/386
younculuğunu takdir ettiğim bir aktörrün dizisi. ama Ankara sıkıcı bir memleket be.
haftaya da böle giderse kalıcı final yapıcam.
eğri oturalım doğru konuşalım ki eski ritmini kaybetmiş dizidir. 1. sezonla alakası yok şu an. evrensel olarak bütün dizi ve filmlerde geçerli bir kural vardır ki tutan yapımların devamlarında çok büyük değişiklikler yapmıcaksın. fakat maalesef behzat ç de büyük değişiklikler yapıldı. peki ne bunlar:

1. küçük el kameralarıyla çekilmesi yerine daha profesyonel aletler kullanılmaya başlanmış. ışık vs. çekim tekniği değişmiş. biz eski haliyle sevdik behzatı.
2. mekanlar. kullanılan yeni mekanlar eskilerini mumla aratıyor. özellikle cinayet büro ne kasvetli arkadaş. ne istediniz eski yerden.
3. behzat ç. aslında erdal usta bunu açıklamıştı beyaz showda. "yeni sezonda behzattan soğabilirsiniz" demişti. doğru demiş. tamam çok büyük şeyler atlattı behzat ama gitmiyo bişeyler. gereğinden fazla sakal. ilk sezonda tadında olan ve harika iz bırakan halisinasyonların artık can sıkıcı raddede fazla olması. gibi gibi.
4. her bölümde ayrı bir cinayetin çözülmesinin yanında ana konuya ercümente devam edilirken bu çizgiden kayılmış durumda. biraz daldan dalacalık var. iki üç bölümdür bir parmak muhabbeti var ki çok kopuk ve karışık. izleyiciyi aynı tempoda tutamıyor. memduh başganı gördük bir kere, sonra yine kayıplarda.
5. yeni katılan karakterlerin/oyuncuların tam anlamıyla adapte olamaması.
6. başarısız bir jenerik.
7. çok fazla flashback kullanılması.
8. devamlı bir kasvet, bir karanlık.

dönen tekerleğe çomak sokmayın şu diziyle fazla oynamayın. yazık olur!
kimilerine memleket hasretini yaşatan dizidir.
Memduh Başgan'ın ortaya çıkması ile 'tamam' demiştim,yine geçen sezon seviyesi yakalandı.
Ancak iki ileri bir geri gidiyor şu aralar.
beni benden alan dizi filmdir. tesbih alışkanlığı kazandırmada üstüne yoktur.
canan ergüder'in ardından mine tugay'ın da kadroya katılımıyla türkiye'nin en alımlı iki kadın oyuncusunu barındıran dizidir.

tam erkek dizisi oldu ya la!
Zevkle ve merakla takip ediyoruz.
o manken eli senaryo gereği katil koydu onu öyle. ölen adamın tek kolu yoktu kimse dikkat etmemiş
amirim şuley le konuş artık ne olacaksa olsun. ayrıca mine tugay ın hareketleri yakışmış mı bu diziye? arka sokaklara bahane bulurken o nasıl bir oyunculuktur öyle.
(geçen sezondan, uzun bir bekleme ve hasretten sonra ilk defa vasat bir bölüm izlediğimi düşünüyorum. böyle düşündüğüme inanamıyorum.)
türkiyenin gelmiş geçmiş en doğal, en sempatik, en kaliteli ve en anlamlı dizisi.
türk örf adetine uygun olmayan diziymiş.

ulan zaten adam ben sana %100 türk örf ve adetine uygun dizi çekicem diye bir şey vaadetmiyor ki?

starın da öyle bir iddiası yok.

televizyonda bir şey gösteriliyorsa genel ahlaka uygundur, uygun olmayan şey zaten gösterilmez.

onun dışında senin örfüne adetine uygun olacak diye bir kural da yok, diziyi sen mi finanse ediyorsun birader, sen kimsin ki?

ayrıca bu kadar gerçekçi bir dizinin nesi türk formlarına uymuyor, anlamış değilim.

12 eylül falan hiç yaşanmadı herhalde bu memlekette? öyle mi düşünecez?

hocanın kanalı kanal 7 bile 7/24 kurtlar vadisi vererek ayakta kalmaya çalışıyor. orda olanlar çok mu örfüne adetine uygun acaba? yoksa behzat'a gelince mi dibin kararıyor?

hadi sen de itiraf et şimdi...

halkın gözünü ufacık açacak bir şey yapıldı mı hemen sırtından ense köküne kadar kabarcıklar çıkmaya başlıyor, terliyorsun, kızarıyorsun, değil mi?

bu işleri geçeceksiniz.

edit: neyine eh işte lan sığır? allah allah yalansa yalan de. iki dakka delikanlı olun ya!..
biran önce kendisini toparlaması gereken dizi. gerçeklikten uzaklaşmaya başladı. behzat suskunluğun tadını kaçırıyor. ekiple birlikte tekel birası muhabbeti azaldı. daha doğrusu ekip bir araya gelip o eski sohbetlerini yapmaz oldular. ve farkettim ki bir çok kişi aslında aralarındaki diyaloğu sevmiş. harun aynı kadının peşinde aynı hataları yaparsa o da dizinin eksi hanesine yazılır. ercüment muhtemelen ileriki bölümlerde gün yüzüne çıkacak ama onun içinde ellerini sıkı tutsunlar. mamduh başkanla kapışmaya başlasınlar. bunların hiç birisi olmazsa yakında yayından kalkacak dizidir.
mine tugay'ın yakışmadığı dizidir. behzat ç'nin de artık eski ağırlığını koyması gerek diziye. kadro ve konular genişledikçe eski hazzını veremez oldu ama toparlayacağında eminim.
akbaboş.
larissa'nın uzun bir aradan sonra harun'un başını tekrardan döndürdüğü dizidir. özellikle harunun onca silahlı adamın elinde kaldığı anlarda bir anda ortaya çıkıveren hayalet ne kadar dost olduğunu göstermiştir.
ayrıca survivor bebesi selim'in yani hakan hatipoğlunun hiç yok denecek kadar az göründüğü dizidir. cevdet ise iyiden iyiye girdi gruba hatta dün akbabuş ile beraber operasyona bilem katıldı.
akşam ki bölümü resmen berbattı, eğer böyle devam ederse izlemem dizisi. ne oluyor lan. saat dolsun diye yapılır mı bu iş.
bu arada dün akşamki bölümde sık sık eski bölümlerden kareler epeyce zaman aldı. ayrıca biriside artık çıkıp şule'nim behzat'ın kızı olduğunu şevket'e ve oğlu reşat'a söylemesini istiyoruz o ne lan ergen reşat kıza yazıyor resmen.
--s02e04 spoiler--

aziz başkomiser cinayet olayının tam içinde. gözümüze soktular bu durumu anladık. ama neresinde? bence katil değil fakat katilin kim olduğunu biliyor ve bulunmasını istemiyor. mafyaya tetikçilik yapacağını sanmıyorum. yıllar önce ölen bir damadından bahsetmişti trafik kazasında. belki de aynı ekiptedirler ve şimdi 12 sene önce parmak kesen katil diye yakaladıkları adam gerçekleri itiraf edince kendi parmağını keserek şüpheyi kendinden uzaklaştırıyor.

harun tam bir türk erkeği. azıcık götü doğrultunca hooop eski hatalara aynen kalınan yerden devam. hayalet sana ne güzel saydı "olm sen daha babanla yeni barışmadın mı? bu kız seni dolandırmadı mı?" kalp kapakçığı değişmiş ne harun? yalanlarını sikeler. dizide en gerçekçi karakter ve dolayısı ile de en sevmediğim karakter harun sinanoğlu.

--spoiler--
Mekan değişikliklerinin pek olmaması gerektiği dizi, özellikle onu bunu geçtik de, cinayet büro orada kalmalıydı, ama böyle de tam bir karakol havası verilmiş, yeni olmayan eşyalar, yerler taş döşeme falan, güzel yani.

Sınavlar ve raporlar yüzünden 1-2'şer gün geç takip ettiğim dizidir, takip ettiğim tek dizidir zaten başlı başına, herşey doğal, olması gerektiği gibi.

Kadroya taze kanlar da dahil oldu, ercümentin yokluğu belli ama, güven kıraç ın geri gelmesi de şükela oldu, daha çok ön planda görmek isteriz kendisini. *

Şöyle de bişey var, şule ve behzat konuşsun, behzat şuleyi bağrına bassın da bu kız artık normal şen şakrak bi kız olsun, eskisi gibi şirin bişe olsun ya la. *

ayrıca beklentilerime göre eda ve harun arasında gene bi "seviyorum merkez" davasındaki tarzda bi replik yaşansın da, bu adamın gazı alınsın artık, sağa sola litvanyalılara sarmaya başladı, behzat reyizin haydarı gene gelecek bunun başına, babasına ailesine yazık, çok gitmeyin şu adamın üzerine artık yahu. *

Behzat, sakalları kes karşim, kaptan mağara adamlığı yakışmıyor sana.
artık saat 22 de başlayan dizi. mekan değişti, çekimler değişti. tamam onu da kabullendik de, çaktırmadan özet vermeye başladılar. diğer diziler gibi özeti bir saat değil ama, korkarım bu gidişle süreyi uzatır bunlar. yapmayın kaçta bitecek o zaman? göz göre göre kuyusunu kazıyorlar.
Ankara 19 mayıs stadyumunda şekilden şekile giren adam.
karakter genişleyince doğallığından ödün vermeye başladığını düşünüyorum,inşallah yanılıyorumdur çünkü behzat ç.yi behzat ç. yapan doğallığıdır bir an önce silkinip daha "farklı" olması gerekiyor.
42. bölümü, sanırım en kötü bölümdü. dizi boka sardı demek istemiyorum ama bi durgunluktur gidiyor. hadi hayırlısı diyelim.
şöyle bir şey var ama. dikkat diziden soğutabilir !

http://dandikadam.com/201...arlamasi-olarak-behzat-c/
© copyright 2005 - 2026