/262
bir dönem bırakabileceğimi düşündüğümde bile acı veren site. şimdi bıraktım eksikliğini hiç hissetmiyorum. hatta çok fazla zaman yarattım kendime. burdan beni daraltan eski litvanyalı kız arkadaşıma selam ederim, sayesinde facebook'tan tiksindim.*
burda karakteri değişen kızlara bayılıyorum muazzam şerefsiz oluyorlar.
arama çubuğuna bing arama motorunu koymuş site.
yeni nesil gençlerin hayatlarının çoğunu orda harcadıkları, dışarı çıkıp sosyalleşmek yerine bilgisayar başında kim kime ne yorum yapmış kim benim paylaşımımı beğenmiş gibi saçma meraklarla enerjisini gereksiz yere harcamasını sağlayan, genç neslimizi bilgisayar başına hapseden gereksiz bir site.
''Biz 90 gençliği 30-35 yaşına geldiğimizde gençliğimizin en güzel yıllarını internet başında harcadığımızı anlayacağız. Ve ne acıdır ki bu öngörümü de sizle burdan paylaşıyorum. Allah belanı versin Zuckerberg...''
an itibariyle girilememekte.
hesap açtığınız andan itibaren sokaktan, okuldan ve heryerden arkadaşlarınızı eklediğiniz oyun ve birçok seçenekle dolu anneniz yemeğe çağırdığında "şu iletiyi yazam geliyorum" diyebileceğiniz bir ortam.
genelde insanların onun, bunun, şunun acaba ne yaptıklarını merak ettikleri için girip vakit harcayarak %90 boş olan bi sosyal ağ.
şu sikimsonik sayfalarda bob dylan, ece eyhan, yılmaz erdoğan imzalarıyla paylaşılan sözlerin tamamına yakını fake'tir.

bunu anlamakta güçlük çeken o kadar beyinsiz var ki.
bilgisayarınızın başında huzurla oturursunuz bi kaç arkadaşınızla facebookta konuşup müzik dinleyip videolara, fotoğraflara bakıp zaman geçiriyorsunuzdur, işte konuştuğunuz veya konuşmak isteyebileceğiniz herkes orada gibi gelir. sanki aynı masadasınız ve istediğinize her an erişebilirmişsiniz gibi, üstüne üstlük tüm dedikodulara yeni eklenmiş fotoğraflara ve kimin kiminle nerede olduğuna da hakimsinizdir sanki hepsi gerekliymiş gibi...

ama sonra kalkıp bi durduğunuzda orada geçirdiğiniz zamanın ne kadar boktan olduğunu fark edersiniz, ne sevdiğiniz bi barda sevdiğiniz insanlarla sohbet etmeye benzer ne de sahilde denizi seyretmeye. sonuç tatminsizliktir o sayfaya boş boş bakmakla geçirdiğiniz zaman tam bir tatminsizliktir.

çekilmiş onlarca güzel filmi izleyip o güzellikleri görüp de facebook ta zaman harcamak resmen acıklı görünüyor kısaca bana. sözlükte çıkış butonunun üzerine gittiğinizde karşınıza çıkan açıklama bi şeyler ifade ediyor bu durumda: çıkarın! çıkarın beni buradan! dışarda masmavi bir gökyüzü beni bekliyor. baharın getirdiği bütün çiçekleri tek tek koklamak istiyorum. ve bir alkış istiyorum. hayattan keyif aldığım için.

işte facebook hakkında düşündüğüm bu.
yurtta msn ve e-buddy açılmıyorsa kullanmak zorunda kalınandır.

