boş olanının uzaktan hoş geldiği sestir. yakından hoş değil.
akbilin sesi uzaktan hoş gelir.
hele o aktarma sesi en güzelidir benim için.
seslerin en güzeli, öğrencinin dostudur. (bkz: akbil kara günde belli olur)
farklı akbillerden(öğrenci, vs.) değişik sesler elde edilebilmektedir.
https://www.youtube.com/watch?v=6QULmxfhPAI&feature=related
öyle bir sestir ki bir anda istanbul u özletir.

bağcılar otobüsüne bile razıyım lan...
zil zurna sarhoş bi halde, saat 03:00 sularında taksim meydanında emekleyerek otobüse bindikten sonra en arkaya oturup; duydukça ıhlamur altında dizisinin müziğine benzetip kahkahalarla güldüğümüz sestir.
DI DIIIIIITTIR.
-dii lo lup
+dulumu dulumu *
-dii dıt
gibi varyasyonları olan sestir.
bazı çevrelerde boşken çıkardığı ses "parası yok! parası yok!" şeklinde yorumlanmaktadır.

dikkatle dinleyin siz de melodideki uyumu göreceksiniz.
geçebilirsin anlamı taşıdığından olacak, sesin geleceği bilinmesine rağmen mutluluk verendir.
istanbulda doğup büyüyüp üniversitede il dışında okuyanların özlediği sestir.bukart sesiyle yetinmeyi bilmek gerekir.
şimdilerde "dı dıııı dıııt" sesinden sonra beşibiyerdemiz de yoksa şöförün anında elini ağzına kadar dolmuş akbiline atmasını sağlayan alarm sistemidir...
öğrenci basınca çıkan "dıdııdıt" şeklinde çıkan sestir ve aslının "taleebe" şeklinde olduğu rivayet edilir.
sahibinin sesiyle paraledir.
tam akbil sesi
indirimli akbil sesi
tam mavi kart akbil sesi
indirimli mavi kart akbi sesi
yetersiz kontör akbil sesi

olmak üzere 5 çeşittir. Zenginden fakire doğru giden bir ses ayrımı vardır. Örneğin mavi kartlı akbillerde ses "dülülü" diye hızlı geçiştirilirken; günlük ihtiyaca göre 5-10 tl lik doldurulan akbillerde ses "düüü düüt" şeklinde daha yavaş çıkar.
bir de boş akbil sesi var ki "duu dıı duuutt" sesi 2 defa tekrarlanır bütün otobüs fakir olduğunuzu anlar.
(bkz: şartlanma)
bir süre sonra bu durumu yaşabiliriz.
https://www.youtube.com/watch?v=QXOi8YCbQew
hele bırde bıtmıse ıcınde para kalmamıssa o cıkan korkunc ses otobuste utanctan kıpkırmızı olursunuz rezıl olursunuz .
bir çok serdar ortaç şarkısını solda sıfır bırakabilecek ses.
Not: serdar ortaç ın söylediklerine şarkı diyorum dikkatinizi çekerim.
küçücük yaşlarda her otobüse bindiğimde akbil sesi olarak "diloooonit" diyordum. çok yaratıcı.
boş akbil sesi kadar kötü olmayan sestir.
şimdi akbil sesi mi çıkarmam gerekiyor. *
3 çeşittir efendim.
1.cisi nihavent makamında düüüüLüüüüüüüüüt. şeklindedir.
2.cisi hicaz makamında düürüüdürüüt şeklindedir.
3.cüsü ise en acı ve insan sesine en yakın olandır ." YETERSIZ BAKIYE" .
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026