bugün

/386
--spoiler--
behzat ceyda'nın öldürüldüğünü öğrenecek. evde resim ve cd'yi bulacak. başgan'ın bu intihara neden olduğunu anlayacak. ve rozetini bıraktığı için illegal yollardan bireysel adaletinin peşine düşecek.

--spoiler--

bu arada dizi bu sezon bitmicek, merak etmeyin.
'Sadece 5 dakika daha yaşamak istedim, tüm öldürülen kadinlar gibi' repliği ve ardından suna'nın kendini vurmasıyla mavi ekrana sebep olmuştur.
dizi bitti telefona mesajlar gelmeye başladı 'noluyor rhein' ne bileyim lan ben noluyor ben de sizin gibi şaşkın şaşkın izledim. *

lan emrah serbes olum hepimizi şizo yapacaksın napıyon lan sen?

ne amirmiş yav. *
son bölümüyle farklı bir boyuta geçmiştir. 4 dakikada 4 kişi ölmüş ve behzat artık silahını bırakmıştır.
sezon finali tadında bir bölümdü, normal bir dizide sezon finali olacak bölüm behzat ç.'de 66. bölüm olmuştur.

artık behzat ç. emrah serbes yalnız emrah serbes'in değil ercan mehmet erdem'indir de.

(bkz: ercan mehmet erdem)
--spoiler--
bahri gene yapacağını yapmıştır.
(bkz: behzat ç bahri/#15707849)
--spoiler--

(bkz: behzat ç bahri)
aslına bakarsanız bu bölüm için yazmasam da olurdu. yazılanların tamamını okudum hemen her şey zaten dikkatli yazarlarca dile getirilmiş. ama konu behzat olunca yazmadan yapamıyorum.

sezon finali tadında bir bölümü daha geride bıraktık. hani sezon finali olsaydı ancak bu kadar iyi olurdu diye düşünüyorum. demek ki bizi daha büyük sürprizler bekliyor. bu sürpriz kesinlikle ercüment değil. başka bir şey, zaten ercü'nün diziye gireceği daha önce belli edildi.

suna'nın enfes tiradı ve en sonunda "behzat'ın vuracak olsan şimdiye vururdun" sözüne "sadece beş dakika daha yaşamak istedim tıpkı öldürülen diğer kadınları gibi" şeklindeki tarihi cevabı ve kadın cinayetlerindeki devasa artışa bastığı parmak bizi derinden yaraladı. ben düne kadar hükümetin behzat'ı sigara ve alkol için yasaklamak istediğini düşünüyordum ama bir anlam veremiyordum bu kadar üstelemelerine, şimdi anlıyorum ki olay bu değilmiş! olay behzat ç. nin bir sezon boyunca kadın cinayetleri, tecavüz, kadınlara yönelik her türlü şiddeti en "şiddetli" şekilde eleştirmesi ve önlemeyenleri resmen itin götüne sokmasıymış! ve bu eleştiri dün, kadın cinayetlerinin işlendiği bir bölümde dört kadının öldürülmesiyle zirveye ulaştı! suna ve behzat'ın eski karısı her ne kadar intihar etseler de onları bu duruma sürükleyen ve ölümlerine sebep yine erkek şiddetiydi. tek fark bu cinayetlere erkeklerin elinin değmemesiydi! hele ki funda'nın ölümü resmen derslik bir sekanstı. bahri kadın kurbanını öylesine aşağıladı ki telefonla konuşmasını bile kesmeden onu duvara mıhladı ve öldüğünde duvardaki elektrik anahtarına çarpıp ışığın sönmesi verilebilecek en güzel mesajdı tüm türkiye'ye'! bir kadının ölümü en kara lekedir!

kesik parmak cinayetlerinde hemen herkes akbaba'nın katil olabileceğini düşünmüş ama bence katil nazlı. o öldürdü akbaba'da onun öldürdüklerinin temizliğini yaptı böylece nazlı arkasında hiç iz bırakmadan yıllarca yaşadı. elbette bir cinayetçi bu kadar iyi kamufle edebilirdi olay yerini! akbaba'nın "seni artık kimseye vermem" demesinin sebebi de bu zaten!

bilemiyorum behzat polisliği bırakır mı, artık neler olur bilemiyorum. ama şunu biliyorum ki gelmiş geçmiş en iyi dizidir vesselam! bunu inkar eden taş olur, dinden çıkar, derbeder olur çöllerde, bastığı yerde ot bitmez, sırat köprüsünden geçerken ogs istenir, beş kız çocuklu bir eve damat olur, lal olur, akl-ı ziyan olur, terk olur, kötü olur bundan gayrı zerre iyi olmaz şu dünyada, iki yakası bir araya gelmez zinhar rabbim sopayı indiriverir kafasına yarar o kocakafasını!

son bir not olarak; eda harun'u aramadan önce bilgisayarda selim'in bindiği aracın plakasını aratıyordu ve memduh başgan'a ait olduğunu görünce "nasıl ya" dedi! önümüzdeki bölümde bildiğim tek şey selim itinin foyası ortaya çıkacak!

ayrıca bu kadın düşmanı akp hükümeti ne yaparsa yapsın bu diziyi yasaklayamaz! kadınımıza da dizimizi de sahip çıkalım. ne kadınlarımız ezilsin, tecavüze, cinayete kurban gitsin ne de bu gerçekleri olanca çıplaklığıyla suratımıza tokat gibi indiren bu mükemmel dizi baskılara yenilsin!
gözlerin artık iyiden iyiye ercüment çözer'i aradığı dizidir. yeni sezonda mutlaka ekipte görmek istiyoruz.
izlerken bir an kapı çalacak da bahri gelecek diye korkutan dizidir.
bu psikolojiyi en son ihtiyarlara yer yok'da yaşamıştım.

ayrıca diziyi dikkatle takip ettiğini söyleyen devlet büyüklerimiz bu bölümdeki iyi mesajları da almışlardır diye umuyorum.

--spoiler--

5 dakika daha fazla yaşamak istedim. her öldürülen kadın gibi..

--spoiler--
Helal olsun dedirten bir bölümdü. Nefret cinayetlerini, hekime yönelik şiddeti, kadına yönetilen şiddeti olabildiği kadar veren, Türkiye deki yapılmış en çarpıcı dizi.
akbaboş katil değildir, katil olsa kıza sen git bende tayinimi ister gelirim diyemezdi rahat rahat.
--spoiler--
hala akbabanın katil olduğuna inanmıyorum. neden? şu yüzden :
http://www.youtube.com/wa...sABjy8&feature=relmfu
2.40 dan sonrası özellikle.
--spoiler--
bu dizi kesinlikle türkiye'nin gördüğü en kaliteli dizi. o konuda hem fikiriz herkesle.

lakin anlayamadığım her yeni bölümde "uu aklımı başımdan aldı, ne fenaydı." diyenleri gördükçe hakaret ediliyor gibi hissediyorum. ulan ben mi izleme özürlüyüm siz mi görmediğim şeyleri görüyorsunuz.

behzat ç. nin evlendiği bölüme en iyisi dediniz. ondan kat kat iyi bölümler vardı.

yani ne demek istiyorum aslında? dizi fanatikliğini bırakın amına koyim. altı üstü dizi. ayrıca her bölüm birbirinden güzel, her yeni bölümde girip how i meet your mother tayfası gibi "fena bölümdü yeaa." triplerine girmenize heç gerek yok.
-yakında savcı esranın silivriye düşebileceği dizi...özel yetkili savcı badem bıyıkları ve arkasındaki güçle dümdüz etti esrayı...senin bıyıklarına var ya .....

- sunayı hiç sevmezdim ama son sözleri çok dokunaklıydı..."5 dk daha yaşamak istedim bütün öldürülen kadınlar gibi"

-behzatın annesinin durumu da ilginç.. sen o kadar güçlü olacaksın, seni arsenikle zehirleyebilecekler ve hastane de ordu gibi koruman olmayacak. bu nasıl mantık hatasıdır böyle.. yalnız kadının zehirlenmesi ile ilgili şevket-doktor diyaloğu kopartan cinstendi
D: anneniz zehirlenmiş şevket bey
Ş: ne, tavuk falan mı?
D: yok, daha ciddi, arsenik...

- akbaba ceset olan ve aşırı kokmuş mezarı kazarken harun ile diyalog da komikti:
A: Bu (gömülü ceset) hayalet olamaz
H: Tabi olamaz, o hayalet
A: en az 1 yıllık, hayalet böyle kokmaz
H: Tabi kokmaz, hayalet benim arkadaşım, 1 hafta yıkanmasa bile kötü kokmaz..
ula harun ne malsın yaw. buzağım benim.

-katil akbaba değil de nazlı galiba.. çünkü nazlıyı saklayıp akbaba tayin isteyecek.

- bu arada edane buldu, bilgisayarda okuduğu şey onu şaşkına çevirdi... selimle ilgili birşeydi sanırım, e onu da haftaya göreceğiz.

- behzatın başına gelenler esranın ilgisini dağıtacakmış?
cenazeler dışında neler olacak bakalım?

- 4 kadın öldü bölümde evet ama iki de erkek öldürüldü. ölen erkekler pzvnk.. di o ayrı

- son olarak behzatın annesi öldü, ama şevket behzatı suçlayacak bunun için, çünkü rozet kadının elindeydi.
67. bölüm'den

--spoiler--

aziz abi hayaletin tutulduğu yere girince, itilip kakılırken hayalete dönüp, hayalet nasılsın demesi kopartmıştır, bu nasıl bir doğallık arkadaş, aynı sahneyi şuan onikinciye izliyorum.

--spoiler--
dünkü bölümüyle zirveye ulaşmış dizidir. ve herkes gibi eklemek isterim ki türkiye'nin bir numaralı dizisidir.

--spoiler--

behzat komserimiz öyle silahı, cüzdan'ı bırakıp giderken içim sız etti la. sanki finale yaklaşıyor gibi gözüküyor son bölümlerde ama uzaklaşsın o yerden, bitmesin dizi.

son olarak dünkü verdiği mesaj yerine ulaşmış mıdır acaba?

--spoiler--
Ötesi yok, olmaz da. Senelerce salak saçma mutlu aile yapımlarını izledik. Tonla tatsız hikaye gösterip, hoop tatlıya bağlanıyordu. Hiçbirimizin yaşamı da öyle değildi üstelik. Ama ekrandaki o yapay mutluluğa tav oluyorduk. Evlerimizde eksik diye belki de.

Behzat Ç., biraz da yüzümüze vurdu gerçeği. Yok dedi öyle mutluluk. Bak böyle pislik var, böyle mutsuzluklar, böyle haksızlıklar, böyle iğrençlikler. Memleketin ayan beyan içindeki pisliği gösterdi. Her hafta bir şey, her hafta başka bir kötülük. Bu kadar mı olur diyemedik. Çünkü memleketimiz tam da bu kadar olur mu cinsinden ve olanından.
bölüm sonlarında kendimi dayak yemiş gibi hissettiğim dizidir. bu son bölüm okkalı bi sopa oldu. müptelası oldum bu dayağın.
Sisteme başkaldırdığı için, istenmeyen dizi. Eleştiri kabul edemeyen bir toplum olduğumuz için bünyemizde eriteceğiz bu diziyi de. Oysa ne güzel şeyler anlatıyor. Susurluk Davası'na değinmesi gibi...
şu anda türkiyenin en iyi dizisi. ben de ilk bölümünden beri kesintisiz izliyorum. her şeyiyle çok samimi. olanları sanki televizyonda değil de sokakta seyrediyoruz gibi. ayrıca komedi, dram, macera, gerilim ne istersen hepsi var. söylenecek çoğu şey yukarlarda söyleniyor ama benim vurgulamak istediğim birkaç husus ve eleştiri var:

1- hayaletin kesik parmak katili olmamasına sevindim. içlerindeki en kendi halinde ve görevine bağlı adam o.

