bugün
- şuan sözlükte fingirdeyen yazarlar7
- siber istihbaratta teknik derinlik4
- aklınıza gelen şarkı sözü8
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması13
- 00 00 da entrylerin sıfırlanma saçmalığı5
- sosyal olarak başarısız insanlar4
- sözlük kızlarının çok sıkıcı olması3
- birazdan geliyorum2
- tomşak dudaklı kezo4
- acıktım lan3
- kızlar çabuk bakar mısınız4
- arkadaşlar aranızda rüya tabiri yapabilen var mı3
- çok kitap okuyanı eleştirmek6
- şişman olmak istemeyenlere tavsiyeler7
- düğünde yemek yiyen davetliden para isteyen damat6
- memleketime şiir3
- bilgi içerikli başlık girmek3
- saraca092
- çerçeve yasa31
- kitap okuma alışkanlığı4
- birazdan yer yerinden oynayacak10
- romelu lukaku9
- backrooms3
- türbede dua etmenin şirk olması13
- g i l d e d l i l y10
- bir kadın tarafından hükmedilmeyi istemek4
- casperlar daltonlar redkitler şirinler6
- anahtarı evde unutmak2
- don giymemek3
- manchester by the sea2
- azrail gelse ona ne derdiniz13
- ama kafamız nasıl güzel2
- muslettin amca3
- ioc'dan identity graph a2
- yarından sonraki güne ne denir3
- hızır aleyhisselam ile görüşülebilir mi5
- eteğin altına pantolon giyen kız2
- 29 mayıs 19762
- bugün de ölmedik2
- bir güneşe bir de sana bakamam3
- 12 ağustos 2026 güneş tutulması9
- 12 ağustos 2026 trump'a truth social davası2
- kpss 20262
- sokakta öpüşmek7
- fazladan ölümsüzlük iksiri olan var mı4
- yurt dışı çıkış harcı8
- sözlük kızı ile kavga etmek13
- engelleyen insan kibri6
- barda yanınıza oturan aslında seri katil olan adam2
- özgür özel15
selçuklulara en parlak dönemlerinden birini yaşatan hükümdar.
(bkz: aleaddin keykubat camii)
(bkz: aleaddin keykubat camii)
anadolu selçuklu devletine en parlak dönemini yaşatmış olan sultan. kırım'A asker çıkartarak sudak'ı almıştır. ayrıca alanya'yı ele geçirmiştir. bu sayede deniz ticaretini geliştirmiştir. harzemşahları 1230 yılında yassıçimen'de yenerek selçuklu'yu bölegenin en güçlü devleti yapmıştır. fakat bu yüzden anadolu selçukluları'nın doğu kanadı moğol tehlikesi altında kalmıştır. ayrıca nedendir bilmem bana en sempatik gelen sultandır kendisi. ne osmanlı'da ne de diğer türk devletlerinin sultanlarında bu tarz sevdiğim biri yoktur. bu da ilginç bir detaydır.
Soyadı karizması bir milyon olan selçuklu sultanı.
anadolu selçuklu devleti'ne en parlak dönemini yaşatan sultandır. "alaattin","alaaddin" veya "keykubat" telaffuzları yanlıştır.
bir ziyafet sırasında öldürülmüştür.
(bkz: yassıçemen savaşı)
sadece askeri alanda değil, aynı zamanda yönetim alanında anadolu selçuklu devleti' ne altın dönemini yaşatan, gerçek bir bilge olan hükümdar.
karşıtları bu değerli hükümdarı, alanya' da yapılan bir ziyafette zehirleyerek anadolu selçuklu devleti' nin duraklama sürecine girmesine sebep oldu.
karşıtları bu değerli hükümdarı, alanya' da yapılan bir ziyafette zehirleyerek anadolu selçuklu devleti' nin duraklama sürecine girmesine sebep oldu.
moğol saldırılarına karşı;
-doğu anadolu'daki kalelerin onarılması
-iki devlet arası iletişim sağlanmaya gayret edilmesi
-harzemşahlar, eyyübiler ve abbasiler'le beraber hareket edilmesi emirlerini vermiştir..
-doğu anadolu'daki kalelerin onarılması
-iki devlet arası iletişim sağlanmaya gayret edilmesi
-harzemşahlar, eyyübiler ve abbasiler'le beraber hareket edilmesi emirlerini vermiştir..
aslen kürttür.
konyada bir tepenin adıdır.
