bugün
- geri dönüşü olmayan şeyler19
- ülkemde mini etekli kadın görmek istemiyorum10
- recep tayyip erdoğan11
- kuzey kıbrıs taki hainler13
- birlikte iyi giden şeyler8
- sana karşı dürüst olacağım8
- sadece sakso çektirmek milli olmaktan sayılır mı11
- özelde görüşülen yazar sayısı12
- ali rıza efendi atatürk ün babası değildir24
- mehmet öz12
- bir yazarın evinde misafir olmak istiyorum21
- 18 nisan 2025 galatasaray bodrumspor maçı13
- yazarların canlı gördüğü ünlü kişiler14
- sözlükten bıkmak8
- sevgiliyle banyoda şakalaşmak10
- sözlük yazarlarının vajinal doğuma bakışı18
- anın görüntüsü13
- banka 250 bin tl'yi şak diye verir mi21
- yeni flört döneminde nasıl olunmalı15
- kitap okuyanların boş beleş tipler olması9
- akp den önce eğonomi çeh eyiydi yğenim11
- arkadaşlar sizce bu pantolon nasıl25
- erkeklerin kız düşürmek için yaptığı şeyler15
- kıymalı makarna soğanlı mı olur soğansız mı15
- özgür özel8
- sözlük yazarları öpüşüp barışıyor etkinliği13
- denize bir akpli bir chpli bir mhpli düşse32
- kocanızın evde mangal yapmasına izin verir misiniz8
- sevişmek istediğiniz yazarlar13
- kanal istanbul11
- kaldırımda yavaş yürüyen gavat27
- rasim ozan kütahyalının serbest bırakılması17
- arkadaşlar gelin bamya yiyelim12
- heykel sever8
- laz kit filmine giden 75 kişi9
- dublajcısıyla bütünleşen ünlüler10
- sırrı süreyya önder17
- sözlük yazarlarının mezun olduğu üniversiteler29
- karınızdan dayak yer misiniz9
- banyoda yıkanan sözlük yazarları10
- 3 farklı erkekle duş alan kadın8
- telefonu açmayan 81 yaşındaki kız kanka9
- dindar geçinip zina yapan erkek9
- karınızı eleştirir misiniz10
- sevdiğim yazarlar11
- akp'nin oyunun yüzde 30'a düşmesi17
- mezuniyet töreni8
- istanbulda kullanılacak en güzel otobüs rotaları8
- yapay zeka denet illet10
- testis kokusu10

entry'ler (1333)
Gençliğimizin vazgeçilmezi olan 17 seneyi devirdiğimiz sözlük alemine dönem dönem bazen gelip bakınıyorum. işte bugün o günlerden bir gün.
Yaklaşık 2 aydır 2 yaşındaki oğlumu göremiyorum. Görüntülü görüşme yaptığımız zaman oğlumun beni gördüğündeki hali gözümün önünden hiç gitmiyor. Hem bir sevinç ve hem de hüzün kaplıyor yüzünü duygusallaşıyor, yüzünü kapatıyor neden yoksun der gibi. Her görüşmemizde özür diliyorum ondan uzun süre yanında olamadığım ve onu yanlız bıraktığım için. Vuslatın sona ermesine son vakitler.
unuttuysan sevgilin olmamış demektir.
iki tür akıl vardır.
aklı maad ve aklı maaş.
(bkz: Aklı maaş): Maaşiyet derdini halleden geçimlik akıldır. Beslenme, barınma, korunma, neslin devamı için üreme gibi faaliyetlerin bu akıl dört şeyin ihtiyacını gidermek üzere hem hayvanlara hem insanlara bahşedilmiştir.
(bkz: Aklı maad) insan ve cinlere verilen, cüzi irade ile analiz yapan yani mütala yapan, sebep sonuç ilişkisini kuran, karar vermek için karşılaştırma yapıp iyilerin içerisinden en iyiyi, kötülerin içinden en az zararlıyı seçebilen meleke'ye denir.
aklı maad ve aklı maaş.
(bkz: Aklı maaş): Maaşiyet derdini halleden geçimlik akıldır. Beslenme, barınma, korunma, neslin devamı için üreme gibi faaliyetlerin bu akıl dört şeyin ihtiyacını gidermek üzere hem hayvanlara hem insanlara bahşedilmiştir.
(bkz: Aklı maad) insan ve cinlere verilen, cüzi irade ile analiz yapan yani mütala yapan, sebep sonuç ilişkisini kuran, karar vermek için karşılaştırma yapıp iyilerin içerisinden en iyiyi, kötülerin içinden en az zararlıyı seçebilen meleke'ye denir.
Belki az çektiğimiz için, çok sıkıntı çekiyoruz.
Kalplerin cilası.
Kalplerin cilası.
Baba olma sevincini dün itibariyle yaşayan yazar.
Hoş geldin bebeğim.
Hoş geldin ufaklık.
Hoş geldin bebeğim.
Hoş geldin ufaklık.
