bugün

/636
en güzel 3 harflidir.*
afrika civarında sözün atadan olanı der ki "Bir leoparın kuyruğunu tutma, tutarsan da sakın ha bırakma!" aşkın tarifi tam da bu olmalıdır. Aşk=Leopar.
spor yaparken sakatlanmaya benzer. ısındığınız için sakatlandığınızı fark etmeyip oynamaya devam edersiniz, farkında olmadan sakatlığın mertebesini ilerletirsiniz, hiç de acımaz o an. ama maç bitince de feci yakar.
nil karaibrahimgil'in de 'modern zamanlarda aşk yorulmuş mudur/buharlaşıp uçmuş mudur?' diye sorguladığı güzel duygulardan biri *. *
sonra ki bölüm nefretdir.
en çok tanıma sahip duygu.
sadece aranıp bulunabilecek küçük sosyopat. bir sakız bile aranmadan bulunamaz öyle ki. ' arama bulursun ' lafı saçmadır o yüzden.
Subjektiftir. jakoben tutumlara sert tepkiler gosterir.Demokrasi ile arasi bozuktur. milli egemenlik ve milli iradeden bir haberdir. COGULCULUGU SAVUNMAZ. NE SAGCIDIR NE SOLCU NE DE ORTA YOLCUDUR. NEYSE ISTE SUBJEKTIFTIR.

yasanmalidir cunku yasanilasidir. Yanlizlik yarasmaz tanri kuluna sevmek gerekir yasamak icin.
Her insanın kalbinde bulunan sürekli mutluluğu gösteren bir pusula.
tanımlanamayan bir dolu kavram varken, bütün insanların tanımlayacağı hiç birinin tanımının aynı olmayacağı tanımdır aşk. aşk bir histir herkes farklı hisseder ve yaşar.
henüz anlamını bildiğimi sanmadığım duygudur. ya da bildiğimi sandığım ama olmadığını anladığım şey. ama ne olursa olsun yazarken nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü gözlerimi dolduran kelime. ya da bir resme bakınca göğsümü ağrıtan, kalbimi acıtan... nedir bu? ve nasıl anlayacağız bunu yaşadığımızda... bilmiyoruz, belkide biliyoruzdur ama bildiğimizi bilmiyoruzdur.
doğru kişi midir aşk? mantıkla bulunan mıdır, kalple bulunan mı? buluştuğunuzda ilk defa mutlu döndüğünüz bir buluşmayı size veren midir, yoksa verdiği mutluluğu geri almasını bilen mi? ilkleri yaşatan mı, yoksa aynı anda yaşattıklarını unutmanıza sizi zorlayan mı...
aklınızı karıştıran mı, herşeyi açık seçik yaşayan mı? sizi bir beklentide bırakıp denizlere giden midir? siz başkalarıyla konuşmaya başlasanızda, ve onunla bir kaç buluşmadan başka hiçbir şey yaşamamış olsanız da, diğerlerini tek kelimesiyle unutturan mıdır?
inanın bilmiyorum... nedir aşk?
belki de anlamsız olsa da içinden geleni yazmaktır, benim yaptığım gibi...
kesin bir tanımı olmayan herkesce farklı yorumlanıp farklı anlamlar katılan bir olgu.
bu diyardan göç etmiştir. hissedemiyorum be sözlük.
sevipte ulaşamamaktır.
Aşk, uzun zaman görüşmedikten sonra kapıda seni görünce gülmeye başlayan ve henüz yürümeye başlayan minik ayaklarıyla sana koşmasıdır. Seni ısırması, öpmesi, gülmesidir. Evet aşk ciddi anlamda budur.
aşk'ın kelime anlamını dahi bilmeyen insanların, ''aşk'' için kendilerini öldürmeleri kadar gariptir hayat.
amacın araç olduğu, menfaatler doğrultusunda yürüyen günübirlik ilişkilerin yegane kelimesidir ''aşk''.
özlemeyi, hasret çekmeyi beceremeyen dünkü çocukların oyuncağıdır ''aşk''.
el ele tutuşmayı, ''aşk'' sanmaktır. sevişmenin en kepaze halidir ''aşk''.
tutunamayanların, yaşayamayanların ha bire bok attığı, masum ve bi o kadar cani duygular bütünüdür.
öpecek dudak arayan aşağılık bedenlerin oyuncağıdır. tek gecelik ilişkilerin başkalaşmış anlamıdır.
güzel şeydir,çok güzel şeydir en güzel şeydir. bazen tarifi bir şiirin içinde olandır.

Seninle olmanın en güzel yanı ne biliyor musun?
Elin elime değmeden avuçlarımı terleten sıcaklığını taa içimde hissetmek.
Seninle olmanın en kötü yanı ne biliyor musun?
''Seni seviyorum'' sözcüğü dilimin ucunu ısırırken her konuşmamızda boş yere
saatlerce havadan sudan söz etmek.
Seninle olmanın en heyecanlı yanı ne biliyor musun?
Aynı şeyleri seninle aynı anda düşünmek birlikte ağlamak gülmek.
Ve buradayken bile seni çılgınca özlemek...
Seninle olmanın en acı yanı ne biliyor musun?
Seni hiç tanımadığım bir sürü insanlarla paylaşmak.
Senin yanında olan, seninle konuşan herkesi çocukça kıskanmak.
Seninle olmanın en mutlu yanı ne biliyor musun?
Tanıdık birileriyle karşılaşma tedirginliği ile yollarda yürümek yan yana...
Elimdeki şemsiyeye inat yağmurda
ıslanmak birlikte.
Elimde kır çiçeğiyle seni beklemek...
Aynı mekanlarda aynı yiyecekleri yemek.
Seninle olmanın en romantik yanı ne biliyor musun?
Sensiz gecelerde sana söyleyemediklerimi yıldızlara aya anlatmak...
Okuduğum kitabın sayfalarında dinlediğim şarkıların türkülerin şiirlerin her
mısrasında seni bulmak.
Seninle olmanın en zor yanı ne biliyor musun?
Seni kaybetme korkusuyla hayatta ilk kez tattığım o tarifsiz
duygularımı umut denizinin ortasında küreksiz bir sandala hapsetmek.
Sevgili yerine yıllarca dost kalmayı başarmak.
Yalın ayak yürümek bıçağın en keskin yerinde.
Kanadıkça tuz yerine gözyaşlarımı basmak yüreğime.
Seninle olmanın tek yan etkisi ne biliyor musun?
Nereden bileceksin?
Sen benimle hiç olmadın ki.
Olsaydın avuçlarım terlemezdi...
Isırmazdım dilimin ucunu...
Özlemezdim seni
yanımdayken...
Kıskanmazdım.
Korkmazdım yollarda yürümekten.
Islanmazdım yağmurlarda...
Yıldızlara aya dert yanmaz,
böyle her şarkıda sarhoş olmazdım.
Korkmazdım seni kaybetmekten
ayaklarım kan revan atlardım sandaldan denize...
Ve her kulaçta haykırırdım seni..
Ama sen hiç benimle olmadın ki...
10'un Aşkına

"0"dan basLarsın yasamaya
"1"bakmışsın qirivermiş hayatına
"2"de bir özLersin
"3"qünLük ayrıLık öLüm qibi qeLir
"4"qözLe bekLersin...
"5"dakika biLe yeter sana; qörmek ıstersin iLLa
"6"üstü topraktır haLbuki
"7"kat qökLerde hissettirir kendini
"8"köşesindir mutLuLuktan
"9"doqurursun bekLemekten
ÇÜNKÜ;
"10"u cok seversin *

edit:bu niye eksilenir bir anlasam.
soğudum artık.bişey ifade etmiyor.
tutkusu ne kadar yakıcıysa acısı o kadar derin olan ruhsal aktivite.

bir nevi tutkuyla acının harmanlanmış hali.
"beni sevemeyişini
pabuçlarınla birlikte çıkarıp
girsen hayatıma;
yalınayak"

bana bunu yazdıran şey. (bir durum veya olay değildir asla; bu yüzden bilerek ve isteyerek kendilerinden 'şey' diye bahsedilmiştir)
ateşli bir hastalık..
Özdemir Asaf'ın yorumuyla.

Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin,
Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin.
Bir ısıtır, bir üşütür, bir ağlatır bir güldürür;
Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin.
ne kadar çok kullanılsa, içi o kadar boşalan sözcüklerden bir tanesi.

cennetle cehennem arasındaki en kısa yoldur aşk.. bir gün dünyanın en mutlu insanı yapıp ölmeden cenneti yaşatırken, ertesi gün hayatı bir cehenneme çevirecek kadar güçlüdür.
son kullanma tarihi geçmiş antidepresan. bırakınca bir süre kabus görürsünüz. kullanırken bi çok iyi bi çok kötü.. antidepresan olmadan ayakta kalacak kadar güçlü olanın kullanmaması gerekir. ama devamlı yediğinize içtiğinize karıştırmak ister insanlar. ben içiyorum sen de iç diye..
içmeyin.
© copyright 2005 - 2026