bugün

/15
Herkes benzini erken bitiyor demiş ama benim 93 tarihli emektarın benzini 12-13 gün gidiyor zırt pırt oynarsanız biter.
dostun armağanıdır.
kendi kullandığım antika 3-5 türden ona sıra gelmemiştir.
tarzım olmayan bir çakmaktır. hangi ara kullanırım bilmiyorum ama kullanıcam gibi de durmuyor.
hayır amaçlı bir mezata fisebillah kabilinden satabilirim.
hiç benzin konmamıştır.
3.yılındadır ve kutusundadır.
Zippo çakma yarışmaları ve kendine has bir alt kültürü olan çakmak markası. Özellikle vietnam da askerlerin kullandıkları işlemeli çakmaklar efsanedir.
Asla bir st dupont ile yarışamaz.
prometheus a karşı ayıp ettiklerini düşündüğüm çakmak markası.

Sen kalkıp envai çeşit, stil ve karakterde çakmak tasarlıyorsun ama tanrılardan ateşi çalan prometheus için yaptığın en ufak bir jest yok.

Ayıp.
masraflı çakmak. Bir klasiktir.
Benzini taşı olmadik yerde bitiyor, bu çok can sıkıyor.
Eskiden hevesim vardı 5 tane orjinal zippoya sahiptim sonra sıkıldım dağıttım eşe dosta.
20 yılı geçiyor sanırım zippo kullanıcısıyım.
senelerce değiştirdiğim pamuğun, ipin ve taşın ve aldığım benzinin sanırım haddi hesabı yok.
geçen sene itibari ile bütan gazlı zippoya geçtim.
klasikçi olarak normal ipli zipponun yeri ayrı da olsa, kullanım kolaylığı anlamında bütan gazlı zippo hayat kurtarıyor. üstelik klasik zippo sesi halen duruyor.

işte burda

görsel
görsel
görsel
görsel
2009 yılından beri aynı zippoyu kullanıyorum. Geçenlerde arızalandı. Ücretsiz servise yolladım tamir ettiler lakin içini değiştirip yeni iç koymuşlar. Bu biraz üzdü beni. Sesi yeten çıkmaktır kendileri.
türkiye'de zippo'nun harley -davidson serisini 22.590.000 liraya alırsınız.
avrupa'da (örn: ingiltere'de) 100 euro veya amerika'da ya da 60 dolar aralığında alırsınız.

https://www.zippo.co.uk/p...=har&_ss=e&_v=1.0

https://zippo.com/product...=har&_ss=e&_v=1.0

https://www.zippo.com.tr/urun/13134/harley-davidson
Evet çok karizmatik amma lakin eksileri de çok.

Olmadık yerde benzini biter cakmaksiz kalırsınız,

Benzini her sigara yakisinizda bok gibi kokar mide bulandırır,

Pahalıdır,

Pahalı olduğu için biri çakmak istediğinde rahat veremezsiniz Çünkü sigara içenler iyi bilir ki arkadaşlarınız bile çakmağı hacılama konusunda oldukça iyilerdir,

Taşı biter, çünkü her gören öylesine de olsa bi iki boşuna çakmak isteyecektir,

Yeni tanıştığıniz kadınlar bile şakayla karışık da olsa çakmağa iş koymaya çalışırlar...

Falan falan. En iyisi kamyoncu çakmağı aq kimse yüzüne bile bakmaz. Bi cafede masaya koy, 3 gün sonra yine git o çakmak masada yine durur.
Dede yadigari var elimde 90’lardan kalma. 93 model. Hala ilk günkü gibi. Bakımını yapıp benzinini koymam yetiyor…
Çok beğendiğim modelleri olan çakmak markası.
Hayır ben buna 3-4k veririm de çaldırırım diye korkuyorum amk etrafta it uğursuz eksik olmuyor.
Kimse almadı yahu elime geçti bjk simgeli.
3 adet var bende. Biri Barcelona hard rock cafe'den hediye geldi, üzerinde elektro gitar kabartması var. Digeri üzerinde yaprak kabartmaları olan bi model. Sonuncu aldığım en sevdiğim, desperado filminde bucho adındaki herifin kullandığı kahverengimsi bordomsu bi renk olan model.

3unu de kullanmıyorum yine gidip dandik çakmak kullanıyorum çünkü benzini en ihtiyacınin oldugu yerde bitiyo aq.
2000 liraya da zippo var 30000 liraya da zippo var. Hangi modeli ki.
Az tamir etmedim. Çok iyi taş ve fitil değiştiririm.
Letgodan sat.
Geçen odamı toplarken 7-8 tane orjinal zippo buldum sağdan soldan,en yenisi 2007 en eskisi 1993 üretimli zamanında bütün maaşı bunlara gömmüş peder bey.
Benim için kullandığım diğer aksesuarlarla da uyumlu olması çok önemlidir. polimer gövdeli compact bir 9 mm taşıyorsam mat siyah bir zippo taşırım.
tarafıma gelen son hediye ile birlikte zippo kardeşlerin toplamı 5 etti. pek zamandır sitesine girmiyordum bi' bakayım dedim yeni güzel modeller var mı diye, sıfır sıfır yedi ceymis bont abimin kaçırmaması gereken bir model gördüm.

https://www.zippo.com.tr/urun/12878/200-james-bond

yetiş abi yetiş.

al bu zippo'dan kalmaz birazdan.
Benzini bitip duruyor 60 saniye filmindeki memphis raines'le eleanor gibiyiz kendisiyle. Ne zaman işim düşse yanmıyor koduum.
7-8 adet orinal... markalı... ve sürekli kullandığım çakmaklarım mevcut. içlerinde antika sayılabilecek ve iyi para edecek olanlar da var.
1 kez sosyal medya da paylaştım 1 çakmağımı. 1 ay sonra alakasız bir durumda çakmak işlevsiz hale geldi ve çöp oldu.
göz kalır, kısaca.
sigara içmememe rağmen yıllar önce almıştım bir tane,arada açıp koklardım keş gibi. sonra kayboldu gitti.
1234...15
© copyright 2005 - 2026