Doğacak bebeğimin hareketlerini anne karnındayken dinlemek beni çok sevindiriyor ve çok güzel duygular barındırıyor. Seslerime kulak kesiliyormuş gibi cevap veriyor bana adeta hareketleriyle ufaklık.
insanların en şerlileri ikiyüzlülerdir. ( Hadisi Şerif)
ikiyüzlülüğün özünde menfaatcilik vardır.
ikiyüzlülüğün özünde menfaatcilik vardır.
2007 senesinden beri 4. nesil olarak benimde dahil olduğum yazarlar grubu.
Doğumdan hemen sonra yeni doğan bebeklerin kokusu, mutlak bir saflığı ve temizliği vardır.
Bebekler saf ve günahsız doğarlar, içlerinde ilahi nur ve barış vardır. Peygamberlik ruhunun özünü içermektedirler.
Büyüdükçe masumiyetlerini yitirirler ve dünya hayatı içine battıkça, benlik makamına girdikçe bu kokuda kaybolur.
Bebekler saf ve günahsız doğarlar, içlerinde ilahi nur ve barış vardır. Peygamberlik ruhunun özünü içermektedirler.
Büyüdükçe masumiyetlerini yitirirler ve dünya hayatı içine battıkça, benlik makamına girdikçe bu kokuda kaybolur.
Hadislerde Hz. Meryem için “El-azra el-betül" tabirleri geçmektedir. Bu tabirler için bazı rivayetlerde “kendisine hiçbir beşer dokunmamıştır”ve “Hz. isa dışında bir çocuğa hamile kalmamıştır” şeklinde açıklama yapılmıştır.
Kelime manası olarak; El Azra: Bekar Bayan
El Betül ise; Evlenmeyen, dünyevi zevklerden kendini uzak tutmuş kendisini Allah'a ve ibadete vermiş bayan demektir.
Kelime manası olarak; El Azra: Bekar Bayan
El Betül ise; Evlenmeyen, dünyevi zevklerden kendini uzak tutmuş kendisini Allah'a ve ibadete vermiş bayan demektir.
Allahın ne evveli vardır ne sonu vardır. Allahın harici ise ezeli değil, ebedi değildir. Allah nerededir dediğimiz zaman yer bir mekandır. Mekan ise evveli olan sonu olan hadis olandır. Allan ebedi ve ezeli olması hasebiyle mekan yokkende var olması sebebiyle Allah için bir mekan söz konusu değildir. Ezeli olan bir zata hadis olan bir şeyin bitişmesi mümkün değil.
Allah nerededir sorusuna verilecek cevap ise;
"Allah mekandan münezzehtir."
Allah her yerdedir ifadesi kudretiyle, bilgisiyle bu manada denilecekse doğrudur. Eğer Allah zatı itibariyle her yerde denilirse bu bir mekan isnat etmektir dogru ifade olmaz.
En güzel cevap;
Allah nerededir sorusuna verilecek cevap ise;
Allah her yerdedir ifadesi kudretiyle, bilgisiyle bu manada denilecekse doğrudur. Eğer Allah zatı itibariyle her yerde denilirse bu bir mekan isnat etmektir dogru ifade olmaz.
En güzel cevap;
Kendi içimden gelirse yemek yapmayı çok seven biriyim.
Bu aralar evde durmamdan sebep ve de eşimin halinden dolayı yemekleri ben yapar oldum. Zevk de alıyorum yemek yaparken bir yandan stres atıyorum, diğer yandan sevdiğim için bir şeyler yapıyorum.
Bu aralar evde durmamdan sebep ve de eşimin halinden dolayı yemekleri ben yapar oldum. Zevk de alıyorum yemek yaparken bir yandan stres atıyorum, diğer yandan sevdiğim için bir şeyler yapıyorum.
Peygamber efendimiz günahın aşikar etmekle alakalı şöyle buyurmaktadır.
Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı aleni işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: 'Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!' der. Böylece o, geceleyin Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah'ın örtüsünü açar. işte bu, günahı aleni işlemenin bir çeşididir.
Bu doğrultuda kişinin günahlarını açıklamaması daha uygundur.
Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı aleni işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: 'Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!' der. Böylece o, geceleyin Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah'ın örtüsünü açar. işte bu, günahı aleni işlemenin bir çeşididir.
Bu doğrultuda kişinin günahlarını açıklamaması daha uygundur.
Herkesin arıyıp bulmakta zorlandığı duygu.
Din fıkıhtan ibarettir.
Evlilik temel iki kaynaktan besleniyor. Etkileşim ve cinsellik. Bu kaynaklardan biri işlevini görememeye başlayınca kısa bir süre sonra diğeri de işlevini yitirmeye başlıyor.
Çocuklarımızla ilişkilerimiz hem onun hem de bizim hayatımızı şekillendiriyor. Ebeveyn çocuk ilişkisinde ebeveynin her hareketi, çocuğundan kendisine yansıyor. Bu nedenle anne baba her hareketi belli bir bilinçle, düşünerek yapması gerekir.