bugün

/790
futbol takımını tff'nin bir an önce küme düşürmesi gereken spor kulübüdür. sen tedbir olsun diye şampiyonlar ligine göndermeyeceksin ama ligde tutacaksın. yemezler koçum. fenerbahçe diğerlerinin beslenme kapısı değildir. tüm fenerliler bu pis oyuna alet olmamak için ne yapacağınızı biliyorsunuz. yönetim de bir yolunu bulup federasyona bu kararı aldırmalıdır. onlar düşürmezse biz tazminatı almamayı sineye çekip ligden çekilelim. biz bir kaybedersek onlar on kaybeder.
ne seninle ne sensiz denilerek üzerinde oyunlar oynanan takım.

ne seninle: şampiyonlar liginden çekil
ne sensiz : gitme kal bizimle playoff oynayalım

yapması gereken: kafama sıkar giderim...
uefa, tff ve 17 takımın oyunlarına kurban gitmemesi gereken futbol takımı. uefa kararı tff'ye aldırarak bu kararın yerel bir karar olmasını sağlamış durumda. böylece fenerbahçe cas'a başvuramayacak. çünkü cas sadece uluslararası konulara bakmakta. lan siz ne anasının gözüymüşsünüz.
başkanını çakallara vermediği için şampiyonlar ligine gidemeyen takımdır.
fenerbahçeliler dışında bu kadar düşmanı varken bile yıkılmayan, yıkılmayacak olan, bu yüzden de türkiye'nin en büyük spor klübüdür.
muhtemelen yarın borsada çakılacak olan kulüptür. küme düşerse iyice değersizleşir hisseleri. fırsat bu fırsat fb hisselerini toplamak lazım.
babamın taraftarı olduğu takımdı ben küçükken hala da öyle,şuan benimde taraftarı olduğum takım,benim fenerbahçe'min en zor zamanları gördüğüm henüz yaşım 22 çünkü,babam daha beterlerini görmüşmüdür bilmiyorum da bu kadar üzülmemiştir eminim.
başından beri diğerlerinin ne düşündüğü ne söylediği umrumda değil yıkılmayacak bilirimde benim fenerbahçem gidiyor elden babamın fenerbahçe'si sabretmek lazım değil mi herşeye rağmen öyle ya şike yapmışım ya ben..şampiyonlar ligininde 25 milyon euronunda tffninde uefa temsilcisininde amk. sana bişey olmasın..
anasını avradını sülalesini ziktimin liginde oynamaması gereken spor kulübüm.
dansöz dolu bu lige fazlayız biz arkadaş, nedir lan bu ikiyüzlülük nedir amına kodumun yerinde.
neymiş efendim uefa ya trabzonspor bildirilmiş, ulan cibiliyetini ziktimin haysiyetsizleri o trabzonun başkanı kefaletle serbest değil mi? asbaşkanı yargılanmıyor mu ebesine hotladıklarım. biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz aa pardon gerçi burası muz ülkesi değil mi amına koyum herkes kafasına göre davranır biri çıkar der uefa rapor tutmaya gelmedi der, 24 saat geçmeden fenerbahçe şampiyonlar liginde yok. eeeeee amına kodumun çocuğu aklını fikrini ziktimin salağı, 2 hafta önce de bu belgeler elinde değil miydi neden düşürmedin ligden.
yönetimde birazcık onur varsa bu ligden yarın çekilir.
fenerbahçeli renktaşlar üzülmesin, kimse cezasız kalmayacaktır, bağlılık, sadakat bu günler için var.
edit: küfür rötüşü.
türk futbolunun kalbi olan 104 yıllık spor kulübü. medya tarafından "şikeci" ilan edilmiş ve suçluluğu henüz ispat edilmediği halde başkanı hapiste yatmaktadır. varsayımlar delil olarak kabul edilemez. federasyonun karar vermesi gereken bu konuda karar vermeyip, topu oradan oraya atması tüm bu sonuçları doğurmuştur.

ben fenerbahçeliyim. fenerbahçe fanatiği değil futbol fanatiğiyim. futbol benim için sadece kazanmak değil. eğer aziz yıldırım bu ligde şike yaptıysa bunun cezası ne olursa olsun uygulanmalı. artık çelişkili açıklamaların, ikiyüzlülüklerin, yalan dolan işlerinin bitmesi gerek.

biz, türkiye olarak kendi içimizdeki bir olaya karar veremeyip bunu yabancıların karar vermesine müsade edebilecek kadar mı küçüldük? artık türk futbolunu uefa mı yönetiyor? ya da biz o kadar fanatikleşmişiz, birbirimizden o kadar nefret etmişiz ki tüm dünyaya "işte bunlar şike yaptı" diye 100 yıllık dostumuz ve rakiplerimizi işaret ederek uefaya şikayet edip türk futbolunu kaosa sürükleyebiliyoruz. para öyle çok gözümüzü döndürmüş ki, başkalarının mağduriyeti üzerinden sevinç yaşayabiliyoruz.

türk futbolunu iki gram önemsemeyenler, sevmedikleri kulüp küme düşsün istedikleri için türk futbolunu ateşe atabiliyor. benim anladığım şu; kimsenin türk futbolunu taktığı yok. milli takımın umursanmama sebebi de bu. milli maçta emre belözoğlu nun penaltı kullanırken ıslıklanma sebebi de bu. tabi sadece kulüp fanatikliği üzerinden dönen türk futbolunun başarısız olma sonucu kaçınılmaz oluyor.

tek yumruk olup ayakta durmamız gerekirken bu şekilde düşmanlık beslemek tamamen saçmalık. eğer büyük kulüpler birbirinin ligde ya da avrupada olmasını istemiyorsa türk futbolu en beterini hakediyor. artık bu saatten sonra kimse türk futbolunun arınıp yükseleceğini söylemesin.
bugünkü olaydan sonra üzerine çıkmayacak bir leke sürülen takımdır.
galatasaraylı olmama rağmen üzüldüm,sadece fenerbahçe değil türkiye karalandı bu olayla.
haklıdır ya da haksızdır,uefa neye göre karar vermiştir,tff neye göre bu kararı açıklamıştır orası başka bi mevzu,ama emekler uçmuştur bu olayla.eğer ki sen bu adamlara son güne kadar bununla ilgili bir uyarıda bulunmuyorsan,diğer liglerde de aynı boklar döndüğünde aynı şekilde kararlar veremiyorsa sikerler olm,hepinizi sikerler.
aziz yıldırım yüzünden kulübün başı yanmıştır, he bi yerde birilerine bir ders verilmesi gerekiyordu,ama bu ders böyle olmamalıydı.bir takımın şerefiyle oynayarak olmamalıydı.
aziz yıldırım'ın "türk futbolu temizlensin" nutuklarını unutmadık biz,unutmayızda.sen ki böyle atıp tuttuktan sonra böyle yediğin haltlar gün yüzüne çıkıyorsa bu senin kendi kişiliksizliğindir.maske düştükten sonra her şey ortaya çıktı,senin de elin ayağın kitlendi.
taraftarlara yazık oldu,türkiyeye yazık oldu.aziz yıldırım'a bi şey olmaz,olan bize oldu.
kendisine sağlanan paranın kirli olduğu bilindiği halde yıllardır kimse üzerine gitmediği için artık normalleşmeye başlayan durumu su yüzüne çıkmış olan takımdır.

oyuncuların ve bu olaylardan habersiz oradan ekmek yiyen kişilerin bir günahı varmıdır? hayır.

doğru olan ve uygulanması gereken cezalar sadece büyük takım olduğu için hafifletilmemeli fakat bu işten zarar eden ve olayla ilgisi olmayan herkesin zararı ayrıca aziz yıldırıma ödetilmelidir.
bu kulübü şu hale getirenler, bizi iki kuruşluk adamların ağzına sakız edenler allahından bulsun.

kendi çıkarları doğrultusunda, gayrı resmi yollardan işler yürütmeye çalışıp fenerbahçe'nin adını kirleten, en ağır ithamlara maruz bırakan ve bıraktıran, tek eğlencesi futbol olan taraftarı üzen zihniyete de yazıklar olsun..

başka da sözüm yok..
bu aralar birçok gayrimeşru çocuklarla başı belada olan kulüp.
olsun bu kadar orospuçocuğuyla mücadele etmek de büyüklüktür.
Taraftarlarınının Yöneticilerinden hesap sorması gereken kulüp.
bir çok taraftarına maddi manevi yönden borclanan klüp.
üstüne büyük oyunlarlar oynanan, dibine kadar siyasetin futbola girdigi bir ortamda hukuk, yargı, uluslar arası insan hakları ve masumiyet karinesi hiçe sayılarak hakkında yargısız infaz yapılan, igrenç iftiraların atıldıgı türkiyenin en büyük kulubüdür Fenerbahçe spor kulubu.bu igrenç tezgahın içinde olan herkes bunun altında kalacaktır.
siz bakmayin bu ligden de dusurun yirtinmalarina. dusurulseler en az bunun kadar aglayacak taraftar topluluguna sahip takim.
gerçekten bazen acıyorum bizlere. uefanın aldığı karardan dolayı tff'yi suçlayanlar var. madem öyle yapacaksın ligden de düşürün diye. bu konuda tff'nin yapabileceği hiç bir şey yoktur o bizim iç meselemizdir ve onlarda mahkeme kararını beklemektedir. ama uefa uluslararası olduğu için onların kararına hiç bir şekilde müdahele edilemez.
bana göre haksızlığa uğramış takım. başından beri ortaya konan delillere bakıyorum ve evet ligden düşürülmeli sivas, bjk ve trabzon'la beraber diyorum ama şu var... yahu federasyon bu nasıl karar. galatasaray uyardı bakın önlem alın adam gibi bir karar verin yoksa uefa tüm türk takımlarını mimleyecek dedi siz anlamadınız. bu karar zamanında verilseydi bu kadar gürültü olmazdı. ama bugün şl'den men ettiğin takımı yarın marka değeri diye sayıkladığını süper liginde oynatıyorsun. fenerbahçe ne yapsa yeridir. sen çıkıp avrupa kupalarına katılmak kulüplerin inisiyatifinde dersen aslında şikenin varlığını kabul etmiş oluyorsun. ama ileride kulübe başkan olmak istediğin için fenerbahçe'yi avrupa'dan ve ligden atan adam olmak istemedin. olan kime oldu takımını tutan taraftara. aykut her 2-3 yılda bir yaptığı gibi yine antrenörlüğü bırakacak gibi. sonra döner yine.
Sarı isyandır.
Sarı canlılıktır.
Sarı tutkudur.
Sarı mücadeledir.
Sarı aydınlıktır.

Lacivert asalettir.
Lacivert vicdandır.
Lacivert baglılıktır.
Lacivert derinliktir.
Lacivert paylasmaktır.
Lacivert dostluktur.

SarıLacivert asktır.
SarıLacivert özlemdir.
SarıLacivert kavusmaktır.
SarıLacivert hayatın ta kendisidir!
SarıLacivert bir sarkıdır ömür boyu sürecek...
bir şekilde yine tarihe geçmeyi başarmıştır.

(bkz: şampiyonlar liginden men edilen ilk türk takımı)
suçlu veya suçsuz, dün kurasına 24 saat kala avrupa şampiyonlar liginden men edilerek çok büyük haksızlığa uğradığını düşündüğüm futbol takımına sahip spor kulübüdür.

ligden çekilerek kendini suçlu ilan etmemeli, tff'nin takımı küme düşürmesi beklenmelidir. olası bir aklanma durumunda alınacak tazminatın hesabı yapılmalıdır. ancak dün nihat özdemir'in ifadesi doğrudur. madem tff fenerbahçe'nin avrupa kupalarına katılamayacağını düşünüyor, o zaman küme düşürsün feneri. bu saatten sonra fenerbahçe taraftarı olan beni etkilemez küme düşürülmek. moraller zaten dibe vurdu dün. kuraya 24 saat kala bir takımı men etmek ne uefa'ya ne tff'ye yakışmadı. böyle bir karar çok önce alınabilirdi ve takım hazırlığını ona göre yapabilirdi. şimdi yabancı futbolcuların yarısı gitmek isteyecek, belki aykut kocaman istifa edecek. ligin başlamasına da 1-2 hafta var. kulübün şuan içine girdiği kaos ortamını da düşünmek zorundaydı tff. şuanki moral motivasyona aykut kocaman'ın istifası ve bir kaç yabancı futbolcunun ayrılışı da eklenirse zaten fenerbahçe orta sıra takımı olacaktır ligde. 2 hafta önce küme düşürülse bu kadar yıpranmazdı takım herhalde.

ancak küme düşürülmezse de kulüpler birliği ve yayın ihalesinden çekilmeli ve maçlarını kendi televizyonunda yayınlamalıdır. böylece maddi hesaplar yapan bir takım kulüpleri ve digitürkü etkileyecektir durum. ayrıca bu sezon giyilmek üzere tasarlanmış formaları bir sonraki sezona bırakarak tamamen siyah bir forma yapıp bütün maçlara bu forma ile çıkmalıdır.

ama asıl merak ettiğim konu şudur. fenerbahçe hukuki süreçte aklanırsa, işte o zaman ne olacak?
sakin ve akıllıca davranıp kendi isteğiyle bank asya'ya düşmesi gereken takım. sezon ortasında küme düşürülürse (ki gidişat artık açık ve net) kaybı daha da büyük olacaktır. bir sezonu boşuna gidecektir. yabancıları serbest kalacaktır ve bu sebeple şampiyonlar liginde kaybettiği 30 milyon euroya ek olarak kaybı en az 70 milyon euro olacaktır.

zaman, duygusallık zamanı değil, aklı selim davranma zamanı. yoksa fenere gerçekten çok yazık olur.
bir galatasaraylı olarak küme düşmesini aslında hiç istemediğim takımdır. sonra biz kiminle çekişicez hacı sensiz ligin tadı mı olur *. edit: eksi veren arkadaş renktaşsın heralde, kızma futbol kardeşliktir. ya da fenerlisin heralde, kızma sevenimiz var diye sevinmelisin bence.
fb yönetimi : bizi bank asya ya düşürün.

tff : uefa ya soracağız

uefa : düşürün.

fb yönetimi : o zaman istifa ederiz.

tff : uefa ya soracağız

uefa : la bi s..tirin gidin.
© copyright 2005 - 2026