bugün
- enayimiknatisii9
- ibne miyim acaba diye sorgulamak7
- en güzel sevişme11
- sözlükte salça olunabilecek altenatif yazarlar14
- kadınların dışarı çıkmasının tek amacı12
- namazında niyazında erkek10
- tai lung9
- zall'ın sözlükte bir kızla sevgili olması8
- sözlükte birbiriyle kavga eden yazarlar5
- bu koyden olsam ne olacak18
- yeni parti33
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz2
- vermio11
- nervio35
- true çaylak olsun kampanyası9
- kasiyer kıza nasıl açılırım23
- pinhani4
- bir organınızdan vazgeçmeniz gerekse9
- fuhuş yapmayan içki içmeyen kumar oynamayan insan3
- sigmund freud vs carl gustav jung2
- true'yi yedirmeyiz7
- chp nin camileri ahır yapması6
- bir kilo patatesin 50 lira olması9
- sinsice kavga izleyen yazarlar9
- ahmet sezer bey'in esprilerine gülmeyen insan6
- sözlükte aşık olmam3
- insan olmaya ceyrek kala19
- boyumun kaç cm olduğunu itiraf ediyorum3
- imamların maaşı çok diyen öğretmen10
- ben ahbap derneğine güveniyorum17
- güne bir şarkı bırak9
- ioçk'nın müziği4
- seri gizli artı oy veren melek15
- hem kemalist hem sosyal demokrat olunmaz7
- pire için yaktığınız en büyük yorgan4
- kirazın kilosunun 150 tl olması4
- dikkat dikkat ismet efendi ülkeye giriş yapmıştır3
- ahmet sezer bey15
- rizeli kızlar3
- nervionun merak ettiği yazar21
- velvet53
- true'yi eskorta emanet etmek10
- erecto birader del kopar4
- günahkarlar ölüdür2
- şeytan6
- meriç nehrinin yönü3
- kürt feodalizmi4
- arkadaşlar sıkıldım4
- beni kim artılıyor amk5
- topluma nasıl faydalı olunur4
selçuklulara en parlak dönemlerinden birini yaşatan hükümdar.
(bkz: aleaddin keykubat camii)
(bkz: aleaddin keykubat camii)
anadolu selçuklu devletine en parlak dönemini yaşatmış olan sultan. kırım'A asker çıkartarak sudak'ı almıştır. ayrıca alanya'yı ele geçirmiştir. bu sayede deniz ticaretini geliştirmiştir. harzemşahları 1230 yılında yassıçimen'de yenerek selçuklu'yu bölegenin en güçlü devleti yapmıştır. fakat bu yüzden anadolu selçukluları'nın doğu kanadı moğol tehlikesi altında kalmıştır. ayrıca nedendir bilmem bana en sempatik gelen sultandır kendisi. ne osmanlı'da ne de diğer türk devletlerinin sultanlarında bu tarz sevdiğim biri yoktur. bu da ilginç bir detaydır.
Soyadı karizması bir milyon olan selçuklu sultanı.
anadolu selçuklu devleti'ne en parlak dönemini yaşatan sultandır. "alaattin","alaaddin" veya "keykubat" telaffuzları yanlıştır.
bir ziyafet sırasında öldürülmüştür.
(bkz: yassıçemen savaşı)
sadece askeri alanda değil, aynı zamanda yönetim alanında anadolu selçuklu devleti' ne altın dönemini yaşatan, gerçek bir bilge olan hükümdar.
karşıtları bu değerli hükümdarı, alanya' da yapılan bir ziyafette zehirleyerek anadolu selçuklu devleti' nin duraklama sürecine girmesine sebep oldu.
karşıtları bu değerli hükümdarı, alanya' da yapılan bir ziyafette zehirleyerek anadolu selçuklu devleti' nin duraklama sürecine girmesine sebep oldu.
moğol saldırılarına karşı;
-doğu anadolu'daki kalelerin onarılması
-iki devlet arası iletişim sağlanmaya gayret edilmesi
-harzemşahlar, eyyübiler ve abbasiler'le beraber hareket edilmesi emirlerini vermiştir..
-doğu anadolu'daki kalelerin onarılması
-iki devlet arası iletişim sağlanmaya gayret edilmesi
-harzemşahlar, eyyübiler ve abbasiler'le beraber hareket edilmesi emirlerini vermiştir..
aslen kürttür.
konyada bir tepenin adıdır.
