bugün

entry'ler (5855)

medyadan sir gibi saklanan japonya gerçekleri

Ben de girdileri ciddi ciddi okuyorum aminyum sjsj..

elif ismindeki kızların biraz şey olması

Salakça ve dangalakça bir başlık kesinlikle şüphesiz.. Erkekler şöyle kadınlar böyle, kova burcu kadını boğa burcu erkeği şudur budur bitti şimdi de isimlerden mi bomboş genellemeler yapmaya başladık aminyum sjsj..

atom bonbası vs niteliksiz nüfusun hızlı artışı

"atom bonbası düştüğü yeri yakar"

Tavşan gibi üreyen niteliksiz nüfus da göç ettiği ülkeleri kesinlikle şüphesiz sjsj..

mini eteğini çekiştiren kız

O halde niye mini etek giydin zorla mı giydirdiler de çekiştirip duruyorsun sözünü duyması kaçınılmaz olan kızdır kesinlikle şüphesiz..

imamoğluculuk

Ortadoğu zihniyetinin tezahürü olandır. Bir taraf Atatürk'e Ümit Özdağ' a taparcasına bağlanır bir kısım Erdoğan'a tapınır şimdi de imamoğluculuk mu çıktı karşımıza dedirtir kesinlikle şüphesiz. insanları put edinmekten vazgeçsek keşke. Bir insanın masum olduğuna inanırsın, seversin ve desteklersin de bu kadar da olmaz arkadaş.

prenses erkek

Ağlayıp sızlanan, el bebek gül bebek büyütülen, sorumluluk almaktan kaçınan, trip atıp duran, zorluğa gelemeyen erkek tipidir kesinlikle şüphesiz.

gay ile evlenen erkek

Bizi hiç mi hiç ilgilendirmemesi gereken, tercihini yapmış erkektir kesinlikle şüphesiz. isterse yapay zeka ile evlensin bize ne der geçerim.

greta thunberg

Kendisini ne kadar itici ne kadar samimiyetsiz bulsam da israil'le ticarette bulunup Gazze hassasiyetinden nemalanan iki yüzlülerden daha fazla samimi bulduğum kızdır kesinlikle şüphesiz.

katliam ayrı ticaret ayrı

Ülkenin başında CHP olsaydı bunu diyen herif de CHP'li biri olsaydı masklavi, kafakoparan ve türevleri damlardı hemen kesinlikle şüphesiz..

godelian

Severek videolarını takip ettiğim, eski videolarını arada bir tekrar izleyip hatim ettiğim, lafını esirgemeyen, doğruları tüküren biri kesinlikle şüphesiz.

hayata ne zaman küstün

"irfan değirmenci de gaymiş onu da bugün öğrendim"

Ne garip ben de arife günü öğrenmiştim bunu ne kadar ilginç valla sjsj.

Hayatın da çok şeyindeydi ya zaten tavşan dağa küsmüş misali. Hayatın haberi bile yoktur kesinlikle şüphesiz. Sonuçta ölüp gitmeyecek miyiz küsüp darılmanın bir faydası yok. Yaşayam gitsin bu hayatı. Gelin karpuz yiyin sjsj.

hiç iki sözlük kızının bilim tartışmaması

True ile kan tutan kasap'ın bilimsel entryler girip sözlüğe katkı sağlaması gibi bir şeydir bilim tartışmaları kesinlikle şüphesiz varsa yoksa dedikodu, entrika, ayak kaydırma vesaire sjsj..

ikinci abdülhamid

Maalesef her kesim tarafından ideolojik şekilde tanımlanan, bir tarafın siyah bir tarafın beyaz gözlükle bakıp ya göklere çıkardığı ya da yerin dibine soktuğu bir padişahtır kesinlikle şüphesiz. Kimi hakkını yer kimi zatını balon gibi şişirir her zamanki gibi. Bazen kendimi onun yerine koymaya çalışırım acaba o zorlu dönemde onun yerinde olsam ne yapardım diye düşünürüm. Galiba onun gibi herkesten şüphelenen, sert ve otoriter biri olurdum. Rus tehdidine karşı ingilizlerle arayı iyi tutmak için birtakım tavizler verirdim. Bilemiyorum ama bildiğim tek bir şey var ki herkes içinde bulunmadığı bir durumda doğru yanlış bir şeyler yapan insanları kolaylıkla yargılar durur oysa bekara karı boşamak çok kolaydır. Buna ek olarak tarihi anlatılar hep taraflıdır ve belli bir tarafın propagandasını içerir yani objektif bir tarih anlatısı yoktur.

ellerim bos gonlum hos

Gece gece kafa açan entryler girip başlıklar açan, ortalama bir Çinliden çok çin milliyetçiliği yapan garip bir çar kesinlikle şüphesiz. Habire çin övücülüğü yapar durur. 50 cent army (çin hükümetini ölümüne savunan paralı troller) mensubu olabilir sjsj..

40 000 entry girmek

işsizlik alametidir bir ömrü boş işlerle heba etmektir kesinlikle şüphesiz sjsj..

kemalistler dinsiz midir

Kemalistlerin içinde binbir çeşit insan olacağı için cevabı hem evet hem hayır olabilecek soru hödüsü kesinlikle şüphesiz..

sol liberal olmaz liberal sağcıdır

Sağ dendi mi bireyi belli bir grubun potasında eriten, bireysellikten çok kolektifi önceleyen şeyler akla gelir mesela milliyetçi "muhafazakar" insanlar için birey değil millet ümmet önemlidir. Sağ ve sol kavramı çok kaypak bir şey aynı muhafazakar kelimesi gibi mesela. Boşuna muhafazakarı tırnak içine almadım çünkü muhafazakar dendi mi akla dindar insanlar geliyor oysa muhafaza edilen şeyin ne olduğu da önemli. Kemalistler mesela Atatürk'ün altı okunu muhafaza etmeyi şiar edinen insanlar şeriat düzenine karşı seküler cumhuriyeti muhafaza etmek muhafazakarlığın başka bir yüzü iken cumhuriyeti bir şeriat düzenine dönüştürmek de devrimci bir harekettir. Onun için bu tür kavramlar pek bir kaypaktır.

türk tarih dizilerini izlememe sebepleri

Dizilerin çok fazla politize olması ve tarihi çarpıtıp boşlukları saçma sapan şeylerle doldurmaları kesinlikle şüphesiz. Bir de tarihte ne olup bittiğini biliyorsan eğer neler yaşanacağını kimin yaşayıp kimin öleceğini biliyorsun yani heyecanı meyecanı olmuyor bundan dolayı da adamlar basıyorlar kurguyu izleyen cahil cühela insanlar da eklenen kurgusal şeyleri tarihte yaşanmış sanıyor aminyum sjsj..

krişna

Hint Mitolojisinde Tanrı Vişnu'nun on avatarından biri olup Bhagavad Gita(Tanrının Şarkısı) adlı kutsal metnin ana karakteridir kesinlikle şüphesiz..

radikalkemalist in kk konusunda haklı çıkması

Seçim sırasında zorunlu olarak Kılıçdaroğlu'na oy veren ve radikal kemalist'e laf eden biri olarak benim bile kabul ettiğim gerçektir kesinlikle şüphesiz.