bugün
- kadınların ilgisiz yaşayamaması5
- aynaya bakıp kendine sen çok güzelsin diyen kadın9
- patrona kurulmak3
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı19
- balıkesir denince akla ilk gelenler10
- göbeksiz kadın kalmaması4
- en son aldığınız iltifat8
- işten istifa edip yeni bir şehre taşınmak7
- ısparta6
- teen slasher film klişeleri6
- ruh halini tek cümlede anlatmak9
- iyi bir insan olmanın sadece kaybettirmesi2
- çay koymak mı katmak mı8
- göbek eritme taktikleri5
- amerika birleşik devletleri5
- haşemayla site havuzuna alınmayan kadının isyanı6
- 35 yaşından sonra aşık olmanın imkansızlaşması8
- haluk levent'e 70 milyon tl ceza3
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı24
- kayahan'ın en güzel şarkısı3
- petek dinçöz bam bam2
- topluma öfke duyup kendini seçilmiş kişi görmek2
- öbür sözlükten hep erkek yazar gelmesi7
- risale-i nur3
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı10
- cehaletln cazibesi11
- karımla evlendiğime bin pişmanım6
- arkadaşlar falıma bi bakar mısınız6
- tbmm de akp tarafından 76 sahte oy kullanılması4
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak11
- amfetamin4
- irmik helvası6
- karabağlar2
- seferihisar belediyesi ne rüşvet operasyonu2
- yaşlanınca bana kim bakacak sorunsalı7
- güvenilir erkek3
- yalnız yaşamak isteyenlere tavsiyeler3
- yaza fit girmek için somali'ye gitmek2
- tomris uyar'ın üç şairi topaca çevirmesi7
- yazar k2
- hoşlanılan erkeğin kel olduğunu açıklaması10
- baklavanın hiçbir içeceğe uyum sağlamaması4
- yeni insanlarla tanışmak istememek13
- arkadaşlar ben saksı değilim5
- kemal kılıçdaroğlu15
- karısını puanlayıp sosyal medyada paylaşan erkek16
- arkadaşlar beni özlediniz mi5
- nuh tufanı olayı gerçek midir2
- fas4
- netflix üyelik iptali2
şimdi.
muhhammed'in babasının adı abdullah.
allah kelimesini içermekte.
hani müslümanlığa özgü idi?
ayrıca el-ilah, al-ilah kelimesinden gelmekte allah kelimesi.
el ilah ve al ilah kelimeleri de ay tanrısı demektir.
hicri takvim ay'a göre ayarlanmıştır.
yani müslümanlar ay'a tapmaktadır.
problem çözüldü artık gökyüzüne dönerek değil, gökyüzüne boş bakıp değil aya dönerek dua edeceğiz.
muhhammed'in babasının adı abdullah.
allah kelimesini içermekte.
hani müslümanlığa özgü idi?
ayrıca el-ilah, al-ilah kelimesinden gelmekte allah kelimesi.
el ilah ve al ilah kelimeleri de ay tanrısı demektir.
hicri takvim ay'a göre ayarlanmıştır.
yani müslümanlar ay'a tapmaktadır.
problem çözüldü artık gökyüzüne dönerek değil, gökyüzüne boş bakıp değil aya dönerek dua edeceğiz.
http://www.fikramasasi.com/yazi/bektasi-fikralari
imam: "Allah gözle görülmez, kulakla duyulmaz, elle dokunulmaz. Ne yerdedir, ne göktedir..."
Bektaşi: "Ya, sen şuna Yok diyeceksin de dilin varmıyor!.."
imam: "Allah gözle görülmez, kulakla duyulmaz, elle dokunulmaz. Ne yerdedir, ne göktedir..."
Bektaşi: "Ya, sen şuna Yok diyeceksin de dilin varmıyor!.."
ne yerde ne göktedir her mümin in kalbindedir.
allah kelimesinin hz. muhammed icadı olmadığı zaten malum. boncuk bulmuş gibi hoplamaya lüzum yok. kelime aramice kökenlidir. tanrı manasındadır. din arap bir peygambere arapça inmek yerine türk bir peygambere türkçe inseydi ve allah kelimesi yerine tanrı deseydik "bilmem kimin babası gök tengriye tapıyomuş" denilecekti ki gel de çıldırma.
alemlerin rabbi. yarattıklarına akıl ve irade veren.
