bugün
- en son ne içtiniz22
- lozan antlaşması11
- kürtçenin resmi dil olmasını istiyoruz49
- küresel15
- müge anlı'da uludağ sözlük'ün anılması39
- 14 mayıs 2025 trabzonspor galatasaray maçı14
- aktrolleri engellemek17
- otukenormanindakitayga lar8
- 14 mayıs 2025 büyük silivri mitingi36
- 1997 doğumlu yazarlar11
- dem parti8
- 13 mayıs boğaziçi olayları19
- polyester t shirtlerin moda olması8
- anın görüntüsü13
- ateistlerin cevap veremediği tek soru14
- abdullah öcalan'a küfür etmenin suç olması10
- ak parti'nin dem'i satışa getireceği gerçeği12
- 13 mayıs 2025 boğaziçi üniversitesi protestoları9
- true gelmiş16
- pkk12
- 14 mayıs 2025 ankara lozan parkı mitingi14
- diploma iptaline ilişkin tebligat14
- pkk'nın bitmesi sırada kemalizmin olması24
- villa da yaşamak12
- nervionun basamak atlayamaması13
- ülkü ocaklarında demli çay içilmesi15
- rte'nin mezar taşına yazılabilecekler14
- abb'de bardak ve çöp poşeti vurgunu iki kelle aldı13
- sizce ben şişman bir camış mıyım8
- 295 milyon euro nerede19
- recep tayyip erdoğan12
- arkadaşlar buyrun ballı muzlu çilekli süt içelim9
- pkk'nın kendini feshetmesi akla uygun değil12
- arkadaşlar sizce bu hırka nasıl17
- arkadaşlar yeni şapkam nasıl8
- sözlük kızlarının yüzde 95'inin çirkin olması21
- 12 mayıs hemşireler günü11
- sözlükte yazmak size bir şey kazandırmaz20
- federal republic of anatolia8
- 12 mayıs 2025 pkk'nın kendisini feshetmesi30
- kadınlar erkeklerin yüzde seksenini çirkin buluyor8
- ekrem imamoğlu'nun bir sevgilisi olduğu iddiası8
- erkeğin orospusu22
- televizyonun bozmasının nedenleri11
- kadir mısıroğlunun mezar taşına oturan kemalist8
- birinin size çirkin demesi19
- uludağ sözlük geleneksel bahar pikniği12
- fiat egea10
- cuma günü istanbula gidiyorum orada cami var mıdır20
- kent lokantası9
1) Hanefi mezhebi; imam-ı Azam Ebu Hanefi tarafından kurulmuştur.
2) Şafii mezhebi; imam-ı Şafii tarafından kurulmuştur.
3) Hanbeli mezhebi; imam-ı Hanbeli tarafından kurulmuştur.
4) Maliki mezhebi; imam-ı Malik tarafından kurulmuştur.
2) Şafii mezhebi; imam-ı Şafii tarafından kurulmuştur.
3) Hanbeli mezhebi; imam-ı Hanbeli tarafından kurulmuştur.
4) Maliki mezhebi; imam-ı Malik tarafından kurulmuştur.
sol hep parça parça.
yüce peygamberin böyle bir tebliği olmadı.
uydurma dinler .
uydurma dinler .
Kime göre neye göre hak mezhep acaba bunlar kim karar vermiş hak olduklarına merak etmiyor değilim.
Matematik, fizik, kimya, biyoloji.
ateş, su, hava, adana kebap...
En doğru mezheplerdir. Bunlardan hakka en yakını ise imam Şafii aleyhisselam'ın mezhebidir.
--spoiler--
kime göre neye göre hak mezhep
--spoiler--
güzel bi soru. dalga geçip cehlini kusmaktansa.
ümmet-i muhammed'e göre yüzyıllarca amel ve muamelat dallarında kur'an-sünnet-sahabe icmasını yani şeriatı en iyi temsil eden, sistemleştiren, delillendiren ve takipçi bularak hayatta kalan bu dört mezhep olmuştur. yoksa öncesinde, ilk üç nesilde bir sürü farklı hak mezhepler de vardı, büyük alimlerin kendi mezhepleri vardı fakat zamanla takipçileri tükendi. bunlarla ilgili kalıntılar ve ilmi eserler de var.
bugün şer'i ilimlerde daha ileri gidip bu mezheplerden daha sistemli, delilli, doyurucu, şeriata ve akla uygun, amel ve muamelat hukukunu daha iyi kapsayıp koruyan bir müslüman alim veya alim topluluğu çıkarsa ve ümmetin bir kısmı da ona uyarsa hak mezhep olabilir. bunun önünde bir engel yok. çıkarsın münazaranı yaparsın, delilini ortaya koyarsın, ümmet de buna şahit olur. ona göre takip eder. sonuçta islam kimsenin tapulu malı değil.
yüzyıllardır ve yakın tarihte böyle bir şey olmadı ve ilimde derinleşen müslümanlar hep bu dört mezhepten birine yakın hissedip o hukuk okulunu sürdürdüler. bunları ekol gibi düşünebilirsiniz. bu da kurucularının başarısıyla, çabasıyla, emeğiyle, samimiyetiyle ve son tahlilde allah'ın onları muvaffak kılmasıyla ilgili bir sonuçtur.
not: bu mezhepler itikadi mezhepler değildir. dördü de sünni mezheptir. o sebeple hristiyanlıktaki veya yahudilikteki imani-itikadi farklılıklar içeren, dinleşmiş mezheplerle karıştırılmamalıdır. yaygın bir cehalet var bu konuda üstteki yazarlarda da görüleceği üzere. insanımız daha itikadi ve ameli mezhepleri birbirinden ayıramıyor.
kime göre neye göre hak mezhep
--spoiler--
güzel bi soru. dalga geçip cehlini kusmaktansa.
ümmet-i muhammed'e göre yüzyıllarca amel ve muamelat dallarında kur'an-sünnet-sahabe icmasını yani şeriatı en iyi temsil eden, sistemleştiren, delillendiren ve takipçi bularak hayatta kalan bu dört mezhep olmuştur. yoksa öncesinde, ilk üç nesilde bir sürü farklı hak mezhepler de vardı, büyük alimlerin kendi mezhepleri vardı fakat zamanla takipçileri tükendi. bunlarla ilgili kalıntılar ve ilmi eserler de var.
bugün şer'i ilimlerde daha ileri gidip bu mezheplerden daha sistemli, delilli, doyurucu, şeriata ve akla uygun, amel ve muamelat hukukunu daha iyi kapsayıp koruyan bir müslüman alim veya alim topluluğu çıkarsa ve ümmetin bir kısmı da ona uyarsa hak mezhep olabilir. bunun önünde bir engel yok. çıkarsın münazaranı yaparsın, delilini ortaya koyarsın, ümmet de buna şahit olur. ona göre takip eder. sonuçta islam kimsenin tapulu malı değil.
yüzyıllardır ve yakın tarihte böyle bir şey olmadı ve ilimde derinleşen müslümanlar hep bu dört mezhepten birine yakın hissedip o hukuk okulunu sürdürdüler. bunları ekol gibi düşünebilirsiniz. bu da kurucularının başarısıyla, çabasıyla, emeğiyle, samimiyetiyle ve son tahlilde allah'ın onları muvaffak kılmasıyla ilgili bir sonuçtur.
not: bu mezhepler itikadi mezhepler değildir. dördü de sünni mezheptir. o sebeple hristiyanlıktaki veya yahudilikteki imani-itikadi farklılıklar içeren, dinleşmiş mezheplerle karıştırılmamalıdır. yaygın bir cehalet var bu konuda üstteki yazarlarda da görüleceği üzere. insanımız daha itikadi ve ameli mezhepleri birbirinden ayıramıyor.
Şüphesiz ki kartoncu mezhepsizdir.
allah mı demiş peygamber mi demiş 4 hak mezhep diye .
tamamen insan uydurması.
tamamen insan uydurması.
Kutsal kitapta yer almayan bir şey için millet birbirini katlediyor.Bu bölücülüktür.Aynı şey diğer dinlerde de var.
insandan tehlikeli bir tür yok:
insandan tehlikeli bir tür yok:
hak mezhep diye bir şey olmaz. bu ne ikilik dörtlüktür? din tek değil mi? bunun için bir reform gerekir. bir konsül toplanıp dinin tekliğinin sağlanması gerekmektedir. allahın dini diye savunulan hiçbir şeyin dinle bağlantısı yok. kuranda yasaklanmayan veya bahsedilmeyen şeyler konusunda birilerinin götünden uydurduğu hadislerin sünnetlerin terk edilmesi müslüman toplumları muhasır medeniyetler seviyesine getirecektir.
islamiyet nakle dayanır, nakil dinidir.
Bir sürü hak mesep var.
Bu dinciler için Kur'an bir anlam taşımıyor. Taşısa bölünmeyin diyen kitaba inat kafalarına göre tarikatlara ayrılıp diğerine düşman olmazlardı. Allah sizi ıslah etsin diyorum.
dinlere ve dini kitaplara uyup birbirinizi kırmayın, kardeş kanı dökmeyin.
benim dediklerime kulak verin, şüphesiz ben apaçık bir uyarıcıyım.
benim dediklerime kulak verin, şüphesiz ben apaçık bir uyarıcıyım.
Hadi keyfine bak inan bana aldanma öbür dünyaya.
allahın ve peygamberinin mezhep diye bir tebliği yok.
mezhepler tarikatlar rubanlar gavslar jawslar şeyhler uydurma ve bidattır.
inananların durumu allaha kalmıştır.
mezhepler tarikatlar rubanlar gavslar jawslar şeyhler uydurma ve bidattır.
inananların durumu allaha kalmıştır.
20.
Muhammediyim ben.
Bunu da ben çıkardım. Hadi inkar edin!
Ent.
Muhammediyim ben.
Bunu da ben çıkardım. Hadi inkar edin!
Ent.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar