bugün

kasım ayında formula 1 yıllar sonra tekrar türkiye’de düzenlenecek. formula 1 fanatikleri için güzel haber. tek problem seyirci yasağı olup olmayacağı. kasım’da istanbul’dayız mecbur.
beni duygulandırmış olaydır.
Böyle bir zamanda olmasaydık eğer gelmesi mümkün olmayan yarıştır. F1 yönetimi çok yüksek meblağlar talep ediyor bu yarışlar için.

Seyirci alınacağına ihtimal vermiyorum. Ha geçmiş tecrübelere dayanarak çayır çimende oturup yuvarlananlar olacaktır muhtemelen.. ama tribünler boş kalacaktır.
Darısı motogp'ye dediğimiz müthiş olay.

Sofuoğlu başkan artık halleder bu konuyu. Öyle köprü möprü turlamakla olmuyor bu işler.
2005-2011 yılları arasında ülkemizde toplam 7 kez düzenlenen f1 tam 9 yıl aradan sonra 13-15 kasım tarihlerinde geri dönüyor. Sanırım 2020'nin getirdiği tek iyi şey bu oldu.
açık alan bileti 3 gün toplam 90 tl, formula1 tarihinin en ucuz biletlerinden.

fakat açık alan bileti alanlara, korona'da yanında hediyedir.
Seyircisiz olacağı açıklanmıştır. Bilet peşinde koşanlara selam olsun..
yok bir de şifreli yapsalardı zaten seyirciye de kapalı.
uzun zaman sonra F1 takviminde kendine yer bulmuş olup, bu hafta sonu yapılacak yarıştır.

biraz önce açıklanan 2021 takviminde kendine yer bulamamış gibi görünüyor. 2021 F1 takviminde4. hafta TBC (to be confirmed) olarak görünüyor ama şansımız az.
Yağan yağmur, soğuk hava ve pürüzsüz asfalt sebebiyle Antrenman turlarınında pistin üstünde durabilen bir pilot bile yoktu. Arabaların başı otursa götü kopuyor. Kontra yapmaktan kolları koptu heriflerin.

Hamilton yarın korkup yarışa çıkmazsa şaşırmam ahaha.
Yarın yağmur yağmaya devam ederse unutulmaz bir yarış bizleri bekliyor olacak.
sıralama turlarının ilk seşşınının tamamlanmasına 6dk 56 sn varken yağmur sebebiyle stop yiyen gp. Haydaaa!
Yarın da yağmurlu gösteriyor güzel heyecanlı bir yarış olur yağarsa.
görsel
Pisti temizleme çalışmaları son sürat devam ediyor.
hamilton a her kamera döndüğünde yüzündeki "nereden geldik buraya amına koyim" ifadesi, ne kadar sikten bir yarış olduğunu anlatıyor.
iş bilmezlik yüzünden rezil olduğumuz formula yarışı. yarış öncesi asfalt mı yenilenir ya böyle liyakatsiz adamların bakanlıkta işi nedir?
F1 pistine Asfalt dökmüşler ama yer yer çukur ve su öbekleri var herhalde. Onu bile düzgün yapamamışlar. E5’e asfalt döküyor sanki. Herkes siyasal islamı tadacaktır herkes.
Şoför ile sürücü arasındaki farkı göreceğimiz yarışma.

Billur gibi, cillop gibi, keşkül gibi pistte kaynım da kullanır.

Buyrun gençler sizi piste alalım ama götünüz başınız ayrı oynamasın.
Akp projesi ve mühendislik yanyana gelince teknoloji harikası arabalar 95 model Tipo'ya döndü. iyi oldu biraz da onlar 25 yıl geriye gitsin hep biz tek gidiyoz.
Seneye hangi takimda olacagi belli bile olmayan stroll’un pole pozisyonunda yarin yarisacagi gp.

Hamilton, yine agliyor aq. Siktir ordan yavsak pic.
Bi bu kalmamıştı rezil olmadığımız. Sırada ne var?
Her zaman her konuda olduğu gibi siyaset çomarlarının yine ağzında sakız gibi çiğnediği bir yarış.

Twitter’in cahil alemi yine kendini ispatlamıştır.
Sırf muhalefet olmak için hayatında tek f1 yarışı izlememiş insanların ağzında "yav pisti yenilemişler ya olcak iş mi yav” gibi laflar.

Ulan bre cahiller. Ulan bre yobazlar. Ulan bre Çomarlar.
Kafanıza siyaset kadar yaş düşsün be. Bi siktirin gidin şu ülkeden ya. Amına soktuğumun ülkesinde herkes profesör. Herkes alim. Herkes kendi sikik ideolojisiyle sik kaldırma peşinde.

Lan f1 sizin neyinize. Siktiğimin CHP siktiğimin akp kavgasını gidin başka yerde yapın lan.

Şu ülkede sikik siyasetiniz için milletin kafasını siktiniz. Yeter artık.

Biri soktuğumun twitterina anti birşey yazıyor. bilen bilmeyen, anlayan anlamayan hurrraa hücüm, kopyala yapıştır. ulan amına kodumun dingilleri. Siz ne anlarsınız f1’den. Hayatınızda kaç yarış izlediniz de o sikik cehalet dolu ortamınızdan sezdiğiniz muhabbetleri bizlere servis ediyorsunuz.

rezil olmuşuz, berbat olmuş,
sür boku sür boku. ulan amcık kafalı dal yaraklar. Ulan biz ne güzel kendi aramızda, yarış sporu sevenler, bu sporu takip edenler kendi aramızda konuşuyoruk. Ulan siktiğimin internetinde mecburmuyuz siyaset çomarlarının sikik siyasi yorumlarını okumaya.

ulan ülkeye çamur atmak için anasını siktirmeye razı olanlar gelmiş sikik siyasetlerini nette ne kadar f1 haber kanalları varsa, onun altında yapmaya.

Siktirin gidin twitterinıza. Amk işsizleri.
Bizimkiler toz, toprak derdine düşmüş ama yabancı izleyici gayet memnun. Devam.
F1 i kaza ve yoldan çikmalar için izliyoruz zaten. Bırakın yesinler birbirlerini amk.
Hamilton aglama.
bu havalarda yeni sıfır asfalt ve yeni sıfır lastikler ile yarış olmaz.

bakanlık işi bilmediği için iyi niyet ile pisti asfaltlamışlar.
tamam olabilir...
o pisti yarış öncesi asfalt yapan firma da işi gereği bazı teknik şeyleri bildiği için "bakan bey, Yarış kesinleştiği zaman FIA'dan Türkiye'ye geldiler. Pistin asfaltının eski olmakla beraber bir yarış idare edebileceğini söylediler. Bize 'bir yarış için yeni asfalt dökmeye gerek yok, yeni asfalt dökmek sıkıntı yaratabilir' dediler. isterseniz pisti kontrol ederiz, gerekliyse yama tamir neyse yaparız. yarış sonrası pisti asfalt yaparız." da diyemezdi.
veya demedi, dedi de buna uyan olmadı.
neyse, ticaret para işletme siyaset vs iş uzamasın, zaten konumuz da bu değil.

ama bakanlıkta bir tane bu işlerden anlayan bilen biri olsaydı veya anlamadığını bilmediğini bilen biri olsaydı "efendim, malum-u aliniz; mevsim yağmur mevsimi. iyi niyet ile pisti yarış öncesi asfalt yaptık ama bu yeni pist ve bir de meteroloji tahmini mevsimin de etkisiyle yağmur yağarsa pist istanbul trafiğine döner, pilotlar (f1 sürücülerine pilot denir) istedikleri sürat ve riskleri alarak sollama atak yapamazlar. yarış da heyecan olmaz.
bunun için 50 veya 100 tane araç piste koyalım da pisti biraz kullanalım. arabalar sürat yapsın, fren yapsın pisti kendine getirsin." derdi.
anlaşılan bunu diyen olmamış veya demişler de dinleyen olmamış ya da dinlemişler de yapan olmamış.
neyse...

bakanlık iyi niyet sergilemiş.
bakanlıkta bu işi bilen olmadığı için bu tartışmalar çıkıyor.