/782
bjk'da şike yapıp, kulübü gırtlağa kadar borca sokup tjk'ya başkan olan serdal adalı'nın futbol şubesinde yönetici olması gerektiğini savunan taraftarları var hala. müstahak sizin gibilere...
(bkz: samet aybaba/#17053721)
Bu akşamki maçtan sonra da biz taraftarları tarafından yad edilmiş kulübüm. Gerçi galatasaray taraftarı da atıfta bulunmuştur ama.
avrupada kendini arattıran takım. * * *

(bkz: lider)
sevinmek için sevmedik biz seni,
sen yenilmişsin umrumda değil ki,
şereftir bu yolda seninle yürümek,
hep kol kola,
bir gün değil, her gün beşiktaş!

bir sevda düşün ki senin uğruna,
yağmurda çamurda arma aşkına,
siyahla-beyazla şu hayatımda,
bir derdim var,
bin dermana değişmem asla!!!
gerçek şudur ki, bu sezon avrupa kupalarında yer almayan iyi kulüptür. galatasaray' ın yendiği leeds united' den beşiktaş fark yemişti. dolayısıyla futbolda hiçbir zaman çok iddialı olmamak gerekir.
bu sene avrupa kupalarından men edilmese fazla başarılı olamayacağını düşündüğüm kulüp. bunun başlıca sebeplerinden birisi de kadronun kısıtlı olması. takımda her mevkiide gerekli alternatifler yok. her bölge için analiz yapmak istiyorum :

sağ bek : maazallah hilbert sakatlansa oynayabilecek bir isim yok. böyle bir durum olsa büyük ihtimal ibrahim toraman o mevkiiye çekilecek ve hücuma olan katkı azalacak. zira başka bir alternatif yok.

sol bek: ismail köybaşı şu anda sakat ve o mevkiide mecbur olarak uğur boral forma giyiyor. bazı kişiler uğur'un mevkisinin sol bek olduğunu söylese de ben uğur'un sol açıkta daha fazla katkı verebileceğini düşünüyorum. bu bölgede escude, ersan gülüm gibi isimler de oynayabilirler fakat alınacak verim uğur boral'dan alınan verimin daha da altında kalır.

stoperler: bence beşiktaş'ın mevcut kadrosunda en az sıkıntıda olduğu bölge olacaktır. toraman, sivok, escude, ersan, atınç gibi isimler 2 kulvarda yarışan beşiktaş için yeterli olacaktır.

defansif orta saha: beşiktaş'ın yine alternatifsiz bölgelerinden birisi. ernst'i aramıyor gözlerim ama kaliteli bir isim alınabilir bu bölgeye. sadece necip ile bu yolda yürünmez.

oyun kurucu : bu bölge için beşiktaş en şanslı takım diyebiliriz çünkü elimizde manuel fernandes gibi bir isim var fakat bu adam da sonuçta makine değil. sakatlık - ceza gibi durumlar halinde oyun kurabilecek, takımı ileriye taşıyabilecek bir isim yok takımda. muhammed akıllara gelebilir fakat muhammed şu anda hem fizik olarak hem de maç formu olarak çok geride. bu bölgeye bir takviye şart.

kanatlar : lig başladığından beri kanatlarda olcay ve holosko ikilisi oynuyor. fakat bu isimlerin de bir yedeği yok takımda. aslında şöyle bir durum da var, holosko bir kanat da değil. bunu kendisi de katıldığı tv programında söyledi. mustafa pektemek iyileştiğinde ligin ortası gelmiş olacak ve açıkçası pek bir katkısı olacağını da sanmıyorum. zaten o da filip gibi bir kanat oyuncusu değil. kısaca bu bölge için de takviye şart. eğer quaresma takıma dönerse ve sahada yapması gereken işi, yani futbol oynarsa takımın işleyişi çok değişecektir.

golcüler : bu bölgedeki isimlere baktığımızda almeida ve batuhan ikilisini görüyoruz. bu iki isim de tip olarak birbirinin aynısı. beşiktaş'da topu alıp da gidecek bir golcü yok. bahsettiğim futbolcu tipi niang, emenike gibi isimler. samet hoca ilk geldiğinde takımın 4-4-2 oynayacağını söylemişti fakat mustafa'nın sakatlığı sebebiyle takımı tek forvet oynatmak zorunda kalmıştı(bu kendi demeci). bu bölgeye bahsettiğim tarzda bir golcü alınabilir veya alınamazsa o bölgeye holosko monte edilebilir.

ilk 11 kurma olaylarını pek sevmem ama nedense bu sefer içimden kurmak geldi bu sefer.

gönlümdeki beşiktaş ilk 11'i :

--McGregor--
--Hilbert-- --Sivok-- --toraman-- --ismail--

--Olcay-- --Necip *-- --Fernandes-- --Uğur Boral--

--Almeida-- --Holosko*--

iyi bir quaresma ile kurulabilecek 11:

--Mcgregor--

--Hilbert-- --Sivok-- --toraman-- --ismail--

--Quaresma-- --Necip *-- --Fernandes-- --Olcay--

--Almeida-- --Holosko*--
kaymak gibi olan 6. haftada eli boş kalan takım.

bilmiyorum sadece bana mı oluyor bu ama hep saçma goller yiyoruz gençler.
ideal 11'i

gregor--sivok--escude--hilbert--ismail--veli--fernandes--olcay--necip--batuhan--mustafa pektemek olan takım.

tanju kayhan'ı kullanması gereken takım.
olmazsa olmaz bir aşktır beşiktaş.
an itibarı ile biz aşıklarını üzse bile. (bkz: çok seviyoruz deli gibi)
burak yılmaz kendini yere atmasaydı şu an 10 puanda olacak olan takımdı. ulan burak..
Aşktır.kimseyi zorla Beşiktaşlı yapmadık ağalar her mağlubiyette q7 diye ağlanmaz.bu kulübü bu hale getirenler bellidir.aşkınızın arkasında durun yoksa başkaları durur.mahalle de top oynasa bu forma,kaldırımdan bayrak sallarım.unutmayın her adamın harcı değil bu yollar,gitmek isteyen gider,dönüp geleceksiniz bizi burada bulacaksınız.
şu anda durumu pek de iyi olmayan takım. ama elbette toparlanacaktır. hatırlarsanız şimdiki "rüya takım" 2 sene önce 8. sırada bitirmişti ligi.
https://www.youtube.com/watch?v=m2Ee8n19g9s
3-5 milyon euro uğruna yönetim tarafından helak edilen takım.
tüp kafa'nın elinde bitirilmiş olan takımdır. halbüki ne güzel kadroydu o öyle yav!
şu sıralar yedek kulübesine baktığımız vakit maçı kurtaracak futbolcu bulamadığımız takımımız... yine de çok seviyoruz...
bugün dersanedeki hocanın gs li ve fb li varmı sorusunun ardından beşiktaşlı var mı diye sormamasından dolayı üzüldüğüm takım. aslında bu durum bir gerçeği yansıtıyor basit bir olay gibi görünmesine rağmen
1903 tarihinde kurulmuş, bu sene maddi sıkıntılardan ve bazı değişik sıkıntılardan dolayı kalitesiz oyuncularıyla oynayıp futbolcuları ruhunu feda edecek takımdır. taraftarıyla tanınan bir takımdır.
fikret orman ın ''küçülme'' stratejisini gayet iyi uygulayan türkiye nin ilk ve bana göre en asil takımı.

bu sene yine 6-7 kişi kalp krizinden gidecek gibi.

ya sabır diyerek seri mağlubiyetlere herkes hazır olmalı. maç günleri prozak gibi ilaçlarla psikolojik travmaları atlatmamız gerek.
ulan var ya ne kadar da küfür etsem sevdiğim takımımdır. birçok beşiktaş taraftarının da böyle düşündüğünü biliyorum. bunun en güzel örneği belki de şudur.

https://www.youtube.com/watch?v=hq3LaDF01IU

videoya gelen yorum:

Ulan kurban olayım KARTALIMIN yobazı bile güzel.*
Yedek kulübesinden oyuna giren futbolcuları tanıyamadığım bir takım olmuş. kendime kızdım ama sorun bende mi?
Renkleri siyah- beyaz olan kulüptür.
gücüne biraz daha güç katmanız gereken futbol takımı.
iyce saldı diye taraftar kaybeden fakat herkes gidiyor diye inadına tuttuğum takımdır. lan savaşta kaybederken cephe değiştiren milletvekillerini bir düşünün.
© copyright 2005 - 2026