bugün
- nervio'ya aşık olmak5
- din tartışması7
- bu sözlükte beni herkes tanır17
- sözlükteki birader adı altındaki masonik yapılanma7
- en büyük korkunuz4
- gökte rızkınız ve size vaad olunan şeyler vardır9
- nevriye binti gammaz3
- üç kedi bir dilek3
- aylık 381 bin lira iyi para mıdır sorunsalı3
- nervio'nun kedisi3
- pavlov un köpeğine isim önerileri3
- terlik giyen erkek5
- era7capone3
- 32 yaşına girmek12
- g'i l d'e d l'i l y19
- birader terör örgütü3
- fatma soydaş'ın tutuklanması3
- zengin olsanız ne yapardınız9
- türkiye de üniversite diplomasının değersizleşmesi5
- ilk buluşmada hesabı kim öder7
- kuresel ikinma ile nervio yu istemeye gitmek2
- büyük bir pipiye sahip olmak2
- ulu obediyansı ismet locası3
- nevriye kedizade örgütü2
- hazret ktc7
- en merak ettiğin ulu yazarı30
- norveçte bok olsam9
- rte'nin fethettiği topraklar6
- 40 yaş üzeri insanlar mesajlaşıyor mu sorunsalı16
- habire1240
- seninle şöyle böyle olabilirdik5
- türkiye'nin ekonomide şahlanışa geçmesi6
- şeriat haklıya hakkını vermektir6
- nervionun merak ettiği yazar19
- kötü kalpli barbie2
- anın sigarası3
- 23 temmuz 2026 bahçeli'nin yeni parti açıklaması6
- sinirli kadını sakinleştirmek17
- nervio23
- kurgusal karaktere aşık olmak4
- yeni açılan cafeye 600 lira hesap ödemek2
- tarkan filmleri3
- bugün açılacağım sözlük kızı12
- hayat felsefesi yapılabilecek en güzel söz3
- altı ok'a ihanet edip mührü başka yere vurmak19
- yazarları mutlu edebilecek küçük şeyler7
- lozanın gizli maddeleri4
- yalnizca deli yalnizca sair21
- örtünmek te açık gezmek te yasak olmamalı4
- kul hakkı yemeyi ilke edinmiş şakirt4
antep kuzu isimli işletme bu işin tavanıdır.
evimin dibine açmış olmaları hayır mı şer mi bilmem ama ateşteyim ben ateşte.
evimin dibine açmış olmaları hayır mı şer mi bilmem ama ateşteyim ben ateşte.
Çatal bıçakla ye, kro gibi elle yeme.
dürüm olarak yiyeceksen derler. hayır, kestirip nazik nazik yersen yine derler. her şekilde diyecekler gibi. sen yemene bak bence.
az olsun dört olsun .
Fındık veya Urfa usulü falan farkediyor mu
En sevdiğim yemeklerden birisidir. O kadar güzel bir yemek ki oruç tutarken aklıma genellikle bu yemek geliyor. Daha şimdiden canım çekti.
Bir deneyimimi sizinle paylaşayım. isteyen deneyebilir. 350 gram kıyma alın. Döş orta yağlı. Soğanları tartın 150 gr olsun. 1 buçuk domates bir tatlı kaşığı salça ve maydonoz. Püf noktası iki diş sarımsak. isteğe bağlı baharat ve kimyon. Yakınlarınızda ki evci yapan bir kebbabçıda lahmacun yaptırın. 12 ya da on üç tane çıkar. Fazla yaparsa tadı olmaz az yaparsa hırsızdır. Yediğinizi yiyin kalanını ikişer ikişer ters yüz yapıp dondurun. 1 sene son kullanımı vardır. Afiyet olsun.
Maydanoz ve domates de ekleyelim lutfen. Ayran esliginde olsun.
Şşştttyyy bu gece eleştiri yok ya bize katıl ya da git uyu lütfen.
Edit: söz dinlemiş ve gitmiş helal olsun. *
Edit: söz dinlemiş ve gitmiş helal olsun. *
istiyom amına koyayım ama ya.
Ben bunu döverim lan.
Allahınız yok mu lan sizin
Buzdolabında zor zamanlar için sakladığımdır.
Bunu tost makinesinde bastırıp ısıtıp gömücem birazdan bi güzel. Biraz da limon sıksam yeter sade sade yerim. Az bi maydanoz mu katsam bi de nam nam nam…
Bunu tost makinesinde bastırıp ısıtıp gömücem birazdan bi güzel. Biraz da limon sıksam yeter sade sade yerim. Az bi maydanoz mu katsam bi de nam nam nam…
Az sonra kolayla beraber 3 tane gömeceğim yiyecek. 1 haftadır yemiyordum, heyecanlıyım.
Zengin ve fakirin ortak noktada buluştuğu tek yiyecektir sanırım.
agacım, Hani bazı yemekler vardır, böyle "fine dining" falan diye kasmaya çalışırlar ya, bu abimiz hepsine ayar verir. Bildiğin, toprağın, ateşin ve ucuz etin (evet, dürüst olalım) muhteşem bir buluşması. Street food'un Platonik ideası. Düşünsene, incecik hamur, üzerinde maydanozlu soğanlı o türlü kıyma, fırından çıkar çıkmaz gelen o hafif isli, keskin koku... işte orada, o an, medeni insanın tüm ikilemleri çözülür. Üzerine limonu sıkarken yapılan o ritüel, adeta "bu dünyanın tüm dertleri bu ekşimsi lezzette eriyip gitsin" felsefesi. "Türk pizzası" diyen o turiste gülüp geçersin, zira o bir pizza değil, o bir lahmacun. O bir coğrafya. Dürüm yapıp yemesi ayrı bir lezzet devrimi, zira eti ve hamuru iç içe geçirme sanatı, elin yağlanması ise ayrı bir sanatsal eylem. Masadan kalktığında "ben ne yedim yaa?" dediğin o doygunluk hissi... Bırak şimdi veganlığı, glutensiz diyetleri falan. Lahmacun, sadece bir karın doyurma aracı değil, o, Anadolu irfanının somutlaşmış hali efendim.
çok lezzetsiz bir yemek. insanlar bunda ne buluyor. anlamış değilim. asla bir pizza değil.
Ben şalgamcıyım şahsen. Ayran gaz yapıyor maalesef. Ayrıca lahmacun dediğin antep işi olur uzun ve sarımsaklı olucak…
kola nedir lan lahmacun dediğin ya ayranla ya şalgamla yenir.
çok güzel bir yiyecek ama aşırı derecede mideme dokunuyor. ulan et ve hamurdan oluşmuyor mu bu meret ben anlamadim.
Kadıköy’de balık pazarını geçince halil lahmacun diye bir mekan vardı yıllar önce, hala duruyor mu bilmem. Acayip lahmacun yapıyordu adamlar çok iyiydi. Sırayla giriyordun kalabalık mekandı ve ucuzdu. Hala duruyorsa gidin tavsiye ederim.
sevgili sözlük.
bir ara parayı bulmuştum. bir kaç yabancı ülkede ne kadar class yer varsa gittim.
yemediğim halt kalmadı. isimlerini bile teleffuz edemedim. şefin bilmem nesi. siyah havyar yemiştim kutusu bilmem kaç dolar. penguen , yaban domuzu vb.
kuzu böbrek yatağı etinde soğanı bol yapılırsa ince hamurlu çıtır hiçbirine değişmem.
bir ara parayı bulmuştum. bir kaç yabancı ülkede ne kadar class yer varsa gittim.
yemediğim halt kalmadı. isimlerini bile teleffuz edemedim. şefin bilmem nesi. siyah havyar yemiştim kutusu bilmem kaç dolar. penguen , yaban domuzu vb.
kuzu böbrek yatağı etinde soğanı bol yapılırsa ince hamurlu çıtır hiçbirine değişmem.
Abi çok güzel bir şey ya lahmacun. Yarısı kaldı midem doydu gözüm doymadı öfff.
en masum yemeklerden biri.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar