle seslenmiş tomris' e gizliden. gerçi tomris onu sadece arkadaş olarak görüyormuş diyenler var emmee.. bilemicem.
--spoiler--
Seni görünce dünyayı dolaşıyor insan sanki
Hani Etilerden Hisara insek bile
Bir küçük yaşındasın, boyanmış taranmışsın
Çok yaşında her zamanki çocuksun gene
Ben seni uzun bir yolda yürürken görmedim ki hiç.
--spoiler--
edebiyatın içinde olan bi ailenin kızı. babasının şiir kitabı, annesinin de çevirileri vardı. önce öykü yazdı sonra da çeviri yaptı.
ama ben edebi yönünden ziyade magazinel boyutuyla ilgileniyorum. hehe.*
ilk eşi ülkü tamer. kolej yıllarından beri birlikte olmuşlar sanırım ya da tanışıyorlar. net değil orası. kızları birkaç aylıkken bir kazayla boğulmuş ve bu da birlikteliklerinde çatırdama başlamasına sebep vermiş. hep öyle olur ya.
bu dönemlerde başka bi şair girmiş hayatına. ikisi de eşlerinden biribirleri için boşanmışlar. bu kişi cemal süreya. haliyle çok ses getirmiş aşkları. cemal süreya da durur mu, yapıştırmış şiiri;*
--spoiler--
ay ışığında oturduk
bileğinden öptüm seni
sonra ayakta öptüm
dudağından öptüm seni
kapı aralığında öptüm
soluğundan öptüm seni
bahçede çocuklar vardı
çocuğundan öptüm seni
evime götürdüm yatağımda
kasığından öptüm seni
--spoiler--
aşkları 3 yıl sürmüş. ama hep dost kalmışlar. nasıl becerdilerse.. şimdi kavga kıyamet ayrılıyor millet. neyse bunu başka bi başlıkta tartışcaz.
en uzun birlikteliği turgut uyar. cemal süreya dan ayrılmak üzereyken tanışmışlar. önce bi edebi mektuplaşmalar felan..turgut uyar eşinden boşanmış ve tomris le tanışana kadar 7 yıl elini sürmemiş şiire. tomris le birlikte yeniden yazmış.
--spoiler--
sen bir atmacanın en uzun çığlığısın her tür gökte
göğü büyüttün, otobüsleri aldın, şehirleri ufalttın
seversin diye söylerim her şeyi, sana uygun olsun
çünkü her şeyin birbirine uygununu sen bulursun
--spoiler--
ve son olarak edip cansever. her doğum gününde şiirle seslenmiş tomris' e gizliden. gerçi tomris onu sadece arkadaş olarak görüyormuş diyenler var emmee.. bilemicem.
--spoiler--
Seni görünce dünyayı dolaşıyor insan sanki
Hani Etilerden Hisara insek bile
Bir küçük yaşındasın, boyanmış taranmışsın
Çok yaşında her zamanki çocuksun gene
Ben seni uzun bir yolda yürürken görmedim ki hiç.
--spoiler--
'' Sessiz kalmak, kırıldığını göstermenin en iyi yoludur.. ''
Tomris Uyar
Tomris Uyar
"asıl terkedilenin, terkeden olduğunu anlamıyor ki kimsecikler. terkeder görünen, neşteri ortak yaraya batırabilendir çünkü, bu güç iş ona bırakılmıştır. yitirdiklerini, yitireceklerini, çekeceği acıları bilse de gerekeni yapmak zorundadır. daha az'la uzlaşmacı değildir."
aşkı kendisine çeken unutulmaz kadın, kimileri için şiirin en vurucu cümlesi.
Kıskanılmak için yaşamış kadın.
Sen uyuyordun, bilemezsin.. Kaç sigara içiyorum üst üste, kaç eski gazete okuyorum ilânlarına kadar. Her sabah kaç bin güçlükle alışıyorum önümdeki güne, getireceklerine..
birçok kadının yerinde olmak isteyeceği şanslı, yetenekli ve zeki kadın yazar.
zannımca en sevdiğim şiirleri yazdıran kadın.
Şiir gibi sevilen, şiir gibi bir kadın.
anadoluda okunacak bir kadın öykücü varsa o da tomris uyar'dır. istanbul anadaolu'ya dahil.
Turgut uyar ile olan ilişkisini şu cümleyle anlatmıştır:
"Turgut, her an elinden kaçıracakmış gibi gereksiz bir kaygıyla yıpranacak; ben de hiçbir rekabetin söz konusu olmadığı bir alanda, boyuna birinci seçilmekten yorulacaktım."
"Turgut, her an elinden kaçıracakmış gibi gereksiz bir kaygıyla yıpranacak; ben de hiçbir rekabetin söz konusu olmadığı bir alanda, boyuna birinci seçilmekten yorulacaktım."
Şöyle deniyor onun için, Cemal Süreyanın sevdiceği, Turgut Uyarın karısı ve Edip Canseverin yarası...
Paylasilamayan..
ikinci yeni akımına mensup üç şairin, üç arkadaşın ortak aşkı. kendisine onlarca şiir yazılmış kadın. Turgut onun için: bir bozuk saattir yüreğim, hep sende durur der. Cemal onun için: Daha nen olayım isterdin, onursuzunum senin der. Edip onun için: seni görünce dünyayı dolaşıyor insan sanki der. Edip hep uzaktan sever onu kelimelerin arkasından. Cemal süreya ise onu bıraktığı için şiirler yazmayı bırakır. "biliyorum sana giden.." şiiriyle anlaşılabilir hisleri. turgut uyar ise onu narin bir kelebek misali sever. kelimelerle anlatamaz hiç bir zaman. şanslı kadınmış vesselam. şiir tadında aşkları olmuş.
"ben güzel şeyler duymak istiyorum demedim ki, sesini duymak istiyorum o kadar."
gençliğinde ne kadar da güzel olan merhume edebiyatçı.
kendisine yazıldığını düşündüğüm şiirler dolayısıyla kıskandığım kadındır.
"Ölmeyecek kadar yaralıyım" demiş kendisi.
3 koca şairin de gönlünü yaralamış kadın. Sana pek içim ısınmadi ama olsun dedirtir.
dünyanın en şanslı kadınlarından biri olduğunu düşünüyorum. hem ismi ile hem hayatındaki erkekler ile. birçok konuda da yanlış yaptığını düşünüyorum ama kimse kusursuz değildir. mükemmel bir kadındır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar