bugün

/262
artık iyice cıvıtılmış, abuk sabuk bir hal almış site.
kaos teorisi.
yolda görsen selam vermezsin facebookta arkadaş listene eklersin kelimesinin çok doğru bir şekilde kullanıldığğı site. maksat arkadaş listen kabarık olsun saçmalığı.
http://sinestezi.wordpres...5/14/facebook-cilginligi/
dun korsan saldiri yapilarak bazi hesaplarin sifreleri kopyalanmis.facebook yoneticileri saldiriya maruz kalan hesaplarin silinmeye baslandigini soylemisler. haber bultenlerinde olaya hafiften somali deki korsan saldirilar gibi bir bakis var.saskinlikla takip ediyoruz.
son zamanlarda bıkkınlık veren bir ortam.
her bir şey için gönderdiği e-maillerle insanın sinirlerini bozan site. ya banane kim bilmemneye yorum yaptıysa. ben hepsini bilmek zorundamıyım. beni ve e-mail kutumu rahat bırak. hayır çıkıcam ama o kadar profil düzenledim. bari uğraştığıma değsin.
bir çok sözlük yazarımızın kötülediği ve o kötüledikleri sitedeki uludağ sözlük grubuna herkesten önce üye oldukları site. *
bir daha hiç karşılaşamayacağınız insanlar bulunduğu zaman gerçekten işe yarar olduğu düşünülen site.
ulan ne meret birşey miş bu feyzzzzzbuk denilen nane. her gün birisinden mail geliyor senin de fayyzzbuka katılmanı istiyorum da bilmem ne. valla forward mailleri bunlara tercih ederim. hatta okuldan arkadaşlarım, mahalle felsefecisi ni feeeyyyzzbukta görmek istiyoruz grubu mu ne yapmışlar. tabi ki sen şimdi feyyyyzzzbuka gidip beni orada bulacağını sanıyorsan boşuna heveslenme. mahalle felsefecisi diye çağırmıyorlar çünkü. bilmiyorlar ki burada yazmaya çalıştığımı. valla bilse türbanlı arkadaşlar beni topa dizerdi herhalde ifşa ettim kendilerini diye. neyse bu konuya girmek istemiyorum şimdilik. gerçi çok tartışırdık bu konuları da ne ben onları ne onlar beni ikna edemedi sonuçta. gelmek istediğim konu bu kızların-oğlanların fotoğraflarından bir tane adam akıllı ön profilden seksi bir bakış fırlatmadan olanını görmedim. seksi dediysem onların gözünde seksi demek istedim. bana göre maymunun en sevimli hali. ha ben çekinmedim mi öyle fotoğlar, elbetteki çekindim. gelebilir her genç in başına . mühim olan anladığın an çark etmek. hadi çekindin deyip kıvırabilirim mesela şimdi. evet, hadi çekindin o yorumlar ne alaşkına. ne iş yaparsınız -fotoğraflara yorum yaparım. bence güzel bir meslek.
ne işe yarar bu feyyyzzbuk bi inceleyelim. sürekli antik kuntik yandan üstten alttan çekilmiş fotoğrafların sürekli yenilendiği bu geri zekalıların da bunlara yorum yapmaktan başka bir halta yaradığını gördüm. ha bir de poker falan oynanıyor bak o güzel:)
bir de normalde sevgili bulamayan adamların hepsi de burda. anca çektirdiği yandan üstten...(fazla uzatmayayım bu sefer) fotoğraflarla tavlayabileceği insanı bulmaya yarıyor anladığım kadarıyla. sonra vay efendim beni anlamadı, moloz çıktı, şuydu buydu derken hooop başkasının kollarına. o da kim mi? hemen söyleyeyim. babanesinin amcasının oğlunun kız kardeşinin yeğeninin okul arkadaşının kız kardeşi. tanıdık yani. o yüzden eklemiş zaten feeeyyyzzzbukuna. olsun yine de ya. iyi bişey bi yerde feeyyyzzzbbukk. netice de hayata bunun için geldiğine inanan insanlar bi dünya. ee onlar da ortalığa saçılıp salyalarını akıta akıta gezeceklerine hiç değilse feeyyyzzzbuktan sevgili edinirler. bu yüzden kullananları sonuna kadar destekliyorum. hadi bakalım.
son özelliği ile kendini psikopata bağlandığına inandığım site.

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un gizemlerinden biri daha çözüldü. Facebook anasayfası açıkken yapılacak olan bir kaç işlemden sonra ekrana ilginç bir görüntü geliyor.

Yapılacaklar ise tam olarak şunlar:

Facebookta sayfanızı açın.

1- Klavyenizden iki kere yukarı ok işaretine basın...
2- iki kere aşağı ok işaretine basın...
3- Sol tuşa bi kere basın...
4- Sağ tuşa bi kere basın...
5- Sol tuşa bi kere basın...
6- Sağ tuşa bi kere basın...
7- "b" harfine basın...
8- "a" harfine basın...
9- Enter''a basın...
10- Son olarak farenizin sol tuşuna basın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra renkli balonlar uçuşuyor. Facebook'un neden böyle birşey yaptığı ise bilinmiyor.

la bu fecebook bizle dalga geçiyor. insan olacaktı ki o...

http://www.haberturk.com/...da-ilginc-goruntuler.aspx
sabah sabah insanı güldüren görüntülere sahip olan sitedir.
günlerdir alexander rybak videolarıyla sıkmış, bunaltmış site. sitenin suçu yok tabi. o videoların altına ''ahahy çokk tatlı yhaa'' yazanlar yok mu? onlar deli etti. buldumcuk olmuş hepsi!
yerleşimi pek iyi olmayan site. misal x kişisi bir video paylaşıyor, sonra y kişisi, z kişiside paylaşıyor. ard arda sayfa kaplanıyor. hal bu ki direk x,y,z falanca videoyu paylaştı yazsa pek de fena olmazdı hani...
kapatılmasını istediğim site,bokunu çıkardılar
site içi arama yapmanın deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğu site.
yaptığı saçma sapan testlerle çüş artık dedirten site.öyle bi boyuta geldiki nasıl seviştiğimizi bile tast ediyoruz artık.

*uff ya facebookda yazanın yakınından geçemezsin resmen uyudum yatakta!
-valla güzelim noldu bende anlamadım.biraz dalgınım..
*tabi tabi...
bundan sonraki arkadaşlık ve sosyal ağ sitelerinin en büyük ilham kaynağı olacak sitedir. üzerinde 2 adet sosyologla beraber inceleme yapmak, insanın psikolojik olarak bu sitede ne bulduğu neyi hedeflediğini bulmak, yeni geliştirilecek bir projede de bu çıkartılan sonuçlara göre bir yol izlemek gerekir. en başta masum bir eski arkadaşları bulma amacıyla kurulmuş olması ve şuan ki yeri, sitenin oluşturduğu akımlar vs. yeni geliştirilecek siteler için çok önemli bir kaynaktır.

facebook veya herhangi bir sosyal ağ sitesinde kişinin asıl amacı kendini etrafındakilere gösterme, beğenilme, ilgi çekme isteği olmasıdır.* gerçek hayatta durgun olduğunu sandığımız, sessiz sakin arkadaşlarımızın evinde veya herhangi bir mekanda normalde olduğundan gayet farklı şekilde pozlar vermesi, yukarıdaki vardığım yargının kanıtıdır.
(örnek olarak okulda gün boyunca sessizce oturan bir arkadaşımın, facebook'a bikinili fotograflarını koyması yada şuan ne yapıyorum özelliği ile sıçtığı bokun rengini bile duyurması)
buradanda türk insanının sosyal paylaşım sitelerini kullanmaktaki amacına ulaşıyoruz, kişi internette asıl olmak istediği kişiyi belli ediyor. tabi farklı alanlarda mevcut mesela eski sevgilileri bulmak, resmine bakıp eskileri hatırlamak gibi.

mesela yonja, neden yonjadaki kişilerin yarısı sortie, discorium vs. yerlerin önünde fotograf çektiriyor yada tümümünün dahil olduğu şekil bir poz verme mevzuu, tamamiyle ilgi çekmek, beğenilme isteği, belki psikolojik bozukluk.

zaten insan eski arkadaşlarını bulsa ne işe yarayacak ki? arkadaş dediğin zaten adamın yanında olur. naber nasılsın nereye gittin nerde çalışıyosundan sonra muhabbet bitti, daha ne konuşacaksın ki eski arkadaşınla, çoğumuz buldu eski arkadaşlarını ne oldu? hiç. bu noktadan sonra, sitenin yavaş yavaş kişide değer kaybetmesi gerekirken aksine değer kazanma yönüne gitmesi, sitenin adamı bilgisayar başına kitlemesi sitenin asıl başarısıdır. böyle bir proje yapıp tüm emoları, tikileri vs. toplamak sonra reklamdı kıldı tüydü parayı koymak icab eder. benim incelemede ki amacımda yeni bir fikir bulmak zaten, yoksa koyim götüne arkadaşlarımın.

(bkz: şerefsizm facebook aklıma gelmişti)
mal arkadaşlara sahip şahısların bok attıkları site... feed'indeki içeriği arkadaşların belirliyor andaval!

edit: kusuruma bakmayın sinirlendim *
-- spoiler --

facebookta ilginçlik..sırasıyla dediklerimi yapın:1) klavyenizden 2 kere yukarı oka basın...2) iki kere aşağı oka basın...3) sol oka bir kere basın...4) sağ oka bir kere basın...5)sol oka bir kere basın...6) sağ oka bir kere basın..7)'b' harfine basın..8)'a'harfine basın..9)'enter'e basın..son olarak farenin sol tuşuna basın..bakın karşınıza bisürü balon çıkacak.

-- spoiler --

çok garip bir olayı olan site.
tüm ilkokul arkadaşlarını bulmuş uuser eğlencesi.
federallerin bu siteyi sık sık kullanması, nedeniyle birçok kişi üyeliğini kapatmıştır.
(bkz: facebook a fbı mı giriyor)
dersane hocasının yazıldığı gibi okumasıyla tek kız olarak bulunduğum sınıfta utanması ve benden özür dilemesi sonucu sorun değil ya kasma dostum diye öyle bi anda ağzımdan çıkanlar sonucu benim de utanmama sebep olan sosyal site.

kaldı ki her gün arkadaşlarıyla orada burada fink atıp facebook ta olmayan ben asosyal miyim şimdi, ben asosyalsem onlar ne dedirten sosyal site.
bugün hisselerinin %2'si 200 milyon amerikan dolarına satılan internet yapılanması. evet, böyle de kıymetli bir yapılanma olmuş.
(bkz: dün gece face ini öptümde yattım)
© copyright 2005 - 2026