görüyorum bazen verilen özgürlüğü kaldıramayıp allah'ın insanı yaratmasını sorgulayanlar var, bırakın bu çocukça mızmızlanmaları da geçen zamana bakın, az kaldı kıyamete. her insanın ölmesi kendi kıyametidir. böyle boş lakırdılar dünya oyalanmasıdır, sağlam bir iman ve güzel amel bizimle sonsuza kadar kalandır.
hz. ibrahim'i hatırlayın bu alemin bir yaratıcısı olmalı dedikten sonra o an kendine meçhul olan güce sığınmıştı, benim aklım ilah mesabesindedir neye ikna olursam odur demekten ziyade aklıyla ulaştığı alemlerin bir olan rabbinden hidayet istemişti. yoksa düşünme adı altında vesvesenin sonu gelmez, savrulup durursun yalnız zamanın sonu gelir tıpkı zamanın bir başlangıcı olduğu gibi.
görüyorum bazen verilen özgürlüğü kaldıramayıp allah'ın insanı yaratmasını sorgulayanlar var, bırakın bu çocukça mızmızlanmaları da geçen zamana bakın, az kaldı kıyamete. her insanın ölmesi kendi kıyametidir. böyle boş lakırdılar dünya oyalanmasıdır, sağlam bir iman ve güzel amel bizimle sonsuza kadar kalandır.
hz. ibrahim'i hatırlayın bu alemin bir yaratıcısı olmalı dedikten sonra o an kendine meçhul olan güce sığınmıştı, benim aklım ilah mesabesindedir neye ikna olursam odur demekten ziyade aklıyla ulaştığı alemlerin bir olan rabbinden hidayet istemişti. yoksa düşünme adı altında vesvesenin sonu gelmez, savrulup durursun yalnız zamanın sonu gelir tıpkı zamanın bir başlangıcı olduğu gibi.
tek sığınılan.
açıkçası yaptığı hiçbirşey yoktur gözle görünür
elle tutulur
fizik kurallarıyla açıklanamayacak hiçbirşey
onun için o bir kavramdır
iyilik doğruluk adalet huzur için kullanılmış bir kavram
sadece o değil bütün tanrı isimleri aslında aynı amaca yönelik birer adımdır ki o da mükemmelliktir.
allahın amacını bütün kalbimle seviyorum lakin onu sahiplenenlerin amacından şüphe duymamam için hiçbir neden yok
ve şimdilerde onu sömüren bir çok insan var aslında onu kullanıp insanları sömüren insanlar.
elle tutulur
fizik kurallarıyla açıklanamayacak hiçbirşey
onun için o bir kavramdır
iyilik doğruluk adalet huzur için kullanılmış bir kavram
sadece o değil bütün tanrı isimleri aslında aynı amaca yönelik birer adımdır ki o da mükemmelliktir.
allahın amacını bütün kalbimle seviyorum lakin onu sahiplenenlerin amacından şüphe duymamam için hiçbir neden yok
ve şimdilerde onu sömüren bir çok insan var aslında onu kullanıp insanları sömüren insanlar.
adalet sisteminde oldukça başarısız olan sözde yaratıcı. bu başlığa entry girmemin sebebi de toplum tarafından var sayıldığı. ben günümü gün ederken doğu illerinde oturan, afrika'da kalan aç susuz çocukların olması ne kadar tuhaf. avrupa'da doğan bir çocuk anne karnında iken refaha ulaşmışken fakir kesimlerde çekilen çileyi cennet saçmalığı ile ört bas etmesi, ettirilmesi kanıma dokunuyor. iyi lan, bana sormadan beni yarat, aç susuz yaşayayım, haksızlıkların içinde boğulayım, sen bana cennet vaad et. tamam hoş güzel ama kim istiyor bunları ? sikine takan kim ? banane cennetinden, cehenneminden. neden benim karnım tokken uzakta tanımadığım çocuklar açlıktan ölüyor ? adalet kavramın nerede başlıyor ?
din; kitleler arasında asayişi sağlamak adına kurulmuş bir saçmalıktan başka birşey değil.
gerçi bunu yazınca birşey değişmeyecek. yine yoksun, yine.
pardon lan, varsın da bizim gözlerimize kafirlikten perde inmiş durumda. göremiyoruz.
din; kitleler arasında asayişi sağlamak adına kurulmuş bir saçmalıktan başka birşey değil.
gerçi bunu yazınca birşey değişmeyecek. yine yoksun, yine.
pardon lan, varsın da bizim gözlerimize kafirlikten perde inmiş durumda. göremiyoruz.
