bugün
- yoga yapan kız namaz kılan erkek ilişkisi4
- ilk buluşmaya yaprak sarmasıyla gelen kız5
- türk kızlarının sohbet edememesi5
- elektrikli otomobil5
- islam barış dinidir26
- karadeniz de kız çocuğu yoktur2
- helal lokma vs haram lokma2
- sabah fk2
- sözlük kızlarının kombinleri19
- tai lung51
- başkan2
- ankete gelin beyler27
- cincinnati cini2
- sarapci koala40
- ne kadar yaşlısın19
- recep tayyip erdoğan22
- ibb davası2
- ırkçıların hırt dediği insanlara sevgi göstermek21
- sözlükte yükselen reis sevdası20
- seks benim için 3 planda diyen erkek3
- şarapçı koala niye kuzey kore'ye gitmiyor8
- bu saate kadar uyuyan aymaz insan2
- anın görüntüsü18
- yaşlanma belirtileri2
- kızarmış ekmek10
- sözlüğe küsmek4
- rolünü iyi oynadığı için tepki çeken oyuncular2
- uludağ sözlük iç huzur ve aydınlanma derneği9
- dolly parton'ın ölümü3
- sevmediğiniz yazarlar14
- pkk'nın silah bırakmasını takip edecek kurul31
- gece araba sürerken dinlenecek şarkılar3
- kendine yabancılaşmak10
- geceye bir tavsiye bırak2
- doğu perinçek6
- yalnızlık rahatlıktır15
- pkk kürt ağa ve kürt feodallere ne yapmış26
- ben de reise oy vericem12
- avon ultra colour indulgence ruj3
- aktrolleri çıldırtacak bir şey bırak9
- bir orduya karşı tek kişi olup doğruları savunmak8
- ben gökten inen ekmeğim5
- terörsüz türkiye5
- rica ediyorum beni eksilemeyiniz6
- isa kendini tanrı'nın oğlu olarak görüyordu5
- bir otel odasında yalnızken duyulan hüzün4
- sözlükte yaratım sancısı çekmek5
- sözlük sosyalistlerinin fotoğrafları5
- koala aniden 180 derece neden döndü sorunsalı6
- bir soru sor7
lağım faresi.
güney illerimizde farenin azmanına , kedi kadar olanına verilen isim.güneyliler dışında nadiren bilindiğinden duyulduğunda suratlarda manasız bir ifade hakim olur.
çok büyük fare demek mersincede.
bizim köyde kuduz aşıları köpekler değil bu hayvanlar yüzünden yapılırdı. normalde çok hızlı bir biçimde kaçarlar fakat yuvaları yakındaysa veya akşam karanlığında kaçacak yer bulamadılarsa ayaktan-elden ısırırlar, et koparırlar. kuzenimi sıçrayıp göbeğinden ısırdığını bilirim.
eve girerler uykuda kulağınızı üfleyerek yerler hissetmezsiniz şeklinde şehir efsaneleri de vardır.
bizim köyde kuduz aşıları köpekler değil bu hayvanlar yüzünden yapılırdı. normalde çok hızlı bir biçimde kaçarlar fakat yuvaları yakındaysa veya akşam karanlığında kaçacak yer bulamadılarsa ayaktan-elden ısırırlar, et koparırlar. kuzenimi sıçrayıp göbeğinden ısırdığını bilirim.
eve girerler uykuda kulağınızı üfleyerek yerler hissetmezsiniz şeklinde şehir efsaneleri de vardır.
ilk gördüğümde hiçbir canlıya benzetemediğim hayvan. farelerin belki bir sevimliliği vardır ama cardonlara 1 saniyeden uzun süre bakmanız imkansız.
sanırım mersin'den başka yerde cardon kelimesi kullanılmıyor. cardonun ne olduğuu bilmeme rağmen sol framede görünce "bu ne ki?" diye sordum kendi kendime.
sanırım mersin'den başka yerde cardon kelimesi kullanılmıyor. cardonun ne olduğuu bilmeme rağmen sol framede görünce "bu ne ki?" diye sordum kendi kendime.
Kedilerin bile korktuğu faredir.
Hoş ona fare denilirse amk.
Hoş ona fare denilirse amk.
sadece mersin değil adana'da da sıkça kullanılan tabirdir bu yaratık için. usta splinter'ın adana ve çevre illerde yaşayan halidir. yaklaşık 1 saat önce bahçede bir kedi var zannettim fakat o karanlıkta bile cardon olduğunu anladım. ne yedin şerefsiz de o kadar büyüdün. kedilerimi bahçeye nöbetçi diktim.
yürüyen veba diye de tabir edeceğimiz kahverengi lağım fareleridir. Mersin'e birkaç gidişimde şahit oldum. karşı binanın basamaklarının altından çıkıp çıkıp saklanıyordu. basamakların çıktığı birinci kattaki kadını uyardıktan sonra kadın farenin giriş çıkış yerine fare zehiri döktü, arada sırada yol kenarlarında bu farelerin cesetlerine rastlıyordum. en fenası da akşam üzeri sokakta yürürken irice bir lağım faresi aheste aheste sokak kedisi gibi yanımdan geçti ve bir arabanın altına saklandı. ben de şaşkın vaziyette dönüp hayvanı arkadan takip ettim, girdiği aracın altına eğilerek bakmaya başladım. o esnada yoldan genç bir kız ve erkek yürüyordu, onlar ise o koca fareye tepki vermediler. benim şaşkın hareketimi gören kız ise gülerekten mersin'in bunlara alışık olduğunu söyledi ve ben de yoluma koyuldum. yani bunların yanında fındık faresi muhallebi çocuğu kalır.
adanadaki boklu kanallarda çokça görülür.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar