bugün
- beyazsemsiyeliyabanci43
- yorgun mermi26
- gammazlama yapmamak13
- sözlükte erkekleri istemiyoruz7
- aşık olmak8
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- hangi yazarla evlenmek isterdiniz10
- onu seviyor muyum yoksa silkmek mi istiyorum2
- aziz yıldırım11
- kızının düğününde oynayan baba5
- togg'a lpg taktırmak2
- einstein'ın karısı2
- güzel ayaklı bir kızla evlenebilirim4
- haysenin1212
- ölüm4
- kabalcı3
- satranç haram yasaklansın7
- gammaz beni çaylak yapmaz ki gammaz beni çsy9
- para amaç değil araçtır2
- vurdurmayan sözlük yazarları3
- diamond bosphorus'un tüm sözlüğe yürümesi6
- çağrı isimli yazar5
- bu köyden olsam ne olacak8
- gina carano13
- evlenilecek erkek nasıl anlaşılır3
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- rte tanrı değildir2
- canına okuyacağım2
- sözlükteki deliler2
- sözlükteki vatan hainleri4
- hallelujah2
- azınlık için çoğunluğu görmezden gelmek2
- yapay zeka moderatörü15
- sözlüğe messi trasfer olmuş5
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri7
- yaz geceleri4
- en gey özelliğiniz15
- çengel bulmaca çözer gibi entry giren yazar2
- beyazpenisliyabancı2
- galatasaray sözlük2
- omurgasız tekerlek5
- sevişmek istediğiniz kadın yazarlar7
- hatırlanan en eski reklam sloganı5
- evlenilecek kadında aranan özellikler2
- diamond bosphoruss denen yazar7
- mılli yazılım f-16 ların kabiliyetini artıracak9
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- anın görüntüsü21
- aylık 336 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- katatespizartmasi15
sevdiği entry'ler
Şu an için tüm cephelerde savaşı geride götürüyor ve toplumun geniş kesmi için siyasi bir mefta artık.
Ama atlanan bir detay var: kk son derece hesapçı ve sabırlı bir adam. Hükümetin üst üste yaptığı siyasi ve ekonomik hataların da büyük payıyla chpyi kabuğundan çıkartmıştı. Partisinde hem hdp hem mhp kökenli pek çok adamı toplamıştı. Gençlik kollarını bayram nutku atan burjuva bebeleri yerine radikal solcu küçük parti ve örgütlerden devşirdiği gençlerle son derece dinamik hale getirmişti.
istanbul ve ankarayı aldı. Referandum ve başkanlığı kıl payı kaçırdı. Bunlar yıllara yayılan ince hesapların sonucuydu.
Ne yapıp edip Kurultayı mümkün olduğunca öteleyecek veya başka bir plan bulacak. En büyük kozu ise şimdi kendisine sövüp sayan chp seçmeni. Olayın sıcaklığı ile şimdi nefret ediyorlar ama tıpış tıpış dönecekler.
Kendisi hakkında uyarıda bulunan meral e yapılanları hatırlayın. O günün yavşaklarınsan biri de çıkıp, yav kadın haklıymış dedi mi? Demez, di-ye-mez. Chp seçmeni cumhuriyetin en makul vatandaşıdır partiyi asla sorgulamaz.
imdi, bugünden itibaren ibre her gün kk lehine işleyecek. Şu gün için kıyaslasam %95 özgür % 5 kk derim. Bununla birlikte anaplı köfteci nasıl hapiste unutulduysa ve küçük bir klik dışında kimsenin umrunda değilse zaman geçtikçe kayyum kkya da seçmeni alışacaktır.
Ama atlanan bir detay var: kk son derece hesapçı ve sabırlı bir adam. Hükümetin üst üste yaptığı siyasi ve ekonomik hataların da büyük payıyla chpyi kabuğundan çıkartmıştı. Partisinde hem hdp hem mhp kökenli pek çok adamı toplamıştı. Gençlik kollarını bayram nutku atan burjuva bebeleri yerine radikal solcu küçük parti ve örgütlerden devşirdiği gençlerle son derece dinamik hale getirmişti.
istanbul ve ankarayı aldı. Referandum ve başkanlığı kıl payı kaçırdı. Bunlar yıllara yayılan ince hesapların sonucuydu.
Ne yapıp edip Kurultayı mümkün olduğunca öteleyecek veya başka bir plan bulacak. En büyük kozu ise şimdi kendisine sövüp sayan chp seçmeni. Olayın sıcaklığı ile şimdi nefret ediyorlar ama tıpış tıpış dönecekler.
Kendisi hakkında uyarıda bulunan meral e yapılanları hatırlayın. O günün yavşaklarınsan biri de çıkıp, yav kadın haklıymış dedi mi? Demez, di-ye-mez. Chp seçmeni cumhuriyetin en makul vatandaşıdır partiyi asla sorgulamaz.
imdi, bugünden itibaren ibre her gün kk lehine işleyecek. Şu gün için kıyaslasam %95 özgür % 5 kk derim. Bununla birlikte anaplı köfteci nasıl hapiste unutulduysa ve küçük bir klik dışında kimsenin umrunda değilse zaman geçtikçe kayyum kkya da seçmeni alışacaktır.
ifadesine göre sahip olduğu mal varlığı:
— 2009 model Jaguar marka otomobil.
— 1981 model klasik otomobil.
— 2013 model Volkswagen marka otomobil.
— 2023 model Chery marka otomobil.
— 1998 model Range Rover marka otomobil.
— 2003 model Range Rover marka otomobil.
— istanbul Üsküdar’da bahçeli dublex daire.
— istanbul Sarıyer’de apartman dairesi.
— izmir’de apartman dairesi.
— 2009 model Jaguar marka otomobil.
— 1981 model klasik otomobil.
— 2013 model Volkswagen marka otomobil.
— 2023 model Chery marka otomobil.
— 1998 model Range Rover marka otomobil.
— 2003 model Range Rover marka otomobil.
— istanbul Üsküdar’da bahçeli dublex daire.
— istanbul Sarıyer’de apartman dairesi.
— izmir’de apartman dairesi.
Covid aşısının kalp krizine neden olduğunu nereden biliyoruz ha doğru ya dünyadaki tüm gizemlere vakıf olan, olayların müsebbibi olduğu iddia edilenlerin bile bilmediği sırları adı gibi bilen komplo teorisyenlerinden biliyoruz kesinlikle şüphesiz sjsj. Sen hareketsiz yaşam sür, habire fast food abur cubur gibi sağlıksız şeyleri mideye indir, yüksek tansiyon ve şeker olsun, alkol ve sigara kullan kalp krizi geçirince hemen covid aşılarından bil yok ya sjsj.
Kafa yapısı olarak ne tam olarak doğulu ne tam olarak batılı olan ülkedir kesinlikle şüphesiz. Batıya yüzünü döneni de doğuya yüzünü döneni de sırf şekilcilikten taklitten öteye gitmez. islam'ı ve modernleşmeyi sırf tesettür, çarşaf ve giyim tarzına indirger. Şapka takmakla tamamen modern olduk sanır cübbe sarık ve sakalla da hakiki müslüman olunacağını. Değişik kafa anlayacağınız.
2023 seçimi yenilgisi sonrasında Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyenler için "Parti içinde Kılıçdaroğlu istifa etsin diyen yok. Alınan sonuç, genel başkanımızı rencide edecek bir sonuç değil. Nefret yayan hesapların altını kazıyın ya AKP'li ya Cumhur ittifakı trolü çıkar” diyen adam kesinlikle şüphesiz. Nedense bu herife de pek güvenim yok. Önceden yazılan senaryonun oynandığı tiyatro oyununda belki de ona da muhalifçik rolü vermişlerdir Kılıçdaroğlu gibi. Hiçbir siyasetçiyi babamızın oğluymuşcasına deli gibi savunmamak lazım sonuçta. Aylar öncesinden mutlak butlan kararı konuşuluyor ve adamın b planı bile yok.
Güya faşist devlete nizam vermeye kalkıp Gariban polisin bebeğine gücü yeten çeşidini siktiğimin cahilinin teki. Kürdü ayrı sıçar dincisi ayrı sıçar bunun gibi yobaz alevi ayrı sıçar halıya sıçın kıt akıllı şerefsizler halıya bu halı ayağınızın altından gitti mi harabe kondunun pencerelerine naylon gerip çingene sobasında ısınmaya çalışan suriyelinin durumunda olmak için yalvaracağınız günler gelsin..
Yok arkadaş dünyada hiçbir ülke yoktur bu kadar değişik MODEL cahili bir arada ve bol olup ayakta kalsın.
Yok arkadaş dünyada hiçbir ülke yoktur bu kadar değişik MODEL cahili bir arada ve bol olup ayakta kalsın.
Kanını siktiğiminin kaltağı, amk evlatları.
Az kaldı, emir gününü bekliyor gerçek şeriat bu ülkeye geldiğinde, asıp kesmek nasıl oluyormuş göreceksiniz, anası sikişmişler.
Devrim şehidiymiş sokak köpeğini zehirleyip öldür bu orospudan daha şerefli.
Öldün kurtuldun mu sanıyorsun kıyamete kadar kel pehlivan kabrinden çıkmasın amin.
Az kaldı, emir gününü bekliyor gerçek şeriat bu ülkeye geldiğinde, asıp kesmek nasıl oluyormuş göreceksiniz, anası sikişmişler.
Devrim şehidiymiş sokak köpeğini zehirleyip öldür bu orospudan daha şerefli.
Öldün kurtuldun mu sanıyorsun kıyamete kadar kel pehlivan kabrinden çıkmasın amin.
Ulan dhkpc denilen orgut devrimci bir orgut degil tam bir teror orgutu..Bizim bildigimiz devrimci halkina sahip cikar oyle kalleslik yapmaz..Berkin icin yapilmismis lan ne berkini serefsizler..Valla su gibi gerizekali insanlar nasil universiteyi kazaniyof anlamiyorum resmen kiz cahilin cahili..Gittigin yerde insallah yanarsin..
devrimi çok yanlış anlamış olan devrim niyazisi.
devrim yapacağım diyorsan delikanlı olacaksın, kaypaklık yapmayacaksın. saklandığın ininden çıkıp delikanlı gibi ne istiyorsan açıkça söyleyeceksin ve insanların yanına masumca yaklaşıp kendini havaya uçurmayacaksın.
berkin elvan ile aynı kefeye konulmasını ve new balance giymesini es geçiyorum.
edit: bir yandan da üzüldüm tabii. yanlış anlamayın, bu niyazi hanım ablaya üzülmedim. insanların bir kısmının hala içi boş ideolojiler uğruna kendi hayatını bile feda edebiliyor olmasına üzüldüm. kendini patlattın, karnını patlıcan gibi yardın da ne oldu? savunduğun ideoloji iktidara mı geldi? ülkede barışı ve huzuru mu sağladı? seninle birlikte o da patladı gitti, yakında toprağa verilecek. bari gübre olarak toprağa ve ayrıştırıcı bakterilere bir faydan olsun.
devrim yapacağım diyorsan delikanlı olacaksın, kaypaklık yapmayacaksın. saklandığın ininden çıkıp delikanlı gibi ne istiyorsan açıkça söyleyeceksin ve insanların yanına masumca yaklaşıp kendini havaya uçurmayacaksın.
berkin elvan ile aynı kefeye konulmasını ve new balance giymesini es geçiyorum.
edit: bir yandan da üzüldüm tabii. yanlış anlamayın, bu niyazi hanım ablaya üzülmedim. insanların bir kısmının hala içi boş ideolojiler uğruna kendi hayatını bile feda edebiliyor olmasına üzüldüm. kendini patlattın, karnını patlıcan gibi yardın da ne oldu? savunduğun ideoloji iktidara mı geldi? ülkede barışı ve huzuru mu sağladı? seninle birlikte o da patladı gitti, yakında toprağa verilecek. bari gübre olarak toprağa ve ayrıştırıcı bakterilere bir faydan olsun.
yıl 1993 filan sanırım ilk özel televizyon inter star da yorumcuydu anap'lı bir bakan bunun için orospu çoçuğu demişti, bu da tv ye çıkıp bana orospu çoçuğu diyorlar diye çemkiriyordu.
mücahit birinci'den yeni bir salvo gelmiş nedim şener'e. daha önce bir demet tiyatro'daki irmik teyze'ye benzettiği nedim şener'i bu kez bizimkiler'in salak almancı çocuğu dunkof halis'e benzetmiş. müco resmen nostalji aşığı.
https://x.com/birincimuca...tatus/2042658017263652969
https://x.com/birincimuca...tatus/2042658017263652969
hazırladığın son içeriklerde tüsiad ın besili patronlarına yönelik eleştirilerine ağırlık veriyorsun, umarım bu tamek celal e has bir durum değildir, ve tüsiada topyekün karşı durmayı dini taassup veya gericilik olarak algılayacak kadar kıt kafalı bir doktor olmadığını varsayıyorum!
ülkeyi bu hale getirenlerden sadece biri celal di,
celal in islamcı,
atatürkçü,
ülkücü,
kürtçü versiyonları da var,
müsiad ın ve tüsiad ın besili patronlarını eleştirmeye korkuyorsan,
ya da bu gömlek bana dar gelir diyorsan (hak veririm, yaka paça gözaltına aldırırlar seni )
o zaman celal le başlattığın zengin avcılığına son ver,
militan ateizm eleştirilerine devam et aga!
ülkeyi bu hale getirenlerden sadece biri celal di,
celal in islamcı,
atatürkçü,
ülkücü,
kürtçü versiyonları da var,
müsiad ın ve tüsiad ın besili patronlarını eleştirmeye korkuyorsan,
ya da bu gömlek bana dar gelir diyorsan (hak veririm, yaka paça gözaltına aldırırlar seni )
o zaman celal le başlattığın zengin avcılığına son ver,
militan ateizm eleştirilerine devam et aga!
kişiliğine her ne kadar sevgi ve saygı beslesem de,
liboş tarafı maalesef fazlasıyla iç karartıcı!
özünde cemre demirel, rasim ozan ve caner taslaman la aynı iktisadi düşüncelerden besleniyor! ve sermaye düzenini şirketleşmiş tarikatlar adına arkaplana itmekte! ben sana koçu, sabancıyı, ülkeri tekfir et, sefil bir selefiye dönüş demiyorum cem.
ama seslendiğin kesimle aynı ekonomik kaygıları, yaşam kalım savaşını temsil ettiğini düşünüyor musun? sahiden?
her ne kadar gizlemeye çalışsa bile, liberal yönüne ağırlık verdiği taktirde sosyete vaizlerinden birine dönüşecektir. inşallah gerçekleşmez!
neticede burası türkiye, babana bile güvenirken iki kez düşüneceksin!
bu adam hakkımı teslim etti mi diye!!!!??
liboş tarafı maalesef fazlasıyla iç karartıcı!
özünde cemre demirel, rasim ozan ve caner taslaman la aynı iktisadi düşüncelerden besleniyor! ve sermaye düzenini şirketleşmiş tarikatlar adına arkaplana itmekte! ben sana koçu, sabancıyı, ülkeri tekfir et, sefil bir selefiye dönüş demiyorum cem.
ama seslendiğin kesimle aynı ekonomik kaygıları, yaşam kalım savaşını temsil ettiğini düşünüyor musun? sahiden?
her ne kadar gizlemeye çalışsa bile, liberal yönüne ağırlık verdiği taktirde sosyete vaizlerinden birine dönüşecektir. inşallah gerçekleşmez!
neticede burası türkiye, babana bile güvenirken iki kez düşüneceksin!
bu adam hakkımı teslim etti mi diye!!!!??
1.
bu koyden olsam ne olacak
(55)
2.
manyak olmaya karar verdim
(54)
3.
ofansif mizah
(47)
4.
oytunkaran
(41)
5.
bik bik
(27)
6.
m r e r e c t o
(17)
7.
gocu
(16)
8.
mel mel bakan gibson
(15)
9.
frank lucas
(9)
10.
kedi memduh
(9)
11.
iremga
(6)
12.
ipkis
(3)
13.
yalnizca deli yalnizca sair
(2)
14.
tokarew
(2)
15.
why you wanna trip on me
(2)
16.
usualsuspects
(1).
bu koyden olsam ne olacak
(55)
2.
manyak olmaya karar verdim
(54)
3.
ofansif mizah
(47)
4.
oytunkaran
(41)
5.
bik bik
(27)
6.
m r e r e c t o
(17)
7.
gocu
(16)
8.
mel mel bakan gibson
(15)
9.
frank lucas
(9)
10.
kedi memduh
(9)
11.
iremga
(6)
12.
ipkis
(3)
13.
yalnizca deli yalnizca sair
(2)
14.
tokarew
(2)
15.
why you wanna trip on me
(2)
16.
usualsuspects
(1).
Devamlılık önemli o konuda. Günde yarım saat zaman herkes bulur. Hatta sabah 15min akşam 15 min zaman bulsa, şahıs en güç kitaptan (mesela der zauberberg Thomas mann- okuduğum en güç kitaplardandır) en az 10 sayfa okur !! En az !!
Bu sayı bir yılda 3650 sayfa eder...ki bu da 3 tane zauberberg eder !!...
Bu da minimum !!
Sen ayırırsan, zaman vardır, hatayı kendinde arıycaksın...
Bu sayı bir yılda 3650 sayfa eder...ki bu da 3 tane zauberberg eder !!...
Bu da minimum !!
Sen ayırırsan, zaman vardır, hatayı kendinde arıycaksın...
"Güç zehirlenmesine" en üstün örneklerden biridir. Devletle ilgili kararlar da padişahın beğenmeyeceği kararları verip, imparatorluk politikalarına ciddi zarar verecek adımları atarak ( Prof. Inalcık devlet- i aliyye ' de benzeri ifadeleri kullanır) ...
Bildiğin "şımarmıştır" !!...
Hele "padişah aslan ' sa ben aslan terbiyecisiyim" şeklinde cümleleri efkan-ı hümayun da falan söylemesi tabiidir ki emir komuta zincirini dumura uğratır.
Mutlak güç, hünkar-ı devlet- i aliyye ' dir!! Diğer herşeyin ne kadar değişeceğine "o" karar verir.
Pargalı çok zeki bir adamdı, tahmin edilir ki bizzat kanuni' nin kendisi tarafından olmasa da dolaylı olarak kibrinin boyutları çeşitli vesilelerle sınanmış, kendini konumlandırdığı yer ölçülüp biçilmiş olmalıdır. Yoksa kanuni sadrazam yaptığı bir adamı öldürtmezdi, şeklinde düşünceler hep ortaya atılmıştır.
Kendisini idama sürükleyen süreçte pargalı mütemadiyen benzer ukala tavırlar sergilemiş olmalıdır.
Sana gücü veren onu senden alabilir, bunu hiç unutmaması gerekirdi.
Bildiğin "şımarmıştır" !!...
Hele "padişah aslan ' sa ben aslan terbiyecisiyim" şeklinde cümleleri efkan-ı hümayun da falan söylemesi tabiidir ki emir komuta zincirini dumura uğratır.
Mutlak güç, hünkar-ı devlet- i aliyye ' dir!! Diğer herşeyin ne kadar değişeceğine "o" karar verir.
Pargalı çok zeki bir adamdı, tahmin edilir ki bizzat kanuni' nin kendisi tarafından olmasa da dolaylı olarak kibrinin boyutları çeşitli vesilelerle sınanmış, kendini konumlandırdığı yer ölçülüp biçilmiş olmalıdır. Yoksa kanuni sadrazam yaptığı bir adamı öldürtmezdi, şeklinde düşünceler hep ortaya atılmıştır.
Kendisini idama sürükleyen süreçte pargalı mütemadiyen benzer ukala tavırlar sergilemiş olmalıdır.
Sana gücü veren onu senden alabilir, bunu hiç unutmaması gerekirdi.
islam dininin kitabı kuran-ı kerim' dir ve o kitapta hiç "ey araplar" diye bir söylem yoktur. " ey insanlar!" vardır. Kuran bütün insanları kapsar ve bütün insanlara inmiştir. Hatta " kimsenin kimseye bir üstünlüğü yoktur, üstünlük takva ' dadır" bile der !! Takva, yani eylem. Iyi eylemler üretenler diğerlerinden üstündür, şeklinde anlarım ben bunu.
Di mi, üstünlük en çok namaz kılandadır, ya da en çok oruç tutandadır, diyebilirdi. Öyle demiyo !!...çok enterasan kitaptır kuran, üstünde düşününce.
