bugün
bugünün iyileri

gençler iş beğenmiyor

Mezun olduğum günden bu yana 11 sene geçti ve neredeyse hiç boş kalmadım. Az kazandım, fazla kazandım ama boşluğum olmadı. Ufak tefek iş yeri değişikliklerinde bile boş kaldığım 1 aylık bir zaman dilimi dahi olmadı. Çalışan nasıl çalışıyor kısmına geldiğimizde ise ben günümüzde yeni başlayacak olan tecrübesiz gençlerin işini zor görüyorum.

buddy dude

Birkaç gündür sözlüğe bakma fırsatım olmamıştı pek. Böyle bir yazar gelmiş neden haber vermiyorsunuz olum?
Entrylerini kahkahayla okudum. Açık sözlü ve hoş bir insana benziyor. Belki badim de olur? Belli mi olur?

uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı

görsel

kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması

ben de bir yerde okumuştum, erkek yazarları organ mafyasının eline düşürüyorlarmış. buz dolu küvette uyanıyormuşsunuz. yanlış anlaşılmasın, bir arkadaşımın başına gelmiş, benim tek böbreğim olmasının sebebi başka.

otopsiraporlari

sevgili dostum otopsiraporlari,

öncelikle umarım iyisin. izne ayrıldığından beri çok olay oldu. biliyor musun, 16 yıllık hesabımı sildim. buradaki herkese çok kızdım, sonra buradaki herkes gibiyim ben de burada diye kendime kızdım, hesabı sildim. neyse ben hesabı sildikten kısa süre sonra ortalık çok karıştı. moderasyona isyan falan derken bir sürü eski yazar hesabını sildi, melek oldu uçtu. belki onlar da sonra benim yaptığım gibi hesaplarının siliklerini kaldırtır, ya da farklı hesaplarla dönerler, bilmiyorum.

sen gittiğinde hala kış sayılırdı, yaz oldu sevgili dostum otopsiraporlari. umarım bizi daha mevsimler bekletmeden, mutlu mesut dönersin aramıza. kaleminden kan damlarken, yüreğin hep gülüyordur umarım. umarım sadece kalemindir karamsar olan, hayatın ve sen neşe dolusundur.

sevgili dostum otopsiraporlari, özledik.

saygılarımla,
gocu

yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir

tolkien’in yarattığı o koskoca mitolojiyi, elflerin zarafetiyle, cücelerin inatçılığıyla, hobbitlerin o saf cesaretiyle harmanladığı destanı izlerken sıkılmak için insanın hayal gücünün iki karıştan uzun olmaması lazım. senin fast food sinema zihniyetine göre tabii ki boktan gelecek.

gocu

pek hoşlanmadığım bir yazar. her şeye maydanoz oluyor, unutma ki maydanoz sadece diyette faydalıdır; onun dışında yemeğin üzerine süs niyetine gider.

ekonomi çok iyi

(bkz: çok inanarak boş yapmak)

günaydın sözlük

Güno sözlük düşmanlarım ve sözlük potansiyel düşmanlarım. Bir gün hepiniz gazabımı tadacaksınız nasılsa.

https://open.spotify.com/...si=NHZTeMhOQoaQcBHayypbkw

ekonomi çok iyi

kardeşim seni ciddiye aldığımdan değil, inanılmaz şekilde boş oturduğumdan yazacağım şimdi. çünkü bunu yapmasam sıkıntıdan chatgpt'ye uygulamayacağım spor programları yaptırıyorum;

öncelikle sülalesinin yarısı ağırda yaşamış, zenginliği bilmeyen, yedi nesildir fakir gelen insanla ekonomi zaten tartışılmaz. onlar yedi bin lira dul maaşı almayı kar sayarlar, büyük para sayarlar çünkü.

"Ekonomik şartları doğru okuyup enflasyondan korunmanın ve hatta avantaj sağlamanın yollarını bulanlar"

bu dediğin her köylü kurnazı fırsatçının mantığı zaten. kötü ekonomiler fırsatçılarını doğurur, o fırsatçılar para kazanırlar, kazanabilme sebepleri de zaten kötü ekonomidir. normal ekonomide fırsatçı avucunu yalar. hayatın bütün nimetlerinden uzak, ayda kenara attığı iki üç bin lirayla yatırım yapıp, kar ettiğini, para kazandığını sanmak da ayrı bir enayilik de neyse.

"Yüksek enflasyon tek başına ekonominin kötü olduğu anlamına gelmez."

yüksek enflasyon ekonominin kötü olduğu, paranın değersizleştiği anlamına gelir. ziya'lık yapmaya gerek yok.

asgari ücret 28.000 lira, en boktan semtlerde bile, ev kiraları olmuş 20-30 bin lira arası. Türkiye'de çalışan kesimin %45'i asgari ücretle çalışıyor. yani çalışanların %45'i ya ev kirasına tüm parasını veriyor, ya da kira bile ödeyemiyor. konya'nın köyünden ev kirası örneği verirsin şimdi, evet senin yaşaman gereken yer orası kardeşim, lütfen istanbul'a gelme, git konya'nın köyünde üç kuruşunla krallar gibi yaşa.

ekonomi iyi diyenin tek maksadı vardır; hükümetten çıkarı vardır, onu korumak için cehennemde cayır cayır yanmaktan korkmuyordur. üç kuruşluk çıkar için, ahir zamanını yakmak da ancak bir köylü kurnazı aktivitesi olabilir.

kürtlerin ülkenin gerçek sahipleri olduğu gerçeği

diyarbakırdan antalya'ya çalışmaya geliyorlar. antalyamızı renklendirdiler. evet.

kürtlerin ülkenin gerçek sahipleri olduğu gerçeği

insaattan turizme sanattan siyasete kadar her yeri kürtler domine ediyor.

eline erkek eli değmemiş erkek

tokalaşmam bile! ya hoşuma giderse diye korkarım.

sözlük kızlarının kombileri

görsel
Sarımtıraksalmevzular.

ahmet sezer bey

--spoiler--
o seri şukulaması yok mu eriyom lan.
--spoiler--

sözlükte o kadar kız varken bana yavşama lan. evet.

kitap okuyan erkek

Güven olmaz. Çilekli milkshake bile içer bu.

ekonomi çok iyi

cebinde para var mı? var, tamam ekonomi iyi, oteller de dolu.

çöplerde yiyecek arayan, depremde ilk ölecek olanlar da çalışsalardı kardeşim.

ekonomi ahlakın birebir göstergesidir, ahlak seviyesi yükselirse ekonomi de düzelir ve de tam tersi.
© copyright 2005 - 2026