insanların nefesi adedince o'na giden yollar vardır.
evren üstündeki 30.000 yaratıcıdan birisidir.
dünyanın çoğunluğunun inandığı ve güvendiği görünmez bir varlık.
dünyanın çoğunluğunun inandığı ve güvendiği görünmez bir varlık.
yaratıcı.. bağışlayıcı ve irfan sahibi.. doğurmayan, doğrulmayan..
ayrıca nefes alıp vermenin en güzel yolu "allah" kelimesinden geçer.. nefes alırken sadece nefes sesi ile "allah" verirken "hu" demek nefes alıp vermenin organları çalıştırmanın en iyi yoludur..
ayrıca nefes alıp vermenin en güzel yolu "allah" kelimesinden geçer.. nefes alırken sadece nefes sesi ile "allah" verirken "hu" demek nefes alıp vermenin organları çalıştırmanın en iyi yoludur..
ilk insan, soğumuş lav kayalarının üstüne çıkıp çevresine bakınca, kendisine göre değerlendirdiği iki şey gördü: Kendisinden aşağıda olanlar, kendisinden yukarda olanlar... Kendisinden aşağıda olanlara aldırmadı ama, kendisinden yukarda olanlardan ölesiye korktu. Uçsuz bucaksız bir doğanın ortasında ne kadar yalnızdı. Gökler gürlüyor, şimşekler çakıyor, yıldırımlar düşüyor, kendisinden pek güçlü hayvanlar saldırıp parçalıyorlardı. Kendisinden yukarda olanların en üstünde gök vardı. Artık, yüzyıllar boyunca korkacaktı bu gökten, saygı duyacaktı bu göğe. Öylesine bir korku, öylesine bir saygıydı ki bu, gelecek kuşakların en akıllıları bile kendilerini bundan kurtaramayacaklardı. Milyonlarca yıl yücelik, tanılık, güçlülük ölçüsünü mavi ellerinde tutacaktı, gök. Gök, ona bağırıyor, parmağını sallıyor; onu boğmak için sağanaklarını, onu yakmak için yıldırımlarını gönderiyordu. Ona yalvarır, tapar, yaltaklanırsa belki kendisini korurdu da (Orhan hançerlioğlu, düşünce tarihi, 6. baskı. , 1995, s. 19) .
'Bir' olandır .
şahdamarından daha yakın olan.
neden susuyorsun diye isyan ettiğimdir. neden susuyorsun ? sen dilersen her şey olmaz mı ? neden susuyorsun, neden susuyorsun ? konuş.
-- Kimsenin dinine - inancına değildir lafım - ama gelin bir kendimizi farketme hali yapalım ----
Kabul etmek ZORUNDAYIZ ki, herkes Allah'ı da Peygamberi de KENDi SURETiNDEN 'yaratıyor'...
Yumuşak huylu, uzlaşmacı, vefalı, empati kurabilen adamın Allah'ı aynen böyle iken...
Asabi, cezalandırıcı, şiddet yanlısı insanın Allah'ı da aynen öyle!
Bu yüzden kimse ALLAH üzerinden siyaset yapmamalı, söz söylememeli: Allahlarımız bizim 'yansımalarımız'; hepimizin paylaşacağı, uzlaşacağı GERÇEKLER değil!
Kabul etmek ZORUNDAYIZ ki, herkes Allah'ı da Peygamberi de KENDi SURETiNDEN 'yaratıyor'...
Yumuşak huylu, uzlaşmacı, vefalı, empati kurabilen adamın Allah'ı aynen böyle iken...
Asabi, cezalandırıcı, şiddet yanlısı insanın Allah'ı da aynen öyle!
Bu yüzden kimse ALLAH üzerinden siyaset yapmamalı, söz söylememeli: Allahlarımız bizim 'yansımalarımız'; hepimizin paylaşacağı, uzlaşacağı GERÇEKLER değil!
kimse ona hesap soramaz.
ama allah istediği herşeyin hesabını sorar.
işte sebebi çok büyük olması allahın.
ama allah istediği herşeyin hesabını sorar.
işte sebebi çok büyük olması allahın.
hakkında yapacağım bir tespite bile korktuğum acaba başıma bir iş gelir mi diye merak ettiğim tanrı.
adem'den beri gelen tek dinin islam olduğu inancı islamiyetin temel inançlarından biridir. isevilik ve musevilik de aslında islamdır. fakat insanlar hep saptırmış hep değiştirmiştir.
