bugün

/114
bir tatil gününde, kendine 4 yumurta ve yarım kangal sucuktan yaptığın sucuklu yumurtadır.

edit: kolestrol'ün tanımını daha sonra yapacağım.
mutlu olup olmadığını sorgulamamaktır.
bazen sade türk kahvesi,çikolata,sessizlik kadar güzel bazen de tadılamayacak kadar uzak bir duygudur.
kitabını okuduktan sonra meryem'in cemal'i bırakıp gittiği an, hissettiğim duygu.
dünyanın en kısa hikayesi klişesinin kullanılabileceği duygu hali.
kuşun kanadında.
alarmı kurmadan uyumaktır.
günün birinde mutlaka sona erer. tıpkı diğer tüm olgular gibi...
hayallerinize ulaşmaktır.
anlardan ibaret olan ve sıkıntılar kadar uzun sürmeyendir. aslında yetinmek, şükretmek...gibi unuttuğumuz şeylerle mümkün olandır.
mutluluk, şehirler arası otobüs yolculuklarında, iki kişilik koltukta, yol boyunca, yanının dolmaması, bütün bir yolu tek başına gitmektir.
(bkz: hani nerede)
Adam filmin yarısında filmi durdurur ve karısına der ki;aşkım seni çok seviyorum,
kanıtı olarak da bu iğrenç filmi izliyorum; ve ardından yüzünden belli belirsiz bir gülümseme. Kadın ise garipser, kocasının kendisine karşı güzel bir şey söylemiş olduğunu sanma ifadesine; Kaşlarını çatar, sinirle kalkar yerinden, filmi kapatıp öbür odaya geçer.
Ve düşüncelere dalar; Hiçbir şey yapamıyoruz artık, ortak hiçbir noktamız kalmadı, sadece birbirimizi idare ediyoruz. Böyle mi olacaktı? Alışmak mıdır mutluluk?

iyi bir kocam, dünya tatlısı bir çocuğum var diye düşünür kadın. Ama âşık değilim artık, içimde kelebekler uçurmuyor bu adam, yine de seviyorum onu, mutluluk elindekilerin kıymetini bilmek midir yoksa yeni umutlar beslemek mi? kabullenmek mi uyum sağlamak mı? Her doğum gününde öncekinden orijinal bir hediye mi beklemek yoksa? Beklenti midir mutluluk?

Ucu açık hayaller hep büyülü gelir insana, hiç bir yolun sonunda mutluluk, tatmin yoktur insanoğlu denen doyumsuz varlık asla mutlu olmaz, çünkü mutluluk anlık tatminlerin insanda yaşattığı duygulardır, daimi olamaz.
eolo&allahsiz kitapsiz cahil kadın
herşeyde olduğu gibi zıttıyla anlamlı . Önceden başkalarının mutsuzluğunu görünce mutlu olurdum , sonra sadece kendimi düşününce mutlu oldum, şimdiyse hangi mutluluğu görsem mutlu oluyorum .
istanbul'da olup elinizde sıcak kahve fincanıyla sevgilinizle konuşuyor olmaktır ve sıcacık gülümsemektir.
"mutluyum" dediğinizde içinizde mutlu olup olmadığınızı bilmemektir. haline şükreden insan mutludur aslında.
+ben çok mutluyum.
- o ne la
+mutluyum işte la böyle içim kıpır kıpır. hiç yaşamadın mı sen bu duyguyu.
-yoooo

BEHZAT Ç.
Hz. Ali'ye göre, ya elde ettiğini sevmektir ya da sevdiğini elde etmektir mutluluk.
mutlu olmak için birden çok faktör gerekir ama mutsuzluk için bi tane yeter.
şanslı duraklara uğrayan bir otobüstür. eğer bana uğrarsa hiç içinden inmeyeceğim.
mutluluk 9 saatlik uzaklıkta bile olsa bi an susup aynı anda seni seviyorum diyebilmektir.
bir gün önce internetten aldığınız kitabın kargosunun öğlen masanızda olmasıdır.
cuma akşamlarıdır. giderim eve yemeimi yerim, kedimin bakımını yaparım, beslerim, pijamalarımı giyer, uzanırım yatağıma müziğimi dinlerim. ohhh miss.
insan ruhunun en az tahammül edeceği şey.
uzun zaman çişini tuttuktan sonra tuvalette şarıl şarıl işemektir.
© copyright 2005 - 2026