(bkz: facebook chat)
bide gördüğü her boku, "bunu feysde paylaşmalıyım" fikrine sahip olanlar var ki onlar hepten yarıyor insanı. ben beğendim sende beğeneceksin, zaten site psikolojik baskı yapıyor adama; Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin bunu beğendi hadi sende beğen. beğendikten sonrada "Beğenmekten Vazgeç" butonu da evlere şenlik...
sahte hesapları tespit ettiğinde girişte hesap sahibine facebook arkadaşlarının fotoğraflarını gösterip "bil bakalım bunun adı ne?" diye soran site.
bugün çoğu kızın durumuna kalp yapıp paylaştığı site. nedenini çözemedim.
facebook; recep ivedikle ne kadar dalga geçsekte haklı çıktığı sadece amelelerin barınabildği camia.
" <3 kalbimizin böyle olduğunu ve her cümlenin sonuna koyulduğunu,gprs gereksizmeksizin yerimizin her dakika güncel olduğu ve paylaşmayı zorla öğretildiğimiz yer FeyzBuk"
hesabımı kapatmamın ardından bana akla karayı seçmemde çok yardımcı olan site. varlığın hiç bir faydasını görmedim ama yokluğunda neyin ne olduğunu bir tek sen farkettirdin be facebook. yaklaşık 19 saattir doğum günüm ve kutlayanların sayısı bir elimin parmaklarını geçmedi henüz. ha çok mu önemliydi tabi ki de umursayacağım en son şey. esas birlikte kutlamak istediğim kişi kutladı zaten. günüm yaklaşık 19 saattir muhteşem ilerlemekte hele ki son 3 saatim. sen kutlamışsın kutlamamışsın çok ta tın. ama hani ne bileyim, şu facebook denen illeti hiç bir zaman sevmedim ama bugün bir kanım kaynadı. eğer yakın tarihlerde doğum günü olan yazar arkadaşlar varsa önerim, derhal kapatmalarıdır. saygılar.
yaklaşık 4 senedir üye olduğum sosyal paylaşım sitesi. virüs gibi oldu pezevenk tarayıcıyı açtığımda elim direk f harfine gidiyor.
bence bu sitede dakka başı profil fotoğrafı resmi her ne sikimse işte onu sürekli değiştiren bir erkek görünümlü insan bence gaydir sözlük. gece gece aklıma geldi tutmayayım dedim. iyi geceler.
tanıyor olabileceğim kişiler içinde sheryl sandberg'i, mark zuckerberg'i filan gösteriyor. olm ben maraba adamım. ne işim olur sheryl'le filan. tamam mark'la bir iki tanışıklığımız selamlaşmışlığımız vardır harvard'dan da... sheryl çok havalıydı yani. yıllık geliri 400.000 doları geçmeyeni okulda müstahdem sanıyordu, o derece.
timeline olayına geçmemiş/geçememiş kişiler için beklemek yerine birkaç püf noktası sayesinde hemen kullanmanızı sağlayan bir yazıya rastladım ilgililere duyurulur.

http://www.teknoblog.com/...asil-etkinlestirilir.html
eski sevgilinizin resmi ve altindaki "arkadas olmak icin istek gönder" yazisini size gösterip size kizdiran hede.
olay ne biliyor musun? sanki hic tanimiyormussun gibi yapilan bu muamele. bir siktir git facebook. oraya olsa olsa "facebook sag frame'inde bile olmamali" butonu olmali. ya iliskin vardir bu adamla. ya da o adam yoktur. bu kadar basit.

ha ben eski sevgililerimin gözde eski sevgilisi olarak cogu tarafindan zaten engelliyim. o yüzden kafam rahat. ama olsun face'e kizdigim zamanlar oldu. hepimiz adina konusmak istedim. *
herkesin aşmış olduğu, mutluluktan uçtuğu, başımıza artis kesildiği platformdur.

normalde kitaplardan nefret eden bunlara para mı verilir diyen adamın profiline bakıyorum yazarlardan sözler, beğendiği kitaplar mevlananın amca oğluyum ben havaları of of yani ulan ne var okumuyorum de cidden daha çok dikkat çekersin, herkesin mevlana olduğu yerde düz adam olmak daha çok dikkat çekmez mi?

normalde tipini görsen evrim teorisi doğru mu lan diye şüpheye düşeceğin kızın profiline bakıyorum of of victorya secretdan çağırdılar gitmedim havaları, bir fotolar bir tavırlar, fotojeniklik ve iyi poz verme kavramlarının ne kadar önemli olduğuna kanıttır bu kızlar.

normalde selam vermeyen adamların yanda x in doğum günü yazınca vay kanka doğum günün kutlu olsun yazması da ayrı bir can sıkıntısı, bi aralar acaba bi program mı var diyordum, doğum gününde kanka doğum günün kutlu olsun şeklinde yazı yazan, ulan 3 ay önce ölen adamın doğum gününü kanka diye kutlayanlar gördüm be, kardeşim milyon tane beleş mesajın vardır telefondan çek niye milletin gözüne sokar gibi(pardon asıl amaç buydu zaten di mi) facebooktan kutluyorsun?

bide son olarak çok mutluyumcular var ki nokta yerine gülücük kullanır bunlar,her yerde gülen fotoğraflar her cümle sonuna gülücükler, insanın durduk yere mutluyum nidaları atması mutsuzluğuna dalalet değil midir be dostlar?

bezdim yapmacık sanal alemden de plastik insanlarından da.
adnan hocaya göre: insanları şeytanın damına düşürüp, onun saltanat salıncağında sallandırmaktadır. aslolan: harunyahya org, com ve nettir.

(bkz: inşallah)
görsel
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026