bugün
- türk müsün türkiyeli misin12
- mcdonalds nasıl okunur sorunsalı3
- nasıl birisiniz6
- çıkma teklifinin eskide kalması4
- alin2
- araba sürerken olmasından en çok korkulan şey5
- anın görüntüsü16
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık14
- ayrılık6
- karadeniz'e neden karadeniz denmiştir2
- rüyada nervio yu görmek8
- beni özleyenler elime mum diksin15
- türkiyeliyim doğruyum çalışkanım5
- hırvatistan12
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor14
- ölüm5
- gecenin rap şarkısı3
- ispanya daki göçmen krizi8
- yazarların en son bitirdiği kitap6
- yunanistan29
- korku filmi izlerken sarılacak birisinin olmaması6
- yazarların ruh hali3
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı9
- gecenin şarkısı3
- favori coldplay şarkınız4
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri8
- izmirli kızların met çukuruna düşmesi3
- mutlu kalmak için öneriler6
- ilk kez penis gören kız tepkisi2
- sırtımı kaşıyan kızlardan hoşlanmam3
- tonlu diller2
- aylık 511 bin tl iyi para mıdır sorunsalı4
- puantiye modasının bokunun çıkması4
- her gün alkol almak4
- yeni dünya düzeni4
- arkadaşlar hangi diziye başlasam4
- türkiyeliyim var mı bir sorun3
- bu ülkeye başka erdoğan gelmez3
- rte'nin yürüme problemi yaşaması3
- sözlüğün canlanması için gerekenler3
- oyum ak partiye3
- köfteci yusuf2
- yapay zekaya entry yazdırmak5
- sözlükteki derin yapılanma4
- recep tayyip erdoğana sahip çıkalım3
- issız bir yerde tatil yapmak2
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri6
- bir şeyler söyle2
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- akp ve mhp sol partilerdir3
suda yaşayan, yüzgeçleri, solungaçları olan hayvan.*
Solungaç solunumu yapan ama arada akciğer solunumu gibi yollarına da kaçan.3 sn lik hafızaya sahip olan.Beyinsiz ama gerekli canlı türü.Izgara olanları makbuldür.
subat-mart aylarinda doganlarin sahip oldugu burc cinsi.
rakının yanındaki olmazsa olmazdır.
(bkz: balık hafızası)
lazlara göre hamsi haricindeki denizden çıkan bütün hayvanlar. hamsi başka birşeymiş.
et ve tavuktan çok daha lezzetli allahın lütfu.3 tarafı denizlerle çevrili ülkede en ucuzu norveç uskumrusu ama olsun
birşeyi anlamaya çalışıp anlayamayınca kendimi gibiymiş gibi hissettiğim sevimli ama akılsız hayvanlar.
annelerin pişirmemek için binbir türlü bahane öne sürdüğü, ağır kokulu yemek.
Her çarşamba günü akşam yemeğinde yenilen suda yaşayan canlı.
nemo'nun akrabalarının tümü.
basketbol maçında sahanın ortasından topu sokunca sarfedilen söz.
-abi ne yaptı bu yaw!?!
+balık...
-abi ne yaptı bu yaw!?!
+balık...
şu günlerde kilosu tavuktan bile ucuz olan hamsiyi hatırlatan öğrenci ve memurun besin kaynağı. *
><(((*>
kırmızı balıık gölde
kıvrıla kıvrıla yüzüyor
balıkçı hasan geliyor,
oltasını atıyor
kırmızı balık dinle
sakın yemi yeme,
balıkçı seni tutacak
sepetine atacak
kırmızı balık kaç kaç.. diye de şarkılı bir oyunu vardır...
kırmızı balıık gölde
kıvrıla kıvrıla yüzüyor
balıkçı hasan geliyor,
oltasını atıyor
kırmızı balık dinle
sakın yemi yeme,
balıkçı seni tutacak
sepetine atacak
kırmızı balık kaç kaç.. diye de şarkılı bir oyunu vardır...
orhun abidelerindesehir diye geçen ve hatta özbek türkçesinde de aynı anlamda kullanılan kelime.
yemesi en sağlıklı olan bir besin çeşididir.
hamsinin girdiği sanılan ama dahil olmadığı hayvan cinsi. ben de kabul ettim.
(bkz: hamsi balık değildir)
(bkz: hamsi balık değildir)
kılçıklı olmakla beraber vucudu pullu olan bir hayvandır.
süper hayvan.
denizdekiler akvaryumdakilerden pek bir farklı. seneler önce bir levrek vardı. hep aynı bölgede gezerdi. ilk yanına gidişlerimde vurmaya çalışmıştım. o şirinliği yüzünden rastgele sıkmıştım zıpkını. vuramadım, sevindim. ardından günlerce geçerken selam verdim, arkadaşım olmuştu. "napıyosun abi, keyifler iyi mi?" derdim şnorkelden balonlar çıkararak. anlamazdı ama o da beni seviyodu. her gün beni bekliyodu.
sonra bir gün pek eğlenceli bir zamanda balığın bölgelerindeki kayalıkların ordan gidiyordum. ufak bi çocuk vardı orda. bana "amcam levrek vurdu" dedi. donup kaldım. arkadaşımı öldürmüştü. belki başka bir levrektir diye düşündüm ümitsizce.
sonraki günlerde balığı hep kontrol ettim ama bir daha rastlamadım. o amcaya selamlarımı iletiyorum burdan. boğazınızda kılçıkları kalmıştır inşallah.
denizdekiler akvaryumdakilerden pek bir farklı. seneler önce bir levrek vardı. hep aynı bölgede gezerdi. ilk yanına gidişlerimde vurmaya çalışmıştım. o şirinliği yüzünden rastgele sıkmıştım zıpkını. vuramadım, sevindim. ardından günlerce geçerken selam verdim, arkadaşım olmuştu. "napıyosun abi, keyifler iyi mi?" derdim şnorkelden balonlar çıkararak. anlamazdı ama o da beni seviyodu. her gün beni bekliyodu.
sonra bir gün pek eğlenceli bir zamanda balığın bölgelerindeki kayalıkların ordan gidiyordum. ufak bi çocuk vardı orda. bana "amcam levrek vurdu" dedi. donup kaldım. arkadaşımı öldürmüştü. belki başka bir levrektir diye düşündüm ümitsizce.
sonraki günlerde balığı hep kontrol ettim ama bir daha rastlamadım. o amcaya selamlarımı iletiyorum burdan. boğazınızda kılçıkları kalmıştır inşallah.
(bkz: balık beslemek)
ardından yoğurt yenmemesi gerektiği iddia edilen leziz yaratık. kanlı kanlı kesip yiyoruz. kıymetlimisssss.
elin yoğurtlu balık gibi yemek tarifleri varken, neden bir türlü "balık yediyseniz yoğurt yemeyin aman ha" diyerek insanları günlük olarak ya yoğurt ya balık şeklinde tercihe zorladıklarını anlamam.
elin yoğurtlu balık gibi yemek tarifleri varken, neden bir türlü "balık yediyseniz yoğurt yemeyin aman ha" diyerek insanları günlük olarak ya yoğurt ya balık şeklinde tercihe zorladıklarını anlamam.
sözlüğe giriş yaparken, login sayfasının hemen yanında kırmızı bir cinsinin resmi olan hayvan. sözlükle ne alaka hala anlamış değilim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar