bugün

/114
"Mutlu son, diye birşey yoktur. Çünkü birşeyde 'son' varsa orada mutluluk yoktur.."
"Mutlu son, diye birşey yoktur. Çünkü birşeyde 'son' varsa orada mutluluk yoktur.."
bir dakika mutluluk denilen birşey mi var ben ilk defa duydum...
insanoğluna özel tehlikeli bir uyuşturucu. insan kendini fazla kaptırırsa bu uyuşturucuya hayatındaki bazı akışları göremeyebilir, kaçırabilir veya küçümseyebilir. dikkat.
mutluluk bir kelebektir... peşinden koştuğumuzda bizden hep kaçan belki de korkan ... ve ne zaman ki, huzurlu ve sakin olduğumuzda omzumuza konan...
zülfü livanelinin memleketimden manzaralar tadındaki romanı, yeri gelip üzen yeri gelip güldüren kitap. filmi de var.
Küçük bir çocuğun avucundaki jelibonken, kimisinin altındaki ferrari bile olamayan insan hissi.
bir keresinde -hatırladığımakadarıyla
anam(meursaultsenmisin?) anam öldüğünde
yanına yaklaşmıştım da, (hayır, değilim)
anam galiba ölmüştü.
yanına yaklaşmadım.
'mutluluk, insanın sevdiği kişiye yakın olmasıdır yalnızca.(ona sahip olmamız gerekmez.) '

-alıntıdır -
Her varlğın peşinden koştuğu ve koşacağı tek şey .
bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en büyüğüdür.
bir gün elinizden kayıp gidebilir.
yanı başınızdayken sonuna kadar değerlendirin.
pres makinelerinin, çalışanların gürültüsü ve bilfiil çalışma halindeyken, tam olarak ifade edilemeyebileceğini farkettiğim duygu!

sonrasında ise belirtmek yanlış anlaşılabilirdi...
alex'in yüzünden okunandır.
görsel
hissedince yadırgadığım duygudur.
acı varsa mutluluk var anlaşma böyle.
küçük şeylerden alındığında etkisi çok daha fazla olan..
en ufak şeylerle bile elde edilebilen bazen de çok büyük şeylerle elde edilemeyebilen bir duygudur. insanın hayata bağlanma sebebidir ayrıca.
Bazen kucuk bir cocugun gulumsemesinde, bazen hasretle kavusan gonullerde, bazense birkac kelimede. Mutluluk kisacasi ayrintilarda gizli, ne mutlu onu bulabilene.
geçicidir. herkes hayatının belirli bir döneminde mutlu olur, dönemden de ziyade anlık bir duygudur. ama mutsuzluk.... o hep var.
Mutsuz olmadiginiz kisa ve hizli zaman dilimi.hayatin default hali zaten mutsuzluktur.mutluluk gecici halidir.yani ise ara verip tatile gitmek gibi bir fark.
uzun zamandır hissedilmeyen.
keyif alarak okuduğum, en iyi romanlardan biridir.
küçücük bir bebeğin minicik elleriyle parmağınızı tutup bırakmaması.....
Zülfü Livaneli'nin romanlarından biridir. Film uyarlaması da başarısız sayılmaz.
© copyright 2005 - 2026