bugün

fenerbahçe

türk futbolunun kalbi olan 104 yıllık spor kulübü. medya tarafından "şikeci" ilan edilmiş ve suçluluğu henüz ispat edilmediği halde başkanı hapiste yatmaktadır. varsayımlar delil olarak kabul edilemez. federasyonun karar vermesi gereken bu konuda karar vermeyip, topu oradan oraya atması tüm bu sonuçları doğurmuştur.

ben fenerbahçeliyim. fenerbahçe fanatiği değil futbol fanatiğiyim. futbol benim için sadece kazanmak değil. eğer aziz yıldırım bu ligde şike yaptıysa bunun cezası ne olursa olsun uygulanmalı. artık çelişkili açıklamaların, ikiyüzlülüklerin, yalan dolan işlerinin bitmesi gerek.

biz, türkiye olarak kendi içimizdeki bir olaya karar veremeyip bunu yabancıların karar vermesine müsade edebilecek kadar mı küçüldük? artık türk futbolunu uefa mı yönetiyor? ya da biz o kadar fanatikleşmişiz, birbirimizden o kadar nefret etmişiz ki tüm dünyaya "işte bunlar şike yaptı" diye 100 yıllık dostumuz ve rakiplerimizi işaret ederek uefaya şikayet edip türk futbolunu kaosa sürükleyebiliyoruz. para öyle çok gözümüzü döndürmüş ki, başkalarının mağduriyeti üzerinden sevinç yaşayabiliyoruz.

türk futbolunu iki gram önemsemeyenler, sevmedikleri kulüp küme düşsün istedikleri için türk futbolunu ateşe atabiliyor. benim anladığım şu; kimsenin türk futbolunu taktığı yok. milli takımın umursanmama sebebi de bu. milli maçta emre belözoğlu nun penaltı kullanırken ıslıklanma sebebi de bu. tabi sadece kulüp fanatikliği üzerinden dönen türk futbolunun başarısız olma sonucu kaçınılmaz oluyor.

tek yumruk olup ayakta durmamız gerekirken bu şekilde düşmanlık beslemek tamamen saçmalık. eğer büyük kulüpler birbirinin ligde ya da avrupada olmasını istemiyorsa türk futbolu en beterini hakediyor. artık bu saatten sonra kimse türk futbolunun arınıp yükseleceğini söylemesin.
© copyright 2005 - 2026