bugün

/262
bir twitter değildir.
bir twitter değilse de, yarattığı kültürle twitter'ı da facebook'laştırmaktadır.

(bkz: facebookizasyon)
üyesi olmadığım sosyal paylaşım sitesi.
msn'in yaşadığı düşüşü yaşayacak gibi görünüyor.
"sigara eroinden beş kat daha fazla bağımlılık yaptığına göre peki ya facebook sigaradan kaç kat fazla bağımlılık yapar?" sorusunu aklıma getiren sitedir.
anlık sohbeti msn ile yapmak yerine kendisinde yaptığım site.
Kullanmak, görmek istemediğim sosyal paylaşım sitesi.

Kız orada, 2 sene olmuş açılalı ve yüz vermemiş. hala muhabbet var ama, arkadaşça. Yazıyorsun cevap vermiyor, offline oluyor. Her gün aynı senaryoyu yaşıyorsun, üzülüyorsun. Sikerim sosyalinizi. Forever alone dediğimiz meme bile bu kadar ''popi'' iken, bana sosyallikten bahsetme sözlük.
bazen acayip komik şeylere sahne olabilir.
mesela ben tesadüfen rastladığım bu şeye 4398433554 saattir gülüyorum. kriz geçircem bu nedir ya!!
görsel
eğer biriyle ortak arkadaşınız var görünüyor ama o arkadaşa tıklayınca ''sonuç bulunamadı' diye uyarı veriyorsa söz konusu kişi arkadaş listesini gizlemiştir, o yüzden görünmüyordur o ortak arkadaş.

bilmeyen varsa diye...
şu sıralarda ilköğretim çağındaki insanlara bırakılmış site.

(bkz: bizden geçti artık)
günümüz aşklarının vazgeçilmez mekanı.
kullanıcılarına daha neresini kısıtlattıracağını şaşırttırmıştır sonunda. milleti size abone etme özelliğinide yaptılar tam oldu. hepten hede oluverip çıkmış oluşum.*
çiftleşme aşamasında ki çiftlerin birbirleri için salakça yazılar yazarak ve fotoğraf paylaşıp etiketleyerek kur yaptıkları site.
bir ismail yk şarkısı diyerek aslında sosyal ağ olarakta tanımlayabileceğim varoluş biçimi.
zaman tünelini olduka şık tasarlamış olan firma. zaman tüneline girip saatlerce doldurasım var sözlük.
zaman tünelini hayata geçiren sosyal ağ.
şık ve aynı zamanda basit, gösterişten uzak olmuş. insanların ego tatmini olayını kısıtlamak için ellerinden geleni yapmışlar bu nedenle çoğu facebook ergeni beğenmeyecektir bu tasarımı. kişisel olarak beğendim ve bilinçli sözlük yazarlarını da zaman tüneline geçmesini tavsiye ederim.

zaman tünelinde göze çarpan tek eksi sağ tarafta sponsor reklamlarının bulunması. önceden de vardı ama bu sefer çok fazla dikkat çekiyor.

fotoğraflar, videolar, bilgiler vb. sayfaları anasayfanın tasarımının dışında tutarak (tab out; page in) daha temiz bir iş yapmışlar.
en çok dikkatimi çeken ve beğendiğim kapak fotoğrafı. eski myspace kullanıcıları bilir banner olayını. kapak için fotoğrafı geniş boyutta kullanıp altına bir de şık bir profil resmi ekleyebiliyoruz.

sonuç olarak facebook'u amacıyla kullananlar için tam anlamıyla olmuş.

(bkz: facebook timeline)
zaman tüneli uygulamasıyla tüy dikmek deyimine yeni bir boyut kazandırmıştır.

düşünce güzel ama uygulama çoooooooook boktan.
profilim ve anasayfamdan sohbet ikonunu göremediğim sosyal medya sitesi.
doğum günü hatırlatıcı site.
zaman tüneli diye bir şeye geçiyor.
burdaki amaç herkesin bir blog sahibi olması.
her profil artık blog gibi olacak.
hiç sevmedim.
facebook a eklenen her yeni özellik daha kötü yapıyor sanki eskisini özlüyor gibiyim.
eskiden sohbette konuşulan orda kalırdı.
şimdi bir de mesajlara kaydoluyor.
silmek için binbir cereme.
sağ üst köşede şu şunu beğendi diye yazılar çıkması hoş mu ?
banane kardeşim
beni ilgilendiren kadarı
bildirim olarak bana geliyor zaten.
daha sosyalleşiyor ve özgürleşiyoruz derken daha mı kısıtlı hale geliyoruz.
tüm millet birbirinin osurduğunu sıçtığını biliyor.
artık okulda
ayşe sen dün velinin fotoğrafına şöyle şöyle yorum yapmışsın yoksa hoşlanıyor musun
muhabbetleri dönmeye başlayacak.
platonik aşk bile kalmayacak.
kişilerin haberi olacak uçan kuştan.
ve ilişkiler basitleşecek daha bir eğreti olacak .
facebookta var , yok , karmaşık yapmaktan.
yeni değişikliğini hiç beğenmediğim site.
yeni değişiklikle artık herkesin ne yaptığını gördüğümüz oluşum. sağ yukarda o şunun fotoğrafını beğendi bilmem ne şunun iletisine yorum yaptı gibi hareketleri görebiliyoruz.allahını seven benim yaptıklarımı arkadaşlarımın görememesini sağlayacak ayarları yapmayı öğretsin.
eski fotoğraf paylaşma popüleritesini kaybedip daha çok bir ajanda kıvamına geçmiş olandır.
demin facebook hesabımı dondururken diğer şıkkını seçtiğim için facebook benden açıklama istedi. ben de "terkedildim. taaa ilk günlerimizde yani daha biz olmamışken, buradan bana attığı ve benim görmediğim mesajları geliyor aklıma, üzülüyorum. bu siteyi görmeye tahammül edemiyorum!" yazdım. acaba bunu cidden okuyan birileri var mıdır? varsa hakkımda ne düşünürler? acaba çocukla konuşurlar mı? isim verse miydim sence sözlük?
zaman tünelinin hastası olduğum site. herkes bok atıyor ama bence çok şukela. özellikle geriye dönüp arkadaşlarımla yaptığım uzun geyik muhabbetlerini kolaylıkla bulabilmek bulunmaz nimet.
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026