/67
Dünyanın en nefis içkisi çaydır
Demlemesi zor, içmesi kolaydır
Çayın içildiği yer gecekondu olsa bile saraydır
Çaya hasret kalmak feci bir olaydır...
30 derece sıcakta bile yokluğunda eksik kalabileceğim tek içecek. çoğu zaman bir bahanedir, çoğu zaman da kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. ağır yalnızlık dönemlerinde o bomboş evin mutfağından gelen bir demlik sesi bile insana kendini iyi hissettirebilir. sigara tüketimini hızlandırır, müzik dinletir.
yerini hiçbir şeyin asla tutamadığı içecek. içilmediğinde hediyesi olan iğrenç baş ağrısı da olmasa baş tacım ederdim kendisini. şu cehennem sıcaklarında bile en çok aklıma çay geliyor. *
milletimizin olmasa olmazi.
"öğrencinin mazotu" derlerdi fakültede çok doğru, yaz için elbette ice versiyonu makbul canım içecek...
ab-ı hayat.
balkonda, çekirdek çıtlayarak içmesi ömür tazeler.
tomurcuk çay ile birlikte demlenir bir de şekersiz içilirse tadına doyum olmaz.
iftardan sonra içiliyor bee.
molla aşkı kültür parkında sigarayla güzel giden içecek.
iftar yemeğinden sonra ilaç gibi olan bitkidir.
kaçak olanı tercih edilmelidir. kekremsi, hafif damak buran cinsi.. ha bi de mutlaka demli içilmelidir ki tadı çıksın...
sabahın köründe, işyerinde mesaiye başlamadan, yakın bir çayocağında sigara ile beraber ayıltan içecektir.
iftarda 1 litrelik kupaya doldurularak beklenen icecektir.
her daim sigara ile insanı keyiflendiren, özellikle akşamların vazgeçilmez içeceğidir.
vazgeçilmez tat, eşsiz lezzet. (bkz: olmazsa olmaz)
(bkz: çaysımsamak) ara ara olur bana..
iftar sonrası olmazsa olmaz. 2 büyük 2 ufak içtim hala istiyor canım. gidip 2 tane daha yuvarlayayım.
hakkında hararet aldığı gibi asılsız bir söylenti dolaşan içecek. bırakın hararet almayı boncuk boncuk terletiyor meret. sıcak havalarda uzak durmak lazım.
an itibariyle camelimin yareni.
şekersiz ise iyidir.
sohbetlerin içten destekçisidir.
ramazan ayında en çok aradığım iki şeyin ikincisi.

(bkz: sigara) (bkz: çay)
öğrenci evinde yaşayıp işi inada bindirip 3 haftadır evde 4 er kişinin birtürlü yapmadıgı sıcak zemzem.
yaz, kış, aç, tok, mutlu, mutsuz, sabah, akşam... olmazsa olmazdır.
özlenendir.
© copyright 2005 - 2026