entry'ler (2742)

narin güran

peşinen yargılama yapmak yerine bu belgeselin de izlenerek yorumlanması daha faydalı olabilir. bu çocuğu ailesi öldürmüş "olabilir" diyerek gerçek dışı şeyler öne sürerek insanlara müebbet hapis cezası verilmesi ve bunu yapan kişinin mağdur rolüne büründürülmesi işin en acı yanı. yazık. başta o nevzat'ın ifadesini alan ve adamın söylemediği şeyleri söylemiş gibi kendi yazan jandarma nın yargılanması lazım.

https://www.youtube.com/watch?v=iMn0bEshf6w

fatih ergenekon

bir insanın ismi şu kişilerle aynı çizgide yer alıyorsa Allah muhafaza sizin dinden çıkmanıza neden olabilir. peygamber'i ve onun getirdiklerini yok sayan bir zihniyet islam'ı anlıyor ve anlatıyor olamaz. kuran yeterince anlaşılır deyip kendileri anlatma ihtiyacı duyan hatta yıllarca "kuran bize yeter" dedikten sonra kendi tefsirini yazıp bunu satmaya çalışan iki yüzlüleri gördük. tamam ben oldum ben çözdüm deyip yanlış yola çıkan çok insan var. bu da onlardan birisi işte.

peygamberimizin bu tiplerle ilgili hadislerini bulabilirsiniz. ama siz peygamberimizin söz ve hareketleri olan hadisleri kabul etmiyordunuz değil mi. aynı insanların günümüze taşıdığı kuran'ı kabul ediyorken hem de. şaka gibi.

--spoiler--
.
Rahmetli Yaşar Nuri Öztürk’ün bıraktığı yerden devem eden modern çağın diyojeni.
.
Mustafa Öztürk, israfil balcı, Mehmet okuyan ile birlikte din tüccarlarının halkı esir almasını engelleyen güzel insan.
.
--spoiler--

19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı

dünyanın en iyi takımının, dünyanın en yetenekli futbolcusuna sahip olmasına rağmen karaktersiz futbolculardan oluşan bir takımı şut bile çektirmeden yendiği ve dünya şampiyonu olduğu maç olmuştur. en yetenekli olan da karaktersiz o ayrı konu.

görüyoruz ki arjantin'li futbolcular kayrılmadıklarında kart görebiliyorlar. enzo fernandes ve mac allister köpeğinin son 3-4 maçta en az 6-5 kez atılması gerekirdi rakibe tekme tokat atmaktan. ama fifa köpekleri ve messi'nin çalışanı olan MLS hakemleri kartları vermiyorlardı. neticede vincic abimiz gördüğünü çaldı ve yapıştırdı.

darısı ligimizin de başına. rakibi itince faul olduğunu bilmeyen oyuncularımız olduğunu dünya kupasında gördük. arjantinli futbolcular da karakter olarak malum takımdakilere benziyorlardı işte

slavko vincic

dünyanın en iyi hakemi. adam MLS hakemleri tarafından arjantin'e gösterilen müsamaha'yı kırptı. enzo'ya önceki maçlardan hak ettiği kartları verdi ve arjantin ilk defa hak ettiği gibi kırmızı kart gördü. bu hakemin kötü olduğunu iddia eden zihniyet "en büyük cimbom mira aydın" kod adlı hakemlerin yönettiği maçları beğenir anca. onun nedeni de kod adda gizli.

kant'ın ahlak yasası ve günlük hayat

inanca veya toplum etkisine sahip olmak ahlaklı olmanın özü değildir. bu değerler insanın ahlaksız olmasının önüne geçer, bu değerler olmadığında bir kişi hırsızlık yapmayı kendince ahlaklı bulup hırsızlığını "kendi ahlaki çerçevesince" doğru olarak niteleyebilir. bu durumda toplumda ahlaki bir değer kalmaz. ahlak kişisel olmaz.

fifa

futbolun politika gölgesinde nasıl sahnelendiğini, gücü olan için kuralların nasıl esnetilebildiğini ve insanların futboldan nasıl soğutulduğunu bize gösteren futbol organizatörü.

ukrayna savaşı sonrası rusya'yı 3 günde bütün futbol organizasyonlarından men eden fifa'nın gazze soykırımı sonrası israil için aynı durum sorulduğunda "fifa politik sorunların çözüleceği yer değildir" şeklindeki iki yüzlü açıklaması net biçimde birilerinin kuklası olduklarını gösteriyor.

dünya kupasını 2022'de messi'ye vermek için ellerinden geleni yapmaları, bunu 2026'da da devam ettirmeleri. 2026'da aynı turnuva içinde "seçilmiş bir takım" için kırmızı kart erteleyerek tff'yi örnek almaları da gurumuzu okşamıştır herhalde. biz 2013'te kadrosunda oyuncusu kalmadığı için oyuncusunun kartı ertelenen bir takım biliyoruz ligimizden.

son olarak mısır maçında rakibine tokat atan, itip kakan arjantin'li oyunculara uyarı bile vermeyen, mısır'ın buz gibi golünü iptal esip saha içinde demoralize olmaları için elinden geleni yapan adi hakemi de hesaba katarsak futboldan sadece ülkemizde değil, dünya genelinde soğumamız çok normal.

48 takımlı turnuva düzenleyip fifa'nın ilk 50 sırasının çoğunluğunu kaplayan avrupa takımlarının sayısını azaltıp çoğu kimsenin adını ilk defa duyduğu ülkeleri turnuvaya alanlara da selam olsun.

trump'un oyuncağı olmuş dünya futbol organizatörü.

ölümün en iyi tanımı

son değil kısa bir ara...

ata demirer'in deniz göktaş eleştirisi

ata demirer'in denins goektash'ı eleştirdiğini görmedim. ama "dinle ilgili şaka yapılmaz" dediği bir kesit gördüm ve kendisine olan saygım çok çok arttı. komedyen hicvini yaparken bunu değerler üzerinden yapmaz, kişilerin yaptıkları bir yanlış varsa onun üzerinden yapar. din kisvesi altında insanları eleştirmek başka birşey, dini değeri makara konusu yapmak başka bir şey.

4 eşi olan birini "kendi hayat doğruların" ölçüsünde eleştirebilirsin, ama Allah'ın (mesela örtünme) emrini, veya kitabını(bak uyarsın uymazsın, kabul edersin etmezsin demiyorum) "makara konusu yapamazsın".

içindekileri anlayıp cevap veremediği için "kuran yakacağız" deyip insanları toplayıp onlardan da dayak yiyen bir aktivist vardı. yakmak da kendince bir ifade özgürlüğü olabilir. ama sonuç ortada. kuran kutsaldır. kutsala dil, el uzatılmaz.

yaş ilerledikçe fark edilen şey

insanların çok boş olması... sadece yaşamaya odaklansalar ne kadar huzurlu bir dünya olacak. ama onlar hep başkalarının derdi bile olmayan konulara onlar adına dertlendikleri için bu dünyada insan kaynaklı kaos hakim.

adnan menderesin yıktırdığı tarihi eserler

ankara'da bir kesimin yol açmak için odtü arazisinde ağaç kesenleri protesto edip sonrasında açılan yolu baya baya kullanmalarını aklıma getiren ifade. şimdi o yol için "ne iyi oldu" diyorlar evlerine ya da işlerine daha rahat ulaşabildikleri için.

iş yerimin kampüsünde tarihi iki bina var diye bahçesini sit alanı ilan edip katlı otopark yapımına engel olan bir karar var. çalışanlar park yeri bulamıyor. ülkedeki en tehlikeli mahalleye park edip araçlarını Allah'a emanet ediyorlar bir manyak gelip camını patlatmasın diye. patlatılan camlar oldu. o binaları yıksan kimsenin umrunda olmaz yani.

bir de kirli bilgiyi temizleyelim. ilgili eserler büyüyen şehrin ihtiyacına göre yol genişletme çalışmaları kapsamında yıkılmış ya da taşınmışlar. şimdi bu yapıların yıkıldığı yerlerdeki yollar olmasaydı o zaman bizi oraya ulaştıramıyorsunuz diye ağlayacaklardı. şimdi çeşme cami ve eski evler yıkıldı diye ağlıyorlar. adam keyfen yıkmış sanki.

demokrasi şehidi dermişiz bir de. yaptığı işin demokrasi ile alakası neyse. otu boku birbirine karıştırıp bok atma derdin olmamak lazım.

deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi

normal bir insan nasıl annesi, eşi veya kız kardeşi ile ilgili cinsel şaka yaptırmaz ise, aynı şekilde değerleri ile ilgili dalga geçtirmez. bayrağımız ile, dinimiz ile, tarihimizle ve atatürk gibi milli değerlerimiz ile dalga geçilmesine izin vermeyiz. hatta ben şahsen başka bir millet veya dini inançla ilgili de dalga geçtirmem.

dini veya kişileri eleştirmek başka bir şeydir, bunu şaka malzemesi yapmaya, aşağılamaya çalışmak, kendince komedi unsuru haline getirmeye çalışmak(ve becerememek) başka bir şeydir. bunlara karşı saygısı olmayan bir bireyin hiç birşeye saygısı yoktur ki bu şahıs için saygı duyduğu bir unsur olduğuna inanmıyorum.

bizim milli bağlarımız abd gibi sonradan oluşturma yapay millet anlayışının binlerce yıl öncesine dayanıyor. dini anlayış olarak onların genişliğini bütün dünyada varmış gibi davranılıyor olması bizim de aynı genişliği göstereceğimiz anlamına gelmez. gidip bir italyan'ın inancı ile dalga geç bakalım abd'li gibi mi karşılar seni?

mesela netlfix'te yayınlanan "chunk on earth" isimli komedi programında bile toplumsal hassasiyetler bilindiği için islam ile ilgili tek bir ifade bile kullanılmaz. sadece ülkemize has bir durum değildir.

değerlerle dalga geçilmez, rencide ederek mizah yapılmaz.

nosferatu

çok geren harika bir oyun ile duymuştum ilk. sonrasında dracula versiyonu olduğunu öğrendim. son çekilen filmi ile beklentiyi yükseltse de filmin olabildiğince boş olması nedeniyle dracula külliyatına eklenmiş bir boşluktan ileriye gidememiştir, fatih sultan mehmet'i öldüren vlad versiyonu bile en azından kendince bir konu işliyordu.

hele oyuna bak filme bak.

--spoiler--
kızın ana kötü ile olan ilişkisi ne?
neden ona karşı saplantılı?
ana kötü nün amacı ne?
iyiler kötüyü yenmek için neden bir şey yapmıyor?
kızı peşkeş çekiyorlar vampire.
kimse mücadele etmeden sadece kızla birlikte olduğu için ölen ana kötü.
ne aksiyon ne kovalamaca ne savaş ne kavga. hiç bir şey yok.
hepsinden önemlisi hikayenin işlenişinde kaynak yönetmenin götü olmuş hep.
--spoiler--

özetle kral oyun için yapılmış eski versiyonlarının yanından bile geçemeyecek saçma salak bir film nosferatu.

dünya kupası 2026

ABD sayesinde izlerken keyif vermeyen turnuva. abd tarafından turnuva başlamadan yapılanlar ve bunlara karşın fifa'nın basiretsizliği turnuvanın bir ülkenin pisliklerinin gölgesinde düzenlendiği hissi oluşturdu. muhtemelen abd'nin ittirileceği ve messi'nin kupaya verileceği turnuva olacaktır.

avrupa şampiyonalarının daha keyifli olduğunu hatırlatıyor bana bütün bunlar. filistin'in yanında olan ispanya'nın şampiyon olmasını dilerim.

ali naci küçük

adama basın toplantısında sorduklarında verdiği cevap "Türkiye için seve seve oynardım" olmuştu. ali naci spor haberciliğini, spor yorumculuğunu bırakması gereken bu mesleği düzgün icra edemeyen birisi.

klavyenizde ben aslında yazdıktan sonra ne çıkıyor

... çok yalnızım

israil

--spoiler--
türklerin yahudi versiyonudur. kafayi dinle bozmusturlar.
--spoiler--
yorum sahibi 3 yaşında olunca, "kendi ülkende dinini yaşamana izin verilmemesi ve her türlü baskıya maruz kalıp bunu aşmak için çabalamakla" "kafayı dinle bozmak" aynı şey oluyor.

--spoiler--
kadinlarin askerlik yapmasi büyük avantaj bana göre. yani bir bakima herkesin eli silah tutuyor. buraya gidip elini kolunu sallayarak isgal edemezsin mesela.
--spoiler--

tepeden yuvarlanan araç lastiği ile bile savaşamayan bir ordunun, en teknolojik askeri silahlarla(tank, drone, uçak, füze vb) karşısında güçlü olduğu tek şeyin silahsız çocuk ve kadınlar olduğunu, masumları öldürüp yıktıkları evlerindeki oyuncaklara zarar vererek hınç alan ruh hastası bir kitlenin tepelerine bomba atıldığında ağlarayak sığınaklara koştuğunu bilmeyen, askerlerinin bile ateş açıldığında altına sıçtığını bilmeyen yazar yorumu. şuradan elit 1000 kişi göndersen 1 haftada bütün ülkeyi işgal edersin.

israil bu dünyadaki en büyük lanetlerden birisidir. gazapların en büyüğü üzerlerinde olsundur.

cristiano ronaldo vs lionel messi

biri ağlama duvarında kipa giyerek siyonizme dua ettiği için dünya kupası bile alması sağlandı. diğeri soykırımcıları destekleyen marka bir kola yerine su için dediği için avrupa'daki futbol kariyerini sonlandırmak zorunda kaldı. messi daha yetenekli olabilir ama ronaldo daha iyi bir futbolcudur. italya'da ve ingiliterede oynamak messi'nin oynadığı ispanya ve ligindeki açık ara en güçlü takımı olan psg için fransa liginden oynamaktan çok daha zor.

cristiano ronaldo

bence tüm zamanların en yeteneklisi değil ama en iyi oyuncusu. portekiz'de değil de almanya'da veya brezilya'da oynuyor olsaydı dünya kupası da kazanırdı. ya da ağlama duvarında kipa ile poz verseydi.

adam gibi adamdır.

aykut kocaman

ismail kartal gibi hatalarına rağmen performansı ortada olan bir teknik direktör varken 6 yıldır aktif çalışmamış birini hoca yapmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

camianın evladı diyorsan ismail kartal'ın kulüpte görev aldığı süre aykut kocaman'dan hem oyuncu olarak hem de teknik personel olarak daha fazla. ben ismail kartal tercihinden yanayım. ismail hoca'ya son iki döneminde haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

2024'teki ismail kartal performansı olmasaydı aykut hoca derdim de. o performanstan sonra emre belözoğlu veya volkan demirel gibi denenecek toy biri gelmeyecekse ismail kartal'ı tercih ederim hoca olarak.

edebiyat tarihinin en iyi giriş cümlesi

Topraktaki bir oyukta bir hobbit yaşardı.
© copyright 2005 - 2026