bugün

hamilton boktan pistte bile 1.oldu.
son yıllarda izlediğimiz açık ara en iyi yarış. her yarış böyle geçse, tüm dünya formula 1 izler. bütün hafta efsane geçti. herkesin oyuna dahil olduğu, stratejilerin her saniye değiştiği, sürekli pitstop yapılan, heyecanın hiç durmadığı bir yarış oldu. umarım tekrar takvime eklenir. bütün dünya sanırım aynı şeyi istiyor..
Hamiltondaki şans kimsede yok. Zaten şampiyon olacaktı ama tek pit stopla yağmur yağmaması, botas kayarken bunun kaymaması şanstan başka şey değil.
Su aglak bebe kazanmayaydi iyidi. Amk oglu ayar etti beni kendine.
Mercedes'lerden sonra F1, 10 takımın yarıştığı ve sonunda hep Lewis hamilton'un kazandigi bir organizasyondur.
Hamilton Mercedes’ten Senelik 50 milyon dolar kemiksiz alıyormuş yiğidim. Yarasın.
ülkemde olduğu için değil ama bu sene en keyif aldığım yarışlardan birisi. Sıralama turlarından bu yana çoğu ilke şahit olduğumuz bir yarış oluyor.
lec adamımsın.
görsel
Ferrari Bey Napıyorsunuz?
Milletin ağlak diye eleştirdiği Hamilton şu an lider. Demek ki adam hem ağlak hem iyi.
Hamilton Türkiye’ye geldiğinden beri ağlıyor.
istanbul Park harbiden nefis pist, akp döneminde böyle bir şey nasıl oldu?
AG asfalt kuru olsun viraj sert olmasın yol balıksırtı olmasın zaten babam da kullanır o arabayı ne ağladı ibneler pilot muş bunlar Bi de karaköy dolmuş durağında muavin olmaz bu ibne lerden.
Açık ara senenin en iyi yarışı oluyor. inanılmaz heyecanlı.
içten içten hâla raikonen atağı bekliyorum. Bekliyorum ama gelmeyecek biliyorum.
görsel
Verstappen islak zeminde müthis bir spin atarak geriye düştü.
F1 2020 nin tartışmasız en keyifli yarışı olacaktır.

Bir saçmalık yapmazsa Verstappen galip gelecektir.

Ama gönlümüz bir ferrari tifozisi olarak leclerc den yana.

Forza ferrari ¡
76 japonya vol 2.

bol yağmur bol kaos.

hadi bakalım.
Araçlar garajdan start düzlüğüne giderken bile kaza yaptı lan. Ahahah.
solo turk'un gosterisi kacmaz.
--spoiler--
tüm dünyadaki f1 fanları tarafından daha sıralama turlarından sezonun en iyi gp’si olduğu düşünülen yarış. rezil olmak falan zaten söz konusu değil de, türkiye şu sıralama turlarıyla sosyal medyada istese yapamayacağı bi pr yaptı aslında. genel olarak sıkıcı giden sezonda beklenmedik şartlar oluşturarak pazar günü için korkunç bir beklenti yarattı. bu sezon ilk defa bi mercedes polede değil. lance stroll pole yaptı, verstappen perez albon arkalarına yerleşti. alfa romeo iki pilotuyla q3’te. bu sezon ilk defa araçlardan ziyade pilotajın ön plana çıktığı bi yarış olunca grid karıştı. ağlak piçin ağlamasının sebebi de bu. ak göt kara göt belli oldu. ayrıca şartlar için şunu söyleyebilirim, q1’in kırmızı bayrağı görüşten oldu ancak zemin anlamında bugünkü teknolojiyle kimsenin ağlama hakkı yok. senna yaşasa taşak geçerdi pilotlarla muhtemelen. gidin golf oynayın şu şartları beğenmiyosanız.

önce de yazdım tekrar yazıyorum, f1 fanları zevkten kudurmuş durumda. istanbul’u regular takvime sokmak için daha iyi bi fırsat olamaz. spora zevk geldi tekrar bugün.
--spoiler--

+1.
bu havalarda yeni sıfır asfalt ve yeni sıfır lastikler ile yarış olmaz.

bakanlık işi bilmediği için iyi niyet ile pisti asfaltlamışlar.
tamam olabilir...
o pisti yarış öncesi asfalt yapan firma da işi gereği bazı teknik şeyleri bildiği için "bakan bey, Yarış kesinleştiği zaman FIA'dan Türkiye'ye geldiler. Pistin asfaltının eski olmakla beraber bir yarış idare edebileceğini söylediler. Bize 'bir yarış için yeni asfalt dökmeye gerek yok, yeni asfalt dökmek sıkıntı yaratabilir' dediler. isterseniz pisti kontrol ederiz, gerekliyse yama tamir neyse yaparız. yarış sonrası pisti asfalt yaparız." da diyemezdi.
veya demedi, dedi de buna uyan olmadı.
neyse, ticaret para işletme siyaset vs iş uzamasın, zaten konumuz da bu değil.

ama bakanlıkta bir tane bu işlerden anlayan bilen biri olsaydı veya anlamadığını bilmediğini bilen biri olsaydı "efendim, malum-u aliniz; mevsim yağmur mevsimi. iyi niyet ile pisti yarış öncesi asfalt yaptık ama bu yeni pist ve bir de meteroloji tahmini mevsimin de etkisiyle yağmur yağarsa pist istanbul trafiğine döner, pilotlar (f1 sürücülerine pilot denir) istedikleri sürat ve riskleri alarak sollama atak yapamazlar. yarış da heyecan olmaz.
bunun için 50 veya 100 tane araç piste koyalım da pisti biraz kullanalım. arabalar sürat yapsın, fren yapsın pisti kendine getirsin." derdi.
anlaşılan bunu diyen olmamış veya demişler de dinleyen olmamış ya da dinlemişler de yapan olmamış.
neyse...

bakanlık iyi niyet sergilemiş.
bakanlıkta bu işi bilen olmadığı için bu tartışmalar çıkıyor.
F1 i kaza ve yoldan çikmalar için izliyoruz zaten. Bırakın yesinler birbirlerini amk.
Hamilton aglama.
Bizimkiler toz, toprak derdine düşmüş ama yabancı izleyici gayet memnun. Devam.
Her zaman her konuda olduğu gibi siyaset çomarlarının yine ağzında sakız gibi çiğnediği bir yarış.

Twitter’in cahil alemi yine kendini ispatlamıştır.
Sırf muhalefet olmak için hayatında tek f1 yarışı izlememiş insanların ağzında "yav pisti yenilemişler ya olcak iş mi yav” gibi laflar.

Ulan bre cahiller. Ulan bre yobazlar. Ulan bre Çomarlar.
Kafanıza siyaset kadar yaş düşsün be. Bi siktirin gidin şu ülkeden ya. Amına soktuğumun ülkesinde herkes profesör. Herkes alim. Herkes kendi sikik ideolojisiyle sik kaldırma peşinde.

Lan f1 sizin neyinize. Siktiğimin CHP siktiğimin akp kavgasını gidin başka yerde yapın lan.

Şu ülkede sikik siyasetiniz için milletin kafasını siktiniz. Yeter artık.

Biri soktuğumun twitterina anti birşey yazıyor. bilen bilmeyen, anlayan anlamayan hurrraa hücüm, kopyala yapıştır. ulan amına kodumun dingilleri. Siz ne anlarsınız f1’den. Hayatınızda kaç yarış izlediniz de o sikik cehalet dolu ortamınızdan sezdiğiniz muhabbetleri bizlere servis ediyorsunuz.

rezil olmuşuz, berbat olmuş,
sür boku sür boku. ulan amcık kafalı dal yaraklar. Ulan biz ne güzel kendi aramızda, yarış sporu sevenler, bu sporu takip edenler kendi aramızda konuşuyoruk. Ulan siktiğimin internetinde mecburmuyuz siyaset çomarlarının sikik siyasi yorumlarını okumaya.

ulan ülkeye çamur atmak için anasını siktirmeye razı olanlar gelmiş sikik siyasetlerini nette ne kadar f1 haber kanalları varsa, onun altında yapmaya.

Siktirin gidin twitterinıza. Amk işsizleri.