(bkz: alaaddin keyboard)
bunlardan üç tane olmasına rağmen çoğunluğun bir tane varmış gibi entry girdiği zat.
saltanatı boyunca inşa ettirdiği ve çoğu günümüze kadar erişen eserler, idari ve askeri bakımdan hem şahsına hem de devletine kazandırdığı prestij nedeniyle türkiye ve dünya literatürünün en ünlü anadolu selçuklu sultanıdır.
alanya ilçesine isim kaynaklığı yapmış ve döneminde alanyanın yanlızca kendisine ait olarak gösterilmesine sebep olan anadolu selçuklu hükümdarı.
tarih kitaplarından kendisinden yeterince baksedilmeyen selçuklu sultanıdır. kendisinin hem devlet adamlığı hem de siyasi dehası sayesinde anadoluya yayılmacı ve kalıcı kökler salmıştır.
büyük selçuklu hükümdarlarındandır.
moğollara bela olmuştur.
moğollara bela olmuştur.
görsel
Bunları biliyor musunuz?
Türkiye Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad, çalışmadan dolaşan Kalenderi dervişlerini yakalatarak buğday tarlalarında ya da taş ocaklarında çalıştırmıştır.
》 Mehmet Altay Köymen, Türkiye Selçukluları Devleti'nin Ekonomik Politikası (Belleten, 1987).
Bunları biliyor musunuz?
Türkiye Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad, çalışmadan dolaşan Kalenderi dervişlerini yakalatarak buğday tarlalarında ya da taş ocaklarında çalıştırmıştır.
》 Mehmet Altay Köymen, Türkiye Selçukluları Devleti'nin Ekonomik Politikası (Belleten, 1987).
Anadolu Selçuklu Devletinin En iyi Sultanı.
görsel
görsel
"Hükümdarlığını kaybetmiş bir sultana "iktidarını neden kaybettin?" diye sorulunca, şöyle dedi: 'Kuvvetime aldanıp istişareden kaçındım, yeteneksiz insanlara büyük görevler verdim. insanların ihtiyaçları ile ilgilenmedim.'"
Zencani, Siyasetname, Yeditepe Kitap.
https://www.facebook.com/...6/posts/1824612731035623/
görsel
"Hükümdarlığını kaybetmiş bir sultana "iktidarını neden kaybettin?" diye sorulunca, şöyle dedi: 'Kuvvetime aldanıp istişareden kaçındım, yeteneksiz insanlara büyük görevler verdim. insanların ihtiyaçları ile ilgilenmedim.'"
Zencani, Siyasetname, Yeditepe Kitap.
https://www.facebook.com/...6/posts/1824612731035623/
Oğlu gıyaseddin keyhüsrev Ii tarafından, kayseri'de, içkili bir eğlencede, kızarmış tavukla zehirlenerek öldürülmüştür. Ölümü biraz da kırmızı pazartesi olayıdır.
Uluğ keykubad türk ve türkmen yanlısı bir hükümdardı. Kımız içer, kuşaklar önceki ataları gibi arada çadırda yatardı, asyatik at ve cirit oyunlarına ilgi gösterir bazen kendisi de oynardı, ahilere silah taşıma yetkisini de o vermişti. Mekanı uçmağ olsun.
Uluğ keykubad türk ve türkmen yanlısı bir hükümdardı. Kımız içer, kuşaklar önceki ataları gibi arada çadırda yatardı, asyatik at ve cirit oyunlarına ilgi gösterir bazen kendisi de oynardı, ahilere silah taşıma yetkisini de o vermişti. Mekanı uçmağ olsun.
Sanılanın aksine Alaaddin esas adı değildir.
Esas adı Keykubat.
Alaaddin.
Gıyaseddin.
izzettin.
Bunlar lakap gibi bir şeydi.
Anlamları:
Gıyaseddin → Dinin yardımcısı
Alaaddin → Dinin yüceliği
izzeddin → Dinin izzeti (şerefi)
Bu isimleri Araplar çocuklarına vermiyor.
Esas adı Keykubat.
Alaaddin.
Gıyaseddin.
izzettin.
Bunlar lakap gibi bir şeydi.
Anlamları:
Gıyaseddin → Dinin yardımcısı
Alaaddin → Dinin yüceliği
izzeddin → Dinin izzeti (şerefi)
Bu isimleri Araplar çocuklarına vermiyor.
Batı ortada kabak gibi dururken Hiç sebep yokken Moğollara saldıran büyük selçuklu ulu kağanıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar