bugün
- chplilerin camileri ahıra çevirmesi18
- kedi tekmelemek10
- aslan gibi adam5
- sözlükte marka olmak8
- recep tayyip erdoğan'ın kazanmasının asıl nedeni16
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler12
- camide rakı içen izmirli kız6
- götünde donu olmayıp tatile gitmek9
- sözlük yazarlarının manzaraları5
- evreşe bim de bulgar görmek4
- emre yaban2
- daha 17 dizisi aras vs teoman5
- insanın karakterini ele veren küçük detaylar2
- nasılsınız fakirler8
- damarsız tüysüz manisa yaprağı13
- trollüğün belirli bir zeka gerektirmesi2
- yemek yapmayı bilmeyen kadın17
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması33
- maymundan geldiğine inanan ateist3
- altındaki 45 tl zararımı kim ödeyecek sorunsalı10
- true'nin milli olması3
- mansur yavaş'ın iyi parti'ye geçmesi9
- dönercide kız tavlamak2
- denize çıplak girmek4
- ismet birader hangi istanbul ilçesinde belirecek6
- sözlükte kavga olacak hissi8
- alihan kuriş7
- sözlükte olayların yükselme hızı4
- iremga32
- manitayı yemeğe çıkarıp hesabı multinet ile ödemek2
- süleymancılar13
- anın görüntüsü30
- her şeyi söylerim kimse bana bir şey diyemez6
- lokantada et için gelen kediye ekmek atmak2
- siyaset konuşan kızlar3
- velvet12
- araplar gerçek dinden nasıl putlara dönmüştü3
- çok sıkıcısınız ben çıkıyorum4
- sözlükte erkek yazar olmaması6
- günde 3 litre su içen yürüyen damacanalar9
- her şeyle dalga geçme mertebesine varan insanlar5
- korku filmi izlerken çekim arkasını düşünmek2
- denize bakan ev6
- yeniden refah partisi2
- yaz mevsimi mi kış mevsimi mi5
- kötü insanlar kötü olduklarının farkında mıdır6
- hz musa'nın yeterince övülmemesi3
- kediyi parçalayan pitbull5
- 15 ağustos 2026 gençlerbirliği fenerbahçe maçı2
- ordunun derelerinin yukarı akmaması6
bir ottur. boregi, yemegi yapilir. yemegine sarimsakli yogurt konulursa daha leziz olur. demir bakimindan zengindir.
temel reis sayesinde tum dunyaya demir tarafından zengin oldugu empoze edilen, fakat aslı arastırıldıgında, zamanında abd'nin fazla urettigi ve elinde patlamaması icin bir cizgi film yoluyla rahatlıkla elinden cıkardıgı sebze turu
ispanak kelimesini duyduktan sonra akla temel reis getiren bu yüzdende çocukları medyanın nasıl etkilediğinin en açık göstergesidir.
temel reisin yiyerek başkalaşım geçirerek safinazı kabasakaldan kurtarmasına sebep olan sebze. *
çizgi filmlerden benden çok annemin etkilendiğini düşünmemi sağlayan bitki.
yeter lan anne yemiycem yaa!!
ıspanağını da al git burdan...
yeter lan anne yemiycem yaa!!
ıspanağını da al git burdan...
içinde ki demir miktarı sanılanın aksine oldukça düşük olan yeşil ot. söylenceye göre ders kitaplarında oran virgül hatası yüzünden yüksek gösterilmiştir ve yanlış bilgi süre ve yayılagelmiştir. sözkonusu 'ıspanak' olunca virgüllere ve plasebo etkisine dikkat etmek gerekir..
(bkz: pazı)
yıllardır yerim hiç bir yararını görmedim mına koyim. nerede temel reis nerede ben.
öyle her yerde yenemeyecek sebzedir, çünkü ıspanağın mutlaka özenle yıkanması gerekir. aksi taktirde yiyeceğiniz yemek topraktan farksız olacaktır. ayrıca böbrek ve ya safra kesesinde taş veye kum sorunu olanların yememesi tavsiye edilir.
kalp hastalıklarına, felç e, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, derideki yaşlılık lekelerine, kansere hatta psikolojik rahatsızlıklara karşı dahi etkili bir sebze olduğu söylenmektedir.
kabasakal ın tercih etmediği bir yiyecek, temel reis ten dayak yemesinde sebep olan bitki.
yıkaması zahmetli, temizlendiğinde pişirilip yoğurtla birlikte yenilesi en lezzetli sebzelerdendir. pişirlmeden önce haşlandığı zaman ağızda pıtırlık yaratmaması, bizledre haşlanmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. böreği de lezzetlidir.
yasin ilerlemesi ile birlikte ortaya cikan derideki lekelenmeler ve goz hastaliklarina iyi gelen yararli ottur.
makarnada bir sos olarak kullanmak ona ayrı bir hava verir.
yoğurtla birlikte yenmemesi gereken sebze. çünkü yoğurttaki ferrodoksin ıspanaktaki demiri bağlar ve vücut bu demirden faydalanamaz.
yogurtsuz gitmeyen sebze.
Besinler ve demir emilimi yüzdeleri
Pirinç: % 1
Ispanak: % 1 - 2
Kuru fasulye: % 2 - 3
Mısır: % 3 - 4
Yeşil salata: % 4 - 5
Buğday: % 4 - 5
Soya fasulyesi: % 5 - 7
Dana karaciğeri: % 9 - 17
Balık eti: % 10
Dana eti: % 15 - 20
sonuç olarak temel reis yalancının biridir. izlemekten kaçının... *
Pirinç: % 1
Ispanak: % 1 - 2
Kuru fasulye: % 2 - 3
Mısır: % 3 - 4
Yeşil salata: % 4 - 5
Buğday: % 4 - 5
Soya fasulyesi: % 5 - 7
Dana karaciğeri: % 9 - 17
Balık eti: % 10
Dana eti: % 15 - 20
sonuç olarak temel reis yalancının biridir. izlemekten kaçının... *
agzin icini zimparaya donusturme gucune sahip yesil yemek.
(bkz: popeye)
en güzel halini börek olarak alan sebze.
Kazayağıgiller ailesindendir.Zayıf köklere sahip olup,çok küçük gövde üzerinde dallanan çok sayıda yaprakları vardır.Kısa sürede yetişen yeşil yaprakları tüketilir.
bir kaç yıl önce yapılan bir araştırma sonucunun ıspanağın sanılanın aksine bir yararı olmadığını, gücün gimgesi ile hiç bir ilgisi bulunmadığını okumuştum. doğru olduğunu düşündüğümde temel reis ve tüm aile eşrafına kıl oldum. yıllarca ''aa bak oğlum sende böyle güçlü olacaksın büyüyünce, bıdı bıdı bıdı'' diyerek ağzımıza soktular bu bitkiyi. barış manço'yada vu bağlamda bişey söylemeyeceğim. severiz vesselam. ama o temel reis, bıcırık çcukları, safinaz'ı burası vasıtasıyla eshefle kınıyorum.
zeytinyağlı olanı tercih sebebidir. her yemeğe kıyma katanlar buna katmamalıdır. üstüne sarmısaklı yoğurtla yenmesi halinde orgazmik tatlardan biridir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar