bugün

otizm semptomları taşıyan kişi
embesilden daha az zeka sayısına sahip, en fazla 3 yaşının özelliklerine kadar ulaşabilen, eğitilmesi çok zor, yaşaması için bakıma ihtiyacı olan düşük zeka sayılı kişi.
(bkz: rain man)de dustin hoffmanın hakkını vererek oynadığı karakter..
30 aydan önce görülen, konuşma ve dil gelişiminde belirgin bir gecikme, sosyal iletişimde yetersizlik şeklinde özetlenebilen bir zeka geriliğine anlamına gelen otizme sahip kişi. *
sadece bir özelliği ön plana çıkmış insanlardır. her insan belli karakteristikler taşır ve bu karakterler onların zeka yapılarını oluşturur. insanlar bu zekayı kullanarak çoğu konuda az çok da olsa bilgi sahibi olurlar, yorum yapabilirler. otistik insanlar ise bu bilgi birikiminden ya da yorumdan yoksun olan insanlardır. en büyük özelikleri ise bir özelliklerinin diğer normal insanlardan çok daha fazla ilerlemiş olmasıdır. örneğin, hafızaları insanları şaşırtacak kadar çok kuvvetlidir.
Şu sıralar bedenen etkileri görülmese de beynen yaygınlaşmış bir hastalıktır.
içe yönelik olan.

(bkz: http://www.tdk.gov.tr)
aşırı derecede duygu karmaşıklığı, duyguları paylaşamama halinin vücut bulduğu kişi.
islam dinine göre allah'ın yarattığı insan. otistik olmakta suçu yoktur.
bir aralar kendime yakıştırdığım sıfat. ağzımdan bir kelime çıkarken bi beş dakika düşünürdüm çıktıktan sonra bir diğer kelimeye atlamak için on dakika. sanırım otistiğim.
otistik değil otizmli şeklinde düzeltilmesi için çabalanan. ben çabalamıyorum elbette, ben de yeni öğrendim neyin ne olduğunu, az önce izlediğim bir vidyoda küçük bir çocuğun ağzından seslendirilen, onun gözünden anlamlandırılan bir dünya ile alakalı ufak bir vidyo sayesinde öğrendim.. başlangıç cümlesi de buydu işte; otistik değilim, otizmli bir çocuğum.

http://www.facebook.com/h.../video.php?v=392440707038
sanılanın aksine büyük çoğunluğu aşırı zeki, fazla fazla zekidir, eğer asosyallik ten kurtulurlarsa müthiş işler başarabilecek yetiye sahip olmaktır. (bkz: einstein)
kendi iç dünyasında yaşayan çocuk hastalığı.
olmayan terim. doğrusu için (bkz: otizmli)
Yıllarca spastikle karıştırdık.
Bu kelime günümüz insanları için yakıştırma olarak kullanılmaya başlandı.

Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocuklar genellikle 3 alanda sıkıntılı davranış paterni i sergiler.

1.Sosyal Etkileşim : Yani sosyal kslıplardaki ipuçlarını anlamazlar diğer kişilerin jest ve mimiklerini bakışlarını işlemleyemez(füziform girus aktivitesi düşük) süpetior temprol sulkus bakışı işlemekle ilgili bu bölge aktivitesi normal insanlara göre düşüktür.
2.Sosyal iletişim :sözlü iletişimi uygun şekilde kullanmakta zorluklar yalana vb.
3 Stereotipik Davranışlar : Bu davranışlar yineleyen davranışlardır. Ağır düzey OTiZMLi çocuklarda tekrarlayan Davranışlar görülebilir. Öne arkaya sallanma, elleri sallama, saplantı, takıntı şeklinde süren Davranışlar vb.
Bu tür davranışların sebebi ise regüle olmaktır. (Duyusal hassasiyetler den kaynaklı duyu eşiği normal olmayabilir)