(bkz: alaaddin keyboard)
bunlardan üç tane olmasına rağmen çoğunluğun bir tane varmış gibi entry girdiği zat.
saltanatı boyunca inşa ettirdiği ve çoğu günümüze kadar erişen eserler, idari ve askeri bakımdan hem şahsına hem de devletine kazandırdığı prestij nedeniyle türkiye ve dünya literatürünün en ünlü anadolu selçuklu sultanıdır.
alanya ilçesine isim kaynaklığı yapmış ve döneminde alanyanın yanlızca kendisine ait olarak gösterilmesine sebep olan anadolu selçuklu hükümdarı.
tarih kitaplarından kendisinden yeterince baksedilmeyen selçuklu sultanıdır. kendisinin hem devlet adamlığı hem de siyasi dehası sayesinde anadoluya yayılmacı ve kalıcı kökler salmıştır.
büyük selçuklu hükümdarlarındandır.
moğollara bela olmuştur.
moğollara bela olmuştur.
görsel
Bunları biliyor musunuz?
Türkiye Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad, çalışmadan dolaşan Kalenderi dervişlerini yakalatarak buğday tarlalarında ya da taş ocaklarında çalıştırmıştır.
》 Mehmet Altay Köymen, Türkiye Selçukluları Devleti'nin Ekonomik Politikası (Belleten, 1987).
Bunları biliyor musunuz?
Türkiye Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad, çalışmadan dolaşan Kalenderi dervişlerini yakalatarak buğday tarlalarında ya da taş ocaklarında çalıştırmıştır.
》 Mehmet Altay Köymen, Türkiye Selçukluları Devleti'nin Ekonomik Politikası (Belleten, 1987).
Anadolu Selçuklu Devletinin En iyi Sultanı.
görsel
görsel
"Hükümdarlığını kaybetmiş bir sultana "iktidarını neden kaybettin?" diye sorulunca, şöyle dedi: 'Kuvvetime aldanıp istişareden kaçındım, yeteneksiz insanlara büyük görevler verdim. insanların ihtiyaçları ile ilgilenmedim.'"
Zencani, Siyasetname, Yeditepe Kitap.
https://www.facebook.com/...6/posts/1824612731035623/
görsel
"Hükümdarlığını kaybetmiş bir sultana "iktidarını neden kaybettin?" diye sorulunca, şöyle dedi: 'Kuvvetime aldanıp istişareden kaçındım, yeteneksiz insanlara büyük görevler verdim. insanların ihtiyaçları ile ilgilenmedim.'"
Zencani, Siyasetname, Yeditepe Kitap.
https://www.facebook.com/...6/posts/1824612731035623/
Oğlu gıyaseddin keyhüsrev Ii tarafından, kayseri'de, içkili bir eğlencede, kızarmış tavukla zehirlenerek öldürülmüştür. Ölümü biraz da kırmızı pazartesi olayıdır.
Uluğ keykubad türk ve türkmen yanlısı bir hükümdardı. Kımız içer, kuşaklar önceki ataları gibi arada çadırda yatardı, asyatik at ve cirit oyunlarına ilgi gösterir bazen kendisi de oynardı, ahilere silah taşıma yetkisini de o vermişti. Mekanı uçmağ olsun.
Uluğ keykubad türk ve türkmen yanlısı bir hükümdardı. Kımız içer, kuşaklar önceki ataları gibi arada çadırda yatardı, asyatik at ve cirit oyunlarına ilgi gösterir bazen kendisi de oynardı, ahilere silah taşıma yetkisini de o vermişti. Mekanı uçmağ olsun.
Sanılanın aksine Alaaddin esas adı değildir.
Esas adı Keykubat.
Alaaddin.
Gıyaseddin.
izzettin.
Bunlar lakap gibi bir şeydi.
Anlamları:
Gıyaseddin → Dinin yardımcısı
Alaaddin → Dinin yüceliği
izzeddin → Dinin izzeti (şerefi)
Bu isimleri Araplar çocuklarına vermiyor.
Esas adı Keykubat.
Alaaddin.
Gıyaseddin.
izzettin.
Bunlar lakap gibi bir şeydi.
Anlamları:
Gıyaseddin → Dinin yardımcısı
Alaaddin → Dinin yüceliği
izzeddin → Dinin izzeti (şerefi)
Bu isimleri Araplar çocuklarına vermiyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar