bugün

entry'ler (2472)

erzurum valisinin oğlu

toplumdaki en büyük zorluk adam olmak. onun dışında her şeyi bağlantılarla, ekonomik güçle elde edebiliyorsunuz. ama adam olmak kişinin kendinde bitiyor.

milletvekili olduğu için polisin kendisini durdurmasına kızıp onu ezmeye çalışan da aynı, milletvekili otobüsünü polisin üzerine süren sürücü de aynı, yetkili bir kişinin çocuğu olduğu için, kanunlardan üstün olduğunu düşünen de aynı. hız sınırlarına uymayıp çarparak ölümüne sebep olduğu temizlik görevlisinin ailesine vicdanen bakması gerekirken, konu örtbas edilip, bir de adamın ailesine aracına zarar verdiği için dava açan haysiyetsizler de aynı. bu ülkede en zor şey adam olmak. adam olduğunu iddia edenler de gücü ellerine geçirdiklerinde adamlığı unutuyorlar işte. herkes adam olsa bütün sorunlarımız çözülür de bu dünyadaki en zor şey be...

kürtlerin 5000 yıllık tarihi olması

5000 az gibi, o kadar devlet kurmuş, dünyaya egemen olmuş, avrupa'yı asya'yı ve afrika'yı dize getirmiş, dünyaya ne liderler yetiştirmiş bir toplumun 5 milyon yıldan az tarihi olamaz. Türkiye toplumunda bölücülüğü körüklemek için bir şeyleri farklı anlatma sanatıdır bu. sizin 5000 yıllık tarihiniz var, ama tarihinizde bir şey yok, şimdi onu uyduracağız, dolduracağız yaklaşımıyla doludur..

kemalistler neden cuma namazına gitmez

kemalizm dininde cuma namazı yoktur da ondan. ama cuma vaazındaki islam'ın emirlerinden rahatsız olurlar. sanki onlara bir şey diyormuş gibi. aslında onlar müslümanın kendi dinini yaşamasından, müslümanın özgürlüğünden, hatta kıldığı namazdan bile rahatsız olurlar.

hele hele bunların arasında müslüman olduğunu iddia eden/sanan ancak dine olan mesafesini siyasilere bağlayan kişiler vardır ki onlara diyecek tek söz yoktur. sen bir grup siyasinin yaptıklarına göre islam'a yaklaşıyorsan müslümanlığını bir sorgula. tabi bunun muhakemesi bana düşmez. yargı makamı zamanı geldiğinde yargılar.

ayrıca müslümanın kıldığı namazdan rahatsız olan bir varlık vardı da ismini zikretmeyim şimdi. ateşten olan...

recep tayyip erdoğan

vefat etmeden siyaseti bırakması gerekir diye düşünüyorum. yerine kendi seçtiği birini bırakarak yapmalı bunu. gelecek seçimde aday olmamalı ayrıca. diğer siyasi partinin başında özgür varken kim gelirse gelsin kazanabilir. siyaseten bir tarafa karşıt olduğum için diğer tarafa yakınmışım gibi anlaşılabilir. ama öyle değil benim yaklaşımım.

buna rağmen kendisi ile ilgili haksızlığa uğradığını düşündüğüm bir kaç şeyi yazmak istedim:
1- siyasal islam denilerek insanların baskı altına alınacağı, kadınların başlarının zorla kapatılacağı iranvari bir Türkiye oluşturmaya çalıştığı algısı doğru değildir. bugün dışarıda istediği gibi giyinebilen, gezebilen insanlar varken bunu demek ayıptır. kişisel olaylar hariç tutulursa(hani mini etekle çıkan kadına dolmuşta laf edilmesi gibi) siyasi olarak böyle bir yaklaşımı olmamıştır. bu durum sadece laik kitleyi canlı tutmak için oluşturulmuş bir paranoyadır.
2- başörtüsü serbestliği ile demokrasinin gerektirdiği şeyi yapmıştır. kendisi gibi olmayana yapmasından korkulan şeyin kendi hayat tarzına yakın kişilere yapılmasına müdahale etmiş ve insanlara anayasamızda olduğu gibi ırkından, hayat tarzından ve dini inancından ötürü mahrum bırakıldığı demokratik haklarını vermiştir. bu siyasal islam değil, Türkiye cumhuriyetinin demokrasi anlayışına uygun olan yaklaşımdır.
3- devlet anlayışında çok fazla olumlu hizmet yapmıştır bence. detaylara girmeyeceğim.

kötü yaptığı şeyler de var. son dönemde

ali koç

son trt spor programında "yönetim daha ne yapsın" diyen belediye (pardon fenerbahçe) başkanı . istifa etmek dışında bir seçenek kalmamış yani. ama onu yapıyor mu? yapmıyor. çünkü sanıyor ki hala şampiyon olabilecek. senin vizyonunu anlamamışız ali başkan biz. ezeli rakibinle oynayacağın süper kupa maçına genç takımla çıkman, istikrardan yanayım deyip, 99 puan toplayan ismail kartal'ı göndermen senin vizyonun.

imza toplanırsa aday olmam demişsin, bir de olsaydın. inşallah imzalar toplanır da defolup gider başkanı...

ömer döngeloğlu

o da zamanında kandırılmış işte. fetoşa hoca filan demiş. şeytan hocası...

7 mayıs 2025 ali koç trtspor canlı yayını

fenerbahçeli olmayan fenerbahçe başkanının yapacağı açıklamaları dinleyeceğimiz canlı yayın. muhtemelen sadece ağlayacaktır. ama ağlamanın bir faydası yok. o takım sadece iki iç saha derbisini kazansaydı, şuan farklı şeyler konuşuyor olurduk. ama takımı büyük maçları kazanamayan aciz bir takıma dönüştürdün sen. 99 puan toplayıp, 99 gol atan takımın hocasını aziz yıldırım'ın gazına gelip gönderdin.

sen kendi ellerinde bile isteye geçen yıl süper kupa finaline çıkmadın, "ben varken bizi şampiyon yapmayacaklar" deyip aday olarak zaten bu kulübe ihanet ettin ali koç. zaten işleyen futbol dışı branşlar için tek bir katkın yok. futbolu adam edeceğim dedin, gelinen noktada, şakşakçıların tarafından alkışlandığın için kendini doğru yoldaymış gibi hissedebilirsin belki ama ben taraftar olarak senden razı değilim.

ha gerçi sana göre taraftarın da bir önemi yok, onların isteği ile hareket edilmezmiş. taraftar olmazsa fenerbahçe de olmaz. unutma ali koç.

arda güler

real madrid'in efsaneleri arasında yer almasını temenni ettiğim bizim çocuk. şans verilse zaten takımın vazgeçilmezi olur. potansiyeli nedeniyle bilerek pas vermiyor ipneler. o da kendim atarım deyip 90 a yolladı topu geçen maçta. Allah yardımcısı olsun. gelecek yıl itibariyle 10 numarayı giymesini ve takımın değişmezi olmasını niyaz ederim.

chp liler neden ingiliz düşmanı değil

ingilize kardeşim dediğin anda bitti. sana her zor durumda yardıma koşan pakistan'a düşmanlık beslemek ise aklımın aldığı bir şey değil.

chp nin olmazsa olmazı

islam düşmanlığı, insan haklarına saygısızlık, kendini elit kesim zannederek halkı alt tabaka görmek. tipik chp olmazsa olmazlarıdır. ha bir de atatürkçülük adı altında atatürk'ü anlamamak vardır ki en vahimi de budur herhalde.

sırrı süreyya önder

ölmüş, terör yanlısı, sözde barış sözcüsü.

ali koç

Bakıyorum halen istifa etmemiş. Bu takım eskiden şampiyon olamasa bile büyük maç kaybetmezdi. ilk 5 teki takımlara galibiyeti yok takımın, Kadıköy de 2 derbiyi de kaybetmiş. Başkan halen bu kulü taraftarın sesiyle karar almaz diyor. Kötü günlerimiz olmuştu, yine olur ama iç sahada iki derbi kazansa lider olurdu bu takım. Yazıklar olsun başkan,

espressolab

50 bin kişinin katilini bir parlamentoda ayakta alkışlatan insanlıktan yoksun gücün etkisini bizlere gösteren, insanlık namına değil de, nedenini kendi de bilmediği halde bir siyasetçi istedi diye nasıl aksiyon alınabildiğini gösteren kahve dükkanı.

tamam sen buraya gitme boykot et, ama starbucks gibi masum insanlara atılan kurşunlara bombalara finansman sağlayan yerlerin boykotuyla bunu kıyaslama. insanlık eşiğindeki o ince çizgiyi geçme.

harry potter

dizisi çekilecek kitap ve film serisi. siyahi bir snape izleyeceğiz. bence bütün karakterleri siyahi yaparlarsa, dünyadaki bütün dertler bitecektir.

wb yapınca önemli bir siyahi karakter olmazsa olmazımız. weasley ailesinin de siyahi olmasını bekliyorum ben bakalım.

en uzun bekletilmiş erkek

prens charles tır. kral oldu gerçi ama o bizim için küçük prens olarak kalacak.

27 nisan 2025 eyüpspor galatasaray maçı

her koyun kendi bacağından asılır. eğer sahasında rakibini yenseydi fenerbahçe o zaman hiç bir şey konuşulmasına gerek kalmadan şuan liderdi. ama ali koç vizyonu başaramayıp buna başka şeyleri bahane etmektir. geçmişe dön bir şey değiştir deseler 2018'e gidip ali koç'a başkan ol diyeni ....

aknaz beyaz peynir

benim aldıklarımda peynir dışında böyle şeyler çıkmıyor. bence o civatayı bulana ödül filan vermeleri lazımmış. fabrikada gezdirsinler bir gün çarli'nin çikolata fabrikası misali.

güzel peynirdir.

when life gives you tangerines

netflix platformunda yayınlanan muhteşem bir mini dizi. imdb puanı 9.3. eşim sayesinde izledim. henüz bitirmedik ama 10. bölümde bana insan için içten olabilecek ne kadar duygu varsa yaşattı bu dizi. doğa üstü şeyleri, büyüleri, süper kahramanları, ışın kılıçlarını seven birisi olarak bu kadar etkileneceğimi beklemiyordum. ailenizle, eşinizle, sevgilinizle beraber izleyin. 3 nesil aile ilişkilerinin anlatıldığı, aşk, aile, ebeveynlik, akrabalık, insan ilişkileri gibi konuları işleyen, özellikle kurgusu ile mükemmel olan dizi.

bizim saçma dizilerimizin youtube kanallarındaki özetlerini izlerken bile içiniz kalkıyorsa, dizi nasıl olurmuş öğrenmek için izleyin. bence ülkemizde dizi yapanlar da izlemeli öğrenmeli.

introsundaki şarkıyı da şuraya koyalım.
https://www.youtube.com/w...A%B3%A0%EC%96%91%EC%9D%B4

ümit özat

pavalı eski kaptan. insanlar futbolcular yüzünden fenerbahçeli oluyormuş diye hakan bilal kutlualp ile tartışmaya girmiş ali koç yalakası. ben bir futbolcu için fenerbahçe li olmam. fenerbahçeli olduğu için futbolcuları sevebilirim anca. ben zaten fenerbahçe'liyim. nasıl ali koç yüzünden fenerbahçe'yi bırakmıyorsam, başkası için de fenerbahçeli olmadım. kimse de olmaz. kulübün başarıya, ali koç'tan önceki hallerine ihtiyacı var. kulübün şu durumunda ali koç'a destek çıkan ların hiç biri fenerbahçeliyim demesinler. kongre üyesi eski kaptanımız dahil buna.

ermeni soykırımı için özür dileyelim kampanyası

Ermenistan'ın bugünkü toplam nüfüs 3 milyon bile değilken, 1910'lu yıllar için 1 milyon ermeni'yi öldürdük deyince nobel ödülü alıyorsun bu dünyada.

adamlar 20.000 den fazlası çocuk 50.000 kişiyi katleden modern zaman hitlerini meclislerinde ayakta alkışlıyorlar, sen yapmadığın şey için özür dileyeceksin öyle mi? alttan güldüm.