bugün

sene 2011 belki daha önce 2312314 kez izlenmiş filmleri tekrar tekrar izlemek olma sorunudur. zilyon kez izlemekten geri kalmayan izleyici espri gelmeden gülme yeteneğine ulaşmış oluyor bu sayede. senaryo ezberlenmiş kurgu ezberlenmiş ama bizim hödükler hala kibar feyzo salako davacıgibi köy işi filmleri izlemeye devam ediyor. ardına bir de kahkahayı basmıyor mu çıldırmamak elde değil.

bir oscar ödüllü film bilmez, festivale gitmez ama kemal sunal filmini yüzlerce kez izler. anlamak güç. az medeniyet be az medeniyet.
2011'de bile sihirli annem ve tarzı şeyler izletildiği için mecbur izlenmekte k.sunal.
(bkz: medeni hali troll)
kemal sunal gibi bir üstadın filmlerinde anlatılan türkiyenin hala varlığını devam ettirmesi ve ülkenin sorunlarının mizahi bir açıdan yorumlanması neticesinde vuku bulan durumdur.
mensubu olduğum millet adına hala umudumu kaybetmeme sebebimdir. bu millet hala kemal sunal'a gülebildiğine göre, hala benliğini kaybetmemiş demektir.
popüler yabancı dizileri izlemekten onlara kafa yormaktan iyidir.
(bkz: faşo aga)
çok büyük mutluluktur. ülkeden böyle filmlerin çıkması insanı sevindirir.

sana söyleyeyim mi insanı asıl çıldırtanın ne olduğunu? evet söyleyeyim. oscar aldı diye aptal filmleri beğenip, kendi filmlerimizi aşağılamaktır insanı çıldırtan.
gayet doğaldır. kemal sunal candır, babamızdır. imdb'de top 250 ye giren filmleri izlemek mi medeniyet diye sorarım.
100 ödüllü filmi toplasan bir kemal sunal filmi etmemesinden kaynaklanıyor olabilir.
sanatın ve kalitenin farkını ortaya koyan durumdur.
lütfücüğüm...
(bkz: herkes ellerini kafasının arasına koysun)* .

(bkz: adam haklı beyler) .
öncelikle doğal olandır. kemal sunal'ın bazı gereksiz filmleri dışında başarılı bulduğum ve ne zaman karşıma çıksa izleyeceğim o kadar filmi var ki saymakla bitmez. şimdi burada kemal sunal filmi izlemek uluslararası ödüller almış filmler izlemeye engel olmaz. ama insanları festivallere katılıp film izlemiyorlar diyerek eleştirmek ve bunda ana temayı kemal sunal filmleri üzerine kurmak bence pek bi anti kültürel olmuştur. mesela izlediğim en iyi yerli filmler listesinde en üstlere koyacağım bir sürü güzel filmi vardı rahmetlinin. gülen adam, doktor civanım, garip, korkusuz korkak, davacı, tarzan rıfkı, kapıcılar kralı, tosun paşa, süt kardeşler, yedi bela hüsnü, ibo ile gülşah bunlardan sadece bazıları. bence hiç de hafife alınacak filmler değiller.

artı bir filmi izlemek için illa ödül alması, festivallerde yayınlanması gerekmiyor. filmin içinde bizden bir şeyler olması benim izlemem için yeterli.

--yazardan alıntı--
mensubu olduğum millet adına hala umudumu kaybetmeme sebebimdir. bu millet hala kemal sunal'a gülebildiğine göre, hala benliğini kaybetmemiş demektir.
--yazardan alıntı--
muadili filmler olmadığından olsa gerek. ölene dek de izlenecek filmlerdir.
kemal sunal' ın öldüğü sıralarda sürekli gösterimde olan filmlerinin günümüzde aynı seyiri göstermesi sonucu yaşanandır.

annenin söylediklerini akla getirir:
- aman yakında göstermeyecekler bu kadar bu filmleri. bari doya doya izleyelim.

vay be. ne yanlış bir öngörüdür bu böyle. *
bir ödül alan filme bakarım film mi diye, birde ödül verene bakarım toplumun neresinde diye. oscar alan filme bakıyorum. the hurt locker diye bir film. anassına sokayım hiçbir noktasında bir tepki dahi veremez mi insan. bakıyorum cannesten ödül alan senin bildiğini zannetmediğim bir filme; oha bune lan diyorum. bu mu ödül almış. şimdi bak kardeşim bu kemal sunal dediğin adamın filmleri topluma mal olmuş filmler, dikkatini çektimi bilmem. hani bir leyla ile mecnun romanı gibi, hani tolstoy anna karenina ciltleri gibi, hani bir cubrick'in cinneti gibi, ya da en basitinden türkiye'nin dünya 3.sü olması gibi topluma mal olan olaylar ve asla unutulmazlar. bak sen bile unutamamışsın ki muhtemelende tnt'de az önce kemal sunal'ın filmini izleyip bu başlığı açtın. *
tnt sağolsun neredeyse her gün koyuyor ben de bayılarak izliyorum. büyük yetenek rahmetli.
topluma mal olmuş kaliteli bi oyuncu insanları küfredek güldrmek yerne doğal halleryle güldüren bir sanatçıdr..
2011'de mehmet ali erbil gibi bir adamın hala televizyonda program yapıyor olması ve buna binaen izleyen binlerce kişinin olması karşısında hakkaten üzücü bir durumdur. bu adamı izleyenler kemal sunal'ı da izliyor çünkü. hakkaten çok üzücü. kemal sunal gibi bir insanın arkasından da bu şekilde aşağılayıcı bir tutum sergileyen dingillerle aynı ortamda bulunmakta hakkaten üzücü ne diyeyim.
adam 2011 de de kendini izlettiriyorsa helal olsun demek gerekir.
türkiyede o filmlerden çekildiğinden bugüne kültürel bir gelişim/faklılaşım olmamasından ötürüdür.

Aslında olmaması öz değerlerimizi korumamız da doğru olandır. hala yunus emre şiirlerini okuduğumuzda anlayabiliyor ve zevk alabiliyorsak hala gelecek için umut vardır.
çok ayıp eden insanların yaptığı bir şey.

konu ve aktarılmak istenilen ile kültür farkına vurguyu kavrayamayan, ödüle göre değerlendiren bir yavşağın ayıp etmemesidir.

manhattan'da oscar sahibi film değil. izleme sakın.

neyse siktir git, kültür ve kültürel farklılık neymiş, nasıl aktarılırmış öğren bunu.
(bkz: zoruna mı gitti faşo) sen de yap seninde onun kadar filmlerin kaliteli olsun o zaman öttür borunu.
kemal sunalın gerçek bir sanatçı olduğunu gösterir. çünkü gerçek sanat eserleri asla eskimez.
Tnt kanalının her gün yayınlamasının payı büyüktür.