bugün

/635
(A)m (Ş)eklinde (K)alp.
o'ndan değil, o'nu kaybetmekten korkmaktır.
bile bile acı çekmek, pişman olmaktır biraz da.
yaşanıp yaşanmadığına emin olmadığım, yaşayan görmediğim bir olay. aşık olduğunu sanıp, bu olayı küçümsememek lazım basit bir şey olmamalı. tanımı yok.
dünyada varolan en güclü duygudur efendim.
kırılmak, kırılmak, kırılmak... en sonunda toparlanamamak...
sevgiliye zevkle yemek yapmaktır.
Karşılıksız ve saplantılı olanı hiç çekilmeyen bir duygudur.
Dış görünüşü herkese basittir, konuşması, tavırları ama sana bir başka gelir zamanla büyüler etkisi altına alır huyun suyun değişir ilgin odağın tek o olur . sonra karşılık görürsen işler ilerler ten uyumu, samimiyet vs derken acıda arada olur , heyecaanın hiç dinmez hoşlanırsın işte budur aşk.
aşk iki türlü hastalık gibidir ;

birincisi kanser. yakalandın mı ömür boyu azap çekersin. kurtulamazsın. çaresizsin elinden hiçbir şey gelmez. artık onun kontrolündesin.bu hastalığa bir kez yakalanırsın.

ikincisi ise grip gibi kolay hastalık. yakalanırsın bir süre çekersin ancak kolay kurtulursun. ömrünün çeşitli dönemlerinde seni bırakmaz ama kısa sürelidir.

benim tercihim bir kez olmak da. varsın kanser olayım.
bir delinin akıllılar dünyasına attığı taş işte; varlığı yokluğundan evla ve bir o kadar izafi. herkes neyi adlandırıyorsa aşk deyu o işte... fiyakalı acı çekme modeli her canın. ya da kendine & hayatına anlam katma yolu...
gerçeği kabul edene kadar geçen süreç.
bitti demekle bitmeyendir.
Bazen endişelerini aşkla karıştırır insanlar. Çünkü aşk bugün bir çağrışım maddesi, unsurudur. Yani dünyamızda, çok satması istenen her şeyi, mesela arabayı, çikolatayı ve benzeri şeyleri bir yerinden aşkla veya tutkuyla ilişkilendiriyorlar. Dolayısıyla zihnimiz birbirinden farklı bir çok duyguyu veya duyumsamayı aşkla veya tutkuyla karıştırmak veya ilişkilendirmek durumunda. Her pırılrılı şeyi zümrüt sanan bir çocuk düşün; yani her şeyi zümrüt zanneden bir çocuk zümrütün de ne olduğunu bilmiyor demektir. Zümrütten çok daha kıymetli ve ışıldayan veya daha basit ve pırılıtılı birşeyin de zümrüt olduğunu sanabilir. Dolayısıyla her endişeyi aşk sanan birisi de aşk ın ne olduğunu bilmiyor demektir. Bundan dolayı duygu okur-yazarlığı en azından duygu okurluğu çok önemli. Aşk veya tutku basit birer duygu değildirler, ama her duyguyu veya duyumsamayı aşk veya tutku sanmak basitliktir. Yağmur da iyice bastırdı. Eve nasıl gideceğiz bakalım!
Hissetmediğin hisleri hissettiğini hissettiğinde hissettiğin histir.
bir insanın; bir başka insanı, kendi kendisini sevmesinden daha fazla sevmesidir.

ayrıca (bkz: kürk mantolu madonna)
karşındaki insanda kendini bulmaktır.
edit: üstüne basa basa insanda diyorum hayvanlara aşık olmayın, sadece sevin.
Bugune kadar hic hissetmedigim, sadece dogru insana ozgu oldugunu dusunmeye basladigim Duygu... Aslinda bir duygudan fazlasi o, yasam tarzi...
sen yerine ben diyebilmektir. benimsemenin en uç noktasıdır.
içki kadar kuvvetlidir insanı başını döndürmekte.
bu benim kendi yorumumdur arkadaşlar : aşk , karşı cinse , anlayış , bakış açısı , düşünce ve kavrama uyuşumu sonucu duyulan , soyut , fakat somutsal etkileride faaliyetleşen , fiziksel özellikler ele alınmadan ortaya çıkan eylemdir.
Aşk mumdan bir geminin, ateşten bir denizden ilerlerken eriyip yok olması gibidir.
geçici şuur kaybı. ömrü en fazla 2 sene olan duygu yoğunluğu.
ASK'ın hıcbır sıfata ve tamlamaya ıhtıyacı yoktur.
Baslı basına bır dunyadır ask.
Ya tam ortasındasındır, merkezınde,
ya da dısındasındır, hasretınde...
Elıf Safak / Ask.
derin acılar, olmayacak sıkıntılar kapıyı çaldığında buyur etmesini bilmektir.
günümüzde yalnızlık korkusu ve ekonomik kaygılar yüzünden aslında hissedilmeyen ama insanların hisediyormuş gibi yaparak kendilerini bile kandırdıkları gerçekliktir.
© copyright 2005 - 2026