2- çiçeğin katili sürpriz oldu. zekice.

3- cevo diziye ve cinayetçiliğe yakıştı.

4- hayalet çok sempatik ve dizideki en ruh sahibi karekter. sesi de güzel. komik ve sosyal mesajı da var. kemal sunal gibi.

5- son dönemdeki en güzel bölüm 65. bölümdü bence.

eleştiriler:
1- bazen konuyu yavanlaştırıyor, basitleştiriyor, mantık bağlantısı kurmaya çalışırken diğer dizilere benziyorlar. mesela akşamki bölümde suna ve aziz'in barda yaptıkları konuşma çok basitti. aziz'in suna'ya sürekli yardım ederek cinayetlere çanak tutması da. ayrıca aziz'in işlerin içine bu kadar girmesine behzat ve tahir müdür ile savcının ses etmemesi de.

2- cevo katilin akbaba olduğundan şüphelendiğini neden behzat'a değil de harun ve hayalete söylemek istiyor. bu cevo'nun karekterine uymuyor bir kere. görevine bağlı ve amirinden bilgi saklamayacak biri.

3- behzat'ın annesi olayı da yavan kaldı bence. kurtlar vadisindeki baron karahanlı, istihbaratçı polat gibi oldu dizi. burayı başka şekilde geliştirebilirlerdi.

4- kesik parmak cinayetlerinde olay örgüsü tam anlaşılamadı ya da ben kaçırdım. cevo sincan'daki kıza kadar bağlğntıyı nasıl getirdi, daha açık olmalıydı. birden bire hızlandırdılar olayı.

tahmin:
kendisini koruyan annesi de öldüğüne göre behzat artık sivil devam edecek. ercü diziye dönecek.

edit: hayalet'in değil akbabanın kesik parmak katili olmamasına sevindim olacaktı.
genel yorum yapmak gerekirse;

şunu en baştan söyleyeyim. gelmiş geçmiş en iyi 2 diziden biridir behzat ç. ama şunu söylemeden geçemicem. yabancı dizilerdeki o muhteşem kurgular gibi yapacaz diye dizinin bokunu çıkardılar 2. sezonda. arkadaş kurgu böyle olmaz. tamam anladık biz türkiyede en iyiyiz, yabancı dizilerdeki gibiyiz demeye çalışıyonuz ama olmuyo. sıçıp sıvıyosunuz. bu sezon bu bağlamlar dışında bi sikim yoktu. hükümetle cebelleşmekten diziyi siklemiyo adamlar. 1. sezon her türlü siker atar 2. sezonu. çünkü 1. sezon doğaldı, 2. sezon mesaj göndere göndere bi hal oldu. sikerim mesajını amk. hükümete mesaj yollayacaksan git mektup yaz, gazetelere röportaj ver, dizi film festivallerinde konuş, benim izlediğim bölümlerde niye yolluyon. ben bilmiyom mu amk devlet hükümet yürütme yargı ne bok yiyo.

yine başta belirttiğim gibi kurgu yapacaz diye boku çıkıyor. klişe ötesi olmaktan kurtulmuyor. kurtlar vadisine bok atıyoruz polat alemler 9mm su tabancasıyla en özel eğitimli israil komandolarını çat çat alnından vuruyo diye. aha behzat ç.deki klişeler daha da beter. hiç olmazsa polat bi kahraman rolünde.

