bugün
- sözlük yazarlarının gerçek adları41
- eski sevgilinin aylar sonra yazması17
- beni kaybettin diyen erkek14
- kanadalı ünlüler6
- arkadaşlar yeni işe başladım16
- yazarların yapmayı düşündükleri çocuk sayısı15
- bir sevgiliden beklenen şeyler11
- mazotun litresi 101 lira35
- tecrübe edilen en korkunç şey6
- uykusuz kedi ile soba çayı içip dedikodu yapmak3
- ekşiye gidiyorum ben10
- arkadaşlar bir şey danışacağım10
- felsefe mezunu öğretmen olmak3
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler26
- sadece filistin'i önemsemek15
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz16
- iç sıkıntısı5
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek21
- cb külliyesinde türk bayrağı olmaması4
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- 17 eylül 2026 beşiktaş marsilya maçı12
- gocu38
- kahve falı bakabilen muhteşem fevkalade yazarlar8
- sevgiliyi kediye onaylatmak7
- iblis'in sesini duymak11
- sevilen hitap şekilleri3
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları34
- bir erkeğin wp aile grubuna alınma kriterleri6
- çanakkale kumandanı mustafa kemal paşa7
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz45
- 28 bine çalışmak8
- g i l d e d l i l y27
- arkadaşlar bir şey soracağım13
- israil11
- kürdü sevin10
- öcalan'ın kira vermeden villada oturması12
- anın görüntüsü24
- mia khalifa denince akla gelen ilk şey3
- yaşlılığı kabullenemeyen insan10
- arkadaşlar bakar mısınız16
- yazarların fobileri20
- tavuk kanadı ne işe yarıyor sorunsalı7
- hangi şehrin erkeği meşhurdur5
- çok açık giyinen kadınların evlilik hayali kurması30
- bik bik'in mutfağına konuk olmak30
- doktor kadın çöpçü erkek evliliği11
- güne almanca bir cümle bırak3
- gecenin korkunç yaratıkları3
- bir erkeğe objektif bakma yetisini kaybetmek5
- witcher 32
dışarıda yenilebilecek yemeklerin en ucuzudur. ancak 1 tanesi doyurmadığı için diğerleriyle aynı hesaba geliyor.
canım çekti :(
bir pide olamayan yiyecek.
Geçen hafta yaşadığım keyiflerden.
içini evde kendiniz hazırlarsanız hem daha ucuz hem de daha lezzetli bir şekilde yiyebileceğiniz etli hamur.
istanbul’a taşındım taşınalı, yediğim her yerde kötü yapıldığı için istanbul sınırları içinde canımın çekmediği yemeğe dönüşmüştür.
true'nun en sevdiği yemektir.
ya anasını sikeyim bu fiyatları ne, dümdüz lahmacun amk.
arap yemegidir.
en masum yemeklerden biri.
Abi çok güzel bir şey ya lahmacun. Yarısı kaldı midem doydu gözüm doymadı öfff.
sevgili sözlük.
bir ara parayı bulmuştum. bir kaç yabancı ülkede ne kadar class yer varsa gittim.
yemediğim halt kalmadı. isimlerini bile teleffuz edemedim. şefin bilmem nesi. siyah havyar yemiştim kutusu bilmem kaç dolar. penguen , yaban domuzu vb.
kuzu böbrek yatağı etinde soğanı bol yapılırsa ince hamurlu çıtır hiçbirine değişmem.
bir ara parayı bulmuştum. bir kaç yabancı ülkede ne kadar class yer varsa gittim.
yemediğim halt kalmadı. isimlerini bile teleffuz edemedim. şefin bilmem nesi. siyah havyar yemiştim kutusu bilmem kaç dolar. penguen , yaban domuzu vb.
kuzu böbrek yatağı etinde soğanı bol yapılırsa ince hamurlu çıtır hiçbirine değişmem.
Kadıköy’de balık pazarını geçince halil lahmacun diye bir mekan vardı yıllar önce, hala duruyor mu bilmem. Acayip lahmacun yapıyordu adamlar çok iyiydi. Sırayla giriyordun kalabalık mekandı ve ucuzdu. Hala duruyorsa gidin tavsiye ederim.
çok güzel bir yiyecek ama aşırı derecede mideme dokunuyor. ulan et ve hamurdan oluşmuyor mu bu meret ben anlamadim.
kola nedir lan lahmacun dediğin ya ayranla ya şalgamla yenir.
Ben şalgamcıyım şahsen. Ayran gaz yapıyor maalesef. Ayrıca lahmacun dediğin antep işi olur uzun ve sarımsaklı olucak…
çok lezzetsiz bir yemek. insanlar bunda ne buluyor. anlamış değilim. asla bir pizza değil.
agacım, Hani bazı yemekler vardır, böyle "fine dining" falan diye kasmaya çalışırlar ya, bu abimiz hepsine ayar verir. Bildiğin, toprağın, ateşin ve ucuz etin (evet, dürüst olalım) muhteşem bir buluşması. Street food'un Platonik ideası. Düşünsene, incecik hamur, üzerinde maydanozlu soğanlı o türlü kıyma, fırından çıkar çıkmaz gelen o hafif isli, keskin koku... işte orada, o an, medeni insanın tüm ikilemleri çözülür. Üzerine limonu sıkarken yapılan o ritüel, adeta "bu dünyanın tüm dertleri bu ekşimsi lezzette eriyip gitsin" felsefesi. "Türk pizzası" diyen o turiste gülüp geçersin, zira o bir pizza değil, o bir lahmacun. O bir coğrafya. Dürüm yapıp yemesi ayrı bir lezzet devrimi, zira eti ve hamuru iç içe geçirme sanatı, elin yağlanması ise ayrı bir sanatsal eylem. Masadan kalktığında "ben ne yedim yaa?" dediğin o doygunluk hissi... Bırak şimdi veganlığı, glutensiz diyetleri falan. Lahmacun, sadece bir karın doyurma aracı değil, o, Anadolu irfanının somutlaşmış hali efendim.
Zengin ve fakirin ortak noktada buluştuğu tek yiyecektir sanırım.
Az sonra kolayla beraber 3 tane gömeceğim yiyecek. 1 haftadır yemiyordum, heyecanlıyım.
Buzdolabında zor zamanlar için sakladığımdır.
Bunu tost makinesinde bastırıp ısıtıp gömücem birazdan bi güzel. Biraz da limon sıksam yeter sade sade yerim. Az bi maydanoz mu katsam bi de nam nam nam…
Bunu tost makinesinde bastırıp ısıtıp gömücem birazdan bi güzel. Biraz da limon sıksam yeter sade sade yerim. Az bi maydanoz mu katsam bi de nam nam nam…
Allahınız yok mu lan sizin
Ben bunu döverim lan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar