bugün
- ismet gurbuz 202418
- telefon sinyali çekmeyen bölgede kaybolmak5
- sözlüğe fotoğraf atmayanların özgüvensiz sanılması16
- küfreden kız iticiliği5
- 2026 dünya kupası finalini kim oynar17
- 23 haziran 2026 fransa ırak maçı4
- bozulmaması ile meşhur olan şeyler7
- bacak kıllarını almadan şort giyen erkek4
- lise defteri7
- usta şoförlerden acemi şoförlere tavsiyeler8
- bakire kızla evlenmeyi savunmak5
- ideal sevgilinin en önemli özelliği17
- yeniden üretilse satın alınacak eski arabalar4
- evli çiftlerde tv kumandası kimde olur3
- yürüyüş partisi8
- beyaz otomobil satın almak15
- ankara da nato zirvesi tedbirleri4
- aylık 374 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- sevgiliye gitmemesi için söylenen sözler5
- şapkalılar suç örgütü operasyonu2
- saba makamı ile okunan ezan4
- türkiye6
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle25
- mağaza camına kafa atan ergen genç4
- göbek adınız2
- amerika birleşik devletleri6
- uludağ sözlük'ün instagram'a dönmesi11
- düşük iq belirtileri5
- rabbin para vermesi4
- askere 79 kilo gidip 100 kilo olarak dönmek3
- milli takımı eleştirenleri hapse atma çağrısı7
- hep aynı şeyleri yaşamak4
- almanya5
- ibne penis nah3
- birader beyler biraderdirler3
- bugün de meme atan olmaması13
- 22 haziran 2026 arjantin avusturya maçı3
- gelmiş geçmiş en iyi türk teknik direktör2
- chp'deki değişimciler3
- ilgi2
- 2 buçuk yaşında çocuğuna şarap seçen anne5
- terlikle dövmek2
- bir arı bir arıya sen kapat ben arıyım demiş2
- makarna süzmek5
- yapay zekaya entry yazdıran yazar5
- diş ağrısı2
- yaşlılığınız için insan biriktirin12
- dna testiyle ırk öğrenmek2
- ipkis2
- kablo dolu çekmece2
hint çalgısı. duygusal, içli kanun nev'inden...
george harrison'ın hindistan'da tanıştıktan sonra beatles müziğine kattığı,mistik bir ses çıkaran müzik aleti.
kullanıldığı bazı parçalar için: (bkz: norwegian wood), (bkz: within you without you) (bkz: the inner light)
kullanıldığı bazı parçalar için: (bkz: norwegian wood), (bkz: within you without you) (bkz: the inner light)
en büyük ustası ravi shankardır.
telli uzun saplı bir müzik enstrumadır. Hindistan kökenli bu çalgı aletinin sözcük anlamı Farsça'da 30 telli'dir. Bu müzik aleti, Hint kültürü dışında batıda da benimsenmiş bir çalgıdır. Müzikal eserlere mistik bir hava katması için, bu çalgı her türlü müzik türüyle beraber kullanılabilir. MIDI formatı da bu çalgıya yer vermektedir.Ayrıca; Sitarın diğer bir varyasyonu olan surbahar, sitarın geniş şekilde yapılmış şeklidir.
metallica wherever I may roam adlı parçanın girişinde bu enstrumanı kullanmıştır.
eğerki hintliler sitar ı distortion la çalmaya devam ederse metalin ve elektro gitar ın sonu gelir.
(bkz: tehlikenin farkında mısınız)[https://www.youtube.com/watch?v=ZnZXFyeq4_8 ]
(bkz: tehlikenin farkında mısınız)[https://www.youtube.com/watch?v=ZnZXFyeq4_8 ]
doğunun mistik atmosferini tüm doğallığıyla yansıtmayı başaran hint çalgısı. bir tabla, bir sitar ile sizi olduğunuz yerden alarak uzak doğunun mistik atmosferine kolayca sokabilir hindu müzisyenler. bu büyülü enstrumanı ravi shankar'ın küçük kızı Anoushka Shankar da oldukça güzel çalar. yetenek babadan kızına geçmiş vesselam.
türk müziğinde ise bu enstrumanı en esaslı olarak orhan gencebay kullanmıştır. nereden bileceksin adlı şarkısında resmen bu enstrumanı konuşturmuştur gencebay.
türk müziğinde ise bu enstrumanı en esaslı olarak orhan gencebay kullanmıştır. nereden bileceksin adlı şarkısında resmen bu enstrumanı konuşturmuştur gencebay.
Bir Hint çalgısıdır 21,22,ya da 23 teli bulunur buna rağmen sadece 6 ya da 7 tanesi kullanılır.
Orhan gencebayın "parmak hassasiyetini" bozması ve bunun bağlamayı çok iyi şekilde çalmasını engellemesi sebebiyle çalışmayı bıraktığı hint enstrumanı.Yaw bende bağlama çalıyorum.sanki akortları biraz gevşetince sitar tonunu yakalar gibi oluyorum.Yoksa benmi öyle hissediyorum.
(bkz: Ay inanmıyorum)
(bkz: Ay inanmıyorum)
orhan gencebay'ın "nereden bileceksin" ve "ben o zaman ölürüm" şarkılarında ustalıkla çaldığı 24 telli hint çalgısı. türk müziğinde bu otantik çalgının sesine, orhan gencebay'dan başka erkin koray'ın şarkılarında da rastlarız. ama çalan yine orhan gencebay'dır.
umut sarıkaya'nın etnik entellik veya koca cüssesi babında karikatürlerinde sık sık yer verdiği yaylı hint çalgısı.
çalmayı istediğim 3-4 enstrümandan birisi. yok böyle tını.
(bkz: koptu kervan)
sadece hindistan değil aynı zamanda pakistan, tacikistan, iran gibi ülkelerde de oldukça rağbet gören mistik seslere sahip enstrüman.
Hindistan'a özgü telli bir müzik aletidir.
Genellikle on altı ile yirmi arasında değişen sayıda teli vardır ve mızrapla çalınır.
Yuvarlak bir gövdesi ve sapı vardır.
Genellikle on altı ile yirmi arasında değişen sayıda teli vardır ve mızrapla çalınır.
Yuvarlak bir gövdesi ve sapı vardır.
Orhan gencebay'ın "uğrunda bir ölmek kaldı" "ben o zaman ölürüm" gibi bir çok eserinde kullandığı müzik aleti.
sesini duyduğunuzda göz yaşlarınızın yer çekimine yenik düşmesi olağandır.
çok telli müzik aletidir. geçtiğimiz aylardan birinde en önemli temsilcisi hayatını kaybetmiştir.
insani sakinleştiren-dinginleştiren sesi, büyüleyici yoğun duygular taşıyan enstrüman.
üstatlarına sitarist denilir.
üstatlarına sitarist denilir.
turkiye de kullanimi orhan gencebayla baslayan enstruman.. cok eglenceli keyifli bir sesi vardir, gencebayin ustalikla caldigi enstrumanlardan biridir..
hatta ve hatta ben o zaman olurum eseri dinlendiginde, turk muziginden cok hint muzigine benzer.
hatta ve hatta ben o zaman olurum eseri dinlendiginde, turk muziginden cok hint muzigine benzer.
Papa Het reisin Wherever i May Roam'ın başında çaldığı müzik aleti.. Hasta oldum vallaha.
ünlü sitarist gatriani'nin çaldığı müzik aletidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar