bugün

entry'ler (802)

uzun tırnak modası

ne zaman bitecek bu kodumun modası ya diye düşündürendir.

zerre estetik durmuyor. ek olarak da sinsi bir vibe veriyor. iğrenç aq.

100 yılda muasır medeniyet seviyesine uluşamamamız

en başta uygulanan halka rağmen, üstten inme, zoraki politikalarla gelinen noktadır.
bu halka demokrasi, batılı değerler vs yaramıyor. bunu kabul etmek lazım önce. otokrat seviyor bu halk, cumhuriyet de olsa başına tek bir başkan istiyor, güçlü-karizmatik, tapacağı bir lider istiyor. devlet kültü geleneği alt olmadan, şeffaf, denetlenebilir, liyakat odaklı bi yönetim zor. mevcut muhalefet de bunu sağlayamaz çünkü iktidarın lacıverdi.

ismet gürbüz

ismet denize atlasana bi bişey deniycez.

sözlük yazarlarının kahveleri

aşiret kızısın, seni alan yaşadı, anladık tamam.

kemalis laiklerin sevilmeme nedenleri

islam düşmanı ve gay olmaları.

21 ocak 2025 bolu kartalkaya otel yangını

yozlaşmış bir ülkede, kısa süre sonra sıradanlaşacak ve unutulacak, elim hadiselerden biri.

arkadaşlar öncelikle -haklı veya haksız- şu siyasi kavgalarınızı alın defolun gidin başka başlıklarda yapın. bu kadar insan ölmüş, bu kadar büyük ihmaller ortaya çıkmış daha acımızı yaşayamadan, daha basit bir yas bile tutamadan başlıyorsunuz iktidar şöyle muhalefet böyle yok bakanlık yok belediye...

kimin ihmali varsa allah hepsinin belasını versin. öncelikle de otel sahipleri ve işletmecilerinin.

yani her şeyi geçtim, hadi bakanlığı veya belediyeyi bir şekilde atlattın veya kendine bağladın. e be vicdansız oevladı sen kendi işletmen için hiç mi önlem almazsın, hiç mi merdiven kurmazsın adam akıllı, bi tane bile adam akıllı alarm sistemin, bi tane bile yangın söndürme sistemin, her köşede ufak bi yangın tüpün olmaz mı. ulan piç kurusu kendi işletmen ahşap lan ahşap. insan canını önemsemeyen, müşteriyi para olarak gören, kapitalist bi oç bile olsa insan kendi işletmesini düşündüğü için sırf şu tedbirleri herhangi bir denetlemeye ihtiyaç duymadan alır. insan sırf kendi işine, para kazandığı mekana vefa gösterip yine işini sağlama alır. burası benim ekmek teknem burayı sağlam koruyayım der. bu neyin rahatlığı aq. kafayı yememek çok zor.

hayatı bu kadar gelişigüzel yaşayan, bu kadar ciddiyetsiz, her detayı bu kadar hafife alan insanları hiçbir zaman anlayamayacağım. olan ailesiyle, sevdikleriyle eğlenmeye giderken canından olan onca vatandaşımıza oldu. çok üzücü.

türkiyedeki en gereksiz kurumlar

diyanet.
ilahiyatlar.
imam hatipler.
Kuran kursları.

ölümden sonra asıl hayat

benim yazamadığım, çizemediğim, bana benzerini getiremezsin diye meydan okuyan, varlığı karşısında aciz bırakan bir kitap var diyorsa vardır. Var olduğunu bu kanalla biliyorum. Ek olarak bu inanç gelen elçilerle yüzlerce yıl içinde insanlığın ortak bir bilinci haline gelmiş. Dolayısıyla Henüz deneyimleyememek olmadığı anlamına gelmez.

parayı neye gömüyorsunuz

mideye. Can boğazdan gelir derler.

mehdi istanbul da

Tövbe est… Gel bi çayımı iç gündüz ismet.

sözlük yazarlarının çektiği fotoğraflar

ismet yurda kesin dönüş mü yapıyorsun yoksa?

keşke arnavut olsaydım

sırp diyorlardı buna arnavut muymuş?

imamoğlu nun erdoğan ı yenecek kişi olması

erdoğan'ı aratacak, farklı bir versiyonu olmasın da.

tavuğun en güzel et türü olması

tavuğu etten saymayız biz birader. et dediğin kırmızı olur.

backwoods honey berry

backwoods marka ıslak puroların en güzelidir.
ballı böğürtlenli gibi bir aromayı kim nasıl akıl etmiş ilginç gerçekten. sigara içmem normalde ama bunu senede bir iki kere yakarım keyfine. dost meclisinde güzel gider.

ismail alpen

--spoiler--
ismail e biraz patron havası kattım
--spoiler--

ne patronu pezevenge dönmüş lan adam. yapacağın işe senin…

sikerim böyle hayatı deyip yapılacak şeyler

ballı böğürtlenli, ıslak bir puro yakmak.

şambali

izmirlilerin abarttığı Şam tatlısı.
Bari bunun ismini değiştirmeseydiniz aq. Adamlarda lügat düşmanlığı var doğuştan. illa değişecek o isim. Zaten bayıcı olan bir tatlıya kaymak ekleyip, ağırlaştırıp kan şekerini tavan etmek nedir bi de. Siz tatlı yememişsiniz.

orklar nasıl çoğalıyor sorusu

(bkz: Allah başka dert vermesin).

uludağ sözlük bir felsefedir

Yalnızlık felsefesi…