buradan yola çıkarak, bu inanç sisteminin tanrısının adınının da "allah" olması gerektiği sonucuna varabiliriz. yani din islam ise tanrı da allahtır.
fakat ortadoğu yani kenan ili-mekke arasının dışında nedense allah ya da benzeri bir tanrı ismine rastlanmaz. elohim, elohi, ilahi, ellok gibi allah ismi ile benzer isimler sadece ve sadece yahudi toplumlarında vardır.
en yakındaki inanç sistemi olan helenik sistemde de "allah" ya da benzeri bir isme rastlanmaz. hele yukarılarda zaten thor, odin falan hiç alakası yok.
mısırda da ra, osiris, horus vb. tanrılar var yine tek olması gereken "allah" ya da 99 ismine benzeyen bir tanrı yok.
karşı kıtada, güney amerikada xuchilbara falan hiç girmiyorum.
allah ismine en yakın tanrı antik arapların ay tanrısı "alak". ay? hilal? sembolizm? yerel inanışlar? islama etkileri?
neyse canım kardeşlerim şimdi gönül rahatlığı ile eksiyelebilirsiniz.
adem'den beri gelen tek dinin islam olduğu inancı islamiyetin temel inançlarından biridir. isevilik ve musevilik de aslında islamdır. fakat insanlar hep saptırmış hep değiştirmiştir.
buradan yola çıkarak, bu inanç sisteminin tanrısının adınının da "allah" olması gerektiği sonucuna varabiliriz. yani din islam ise tanrı da allahtır.
fakat ortadoğu yani kenan ili-mekke arasının dışında nedense allah ya da benzeri bir tanrı ismine rastlanmaz. elohim, elohi, ilahi, ellok gibi allah ismi ile benzer isimler sadece ve sadece yahudi toplumlarında vardır.
en yakındaki inanç sistemi olan helenik sistemde de "allah" ya da benzeri bir isme rastlanmaz. hele yukarılarda zaten thor, odin falan hiç alakası yok.
mısırda da ra, osiris, horus vb. tanrılar var yine tek olması gereken "allah" ya da 99 ismine benzeyen bir tanrı yok.
karşı kıtada, güney amerikada xuchilbara falan hiç girmiyorum.
allah ismine en yakın tanrı antik arapların ay tanrısı "alak". ay? hilal? sembolizm? yerel inanışlar? islama etkileri?
neyse canım kardeşlerim şimdi gönül rahatlığı ile eksiyelebilirsiniz.
Yobazlarin, cakma, yandan yemis muslumanlarin avukatligini ustlendigi Yuce hakk. Kuskusuz biz ondan geldik, ona gideriz.
Rabbin Seni bırakmadı ve Sana darılmadı.
beni en çok etkileyen ayetiyle imanlı ölmeyi nasip etsin inşallah.
beni en çok etkileyen ayetiyle imanlı ölmeyi nasip etsin inşallah.
(bkz: yokum diyor)
edit: eksilemeyin lan şakirtler. yok işte yok!!
edit: eksilemeyin lan şakirtler. yok işte yok!!
yok. bu kadar basit. olsa bahsettiğimiz adalet olurdu.
insanların dua ederken emir kipi kullandıkları. "al, getir, götür, ver..." allah'a askerlik arkadaşı muamelesi yapmayın. ayıp.
sabırla "oku".