67. bölüme gelirsek;

kesinlikle hassiktir falan çekmedim. bilinen şeylerdi zaten. ama bölüm bittiğinde bi tuhaf olduğumu söyleyebilirim. sanki o kadar şeyi ben yaşamışım gibi hissettim helal olsun adamlara. bunu bi de fringe'de hissediyorum. bu karışıklık ercümentin ortaya çıkmasıyla yoluna girecek ve diziden daha bi hızlanacak ve merak ettirecektir diye düünüyorum. bu bölüm sonu itibariyle hiç bişi merak ettirmeyen bi bölüm oldu. la bişi bırakın ki nolcak amk diyelim. bu diziyi izleme sebebi yine dönüp dolaşıp harun akbaba ve hayalete geliyor. seviyorum piçleri.
67.bölümüyle insanı oturduğu koltuğa uzun süre yapıştırıp kıl dönmesi yapabilecek dizi. 67.bölüm sonu yazısından sonra 1 saat oturduğum koltuktan kalkamadım lan. ağlasam mı gülsem mi bilemedim. iner miyim çıkar mıyım amk? pardon o çok başkaydı ya.
dün akşam ki bölümde * kia'nın biraz reklamı yapıldı sanki. hani cevdet'in savcı esra'yı tahsin müdürün arabasıyla evine bıraktığı sahnede son model arabalar kendisi park ediyor derken iyiden iyiye kia modelinin reklamı yapıldı * ayrıca suna kendisini öldürdü diziden çıktı artık tat vermez. akbaba diziden ayrılırsa * pek tadı tuzu kalmaz ama kesik parmak cinayetlerinde akbaba'nın bir ilgisi olacağını sanmıyorum cevdet iyice yetişti artık grubun 5.elemanı cevodur.
geçen seneki gibi sezon finalinde saçı başı yolmaktan korktuğum dizi. zira olaylar hayli karıştı ve son iki bölümü ''vay amına koyim'' lar eşliğinde izledik. he ben de teori üretecek olursam eğer:

--spoiler--
katil akbaba değil. keza nazlı da değil. nazlı kocasını öldürmüş, akbaba zamanında bu olayı örtbas etmiş ve şimdi de yine aynısını yapmaya çalışıyor. zaten akbaba'nın amcası 17 yerinden bıçaklanmış. öyle parmağı falan kesilmemiş. katilin ise aziz başkomiser olduğunu veya azizle bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum. tamamen farklı ve sürpriz biri de çıkabilir. bize diyecek tek söz kalıyor: ''öff be kamil! her şey çok karışık.''
--spoiler--
--gelecekten spoiler--
1- katil ne yazık ki akbaba. nazlıyı hayatı boyunca hep takip etti ve yaşadıklarına göz yumamadı.
2- eda, selimin memduhun arabasına bindiğini anladı ama tam çözemedi işi.
3- behzatın annesi öyle sıradan biri değildi, o öldü diye behzat sahipsiz kalmayacak. behzatı başkası koruyacak. boşkomiserliğe devam edecek ama bir yandan da annesi gibi birisi olacak.
4- behzat ile ercüment öz olmasalar da kardeşler. anne ç, behzatın babasından boşandıktan sonra bir genaralle beraber olmaya başladı ama evlenmedi. ercüment soyadını babasından değil annesinden aldı. behzat sezon finalinde bunu öğrenecek. aynı şule'nin bernanın katili olduğunu öğrendiği zamanki gibi bir tramvaya girecek.
5- sezon finalinde harun vurulacak ama ölmeyecek tosun paşa. babası kalp krizi geçirip ölecek.
6- eda haruna yol verecek.
7- savcıya suikast girişiminde bulunulcak ama başarılı olunmuycak.
8- şule her şeyin sorumlusu olarak kendini görücek ve teras bardan atlıyacak.
9- şevket abi, işinden olacak.
10- cevdet, akbabanın katil olduğunu çözecek ama onun sonucunu gelecek sezona öğrenicez.
--gelecekten spoiler--

kaynak: fotomaç
© copyright 2005 - 2026