Di mi, üstünlük en çok namaz kılandadır, ya da en çok oruç tutandadır, diyebilirdi. Öyle demiyo !!...çok enterasan kitaptır kuran, üstünde düşününce.
Benim bu adamla ilgili aklımda kalan en çarpıcı çelişki, ibb başkanı imamoğlu hakkında şu an tam sayısını hatırlayamadığım, 491 diyelim, sayıda pkk' lıyı ibb bünyesine kattığı iddiasını içişleri bakanı olarak her yerde dillendirmesi, başkan imamoğlu ' nu savunma yapmaya zorlaması konusudur. Sayın imamoğlu bu konuda kanıt istemiş, hatta bulursanız gelin tutuklayın, bile demiştir.
Soylu içişleri bakanlığından ayrıldıktan sonra bu 491 pkk' lı ibb çalışanı, konusu kendisine sorulmuştur. Ve bu soruya Soylu " ben onu siyaseten öyle söyledim!!" diyerek, yalan söylediğini itiraf etmiştir !!...bunun Türkçesi, ben ibb başkanına çamur atmak adına içişleri bakanı olarak kamuoyuna yalan söyledim, dir !!
Başka ülkede bu durum hükümet devirir. Ama zimbabwe, türkiye, trinidad gibi ülkelerde öyle olmayabilir.
Şahıs hakkındaki görüş ve düşüncelerim bu ve benzeri olaylardan edindiğim izlenimlerin izdüşümüdür.
Soylu içişleri bakanlığından ayrıldıktan sonra bu 491 pkk' lı ibb çalışanı, konusu kendisine sorulmuştur. Ve bu soruya Soylu " ben onu siyaseten öyle söyledim!!" diyerek, yalan söylediğini itiraf etmiştir !!...bunun Türkçesi, ben ibb başkanına çamur atmak adına içişleri bakanı olarak kamuoyuna yalan söyledim, dir !!
Başka ülkede bu durum hükümet devirir. Ama zimbabwe, türkiye, trinidad gibi ülkelerde öyle olmayabilir.
Şahıs hakkındaki görüş ve düşüncelerim bu ve benzeri olaylardan edindiğim izlenimlerin izdüşümüdür.
görsel
Çok iyi bir alman empresyonist ressam. Gerçekçilik akımını kendine göre yorumlamış ve Çok güzel eserler vermiştir. Fransız lar, empresyonizmi kendi arazileri olarak görürler ve başka milletler o alanda eser veremez, imajı yayarlar dünyaya. Ancak akımlar çıkış noktası olarak belki millidirler ama devam yolları başka milletlerden ressamların da katılımlarıyla genişler ve zenginleşir.
Kirchner ' in pekçok tablosu almanya ' da kalmıştır. Frankfurt ' taki ünlü Staedel müzesinde " fehrmann evleri " isimli tablosu görülebilir, mesela. Bu sanatçının ünlü bir tablosudur ve staedel ' in kendi malıdır, hep oradadır. isteyen gidip görebilir.
Ernst ludwig kirchner önemli bir ressamdır.
Çok iyi bir alman empresyonist ressam. Gerçekçilik akımını kendine göre yorumlamış ve Çok güzel eserler vermiştir. Fransız lar, empresyonizmi kendi arazileri olarak görürler ve başka milletler o alanda eser veremez, imajı yayarlar dünyaya. Ancak akımlar çıkış noktası olarak belki millidirler ama devam yolları başka milletlerden ressamların da katılımlarıyla genişler ve zenginleşir.
Kirchner ' in pekçok tablosu almanya ' da kalmıştır. Frankfurt ' taki ünlü Staedel müzesinde " fehrmann evleri " isimli tablosu görülebilir, mesela. Bu sanatçının ünlü bir tablosudur ve staedel ' in kendi malıdır, hep oradadır. isteyen gidip görebilir.
Ernst ludwig kirchner önemli bir ressamdır.
götü bilimsel çalışmalara konu olmuş türkücü. şimdilik ufak çaplı bir akademisyenin tezine konu olmuş olabilir ama çok yakında isviçreli bilim adamları tarafında ele alınırsa bu göt hiç şaşırmayın. bir zamanlar 70 milyon bu götle yatıp kalkıyordu. bilimsel manada çok kıymetli zira biz türkler bilime çok önem veririz.