aslında şeytanın ta kendisi. neden mi? şimdi dinlerdeki zibilyon kadar hatadan bahsedildiği bir sistemde ve içinde insanın gelişimi namına hiç bir faydalı bilginin bulundağı, içinde hiç de uhrevi bir ayrıntıya rastlanılmayan kitapların, o tasvir edilen, yüce, uhrevi, herşeye gücü yetebilen bir varlıktan geliyor olması, bana hiç de, o kişinin bildiğimiz tanrı olduğu fikrini kabul ettirmiyor. şimdi dönelim seneryonun en başına, taa en başına, ademin yaratılmasının ardından, önünde meleklerin secde etmesi emri verildiğinde şeytanın rest çektiği yere. yani allah'la şeytan arasındaki pazarlık mevzuna... şimdi dinlerin dünya üzerindeki bir çok kötülüğe sebep olduğu fikrini kabul edersek ki, bir çok delil bunu ispatlıyor. o zaman bu dinler olsa olsa şeytanın icadı olmalı. niçin mi? şimdi tekrardan allah ile şeytan arasındaki pazarlığa geri dönelim... şeytan allaha diyor ki kıyamete kadar, kullarını yoldan çıkaracağım ve onları kötülüğe sevk etmek için canla başla çalışacağım. allah ta diyor ki, elinden geleni ardına koyma, ben kullarıma güveniyorum. onlar benim çizgimden, benim verdiğim aklı kullanarak çıkmayacaktır. şimdi bir an olsun dinlerin insan üzerindek ietkilerini düşünerek yarattığı sonuçları göz önünde bulundururarak şunu düşününüz. ya şeytan dinleri allah'tan uzaklaştırmak için var ettiyse? senin allahın kelamı dediğin şey, ya tamamen şeytanın kötülük politikalarının bir parçaıysa? ve nunu tam zıt noktasındaki, yani bu dinleri reddetmiş ve dolayısıyla allah'ın varlığını ispatlamaya çalışan bu şeytan dinini de reddetmiş "ateistler", allah'ın şeytanla pazarlık yaptığında sarf ettiği, "ben kullarıma güveniyyorum. onlar aklını kullanarak beni bulacaktır" lafını gerçekleştiriyorsa? bir düşün! sen bir din mensubu olmak için hiç bir çaba sarf etmedin, türkiye'de dünyaya geldiysen büyük ihtimalle müslüman olarak doğdun. ama o adam düşünerek ateizmi tercih etti. mutlak bilim yolunda ilerleyerek saçmalıkları gördü. şeytan icadını fark etti, dinlerden uzak kaldı. şimdi sor bakalım kendine; ya allah dediğin kişi şeytanın ta kendisiyse?
edit: imla.
aslında şeytanın ta kendisi. neden mi? şimdi dinlerdeki zibilyon kadar hatadan bahsedildiği bir sistemde ve içinde insanın gelişimi namına hiç bir faydalı bilginin bulundağı, içinde hiç de uhrevi bir ayrıntıya rastlanılmayan kitapların, o tasvir edilen, yüce, uhrevi, herşeye gücü yetebilen bir varlıktan geliyor olması, bana hiç de, o kişinin bildiğimiz tanrı olduğu fikrini kabul ettirmiyor. şimdi dönelim seneryonun en başına, taa en başına, ademin yaratılmasının ardından, önünde meleklerin secde etmesi emri verildiğinde şeytanın rest çektiği yere. yani allah'la şeytan arasındaki pazarlık mevzuna... şimdi dinlerin dünya üzerindeki bir çok kötülüğe sebep olduğu fikrini kabul edersek ki, bir çok delil bunu ispatlıyor. o zaman bu dinler olsa olsa şeytanın icadı olmalı. niçin mi? şimdi tekrardan allah ile şeytan arasındaki pazarlığa geri dönelim... şeytan allaha diyor ki kıyamete kadar, kullarını yoldan çıkaracağım ve onları kötülüğe sevk etmek için canla başla çalışacağım. allah ta diyor ki, elinden geleni ardına koyma, ben kullarıma güveniyorum. onlar benim çizgimden, benim verdiğim aklı kullanarak çıkmayacaktır. şimdi bir an olsun dinlerin insan üzerindek ietkilerini düşünerek yarattığı sonuçları göz önünde bulundururarak şunu düşününüz. ya şeytan dinleri allah'tan uzaklaştırmak için var ettiyse? senin allahın kelamı dediğin şey, ya tamamen şeytanın kötülük politikalarının bir parçaıysa? ve nunu tam zıt noktasındaki, yani bu dinleri reddetmiş ve dolayısıyla allah'ın varlığını ispatlamaya çalışan bu şeytan dinini de reddetmiş "ateistler", allah'ın şeytanla pazarlık yaptığında sarf ettiği, "ben kullarıma güveniyyorum. onlar aklını kullanarak beni bulacaktır" lafını gerçekleştiriyorsa? bir düşün! sen bir din mensubu olmak için hiç bir çaba sarf etmedin, türkiye'de dünyaya geldiysen büyük ihtimalle müslüman olarak doğdun. ama o adam düşünerek ateizmi tercih etti. mutlak bilim yolunda ilerleyerek saçmalıkları gördü. şeytan icadını fark etti, dinlerden uzak kaldı. şimdi sor bakalım kendine; ya allah dediğin kişi şeytanın ta kendisiyse?
edit: imla.
el ilah sözcüğünden türemiş isim. el ilah yani belirli bir tanrı, tek tanrı. arap bir peygambere indiği için gayet normal aslında, ha peygamber türk olsa idi tengri diyor olurduk.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar